Novinky
Nezmyselne nafukovanie Mini ktore ma byt urcene do mesta - na kratke trasy uz davno malo byt EV pionierom v BMW portfoliu, bez bytocne predrazeneho nasadzovania do neuspesneho karbonoveho i3. EV sa robi atratktivne technologiou baterii, kedze elektromotory ICE vyrazne prekonavaju uz davno, nie pouzitim karoserie z hypersportov :no:
No, proč ne 😁
Napřed bude částečně elektrické
Pak plně elektrické
a pak už vůbec
Každý svého štěstí strojvůdce 😁
Napřed bude částečně elektrické
Pak plně elektrické
a pak už vůbec
Každý svého štěstí strojvůdce 😁
Jako druhé městské auto do rodiny, pokud máte západní platy a jsou tam restrikce na spalováky, to dává smysl.
Ale, pro mě chudáka s východním platem, to smysl nedává. Já jsem rád, že si pomůžu na hodně levnou Octávku za 500 000.
Na VW ID.3 za 1 000 000 (s baterkama 58kWh) a na baterky za 400 000 každých 10 let nemám.
Otázka pro zdejší odborníky.?
Když si koupím ID.3 s baterkama třeba 58 KWh, půjdou ty baterky 58kWh rozšírřit na tu vyšší kapacitu 77kWh? Při doplnění je vhodné bateky popsat datumem.
Cena hybridů, eletroaut a akumulátorů - tomu pořád nerozumím. Např. Outlender v základu stojí 550k, jako hybrid 1,1M (s podobnými motory) s dojezdem na akumulátory jen 50 km. To ty aku a elektromotory stojí 550k ? Čistě elektrický ID.3 za 1M s dojezdem 330 - 550 km a baterie za 400k ?
Vzhledem ke "kvalitě" tříhrnků v Mini se nedivím, že utíkají k aku.
Hybridy od Toyoty mají o dost nižšní náklady na provoz než spalováky, poruchovost je výrazně nižší. Takže tomu kdo si to auto nechá 100kkm se hybrid oproti klasickému spalováku jedoznačně vyplatí.
Elektromobily mají daleko nižší provozní náklady, levnější garančky, takové kotouče vydží proti spalováku tak 5x tolik (platí i pro hybridy).
Každý s to prostě musí spočítat sám.
Jinak - já jezdím km za 2 Kč za naftu, takže po srovnání daní (elektřina má tuším daně do 5😖, to vychází na cca. na 70 h, pak je návratnost těch 350k navíc při čistě elektrickém provozu zhruba 700 tis km. Pokud to zdanění nechám v neprospěch nafty, tak je to 200 tis. km. To tedy nic moc.