Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Toyota a Suzuki upřesňují detaily spolupráce, vzduchem létají miliardy

Automobilky Toyota a Suzuki zveřejnily první informace o své spolupráci již koncem letošního března, nyní však svou spolupráci potvrdily i vzájemným odkoupením podílů.
Zpět na článek
14. 5. 2021 08:30
Re: fatal mistake
Úplně vidím, jak v té Indii funguje běžně TDI. :-) Benzínek, které mají použitelné palivo, které tyto moderní motory vyžadují, je pramálo. Většinu dieslů totiž tvoří nekonečné množství rikší. Do Indie docela jezdím a moderních aut je tam málo a to i v rozvinutých částech země á la Maharashtra nebo Karnataka.

A když je řeč o Suzuki, tak směska modelů od Suzuki jezdí asi vždy na benzín. Typicky malá mezinárodní šestistovka, pak se přidávaly 0,8 a později litrová benzín a nejvýkonnější jsou motory kolem 1,3 l.
Údajně Zen byl na trhu chvíli s nějakým dieslem. Swift se nově nabízí taky s dieslem, ale od koronaviru jsem v Indii nebyl a dohledat se jejich prodej moc nedá, takže je to asi jen okrajová záležitost. Pokud ano, tak bude určitě notně upravený, aby zvládl to rikšové šmejdopalivo.
14. 5. 2021 08:07
Re: well done
Nápodobně s firemními O3 1,5 TSI. Škubání je cítit dost i po opravě, jestli se tomu tak dá vůbec říct. Taky dost divné chování motoru při odpojení válců se nezměnilo. A rozhodně to motoru musí škodit, protože to je slyšet a jsou cítit vibrace.
Avatar - Beefcake
1. 9. 2019 09:46
Re: fatal mistake
Troll z piatej cenovej. Dakujem, neprosim.
Avatar - WinDiesel
31. 8. 2019 11:03
Re: fatal mistake
Nu faktem je že se Suzuki dostává z područí jednoho giganta do područí druhého. Moc si nepolepšili, v Suzuki.
A nakonec Áda není tak daleko od pravdy.
Toyota se jen snaží získat odbytiště pro své hybridní systémy, jako se VW snažil získat odbytiště pro TDI. Pokud jde o osazení větších modelů Suzuki hybridním systémem od Toyoty, diesel by byl opravdu vhodnější.
Jako v případě VW, úplně stejně, Toyota získá víc než získá Suzuki.
31. 8. 2019 09:27
Re: fatal mistake
To je najlepší troll aký tu chodí 😀
Avatar - lamal
30. 8. 2019 16:22
Re: well done
ford takto riesil prehrievanie spojky pri 1.5EB, kamos dostal dopis... blbe je, ze len upravuju SW kt zakryva konstrukcne nedostatky... cukanie by ma teda stvalo viac a ktovie co z toho este bude nakoniec... najazd nad 150-200tis asi ukaze... dovtedy sa ho vacsina rozumnych majitelov zbavi :D
Avatar - Beefcake
30. 8. 2019 13:13
Re: fatal mistake
SI si predpokladam nevsimol, ze "vitara ostane aj o 10 rokov vitarou" uz davno neplati.
Avatar - 3_diamanty
30. 8. 2019 12:53
Re: fatal mistake
ja sa len obavam aby docela zaujimave suzuki neskoncilo ako opel u ktoreho je to fakt pod psa ta jeho cela aura a dusa ako taka odkedy je pod PSA 8-s ... ale hadam to nebude az tak dramaticke nakolko suzuki nie je roky sa trapiaci ( a velakrat aj neziskovy ) opel ... a japonci by si navzajom aj fakt mohli rozumiet jak co do mentality a tradicie oboch znaciek tak aj celkovo vo vzajomnych vztahoch ... :yes:

len dufam ze vitara ostane aj o 10 rokov vitarou... a nebude to potom uz len nejake navonok prekapotovane C-HR-ko druhej ci tretej generacie ... tak vsetko dobre suzuki ... a bud hlavne samo sebou aj nadalej.. nic ine si ani nezelam... .. :yes:
Avatar - Ada je zase tady
30. 8. 2019 12:48
fatal mistake
Suzuki v EU končí. Pokud by Suzuki udržela spolupráci s VW, mohla mít motory TDI a kupci by se jen hrnuli. Nezapomeňte, že především Indie je dieselová a do 10ti let bude dieselová i Amerika.
Takto to bude jen další nezajímavé tuctové auto s extravagantním vzhledem.
Avatar - Hammunasakra
30. 8. 2019 12:35
Re: well done
To je hodně optimistickej kurz :-!

Ten 1.4 kterej "vytáčet je prostě radost" abych citoval z jednoho hodnocení a on "má radost z vysokých otáček" mi připomněl podobnou kubaturu = schválně jestli to dorazí i na ACZ https://www.autorevue.cz/…i-svolavaci-akce přístup VW klasika: Svolávačku neuděláme zkusíme jestli to projde. Když holt někdo bude v záruce votravovat, no tak mu to opravíme no :-!
Avatar - lamal
30. 8. 2019 12:16
well done
Toyota... zeby corolla 1.4 boosterjet ? hmmm

´´910 milionů dolarů (cca 21.1 milionu korun)´´ toto by chcelo opravit v texte ..