Novinky
Zpět na článek
Dodge zavedl neobvyklou slevu, vrací 10 dolarů za každého koně pod kapotou
12 komentářů
iudex
Jj, Charger vyzerá výborne: http😐/st.motortrend.com/…-quarter-02.jpg, trochu iný prístup k výkonnému športovo ladenému sedanu ako u nás, ale v zásade fakt dobre vyzerajúce auto s výkonnými motormi a hlavne za super ceny. A ono to vyzerá lepšie, keď základ nie je ako u európskej konkurencie 2,0 R4, ale 3,6 V6 s 300 koňmi (opakujem, základ), pokračuje to s 5,7 V8 a končí kompresorovým 6,2 V8 so 707 koňmi (!).
Zadokolka s V6 začína pod 30t dolárov (ale bez sales tax, napr. pri 10% dani 33t), osemvalec 5,7l za 36t a 707 koňové monštrum Hellcat je za 67t. Porovnajte to s európskymi hot-sedanmi. Je mi jasné, že nejaká M5ka si Charger jazdne namaže na chlieb, ale tá M5ka stojí 120t eur, to je úplne iný svet. Proste auto výkonnejšie než M5 Competition za cenu o málo vyššiu ako M2C.
Zadokolka s V6 začína pod 30t dolárov (ale bez sales tax, napr. pri 10% dani 33t), osemvalec 5,7l za 36t a 707 koňové monštrum Hellcat je za 67t. Porovnajte to s európskymi hot-sedanmi. Je mi jasné, že nejaká M5ka si Charger jazdne namaže na chlieb, ale tá M5ka stojí 120t eur, to je úplne iný svet. Proste auto výkonnejšie než M5 Competition za cenu o málo vyššiu ako M2C.
g3.
Mel jsem moznost tyden jezdit s Chargerem 2019 ... klidne bych si takovy sedan poridil v Evrope. Bylo to opravdu zabavne auto. Se spotrebou jsem se dostal i na 10 litru... delsi cesta, dalnice, 70 mph. A ten zvuk 😊
Hammunasakra
No viz i odkaz = proti CO2 se snaží dělat něco všude všichni
Přesto se najdou popírači jako Dzakobo = a ty? 😉
Přesto se najdou popírači jako Dzakobo = a ty? 😉
Anonym
svět kde jsou auta ještě v pořádku. Všichni ví že FCA nemusím, ale Charger bych si klidně koupil.
kargerV8
Na ježdění Chargerem není potřeba prostor jak v améru, stačí jen chtít a nevymlouvat se....
Je to normální auto velké asi jako sedmičkový bávo. Kamkoliv s ním přijedu, všichni čumí a vypouští podobný myšlenky. Hlavně všechny zabíjí, že tam nemám plyn. S toroidem není dojezd a válcovkou se zničí kufr. Tak češi jdou a koupí si stočenou oktávku RS ( hlavně je u ní dobrej ten mega kufr, i když v něm nic nevozí a malej prostor pro lidi), jezdí s ní za 10 a jsou tak šťastní..... Mají tam škubající DSG, protože koncern tvrdí že je to lepší než klasickej hydroměnič, a v zatáčkách je předokolka přece taky super. Když to tvrdí kluci z boleslavi, asi to bude pravda, přece by nelhali. Kupujte V8 minimálně 5 litrů, dokud to jde, než to brusel opravdu zakáže, ať máte na co vzpomínat....
Je to normální auto velké asi jako sedmičkový bávo. Kamkoliv s ním přijedu, všichni čumí a vypouští podobný myšlenky. Hlavně všechny zabíjí, že tam nemám plyn. S toroidem není dojezd a válcovkou se zničí kufr. Tak češi jdou a koupí si stočenou oktávku RS ( hlavně je u ní dobrej ten mega kufr, i když v něm nic nevozí a malej prostor pro lidi), jezdí s ní za 10 a jsou tak šťastní..... Mají tam škubající DSG, protože koncern tvrdí že je to lepší než klasickej hydroměnič, a v zatáčkách je předokolka přece taky super. Když to tvrdí kluci z boleslavi, asi to bude pravda, přece by nelhali. Kupujte V8 minimálně 5 litrů, dokud to jde, než to brusel opravdu zakáže, ať máte na co vzpomínat....
