Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Ojetý Suzuki Swift II (RS): Jedno z nejlepších malých aut!

První novodobý Suzuki Swift se trefil do černého. Oproti svému předchůdci byl lepší o světelné roky. A když zvolíte zážehový motor, neměl by překvapit neplánovanými výdaji.
Zpět na článek
Avatar - woody-alien
14. 3. 2019 21:45
Re: Hodně muziky za málo peněz
Sice píšu za novější generaci NZ, ale jak řekl klasik "některé věci se prostě nemění".

Takže plato bez šňůrek je kouzelný, ale neřeším to. Na výhled dozadu mám zrcátka. ;-)
Kolíček na ovládání PC je nejspíš japonské národní stříbro. >:-[]
Podvozek tvrdší, žádná peřinka.
Čelní sklo nemám poškrábané,v poušti nejezdím.
Kufr super, dvě basy se vejdou a nikdy v něm nic nelítá. Není šance.
Výškově stavitelné pásy a madla u každých dveří. Že zdravím do Seatu.
Motor 1.2 v převážně městském provozu s prehistorickým HDM automatem a plácáme se kolem 6 litrů. V létě o něco méně, v zimě o trošku více. A to ježky vyháním z výfuku dost pravidelně.

Zůstává skvělá ovladatelnost a nenáročnost na údržbu. V 60t jsem vyměnil svíčky, jinak zatím nic, tekutiny neubývaj ani nepřibývaj, žárovky nepraskaj. Za mě ideální služebníček s bonusem radosti z jízdy.
Avatar - Emel
14. 3. 2019 10:57
Re: Hodně muziky za málo peněz
Nojono, tak já k tomu taky něco napíšu :-)

Swift je super, krásně ovladatelné auto, za mě pohledné, jako městské auto i přiměřeně prostorné, spolehlivé, nenáročné.

Mám pár postřehů:
- už od původního majitele bylo dost poškrábané čelní sklo, nevím, jestli je nějaké měkčí nebo to jen přeháněl s myčkou po návratu z pouště.
- řazení samotné je super, horší je to s reakcí na plyn, který zůstává trošku "viset" - pokud pustím plyn a ihned smáčknu spojku, otáčky ještě vyletí kousek nahoru.
- nějaké popojíždění je pro zkušenější řidiče... než jsem já, i mně to parkrát chcíplo, když jsem nedal dost plynu. V tomhle je třeba HTP milosrdnější. Ale dá se zvyknout. Původní majitel nicméně už měnil spojku (okolo 60tkm) a nějaké ložisko - jezdily tím ženské po Praze, může to být problém kusu.
- zadní plato není na šňůrkách, když ho zapomenete nahoře, tak není vidět dozadu. Dá se to vyřešit prudší akcelerací :-)
- v převážně městském režimu jezdím za 6,7l, což mi přijde relativně dost, ale žádný extrém... když už se to někdy ohřeje, tak to trošku protáhnu :-)

Takhle to zní negativně, ale celkově jsem fakt spokojený... spíš se prostě snažím upozorňovat na problémy.
Avatar - Emel
14. 3. 2019 14:28
Re: Hodně muziky za málo peněz
Bral jsem auto od známého, který to kupuje jako služebáky. 1.2 je podle něj úspornější, ale tupější.
14. 3. 2019 09:51
sranda auto
Jo jo Swift Sport by mohl být srandovní na okreskách >:D Ale na dálnici by s tím asi člověk jel stovkou na nouzovku >:D ( že by bylo dělané pro japonsko ? >:-[] )
15. 3. 2019 07:58
Re: Hodně muziky za málo peněz
Lancer...to už nejde číst ;-)
Avatar - Emel
14. 3. 2019 21:27
Re: Hodně muziky za málo peněz
6,7 to myslím aktuálně ukazuje. Město to je, ale žádné semafory nebo postávání v koloně... spíš jen kratší trasy. Čekal bych, že bych se v tom režimu mohl vejít do 6... no co už.
Avatar - 3_diamanty
14. 3. 2019 17:51
Re: Hodně muziky za málo peněz
to budu tie "zazracne" yokohamy >:D

