Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Jaké auto by si měl vyzkoušet každý petrolhead? James May má překvapivou odpověď

James May je sice pevně spjat s tituly jako Top Gear nebo Grand Tour, poslední dobou se však stále častěji objevuje i na videích vlastní motoristické sociální sítě DriveTribe, kde často prozrazuje zajímavé příběhy z natáčení, nebo odpovídá na otázky diváků. A tentokrát jedna z jeho odpovědí zaujala i nás.
Zpět na článek
Avatar - palix
19. 6. 2019 07:58
Re: Asi na té Alfě fakt něco bude
Pre mňa je ale Jaguár tradičná značka, ktorá je na trhu už roky. Tesla je tu chvíľu a o chvíľu tu nemusí byť. Priniesla niečo nové, zaslúžila sa o rozvoj elektromobility, ale možno o 5 rokov tu nebude.
Kedysi v 90-tých rokoch na náš trh prišli značky Maruti a Proton. Ľudia si nejaké ich autá pokúpili, lebo boli cenovo výhodné... Po chvíli sa stiahli z nášho trhu... Samozrejme servis nebol. Našťastie tie autá mali niečo spoločné so Suzuki a Mitsubishi.
Samozrejme nedovolím si porovnať lacné indické značky s Teslou... Len chcem povedať, že keď firma skončí, môže nastať problém so servisom, dielmi... Aj keď má výrobca nejaké záväzky, nie je to už ono.
Jaguár je tu už dlho a dlho aj bude - preto radšej Jaguár ;).
18. 6. 2019 20:38
Re: Asi na té Alfě fakt něco bude
Heled, vstoupil jsi do diskuze.
Tak zahod silny slova a diskutuj.
Kvuli tomu sem chodim ja.
Ja, Matthew DeBord/BI (viz odkaz) a May tvrdime, ze Model 3 je lepsi nez I-Pace..
A mimochodem jsou to velikostne dost podobna auta. Tzn. skoro primi konkurenti.

Jestli mi sezenes Model 3 za 800 tisic, tak ti dam klidne 200 tisic navrch ;-)

James May psal o autech a ty tady pises o stabilitach firem :-D

https://www.businessinsider.com/…-compared-2019-2

Tak zkus napsat neco k veci. Nejlepe o autech ;-)
18. 6. 2019 18:29
Re: Asi na té Alfě fakt něco bude
Nazory Maye byvaji konzervativnejsi.

Nemel bych nic proti vyzkouseni beetle a Alfa je urcite super.

Tesla M3 je snad ve vsem lepsi nez I-Pace ;-)
Snad krome interieru, ktery mne prijde u Jagu luxusnejsi.
Sorry, ale napsat v souvislosti s I-Pace vedle M3: ,,Proc chtit neco jineho nez nejlepsi?" To zni jako ironie.
Avatar - palix
19. 6. 2019 07:59
Re: Asi na té Alfě fakt něco bude
Kedysi som niekde čítal, že Mazda je japonskou verziou Alfy Romeo ;)... Možno nie je dokonalo prirovnateľná, ale ani Mazdy nejazdia zle.
Samozrejme Alfa je pojem...
18. 6. 2019 21:57
Re: Asi na té Alfě fakt něco bude
A jsme zase tam, kde jsme byli na zacatku.
:-D

No aspon uz vis, v cem je Tesla lepsi ;-)

Vysvetlovat ti dal, co je v autoprumyslu osizene, jake automobilky podvadi a kteri CEO jsou ve vezeni je asi zbytecny.
Jenom pro informaci E.Musk nic nelegalniho neprovadi (provinil se jen proti nejakym burzovnim pravidlum svym tweetem :-) ).

PS Pri objemech prodeju M3 nemusis pri vyvoji setrit temer na nicem. Setris pri vyrobe, tim ze mas chytry produkt - cash cow s marzi 20%.

PPS Voda se nad Teslou podle tebe a tobe podobnym zavira a zavirat bude porad. Tesla vznikla jako start-up a je v uplne jiny fazi nez zabehly automobilky, ktery zajima kvartalni vysledek. Tesla ma ekonomicky nejbliz k Apple. Chapes? Ne? Tak si kup Jaguar, taky nebude spatnej :-)
18. 6. 2019 21:49
Re: Asi na té Alfě fakt něco bude
https://europe.autonews.com/…rol-issues-china

A ze bylo v cervenych cislech BMW vis?

Jinak Jaguar ani LR nejsou zrovna kralove zebricku kvality :-)
Avatar - Dzakobo
18. 6. 2019 21:49
Re: Asi na té Alfě fakt něco bude
To vím, že v těchto parametrech exceluje. Jak drahý musel být vývoj? Samozřejmě že velmi, a když to prodávají okolo 40000USD - tak jak se muselo ušetřit na tom, co dělá auto autem? To je pro mě priorita, že vůz není ošizený, Tesla ošizená je.

Akcionáři nebudou do nekonečna trpět pokles, před pár lety byla Tesla cool, dnes se nad ní zavírá voda.
18. 6. 2019 21:20
Re: Asi na té Alfě fakt něco bude
V cem je M3 lepsi?

