Novinky
0
Taky váhám,jestli si pořídit QQ nebo VW Jettu.V prodejně Nissanu mi říkali že na auto bych čekal zhruba 2 měsíce a VW je ihned k dodání,což mne velice překvapilo.
Přejít do diskuze
Myslím, že jsi udělal hodně dobře. Člověk by měl zvážit na co to potřebuje. Já na ty ozdoby nejsem, připadá mi to potom moc přeplácaný a ještě jsem v salonu řekl, že mi v Německu nabízejí 2000 Euro slevu, což byla pravda, tak jsem se jich zeptal, co nabídnou oni, měli strach, abych nešel jinam, tak kožený sedačky s vyhříváním dali zadarmo, ale i tak to bylo dost. Určitě je to auto šmrncovnější a propracovanější než ty korejci a taky to nebude stát na každým rohu. I mně se líbila Vitara, ale koncepčně je zastaralá, hrozně špatně brzdí a na silnici dost bída, asi pětkrát jsem jí zkusil po salonech a potom přišel QQ. Vitara je v terénu dobrá, ale vůbec to nepotřebuju a 4x4 je pro mně dobrý, když v zimě neposypou a já to mám domů hodně do kopce. Vyšší světlá výška je úplně to nejlepší na naše hodně mizerný silnice a vysoký obrubníky. Přeju hodně zábavy a šťastných km.
mam ho od 10.07 1.6 ace. a naprosta spokojenost motor jede vcelku gut nepoznal sem kromě kopce s 2.0 l rozdil ale to cvt to musi byt fajn už se me nechtelo jit o tolik nahoru (myslim s penězma) je to jen s 2.0 a v packu + navi už se bližis 900 tis.nejaky doplnek jako kouli, naslapy,ram, je toho cela knižka to maji dobře udelany atd. a seš na mega to bych sel už asi do jinyho (X3,CX7,Rav..) ale tak proto sem dal přednost QQ 1.6 za tu cenu +dopln -kola zim. metal..atd asi 640tis.(čekal sem 7 měs.)za tu cenu je to dobry po Kie nebo Hunday sem netoužil nic me to neřikalo jako druha varianta byla u me Vitara ale je to težky 18 metraku (a asi 100 tis navic je dobry poměr na to co nabizí))a ja stejne toho terenu moc nemam všude projedu QQ je dost vysoky a to jsem preferoval
Auto mám od 5. září a čekal jsem na něj skoro 7 měsíců. Mám 2l 4x4 Acenta Pack s CVT převodovkou. Musím říct, že čekání se mi vyplatilo. Auto je pro mojí postavu 178 cm maximálně pohodlné a navíc velmi tiché. Jízdní vlastnosti jsem ani takové nečekal, mohu si dovolit velmi svižnou jízdu po našich krušnohorských silničkách. CVT řadí úžasně, takže už ani nepoužívám možnost sekvenčního řazení. S touto převodovkou jsem vpodstatě neměl žádné zkušenosti, kromě asi 10tikilometrové jízdy s Muranem, takže to byla trochu sázka do loterie, doposud jsem jezdil jen s manuálním řazením, ale CVT mě dostala. Samozřejmě, že ostatní vychytávky jsou velmi příjemné, např. Bluetooth je velmi spolehlivý a bezpečný. V autě mám pocit robustnosti a bezpečí. Výborný je velký rejd.
Osobně mi hodně vyhovuje vyšší posaz, nemám rád, když se musím z auta hrabat, ale to je věc vkusu. Dopředu je výborný výhled, ale dozadu už je to horší, naštěstí pomáhá parkovací asistent. Vyhřívané sedačky se dodávají jen v kombinaci s kůží a tak se ohřejou mnohem později než látkové, které jsem měl předtím. Trvá to asi 7 min. potom už je to dobrý. Mně velikost kufru absolutně vyhovuje, měl jsem Megana II Grandtour a ani nevím, že bych tu velikost kufru někdy potřeboval. Takže zatím vesměs samá pozitiva a ta spotřeba k 9ti litrům k tomu patří, zas nejezdím tolik. Na dálku je spotřeba o dost nižší, včetně dálnic v Německu. Jinak bych pro ty, co jezdí hodně, doporučoval naftu, ale ta je oproti benzínu trochu hlučnější. Dole píše kolega hodnocení 1.5 dci a to je velmi dobrá volba. Měl jsem tento motor v Meganu a musím potvrdit, že je oproti konkurenci hodně tichý, jezdil jsem za 5,2l a bez nejmenších problémů. Až budu mít nějaké negativní poznatky, tak dám vědět. Zatím všem přeju hodně radosti s "kašíkem".
