Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Jak se padělají dokumenty: Šmejdi, co vydělávají na falešných liťácích

Na motoristech se přiživují šmejdi, kteří s minimálním úsilím vydělávají tisíce. Odhalili jsme, jak funguje byznys s padělanými dokumenty. Praktiky některých vykuků jsou doslova úsměvné.
Zpět na článek
3. 8. 2019 10:59
3. 8. 2019 12:21
3. 8. 2019 19:54
4. 8. 2019 11:27
5. 8. 2019 20:33
Avatar - Fickroc
3. 8. 2019 10:59
Kola
Kola mají být kulatý, černý, a mají stát na zemi. Všechny ty snahy kolotočářú a jinejch tmavců mít nějaký jinak kulatý černý blbosti na autech, je úsměvné a pomíjivé. Znam tedy pár jelit s kolama jak od žebřiňáku, a vypadá to fakt hnusně.
Rozbalit vlákno
3
Avatar - SKAY
3. 8. 2019 12:21
Re: Kola
Když dnes B segment může mít 18 tak dáme alespon 20 ....A není to málo, Antone Pavloviči?
3. 8. 2019 19:54
Re: Kola
Dnes sa dizajn aut vyladuje prave na velke kolesa. V autosalone to vyzera dobre ked auto stoji na 19"-tkach, ale ked potom v reale vidis napriklad nove Mondeo na zakladnych 16"-tkach so 60%-profilom, vyzera to doslova smiesne...
4. 8. 2019 11:27
Re: Kola
fickroc: pravdu díš, na tvojí Felišce je to vlastně úplně fuk:)
3. 8. 2019 12:40
Umele vytvoreny problem
Když odmyslím trapnost kolotočářko-tuzerských počinů, má každý právo se ztrapňovat dle své vůle, je to problém zcela uměle utvořený.

Takto jsem se ptal u Subaru na alternativní rozměry. Napsali mi seznam možných, které (a nebylo patrno, jestli za každý zvlášť či všechny, ale asi to první) za 1000 kč zapíšou. A že někde je sortiment větší, tak prý ať dá potvrzení dodavatel pneumatiky. Takže kde to jsme? I pro zápis kol/pneu výrobcem schválených se musí platit za bumážku. A na auta stará 30 let či více se třeba Ford netváří vůbec, že by cokoliv potvrdil.

A touto neochotou, alibismem a nesmyslnou byrokracií se přesně dává prostor pro tyto šmeliny. Při tom na jízdu má guma či ET rozdílné třeba o cenťák vliv nijaký. Stejně navzdory technickému pokroku jsme povinni jezdit zcela absurdně pomalu a rozdíly v jízdních vlastnostech by se mohly projevit leda někde na okruhu. Ne když si na rodinné auto koupím gumy o cenťák širší či užší, protože zrovna jsou za dobrou cenu skladem. Dříve se jezdilo na gumách nesměrových, diagonálních, sjížděných až na dráty, neřešilo se, jestli je na nápravě stejná a ani rozdíl v rozměrech, nebyly posilovače ani asistenty, brzdy byly bubnové a dopravní masakr nebyl. Problém bude na 99,999% v zařízení mezi volantem a sedačkou, které má do řidiče daleko. Když potkám pí, co bezdůvodně svítí mlhami, páč to považuje za frajeřinu; nadjíždí při odbočení vlevo doprava, aby nikdo další neprojel; neví, kdy se na kruháči bliká a kdy ne; z kopce vyřadí a stojí spojitě na brzdě atd. atd., budu se cítit mnohem ohroženější takovým nesvéprávným elementem, než když potkám maminu se Sharanem, na kterém jsou disky z Octávky...

Mnohem lépe by režim dělal, kdyby fakt šel po tuzerských či občas i anglických světlech, která nebezpečně oslňují.
Rozbalit vlákno
0
3. 8. 2019 20:18
Typové listy výrobců nikoliv prodejců či dovozcu
Řešení je jednoduché. Přechod na německý model. V Německu se již alternativní rozměry pneu do velkého TP nezapisuji.
Na STK či při kontrole policie postačuje typový list výrobce disku který ke volné dostupný zdarma na internetu.
Rozbalit vlákno
0
4. 8. 2019 19:09
Neni to tak zhave
Kola kupuju vždycky na elektrony.cz kde chci hned i typovy list, ještě se mi nestalo abych musel na stk překládát německé papíry, vždycky bez problémů, jinak pokud někdo je takový idiot že šetří na kolech a pak dá dvojku za typovy list tak je to jeho problém
Rozbalit vlákno
0
Avatar - Jiri.Kuchta
4. 8. 2019 22:34
překlad ?
Naprosto nechápu požadavek na překlad do češtiny. Podstatná je přece originál ! Snad kdyby to byl nějaký nesrozumitelný jazyk, třebas maďarština. Ale němčina je přece normální, srozumitelný jazyk !
Rozbalit vlákno
1
5. 8. 2019 20:33
Re: překlad ?
To čeština je také normální, srozumitelný jazyk. :-[]
Zkoušel jsi na německý úřad dodat něco v češtině? Jak jsi dopadl?
5. 8. 2019 09:24
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Rozbalit vlákno
0
5. 8. 2019 10:09
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Rozbalit vlákno
0
16. 8. 2019 15:05
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Rozbalit vlákno
0
3. 9. 2020 15:17
TOP novařina...
Článek je klasická novinařina dnešních dní - udělat senzaci za každou cenu a je úplně jedno jedno jaký to bude mít efekt. Autor článku by si měl za vyjádření se k firmě Autokola s.r.o. nafackovat - to že firma v současnosti nepokračuje v prodeji kol a příslušenství neznamená, že nemůže poskytovat dál poprodejní servis a dodatečně vystavovat Typové listy pro zákazníky kteří od nich odebrali kola v předešlých letech. Spoustu zákazníkům jste tímto vaším nesmyslem zadělali na problémy s dodatečným přihlášením kol od firmy AUTOKOLA. Vaše detektivní práce ohledně provozovny firmy AUTOKOLA je stejně kvalitní jako článek - na uvedené fotografii v článku není sídlo firmy AUTOKOLA které je na zcela jiné adrese ale bývalý pneubazar s jetými pneu dováženými z Německa. S Autokolama to nemá nic společného... Firma AUTOKOLA stále vystavuje dodatečně Typové listy - jejich TL jsou číslovány a archivovány pro snadné ověření autentičnosti.
Děkujeme panu "novináři" za způsobené problémy a přejeme hodně úspěchů v jeho pohádkových příbězích...
Rozbalit vlákno
0