Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
PJ164
Místo úspor z rozsahu se pouze napakují top představitelé a jejich řídící akcionáři. Zbytek je nejen totální kolaps kdysi špičkového a inovativního britského automobilového průmyslu. Těch pár garážových firem, které tak tak přežívají, jen potvrzuje pravidlo.
Kdyby do automobilového průmyslu v Británii nestrkal prsty stát a odbory měly rozum, tak automobilky šlapou dál...o tom žádná.........
tropodin
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Montegoman
Austin Seven, jako první BMW DIXI
(nebo Nissan a Rosengart) motorizovaly svět,
a Montego, jeden z prvních přímovstřikových turbodieselů
(Fiat se k prvenství nehlásí, víc je slyšet o bronzovém Audi)
zastavili v rozletu paradoxně lidé od Quandtů ...
anebo emisní normy, jak se to vezme.
Vyzdvihnul bych vyhřívaná zrcátka, místo pro cestující na zadních sedadlech,
EKOrallye dovolenou se spotřebou 3,9 l s plnou polní
jo, a kamarádovi na 60tis. km generálkovali v servisu motor, měl kompresi slabě přes 17...
a topení se moc zlepšilo po výměně kolínek k radiátoru (ten díl stál novej úplnej nesmysl )
jen mám pocit, že jediný fyzicky pětimístný co jsem měl byl Countryman
jinak moc díky za vzpomínku
kdysi se mi podařilo dostat Montego do časopisového srovnávacího testu naftových kombi,
byl tam přítomen jako stín na fotce, fotili jsme z něj za jízdy ty Passaty a Mondea...
(nebo Nissan a Rosengart) motorizovaly svět,
a Montego, jeden z prvních přímovstřikových turbodieselů
(Fiat se k prvenství nehlásí, víc je slyšet o bronzovém Audi)
zastavili v rozletu paradoxně lidé od Quandtů ...
anebo emisní normy, jak se to vezme.
Vyzdvihnul bych vyhřívaná zrcátka, místo pro cestující na zadních sedadlech,
EKOrallye dovolenou se spotřebou 3,9 l s plnou polní
jo, a kamarádovi na 60tis. km generálkovali v servisu motor, měl kompresi slabě přes 17...
a topení se moc zlepšilo po výměně kolínek k radiátoru (ten díl stál novej úplnej nesmysl )
jen mám pocit, že jediný fyzicky pětimístný co jsem měl byl Countryman
jinak moc díky za vzpomínku
kdysi se mi podařilo dostat Montego do časopisového srovnávacího testu naftových kombi,
byl tam přítomen jako stín na fotce, fotili jsme z něj za jízdy ty Passaty a Mondea...
Pamatuju jak jsem jednu tuhou zimu jel z Vysočiny až do Rakouska v rukavicích a s čepicí... trochu se zahřál, až když jsem ho v tom Rakousku nechal hodinu klapat ve stojícím vozidle.
Děcka se ale předháněla, kdo pojede vzadu... a tehdy jsem ještě do Rakouska jezdil pro díly Rover a Land Rover pro celou ČR i SR - a na to byl dokonalej!
Byla to vlastně malá dodávka... co jezdila i pod 5 litrů.