Rozkliknul sis ten odkaz ode me?

Asi ne, vid. Jinak by ses takhle neptal.

Jinak jen tak z hlavy v cem je Tesla lepsi: baterie - clanky i battery pack, dojezd, jizdni vlastnosti, jizdni vykony, autopilot, aerodynamika, motor, menice, chlazeni, spotreba, nabijeni, update, connectivita atd. Zkratka asi ve vsem, co dela elektromobil elektromobilem :-)

A v cem je vlastne lepsi Jag? Ze je to Jag a netaha bricho po zemi :-D Hmmm...

PS Mas pravdu Jag je praktictejsi crossover, ale kam se hrabe na Octavii v kombiku.
Avatar - Dzakobo
18. 6. 2019 21:02
Re: Asi na té Alfě fakt něco bude
Upřímně - pokud každý týden se píše o Tesle že je v čím dál větších problémech, nevidím důvod riskovat a běžet pro auto, které by bylo dodáno kdo ví kdy, pokud jestli a dělat Elonovi pokusnýho králíka, on si to pak jednoho dne spakuje a od odletí na Mars, to určitě...

Jaguar je jinde, jak stabilitou firmy, tak kvalitou.
Avatar - Dzakobo
18. 6. 2019 20:54
Re: Asi na té Alfě fakt něco bude
Když Tesla představovala nový model Standard za 35 000 s dojezdem 220 mil, představila spolu s ním i variantu Standard Plus za 37 500 dolarů, která nabízela bohatší výbavu a také dojezd až 240 mil. Podle automobilky však objednávky varianty Standard Plus až 6x překonaly objednávky nejlevnější varianty Standard Range a proto nastal čas na změny.

Zdroj: https://autoroad.cz/…c-zahadne-zmizel

Když je základní model tak levný, znamená to, že o něco lepší verze je nepřiměřeně předražená, samozřejmě že je v cenách okolo 1,5M i clo, daně, atd.. Ale I-Pace je kvalitněji vyrobený, má lepší přepravní kapacitu, pro mě prestižnější značku, "netahá břicho po zemi". V čem je Tesla 3 lepší?
18. 6. 2019 20:46
Re: Asi na té Alfě fakt něco bude
Byl jsem na akci, kde bylo mozno primo vedle sebe porovnat Jaguar I-Pace a Tesla Model X. Kazdemu musi byt jasne, ze Tesla je o parnik lepsi auto a pritom stoji stejne, a presto jsem slysel spoustu kecu o tom, jak Jaguar predehnal Teslu. Mluvili by stejne, kdyby to auto melo misto te kocky logo korejske firmy LG, ktera prakticky to auto cele navrhla? :-)
Avatar - Dzakobo
18. 6. 2019 20:43
Re: Asi na té Alfě fakt něco bude
V Alfě je cítit úplně jiný přístup jejích tvůrců, radši trochu ošidí např. interiér než podvozek, z verze QV vychází obyč. Giulia - v tom je to italský srdíčko a zároveň koule :yes: :yes:

Docela jsem zvědavý na Tonale, Stelvio mi postupem času připadá bachraté v zadní části karoserie. Giulia je krásná, ale nepraktická, ale asi to tak má být. I když P508 to dokázal skloubit a 159SW ve své době také.
Avatar - Dzakobo
18. 6. 2019 16:48
Asi na té Alfě fakt něco bude
Nemyslím si, že by se tito svérázní Britové nechali navzájem ovlivnit :-)
156 měla skvělé jízdní vlastnosti, byť FWD. 159 ideálně s 1.8TBi také pobavila, ač byla těžkotonážní a FWD. Giulia je TOP ve své třídě, suverénně.
To já bych doporučil místo GTV vyzkoušet jiné italské kupé - F355 nebo 360, pěkně s manuálem...

Brouk - to je původně český vůz Tatra. Když se na něj namontuje správný (ne)tlumič, i tak malý boxer umí vyloudit bombový zvuk. :yes:

Pokud bych musel vybíral jen z elektroaut, Teslu rozhodně ne, favoritem by byl I-Pace a časem asi Taycan :D Proč chtít něco jiného, než to nejlepší? :D A že by na to James May měl jako nic! Je nějaký moc skromný.
Avatar - palix
18. 6. 2019 20:34
Re: Asi na té Alfě fakt něco bude
Tiež by som radšej kúpil Jaguár :). Ak už platiť ťažké peniaze za elektroauto, tak nech je to už aspoň niečo poriadne a nie počítač na kolesách.

Čo sa iných áut týka... Alfa Romeo je skvelá, ale je to "Talian" - človek ju musí mať rád. Na druhej strane asi nie je problém mať rád Giuliu ;).
Avatar - Dzakobo
18. 6. 2019 19:27
Re: Asi na té Alfě fakt něco bude
Tesla model 3 se prodává zhruba za 800000 Kč, možná mega, I-Pace je, tuším, za 2,5 mega. Jestli někdo tvrdí, že nejmenší sedan Tesly je lepší než Íčko, tak to je největší s-ačka. :D :D

Navíc Tesla brzy krachne a kde se pak tyhle vozejky budou servisovat?? Jag je přeci jen stabilnější firma...