Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: 46 let od hrozivé nehody Nikiho Laudy. Přežil i díky jednomu Porsche 911

Niki Lauda byl legendární rakouský závodník, jehož jméno znají i lidé, kteří se o motorsport příliš nezajímají. Možná je to kvůli hrozivé nehodě, kterou Lauda přežil v roce 1976.
Zpět na článek
Avatar - Dinar
23. 5. 2019 08:16
Re: dfg
V tom neštěstí měl Lauda i trochu štěstí, protože stanoviště té 911 bylo kousek zpět po trati, u první pravotočivé z Bergwerk pasáže, mělo to tak k nehodě blízko, takže u ní bylo za nějakou půlminutu. Laudovo auto hořelo tak, že Lunger s Edwardsem ho nebyli schopni vytáhnout. Bez hasičáků vyndaných z právě dorazivšího porsche, by se k němu nedostali. Až byl venku, tak zbytky jeho ferrari dohasilo porsche z té nádrže, co mělo v kufru. Tedy, článek nelže, nebýt služby těch dvou 914 a jedné 911, které byly tehdy na NS pro GP premiérově, tak Lauda prostě uhořel.
Avatar - KANKUNEN
1. 8. 2023 13:45
Je neuvěřitelné, jak se posunula bezpečnost
Včera jsem se díval na dokument o Jackiem Stewartu. Šílené.
Avatar - speedfred
1. 8. 2023 15:12
Re: Je neuvěřitelné, jak se posunula bezpečnost
Áno, bezpečnosť je niekde inde ale Nordšlajfe je tiež iný extrém. Až sa čudujem ako tam mohla jazdiť F1.
Avatar - 3_diamanty
23. 5. 2019 10:11
Re: dfg
dik za info ---- proste mal aj take kusok stastie v tom nestasti ... a este zazrak je ze neprisiel pritom vsetkom o zrak ... lebo tak zavazne popaleniny v oblasti hlavy neraz koncia aj ciastocnou slepotou .... mal popri tom vsetkom fakt aj stastie to je jasne