Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Start dlouhodobého testu Citroën Berlingo 1.5 BlueHDi EAT8 – Vítej v rodině

36 komentářů

albus.brum...@...
Dobrý den,

díky za článek. Vlastním nové Berlingo XL 1.5 v manuálu zhruba měsíc. Nejsem náročný řidič a auto jsme pořídili hlavně kvůli velkému zavazadlovému prostoru. Je škoda, že verze XL nelze objednat s panorama střechou a úložným prostorem ve stropě (dle prodejce prý kvůli pevnosti karoserie). Jízdními vlastnostmi i designem mi vůz vyhovuje. Nevím, jak slabší motory ale s 1.5 jede celkem slušně. Mile mě překvapil hluk uvnitř vozu, který je za jízdy nižší ve srovnání s naší bývalou Mitsubishi ASX.

Velmi by mě zajímaly vaše zkušenosti se zmíněným infotainmentem a připojením Android telefonu. Mě se podařilo připojit přes Bluetooth telefon pro volání přes integrované hands-free. To funguje dobře. Problémy mám však s připojením telefonu přes MirrorLing a Android Auto. Zaprvé, aplikace Android Auto není oficiálně ke stažený na českém Google Play. Lze však dohledat instalační soubor na internetu a nainstalovat ručně. Bohužel propojení telefonu přes Android Auto mi funguje pouze při připojení přes USB kabel, nikoliv bezdrátově přes Bluetooth. Navíc je propojení dosti nestabilní, ne vždy se podaří spustit např. Google Maps navigaci, přehrát hudbu se mi zatím nedaří vůbec. Propojení telefonu přes MirrorLink se mi také nepodařilo. Vůz jsem cíleně pořídil bez integrované navigace v domění, že použití telefonu navigaci nahradí. Snad se tyto problémy podaří vyřešit upgradem systému ve vozidle.

Další drobností, která mě však ukrutně vytáčí je fakt, že LCD displej nelze vypnout?! Tlačítkem pro "vypnutí" lze pouze vypnout zvuk, avšak displej stále svítí, což považuji hlavně při jízdě v noci za velmi nepraktické. Vzhledem k tomu, že displej nezobrazuje žádné kritické informace ohledně jízdy, nechápu, proč nelze vypnout? Navíc mi přijde, že displej nemá automatickou korekci podsvícení dle okolního světla. Toto lze nastavit pouze v menu, což je za jízdy nepraktické. (Pokud má displej automatickou korekci podsvícení, tak mě prosím opravte, ale v manuálu se toho mnoho nepíš
Seville
Display jde vypnout pomoci ikonky vpravo nahoře (takové to ozubené kolečko), kde dole na listě zvolíte režim “Dark” s měsíčkem...
mbrzda
Jo, režim dark mají Citroeny tak dvacet let. V C5 mi po zapnutí zůstane svítit jen tachometr....
mbrzda
Jo, režim dark mají Citroeny tak dvacet let. V C5 mi po zapnutí zůstane svítit jen tachometr....
trapid
Tak nějak se nemůžu zbavit dojmu, že v posledních letech sleduji smrt Citroënu v přímém přenosu.
Anebo jsem jen přespříliš konzervativní, když od takové klasické automobilové značky očekávám, kromě futuristických vozů i něco jako konkurenci pro Golf nebo Passat?
Tedy nástupce modelů ZX, Xsara, C4, případně Xantia a C5. Proč dnes Citroën neumí vyrábět NORMÁLNÍ auta ???
Jako milovníkovi a mnohaletém (spokojeném) majiteli vozidla této značky je mi smutno :'-( .