Osobně mi hodně vyhovuje vyšší posaz, nemám rád, když se musím z auta hrabat, ale to je věc vkusu. Dopředu je výborný výhled, ale dozadu už je to horší, naštěstí pomáhá parkovací asistent. Vyhřívané sedačky se dodávají jen v kombinaci s kůží a tak se ohřejou mnohem později než látkové, které jsem měl předtím. Trvá to asi 7 min. potom už je to dobrý. Mně velikost kufru absolutně vyhovuje, měl jsem Megana II Grandtour a ani nevím, že bych tu velikost kufru někdy potřeboval. Takže zatím vesměs samá pozitiva a ta spotřeba k 9ti litrům k tomu patří, zas nejezdím tolik. Na dálku je spotřeba o dost nižší, včetně dálnic v Německu. Jinak bych pro ty, co jezdí hodně, doporučoval naftu, ale ta je oproti benzínu trochu hlučnější. Dole píše kolega hodnocení 1.5 dci a to je velmi dobrá volba. Měl jsem tento motor v Meganu a musím potvrdit, že je oproti konkurenci hodně tichý, jezdil jsem za 5,2l a bez nejmenších problémů. Až budu mít nějaké negativní poznatky, tak dám vědět. Zatím všem přeju hodně radosti s "kašíkem".
kufr není vše,tady jde hlavně o to ,že qashqai kombinuje víc vozů dohromady a proto je tak žádaný.nissan posiluje výrobní kapacity v anglii a japonská verze se má montovat už v japonsku.původně plánoval nissan prodej asi 70000 jednotek,ale za 10 měsíců byl prodej asi na 130000 ks...
Mam 1,5dci od 16.4.2007 a doteraz najazdene 31.570 km,nebol zatial ziaden problem,jedna povinna servisna prehliadka po 20.000 km,a inac lejem iba naftu a jazdim.Priemerna spotreba 5,8l z toho 70% dialnice,20% mesto.Jazdi sa v tom velmi pohodlne,uz by som "klasicke" auto nechcel(minule som si zobral manzelkinu almeru 1,8l sedan a bol som sokovany o kolko mam z tohto auta horsi vyhlad a prehlad o situacii na ceste,o pohodli nastupovania a vystupovania ani nehovorim a to som predtym s touto almerou 6 rokov jazdil a bol som max.spokojny!)Takze mozem odporucat,ale radsej sa v tom odvezte,nie kazdy mame totiz rovnake chute a nie kazdy moze byt s tymto autom spokojny,ja som zatial max.spokojny.
Taky bych řekl, že to bude s dodací lhůtou - spousta zákazníků nebude čekat půl roku a když se jim ev. skladový vůz netrefí do vkusu, jdou ke konkurenci. Praktičnost taky není taková jako u kombi nižší střední třídy, které navíc bude levnější.. otázka priorit.
Rád bych v této diskusi přivítal skutečně hodnotný příspěvek uživatelů tohoto auta, jejich zkušenosti jak s prodejem, provozem, závadami, prostě všechno, neboť dosud zveřejněné testy byly pouze krátkodobé. Zdá se mi totiž, že na dobu, co se tento typ vozu prodává je jich na silnicích vidět poměrně málo, takže nevím, co za tím vězí, malá prodejnost, dlouhá čekací doba, nebo snad poruchovost?
Děkuji, TZ
Děkuji, TZ
Hm? Sem tam reklama na moje.auto s nejakym originalnym autom ok ale toto je uz trosku moc nemyslite?
Hm? Sem tam reklama na moje.auto s nejakym originalnym autom ok ale toto je uz trosku moc nemyslite?
"Na Moje.auto.cz je momentálně 31 recenzí vozů značky Ford." Zřejmě místo Ford mělo být Nissan, když se o něm bavíme 😉