Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Likvidovali jsme padělky litých kol: Mohou být nebezpečné. Jak je poznáte?

Nehomologované disky nebo plagiáty litých kol mohou způsobitnehodu. Zjišťovali jsme, jak taková kola poznat a jak se likvidují,aby se nedostala znovu do oběhu.
Zpět na článek
3. 8. 2019 14:17
30. 5. 2020 22:08
31. 3. 2019 10:48
Červený peugeot
"Na červeném peugeotu.." - kde je nějaký odkaz s tou tragédií?

Osobně mi ta akce přijde ujetá, sice na autě mám homologovaý kovaný kola, ale pokud si někdo dá tohle, je roky naprosto běžná věc, že jsou občas po díře křivý a musí se srovnat budiž. To dělají i originál kola, ale že by se rozletěl disk takovým způsobem co strašíte jsem ještě nikdy nikde neslyšel.

Celý je to hlavně o tom, že Alcar nasral fake designu, tak je bonznul celníkům a ještě to tendenčně zveličil historkou o peugeotu a bububu od pojišťovny.
Rozbalit vlákno
5
31. 3. 2019 11:13
Re: Červený peugeot
Tak za prvé nemáš žádný kovaný kola ale kovový kola neboli obyčejný plecháče protože kovaný kola neexistují.To by ti je musel vykovat kovář kladivem moulo a za další falzifikáty jsou z křehké slitiny která je za prvé mnohokrát levnější a za druhé není pevná a láme se jako perník .To že jsi něco neviděl ještě neznamená že to neexistuje ale lidi rádi nevěří tomu co neznají nebo co osobně nezažili . Tak vypni počítač a mazej uklízet at nepíšeš zbytečný pitomosti.
31. 3. 2019 15:36
Re: Červený peugeot
https://www.autorevue.cz/…yrabeji/ch-60029 Zdravím, kování kol není nemožné, jen si nesmíte představovat maníka s kladivem a výhní, ale pořádný stroj.
31. 3. 2019 16:22
Re: Červený peugeot
Bogner, co si myslíš ty je absolutně irelevantní, nebť pouze dement si představuje kovaná kola tak jak popisuješ a to hovoří zcela za vše. To, kdy slitina dostatečně křehká je nějaká tvoje analýza, nebo vaše interní v Alcaru, kde zaměstnávají podobná jelita jako ty, která nemá ani potuchy která bije?

Celé to je o tom, že Alcaru vadí fake designu, tendenční pindy o extrémní nebezpečnosti a údajně rozpadajících se kolech za jizdy mají argumentační hodnotu leda tak pro tupce typu bogner.
1. 4. 2019 09:39
Re: Červený peugeot
A co třeba Forged line od BBS. Forged line = kovaná řada. Kování opravdu není jen o maníkovi v zástěře, kovadlině a kladivu.
1. 4. 2019 16:38
Re: Červený peugeot
Bogner je nejspíš nějakej eurounijní troll, který ví co je a není správně, i když nemá ani základní znalosti, jak předvedl. Takže pro takového vola je BBS druh másla na chleba, natož aby věděl o jejích kované řadě.
3. 8. 2019 14:17
Bububu
Strašení hovadinami to akorát je. Sic tato šméčka nemám, nestačím se divit, kolik zbytečné škody tím nastane. Asi jako kdyby se likvidovala šméčko trička od Rákosek proto, že nejsou originál. Výrobce, stát, distribuce, ti všichni jsou na tom tratní, ale zákazník tím na životě ani zdraví ohrožen není. A podobně absurdní je blemc, že se kolo rozlomí vejpůl.

Ono to spíš bude o tom, že kdyby stát neházel lidem klacky pod nohy, nevytvářel zcela nadbytečnou agendu a nutnost bumážky i na blbý ráfek, tak by ten problém nebyl.

Kdyby radši řešili tuzeroviny, kdy světla svítí místo doprava dolů doleva a nahoru, xenony nabastlené do klasických parabola podobné prasárny, reálně ohrožující provoz, udělali by lépe.

Za chvíli nám s takovou budou zakazovat i bumážku nemající vonný stromeček na zrcátko...
Rozbalit vlákno
0
30. 5. 2020 22:08
litá kola
Tyjo, mockrát díky za článek. Sám se brzy chystám kupovat nová litá kola, takže si na padělky určitě pozor dám. Co jsem se tak díval, tak zatím se mi asi nejvíc zamlouvají kola, která mají na https://www.pneuok.cz/ Ta by snad měla být ok.
Rozbalit vlákno
0