Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Jak správně umýt auto: Čištění karoserie má svá specifika. Na co si dát pozor?

15 komentářů

KANKUNEN
Je to taková hnusná šedá hadra od Viledy s nějakým nápisem profi. Vypadá jak opelíchaný froté ručník. Viděl jsem ji snad v Tescu, ale v růžové barvě.
Oskarekblecha
Ano, dokonaly hadr, az zazracny. Vileda Activefibre. Stoji par korun. Nevidana zalezitost.
Zetti
Silikonovou sterku na lak ne, staci mala necistota a udela to na laku caru.
Osobne auto nelestim ani voskem ani lestenkou, jde to bez toho levne (asi za 200 na rok) a s trvalym leskem a dlouhou odolnosti proti necistotam.
https😐/scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/13415615_1059217084113957_2851894367610795766_o.jpg?_nc_cat=103&_nc_eui2=AeFTNtXm5pFHe_HKo6tnRjv9ivt4ZfwrWW6Lw_z65yfnjGU3MQF-O3HeFScQkuuVs-pVvLMcLbqek7yuwnar5jlepn6qbwxJFxIZ7Knqj2iXLA&_nc_oc=AQmJiw3Br7zTRkrciJJ8LGb5gWpoFIxWm_hnx6rrpqY-QxeeNFigYPCR06qnuersUG4&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=46384537d378fdafe00125e228e85133&oe=5DDE2DFF
KANKUNEN
Silikonová stěrka , to máš naprostou pravdu. Auta leštím už jen předek a zrcátka, abych lépe sundal rozstřelené mouchy.
Zetti
Ani to neni potreba s moji metodou. Na mouchy plati AP a wapka s teplou vodou (50°C) . Ale nesmi byt auto zapatlany nejakym voskem, z toho uz ty zasekany mouchy nejdou vubec. Vosky jsou jen pro kavky.
Ta tepla voda je vubec super, jednou dvakrat do roka a sklo vypada jako kdyz tam zadny neni. Nesmi se aplikovat v zime.
Ozzman
A jak sundám z laku vrabčáka?
KANKUNEN
Flexou 😉
3_diamanty
soda bikarbona ... aj na svetla aj na kasnu ...
Ozzman
Sundal jsem ho Bsloupkem 😁 Kuriózní nehoda, stoupání v horách, levotočivá dlouhá táhlá, otevřené okno řidiče v zatáčce mi vlétl na Bsloupek a usadil se na zadních sedačkách 😁 Nemusím asi podotýkat, že peří bylo všude 😁
RADEK1
A kýbl teplé vody s jarem ne ? Víš co je za století 😉
p1234
na zimu davam soft99 fusso12m. teflon vosk s vydrzou. proste spina sa neudrzi, auto sa lepsie myje, casto iba wap voda. na leto prirodne vosky dodojuice, uzasny vzhlad.
nikdy pikatec/sonax alebo tesco smejdy. :no: to plati aj o samponoch, rozdiel je obrovsky
twistedTSD
Dlouho přemýšlím o Fussu. Ale pořídil jsem Sonax BSD a má to něco do sebe, jednou za měsíc-dva za pět minut rozleštit a beading jak z Fussa za nula nula nic. 😁
p1234
na leto som daval prirodne vosky dodojuice, najprv "zimne" fusso12m dolu a claybar.. ten ostal cisty 😲 .. poctivy vosk ochrani pred spinou. :yes:
RADEK1
Z pořadu sama doma.
Mytí krouživými pohyby se nedoporučuje vznikají tzv. hologramy, šampon s voskem je šajz. Nejdriv předmýt,umýt šamponem (zbavit se starého vosku), leštit a pak voskovat. Na sušení jsou sušící ručníky.Jelenice se používala za dob - 20 let.
lazar33
Takové tipy se bezesporu hodí. Já teda už nějakou dobu umývám auto zásadně ručně. S myčkami nemám moc dobrou zkušenost. Je ale podle mě dobré vsadit i na kvalitní autokosmetiku. Ta taky dokáže udělat hodně parády. Já mám například zatím asi nejlepší zkušenost s tou, kterou se mi povedlo sehnat přes https😐/www.2din.cz/