Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Jak se padělají dokumenty: Šmejdi, co vydělávají na falešných liťácích

Na motoristech se přiživují šmejdi, kteří s minimálním úsilím vydělávají tisíce. Odhalili jsme, jak funguje byznys s padělanými dokumenty. Praktiky některých vykuků jsou doslova úsměvné.
Zpět na článek
3. 8. 2019 12:40
Umele vytvoreny problem
Když odmyslím trapnost kolotočářko-tuzerských počinů, má každý právo se ztrapňovat dle své vůle, je to problém zcela uměle utvořený.

Takto jsem se ptal u Subaru na alternativní rozměry. Napsali mi seznam možných, které (a nebylo patrno, jestli za každý zvlášť či všechny, ale asi to první) za 1000 kč zapíšou. A že někde je sortiment větší, tak prý ať dá potvrzení dodavatel pneumatiky. Takže kde to jsme? I pro zápis kol/pneu výrobcem schválených se musí platit za bumážku. A na auta stará 30 let či více se třeba Ford netváří vůbec, že by cokoliv potvrdil.

A touto neochotou, alibismem a nesmyslnou byrokracií se přesně dává prostor pro tyto šmeliny. Při tom na jízdu má guma či ET rozdílné třeba o cenťák vliv nijaký. Stejně navzdory technickému pokroku jsme povinni jezdit zcela absurdně pomalu a rozdíly v jízdních vlastnostech by se mohly projevit leda někde na okruhu. Ne když si na rodinné auto koupím gumy o cenťák širší či užší, protože zrovna jsou za dobrou cenu skladem. Dříve se jezdilo na gumách nesměrových, diagonálních, sjížděných až na dráty, neřešilo se, jestli je na nápravě stejná a ani rozdíl v rozměrech, nebyly posilovače ani asistenty, brzdy byly bubnové a dopravní masakr nebyl. Problém bude na 99,999% v zařízení mezi volantem a sedačkou, které má do řidiče daleko. Když potkám pí, co bezdůvodně svítí mlhami, páč to považuje za frajeřinu; nadjíždí při odbočení vlevo doprava, aby nikdo další neprojel; neví, kdy se na kruháči bliká a kdy ne; z kopce vyřadí a stojí spojitě na brzdě atd. atd., budu se cítit mnohem ohroženější takovým nesvéprávným elementem, než když potkám maminu se Sharanem, na kterém jsou disky z Octávky...

Mnohem lépe by režim dělal, kdyby fakt šel po tuzerských či občas i anglických světlech, která nebezpečně oslňují.
Avatar - SKAY
3. 8. 2019 12:21
Re: Kola
Když dnes B segment může mít 18 tak dáme alespon 20 ....A není to málo, Antone Pavloviči?
Avatar - Fickroc
3. 8. 2019 10:59
Kola
Kola mají být kulatý, černý, a mají stát na zemi. Všechny ty snahy kolotočářú a jinejch tmavců mít nějaký jinak kulatý černý blbosti na autech, je úsměvné a pomíjivé. Znam tedy pár jelit s kolama jak od žebřiňáku, a vypadá to fakt hnusně.
3. 9. 2020 15:17
TOP novařina...
Článek je klasická novinařina dnešních dní - udělat senzaci za každou cenu a je úplně jedno jedno jaký to bude mít efekt. Autor článku by si měl za vyjádření se k firmě Autokola s.r.o. nafackovat - to že firma v současnosti nepokračuje v prodeji kol a příslušenství neznamená, že nemůže poskytovat dál poprodejní servis a dodatečně vystavovat Typové listy pro zákazníky kteří od nich odebrali kola v předešlých letech. Spoustu zákazníkům jste tímto vaším nesmyslem zadělali na problémy s dodatečným přihlášením kol od firmy AUTOKOLA. Vaše detektivní práce ohledně provozovny firmy AUTOKOLA je stejně kvalitní jako článek - na uvedené fotografii v článku není sídlo firmy AUTOKOLA které je na zcela jiné adrese ale bývalý pneubazar s jetými pneu dováženými z Německa. S Autokolama to nemá nic společného... Firma AUTOKOLA stále vystavuje dodatečně Typové listy - jejich TL jsou číslovány a archivovány pro snadné ověření autentičnosti.
Děkujeme panu "novináři" za způsobené problémy a přejeme hodně úspěchů v jeho pohádkových příbězích...
16. 8. 2019 15:05
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
5. 8. 2019 20:33
Re: překlad ?
To čeština je také normální, srozumitelný jazyk. :-[]
Zkoušel jsi na německý úřad dodat něco v češtině? Jak jsi dopadl?
5. 8. 2019 10:09
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
5. 8. 2019 09:24
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Jiri.Kuchta
4. 8. 2019 22:34
překlad ?
Naprosto nechápu požadavek na překlad do češtiny. Podstatná je přece originál ! Snad kdyby to byl nějaký nesrozumitelný jazyk, třebas maďarština. Ale němčina je přece normální, srozumitelný jazyk !
4. 8. 2019 19:09
Neni to tak zhave
Kola kupuju vždycky na elektrony.cz kde chci hned i typovy list, ještě se mi nestalo abych musel na stk překládát německé papíry, vždycky bez problémů, jinak pokud někdo je takový idiot že šetří na kolech a pak dá dvojku za typovy list tak je to jeho problém
4. 8. 2019 11:27
Re: Kola
fickroc: pravdu díš, na tvojí Felišce je to vlastně úplně fuk:)
3. 8. 2019 20:18
Typové listy výrobců nikoliv prodejců či dovozcu
Řešení je jednoduché. Přechod na německý model. V Německu se již alternativní rozměry pneu do velkého TP nezapisuji.
Na STK či při kontrole policie postačuje typový list výrobce disku který ke volné dostupný zdarma na internetu.
3. 8. 2019 19:54
Re: Kola
Dnes sa dizajn aut vyladuje prave na velke kolesa. V autosalone to vyzera dobre ked auto stoji na 19"-tkach, ale ked potom v reale vidis napriklad nove Mondeo na zakladnych 16"-tkach so 60%-profilom, vyzera to doslova smiesne...