PS: inak toto je tiez dobre: [odkaz]
Avatar - Ozzman
14. 3. 2019 17:23
Re: Hodně muziky za málo peněz
Bratr je trochu klobouk, ne? >:-[]
Avatar - 3_diamanty
14. 3. 2019 17:14
Re: Hodně muziky za málo peněz
v meste je to v pohode spotreba neboj .. felda zrala s 1,3 mpi v meste aj 8 aj viac .... a moje o dost novsie 1,2 tsi v meste tiez pod 6,5 nejde ;-) proste zadara sa neda jazdit aj ked papier dokaze cislami majitela pekne osalit ... real je ale real... kto jazdi vie ze je to zrazu uplne o inom ... obcas mam dokonca problem drzat spotrebou krok s 8 rocnym lancerom 1,6 s ktorym brat v priemere dokaze jazdit aj za 6,2 litra ... to som dopadol >:D ... a vraj mala auta jazdia skoro zadara.. houby ;-) ...
Avatar - 3_diamanty
14. 3. 2019 16:36
pekne sikovne
tento swift nastavil tvar ... ved aj ten o generaciu novsi dalsi swift [odkaz] bol defako akoby len zvacseny swift 2 ... a da sa povedat ze niektore prvky z neho cerpa este aj dnesny novy swift ( minimalne nadalej tie tmave predne stlpiky ... a aj zadny C stlpik napadne pripomina este stale tento swift 2 )

na parkovisku ich vidim dodnes dost.. aj tych vacsich o generaciu novsich .. a sam som prave tu predposlednu generaciu swiftu obzeral len skoda akejsi malej kabiny .. lebo auto je vcelku robustne vysoke ale kabina vnutri hodne uzka a kufor az zazracne maly.... zadne sedaky zase kratke ... ale tak nie je to kizashi ze jo.. kazdopadne svoj ucel sikovneho kompaktneho maleho ziveho auta proste splni dokonale v akejkolvek generacii :yes:
14. 3. 2019 14:34
Re: Výborné autíčko pre
A teď všichni do bazaru..
Avatar - Ozzman
14. 3. 2019 14:03
Re: Hodně muziky za málo peněz
Tak ten je fajn, myslel jsem, jestli nemáš novější 1.2, ten sem nikdy nejel.
14. 3. 2019 13:27
Re: Hodně muziky za málo peněz
Nevím jestli to mělo být 6 až 7 litrů. nebo 6,7 litrů .. ale pokud máte jeden z těch benzínových motorů, na město to určitě není špatná spotřeba...
Avatar - Ozzman
14. 3. 2019 12:46
Re: Hodně muziky za málo peněz
Který že to máš motor?
Avatar - Ozzman
14. 3. 2019 10:17
Hodně muziky za málo peněz
Sice se ze mne nemohou mluvit dlouholeté zkušenosti majitele, jako jistě z některých jiných diskutérů, ale s pár desítkami Swišťů této generace jsem se svezl (díky brigádě při VŠ), včetně SS (Swift Sport), nebo celkem málo vídané 1.5 s AT a verze 4x4.

Do té doby jsem jako mladík znal akorát pověry, že Suzuki reznou a jsou to taková auta druhé kategorie ( staré Baleno, Swift - Nemluvím o Offroadech), ale tento Swift byl úplně jiný, než jsem do té doby slýchal. Perfektně ovladatelné malé auto s točivým motorem (i základní 1.3), zábavné, pohledné a překvapivě rychlé. V zimě i na sněhu jsem se s nimi něco nasmykoval a až budu někdy zase kupovat městské autíčko , určitě to bude jeden z hlavních adeptů.
14. 3. 2019 09:33
Výborné autíčko pre
ženu do mesta.Moja polovička plakala,keď som ho predával.Mal som ho 10 rokov od nova a najazdil som 120 tis.km.Auto veľmi spoľahlivé,jediné čo som za 10 r.menil bola lam.sonda,sviečky, brzdové doštičky a spotrebný matroš.Podvozok bol pôvodný aj kotúče a bubny dokonca.Nesmierne lacné auto na údržbu.Čo ma hnevalo časom bol tvrdší podvozok,malý kufor a nepohodlné predné sedačky.Spotreba benzínovej 1.3 bola vyššia.Výkon mala slušný- dole nič a hore všetko :-) Motor dokázal vyčariť úsmev na tvári.Len ste nemohli mať 16" kolesá,ktoré strašne uberali z dynamiky.Na základných 14" to šlo podstatne lepšie.Interier vyzeral aj po 10 rokoch ako nový,aj keď plasty neboli nič-moc.Celkovo to bolo (a je) vydarené autíčko.