Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Na dálnici se objevily nové značky. Upozorňují na známý problém

Silničáři na dálnicích instalovali nové značky upozorňující na jízdu v protisměru. Prvních sedm varovných tabulí osadili na čtyřech místech u dálnic D1, D2 a D6, další mají přibývat.
Zpět na článek
Avatar - Zetti
10. 3. 2019 09:16
Obraz tech co vedou tenhle stat???
Ridic co jede v protismeru je uplne mimo, jinak by vedel, ze jede v protismeru. Na ceduli s jistotou nebude reagovat.

Co tahle pane ministre upozornit ridice co jedou spravne ze se na ří.tí dement? To by neslo?
Rozbalit vlákno
4
10. 3. 2019 11:58
Re: Obraz tech co vedou tenhle stat???
Souhlasím, vše jen obraz tohoto Tatarstánu, v Rakousku mezi prvními, Na Slovensku dávno, jak je nemám rád, tak uznávám se sklopenou hlavou a tady ty * dělají velký divadlo, z defacto *, ať jdou všichni do * a ta * Rydl na to zve všechny jako na nějakou Párty!!!*
10. 3. 2019 11:59
Re: Obraz tech co vedou tenhle stat???
Jsou to jenom * a * už do *
10. 3. 2019 13:57
Re: Obraz tech co vedou tenhle stat???
Nevim, zda vam pan ministr nebo nektery z jeho uredniku odepisi, ale osobne se domnivam, ze nainstalovat par ceduli je jednodussi nez upozornit vcas vsechy ridice, ze se na ne "ří.tí dement". Z pohledu upozornovani je zasadni potiz v tom, ze je na nej obvykle malo casu, vetsina ridicu, kteri omylem najedou do protismeru svou chybu pomerne zahy zjisti a auto odstavi, otoci nebo z dalnice sjedou, takze v dobe, kdy dostavate informaci do radii, uz casto zadne auto v protismeru neni. O neco rychlejsi mohou byt informacni panely, ale ani ty neresi problem ridicu, kteri uz jsou nekde mezi panelem a vozidlem v protismeru. Pokud zkusenosti ze zahranici ukazuji, ze instalace techto ceduli vedou k poklesu poctu aut v protismeru, tak si myslim, ze je to dobry krok, ktery se navic s informovanim ostatnich ridicu nijak nevylucuje.
Samozrejme s durazem na slovo pokud, protoze jsem zadnou seriozni analyzu uspesnosti ceduli "STOP PROTISMER" nikdy nevidel.
Avatar - zaplosak
10. 3. 2019 16:51
Re: Obraz tech co vedou tenhle stat???
možná by to šlo, pošli jim fotku své kraksny.... ;-)
Avatar - Uživatel_5340709
10. 3. 2019 11:57
Můžou se
schovat za svodidla i ti co nemají Ladu Vesta?
Rozbalit vlákno
0
Avatar - rohYpnol
10. 3. 2019 18:47
A nebylo by vhodnější
dát světelnou závoru, která rozpozná vozidlo v protisměru, a propojit ji s proměnným značením dálnice tak, aby OSTATNÍ ŘIDIČI PŘI SMYSLECH byly upozorněni na hrozící nebezpečí?

Aha, že nemáme inteligentní řízení provozu? ...

Ale jo, jestli ta značka zachrání aspoň 1 život, tak to mělo význam ;-) :-!
Rozbalit vlákno
1
10. 3. 2019 20:28
Re: A nebylo by vhodnější
V praxi se detekce resi vyuzitim mytnych bran, problem je ten, ze na dalnici neni dostatek promennych znacek nebo informacnich ceduli na to, aby se dali vcas informovat ridici, kteri s protijedoucim mohou prijit do styku. Teoreticky se samozrejme da promenne znaceni nebo sit informacnich panelu dobudovat, ale v takovem pripade se bavime o projektu s uplne jinymi naklady, nez par znacek upozornujicich na protismer. Navic informovat muzete, az kdyz k problemu dojde, znacka ma poslouzit k tomu, aby k nemu dochazelo mene casto. Mne prijde vcelku spravne problemum predchazet, bez ohledu na to, jak dobre jsem schopen je detekovat a reagovat na ne.
10. 3. 2019 19:41
Ach jo, vyhozené peníze...
Normální řidič, když už by omylem na tu dálnici najel v protisměru, ihned pozná, že je celá situace naprosto obráceně a v jízdě nepokračuje. Tedy na dálnici v protisměru jezdí jenom dva druhy lidí. 1) Senilní dementi, kteří už dávno papíry mít nemají, 2) namachrovaní magoři, co jim ruplo v bedně a z jakýchkoliv pohnutek se rozhodli hrát ruskou ruletu. A papíry mít také nemají. Jedno je jisté. Ani jednomu z vyjmenovaných v tomto konání nezabrání nová cedule. První skupina nemá šanci ji pochopit/zaregistrovat, ta druhá ji bude záměrně ignorovat. Takže vyhozené prachy.
Rozbalit vlákno
4
10. 3. 2019 20:44
Re: Ach jo, vyhozené peníze...
Vôbec nie. Tieto dodatkové tabule môžu znížiť počet incidentov. Sú výraznejšie, viac vodičov upozorňujú a kto prehliadne normálnu, možno si všimne túto dodatkovú. Len to nesmiete brať primitívne mantinelisticky.
10. 3. 2019 21:35
Re: Ach jo, vyhozené peníze...
vy si jako fakt myslite, ze senil, co si vklidu jede po dalnici v prorismeru (cela situace je obracene a jeste, svete div se, proti nemu jede jedno auto za druhym), si vsimne nejake cedule? ... vzdyt tam uz dnes jsou vsude jednosmerky...

a primarne nejde vubec o to, ze to neco stoji, ale o to, ze to ani omylem nic nevyresi.
10. 3. 2019 22:02
Re: Ach jo, vyhozené peníze...
To nie sú len senily, sú to aj vodiči, ktorí si z nejakého dôvodu nevšimli značku. Druhú a výraznú si možno všimnú. Preto sa vo svete používajú.
11. 3. 2019 09:03
Re: Ach jo, vyhozené peníze...
U nas nemusi ani najizdet na dalnici. U nas je klasicka 2 proudovka, najednou se rozsiruje na dalsi pruhy a prikazova znacka vpravo, vlevo jednosmerka cedule, uprostred zebra a svodidla, proste nemuzete najet do protismeru a stejne se najde kazdy den idiot, co tam najede. To neni o cedulich, ale prave o tech ***ch. co by nemeli mit ridicak, vetsinou to jsou stary lidi, taky budeme ano, ale jen papir od doktora je spatne.
10. 3. 2019 21:06
Proč už tam tyto cedělu nevisí dávno?!
Opravdu nechápu, proč se s instalací těchto cedulí v ČR muselo otálet až do roku 2019! V Rakousku už je mají po desetiletí! 8-s 8-s 8-s
Rozbalit vlákno
1
11. 3. 2019 09:00
Re: Proč už tam tyto cedělu nevisí dávno?!
Vy jste asi dobry * :-) cedule upozornujici na to, ze jedete v protismeru jednosmerkou jsou davno na silnicich, tyhle jsou jen vice zvyraznene. Ale * co nepozna, ze ma cedule opacne a spravny pruh ma pres svodidla napravo nema na silnici co delat.