Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Jak jsou kde podporovány elektromobily? Dotacemi, osvobozením od daně či parkováním zdarma

Mnohé země se snaží vysokou cenu elektromobilů kompenzovat různými benefity. Jaká zvýhodnění elektroaut najdeme po Evropě?
Zpět na článek
Avatar - Jerry.Gunman
11. 4. 2019 10:40
Elektromobilita
Nedobře se na to koukáte, hoši
a jakmile sem přisviští letka mistních "lepších lidí" (tedy ne, že by fakt byli, ale oni sami se za ně považují), tak vám jasvně vysvětlí, že
- Dotace, to je prostě zákonité, čiré a esenciální DOBRO, které přichází tak nějak odněkud z hvězdného meziprostoru a jako zlatý déšť (viz poznámka na závěr) se nám snáší na hlavu
- EU, které za nimi stojí, představuje hotový ideál a nejúžasňákovitě nejnejlepšejnějnějšejší vynález v dějinách lidstva
- a kdo to nechápe či odmítá hlásat, bude odhalen jako putlerův agent, russssssssssssákofil, xenofob, komunista, dízlový či benzínový špinitel naší Matky Gaii - prostě příslušník té (po zásluze) umírající a zahnívající třídy, která parazituje na všech ostatních krásných a nadšených příslušnících všech dalších 169 genderů a již brzy bude po zásluze odeslána do převýchovných táborů či na smetiště dějin.
Bylo to tuším v nějakém filmu od Tarantina, kde zazněla (alespoň pro mne) naprosto dokonalá hláška: "Ščijou nám z výšky na hlavy a ani se nesnaží vydávat to za déšť"
S EUrounijním svazem tajak s jedovatým plazem
EU: Prostě vám to nařídíme a zakážeme.
Všechno a všem
Avatar - pradeda777
11. 4. 2019 08:31
Kua...
.....na diskuzi se to hemží ekoteroristy....... :no: ................ :-!
10. 4. 2019 15:07
V ČR dotace nepomohou v žádném případě
Vezměme si do ruky kalkulačku a chvíli počítejme. Větší část populace ČR má problém si koupit nové auto v ceně cca 350 - 400 tis. Kč. Hezky to dokladuje struktura prodejů Škodovek, kdy 75% je korporátní klientela a pouze 25% soukromníci. EV stojí cca 800 tis. Kč. Kolik by musela činit dotace v ČR, aby na EV lidé dosáhli? A za této situace hodlá koncern Škoda spáchat dobrovolnou sebevraždu. Hodlá totiž podle německého zástupce zdražit auta se spalovacími motory, aby bylo na vývoj a zavedení EV. Takže ti, co dosud nedosáhli na nové auto, budou mít ještě menší šanci na jeho zakoupení a na pořízení EV již vůbec ne. Výsledek: další zvyšování věku vozového parku ČR. Mimochodem, kdo za této situace bude kupovat EV vyráběná Škodovkou, mi je záhadou. Malé EV s rozumnými parametry a za rozumnou cenu vyrobit nelze. A ta velká EV si bude kupovat pouze zlomek populace. A to, že z této skupiny možných kupců zase jen část má podmínky pro provozování EV, by vydalo na samostatný článek.
Avatar - WinDiesel
10. 4. 2019 13:37
Re: dotace
Dnes je obvyklé že se dávají dotace i na věci, kde nejsou potřeba.
Potom se všechno příšerně prodražuje.
A těžko se rozeznává co je životaschopné bez dotací a co ne.
10. 4. 2019 12:57
dotace
Pokud je jakákoliv technologie závislá na dotacích, potom není životaschopná. Elektromobily nejsou vyjímkou.
10. 4. 2019 12:35
Škoda - koncept
Tenhle koncept od škodovky se mi moc líbí a jsem hodně zvědavý, jak bude vypadat finální verze, která se bude nakonec vyrábět. Zatím stojím ale při zemi a peníze dávám jinam než do nových aut. Mým prvním autem byla rok stará dvojková fábie a i teď koukám zatím spíš po ojetém autě. Koukal jsem i na méně známé autobazary, třeba na https://www.vanscentre.com/osobni-vozy/, ale ti se specializují spíš na nákladní auta a techniku, v tomto segmentu mají větší výběr.