Anonym
mě to nepiš, já mam Camaro, ostatně to se dá nové koupit jen do Srpna 2019. Kvůli EU a jeho debilním eko normám 😄
Anonym
USA hlavně ví, že CO2 není to nejdůležittější, že je tady mnoho jiných škodlivin, které vypouští hlavně diesly a které jsou rakovinotvorné a 10x nebezpečnější pro člověka.
CO2 je jen dogma pomatené unie a pitomců typu Gréta co na summity o ekologii lítaj soukromým tryskáčem a cpou se dobrotami z plastových a igelitových obalů ale přitom zachranují planetu
CO2 je jen dogma pomatené unie a pitomců typu Gréta co na summity o ekologii lítaj soukromým tryskáčem a cpou se dobrotami z plastových a igelitových obalů ale přitom zachranují planetu
Dzakobo
Eskový Audi v Evropě převážně jen s naftou v zájmu CO2, v USA o nějakém CO2 možná ani neslyšeli - na velkou V8 HEMI (se staromódním rozvodem OHV) mrsknou kompresor a jede se.
Kdyby tu bylo tolik prostoru, jako v améru, asi bych přemýšlel o Chargeru 5,7 (samozřejmě f plynu) 😁
Kdyby tu bylo tolik prostoru, jako v améru, asi bych přemýšlel o Chargeru 5,7 (samozřejmě f plynu) 😁
Hammunasakra
Svůj k svému = tady je svět eště v pořádku 😄
Až se mnou budeš souhlasit TO bude něco jako rudě blikající vykřičník = že bys ty zmoudřel se nebojim = takže VELKEJ POPLACH že padám do tvý úrovně 😉
Jo s analýzou co proč jak EU a co by nám přinesl czechzit souhlasim se svou úrovní = třeba https😐/www.novinky.cz/…iteli-sveta.html ty pochopitelně PŘESNĚ NAOPAK? Si chytřejší analyzuješ to líp bereš v potaz širší souvislosti = mám pravdu? :-!
Ty možná ne ale Barik ví že se tu dá koupit jakejkoli V8 = atmo, turba, kompresor. Sám na ně občas dává odkaz. Dokonce tu nově máme V12 plnící Euro 7
Až se mnou budeš souhlasit TO bude něco jako rudě blikající vykřičník = že bys ty zmoudřel se nebojim = takže VELKEJ POPLACH že padám do tvý úrovně 😉
Jo s analýzou co proč jak EU a co by nám přinesl czechzit souhlasim se svou úrovní = třeba https😐/www.novinky.cz/…iteli-sveta.html ty pochopitelně PŘESNĚ NAOPAK? Si chytřejší analyzuješ to líp bereš v potaz širší souvislosti = mám pravdu? :-!
Ty možná ne ale Barik ví že se tu dá koupit jakejkoli V8 = atmo, turba, kompresor. Sám na ně občas dává odkaz. Dokonce tu nově máme V12 plnící Euro 7
ryccardo
Hamuna nejak ztichnul to asi nechtel slyset. On furt poukazuje na to jak vlastne EU kona jen dobro a ty na nej vytahnes tohle 😁 😁
https😐/www.euro.cz/…rifikace-1381552 + https😐/www.irozhlas.cz/…z_1812110600_jab
V8 si můžeš koupit no problemo i tady v Evropě = ať dovést nějakou americkou nebo koupit tady ofiko prodávanou evropskou nebo japonskou = kompresor, turbo, atmo = co chceš