Novinky
Zajela rychlejší čas než 18 let staré auto. Bravo.
To by mě zajímalo co by se ti zdálo dost = když stejnej čas jako 911 GT3 997 nebo MB 65 AMG Black Series je ti je málo 😄
Je to relativně tuctovej R6 s nijak mimořádnym výkonem 250kW = byť ho dle všeho u Toyoty zvedli někam ke 400 konim. Co https😐/www.auto.cz/…zni-z-bmw-130092 ? 😉
Je to relativně tuctovej R6 s nijak mimořádnym výkonem 250kW = byť ho dle všeho u Toyoty zvedli někam ke 400 konim. Co https😐/www.auto.cz/…zni-z-bmw-130092 ? 😉
Ono možno niekedy je obrovský výkon nevýhodou. U Supry je zrejme výkonu na danú hmotnosť tak akurát = vodič s autom nebojuje a neobáva sa, žeby pridal viac ako je potrebné. Samozrejme Stig zvládne všetko 😊.
Na druhej strane autá ako Bugatti Veyron, Chiron... sú značne premotorované, ťažké a cenovo nedostupné ako nové aj ako staršie. Aj tak väčšina z nich skončí niekde v garáži kde budú čakať na zhodnotenie. A autá ako Supra budú veselo brázdiť cesty.
Na druhej strane autá ako Bugatti Veyron, Chiron... sú značne premotorované, ťažké a cenovo nedostupné ako nové aj ako staršie. Aj tak väčšina z nich skončí niekde v garáži kde budú čakať na zhodnotenie. A autá ako Supra budú veselo brázdiť cesty.
Ale jo, já neřikam, že je to špatný auto. Jen se mi nezdálo to srovnání s Murciélagem. Takže já mam problém spíš s redakcí, s tím autem žádný.. 😄
...jen kdyby nevypadla jakoby na ni při vichřici spadl strom... 😉
https😐/www.youtube.com/watch?…
Jízdní vlastnosti ústící mj do toho času = pochopitelně ne
Citát ze závěru testu Top Gearu: co se jízdy týče: "Pokud uvažujete o Porsche 718 Cayman měli byste řídit Toyotu Supra" pokračuj to stejně drsně "BMW Z4 neni soupeř" http😐/www.autoforum.cz/…ekanym-debaklem/
Jo, pak ještě řekl, že by dal přednost Alpine nebo M2... ale ani to není žádná trága.
Vyčítal jen to = že to neni od A do Z originál Toyota = holt neni ekonom
Díky tomu rozdělení nákladů = v testu správně zdůrazňujou že ten zlatej poměr rozvoru a rozchodu 1,55 je Toyotí záležitost = proto ho poprvé má BMW = prostě DÍKY tomu rozložení nákladů = mohla další Supra vzniknout = a je zdá se Super :yes:
A BMW má pořádnej podvozek = dle 2 seriózních zdrojů má Z4 lepší podvozek než i8
Pokud se ale soustředíme na produkt a ne na image, pak to pochvala je.
Jak dopadlo srovnání finálních výrobků prodávanejch pod BMW a Toyotou = dopad na víc místech včetně toho TopGearu stejně = BMW neni soupeřem
Najnovšia technika je https😐/www.auto.cz/…zni-z-bmw-130092 ne že by těch reálnejch skoro 400 koní z bavoráckejch 250 kW nestačilo
Podělit se napůl o náklady = je prostě věc ekonomická a Toyota chtěla řadovej šestiválec = vzájemně si padli do oka a výsledek je paráda.
Chris Harris správně povzdychnul že to z hlediska image neni čistokrevná Toyota = to je ale věc ekonomická = a víc takovejhle spojení. Což ostatně dost možná bude = stejnej plán je zřejmě pro příští Lexus RC
Kdyby se firmy nepodělily o náklady = ty auta by nebyly. Nemá to co dělat s umim/neumim
Ani s vděčností = prostě jen a pouze výše nákladů
Takže díky rozložení nákladů = máme povedený MX-5 a 124 a stejně tak povedenou Supru a Z4
To je důležitý = řeči až tak ne
Stoupneme si k MX-5 a ty mi ukážeš, kde tam je nějaký rukopis Fiatu... nikde nic. A i interiér Fiatu je Mazda, včetně ovládání infotainmentu atd., Made in Japan.
Pokud bych byl fanoušek Fiatu, tak bych s tím měl docela problém... pro mě by to auto prostě nebylo Fiat. Ok, pragmatik to neřeší... ale nevím, jestli pragmatik kupuje roadster 😄
To jen pracuješ s tim že "vždycky byla" = ale návratnost u takovýhohle modelu může bejt docela problematická. Stejný Z4 a Supra = i BMW určitě potěšilo že se může podělit o náklady
Je to furt to co sem tu psal teď někdy v jiný diskuzi = ekonomiku buď posloucháš nebo znásilňuješ = násilníci sou komunisti, poroučí větru dešti ekonomice = kam to tu ekonomiku vede ví snad všichni = nebo aspoň většina si to snad uvědomuje 😁
Když vezmu tyhle 2 příklady = jestli by Mazda sama utáhla další generaci nevíme = rozhodně takhle byl větší prostor pro investice do vývoje
Tohle neni o autech ale ekonomika = a je to VÁŽNĚJŠÍ než si asi většina neekonomů připouští
Z účasti Fiatu pro Mazdu neplynou žádná negativa. MX-5 je pořád nepochybně jejich autem, které si po svém nadesignovali a sami si ho vyrábí, je to 100% Mazda, 100% MX-5. Když zabrousíš do MX-5 komunity, tak tam nějaký Fiat nikdo neřeší. A stejně tak si myslím, že Fiat Mazdě ve velkém nebere ani zákazníky.
Ten vztah není ani zdaleka rovnoprávný, Fiat hraje méněcennou roli a i veřejnost to tak podle mě vnímá.
Takže ak nechcela Toyota vyvíjať vlastný motor od podlahy pre jediný, aj to okrajový model (čo by ani tak veľká automobilka ako Toyota asi neuniesla), tak musela s vďakou prijať ponuku BMW a zobrať si komplet bavorácku techniku. BMW - hoci je podstatne menšia automobilka - si silný R6 dovoliť môže, lebo ho používa pomaly v každom vyrábanom modeli: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 a X3/4/5/6/7.
Upřímně - kdyby se mě někdo zeptal před pár lety, pak bych asi čekal, že přijdou s něčím jako je NSX. Honda je menší automobilka a pokud vím, taky dala NSX sama. Beru, že NSX je auto o level výš, technicky i cenově... ale i tak, mohli to udělat trošku lidověji. Toyota mohla (a za mě asi i měla) postavit to auto sama, s hybridem... jako ukázku toho, že umí udělat hybrid zábavný a rychlý.
Ad Honda: myslím, že práve si to dovoliť nemohli, ekonomicky na tom dosť zahučali, vývoj drahý, predaje žiadne, iste si búchajú hlavu o stenu a žiadny nástupca NSX už nebude. Naopak Toyota zrejme na Supre dobre zarobí.
Sám za sebe jsem se ještě nerozhodl... obecně tohle beru celkem pragmaticky a Toyota pro mě tolik neznamená. Ale RX-7 s motorem z BMW by se mi nelíbila. Takže jo, jako nějakou újmu image Toyoty (ne Supry, ale obecně Toyoty) to asi vnímám.
Kdežto BMW nielen fanúšikovia, ale väčšina vníma ako jasne prémiovú automobilku s najšportovejšie ladenými autami (v rámci nemeckej prémie, ako aj všeobecne) a o ich schopnosti vyrobiť čokoľvek od R3 po V12 nik nepochybuje, teda image BMW je silný ako bol aj v minulosti.
Proste prémia je imidžovo viac, ako mainstream a ak BMW zdieľa svoju (aktuálnu,žiadny výpredaj skladov) techniku s mainstreamom, je to imidžové posilnenie toho mainstreamu.
Ale tiež by mi bolo milšie ak by použili vlastný pohon. Myslím, že potenciálny kupci hlavne v Japonsku by ľahšie strávili Supru s V6 ako Supru na základoch BMW. V6 turbo je v Lexuse, prípadne by sa základ zobral motor z Camry. Proste existovali možnosti, kde mohla byť Supra čistou Toyotou a zároveň by ch to nestálo prestrelenú sumu, ale bolo by to bez R6.
Inak súhlasím s tým, že NSX a pod. sú čistá strata a Toyota sa rozhodla správne pre nižšiu ligu, ale ziskovú.