Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Auto Bild TÜV Report 2008 (vozy stáří 8-9 let): vedou sportovní Porsche a Mercedesy a univerzální Toyoty

23 komentářů

skejpa
stale je to stejne... porsche a japonci 😄 :yes:
...a samozrejme Golfe,
T613
Když v té tabulce vidím na jedné z posledních pozic otcův vůz, který je negarážovaný, jezdí denně, nijak zvlášť se o něj nestará a jediná nutná oprava, za pět let, byla výměna levého kulového čepu. To má takové štěstí nebo je život o něčem jiném než tabulka? >😁
milic
Mé auto je uprostřed, auto manželky na chvostu. Jdu si hodit mašli.
T613
>😒] :yes:
Ronault.
Tak tak, taky jsem to tady nedávno říkal, že tabulky říkají jednu věc a život je něco jiného... Není to ve čtyřiceti dovolená v Jugoslávii, ve 45 družstevní byt... Navíc u tohoto zobrazení statistiky není vůbec jasné, které závady způsobily jednotlivé neúspěšnosti u STK...
Na denní ježdění si kup Boxstera. To je držák 8-s

A teď vážně, co to je za srovnání, když mám vedle sebe postavené Porsche a Renault Megane ?? Vždyť je jasný, že toho Poršáka netahám na polňačky a v zimě když se solí mu jen leštím lak ve vytápěné garáži ! Proč tam nezohlední nájezd km ? Vždyť ten údaj i na naší české STK mají...
Ronault.
Protože v tomhle věku už má každé auto přetočený tahometr z bazaru asi 5x >😁
To jsem čekal ;-\
Na STK se uvádí i vlastník vozu, takže není problém odstranit záznamy, kde se změnil majitel vozu....
Ronault.
Jenže to by nezůstal skoro nikdo do statistiky. Je navíc opravdu málo majitelů, kteří mají auto 9 let, natož v německu
Nemyslim,ze v nemecku stacaju kilometre,lebo je to tam trestny cin.Zaoberam sa dovozom aut z nemecka a uz som vela aut preveroval v znackovych servisoch a ked auto nahodili do pocitaca,vyhodilo to vsetky opravy a vzdy vsetko sedelo podla podla tachometra.To az u nas na slovensku a v cechach sa stacaju kilometre.Ved na nemeckych bazaroch nie je problem najst aj auto,ktore ma najazdene 700 tisic kilometrov.
Pst, to tady neříkej, copak jsi nepostřehl, že Němci jsou podvodníci, kteří zvýhodňují svoje auta, zatajují jejich vady a vady těch druhých, především francouzských a italských výrobců zdvojnásobují až ztrojnásobují, aby se neukázalo, že například Fiat německou kvalitu už nejen dohnal, ale dokonce i předehnal? Jinak máš samozřejmě pravdu, přetáčet tachometr, přebrušovat identifikační čísla, dokonce i falšovat servisní knížku, to se prostě v Německu, ale ani třeba ve Švýcarsku prostě nedělá. Nejvíc mě pobavil jeden můj známý, který si nechal při každém prodeji ojetého auta tachometr "upravit", ale nejvíc se rozčiloval, když koupil "úžasné" BMW 5, které mělo najeto cca 150 tis. km (dle tachometru), prasklo mu těsnění pod hlavou válců a v servisu mu řekli, že to auto má natočeno tak půl milionu km. Jeho nadávky na podvodníky a gaunery jsem poslouchal půl roku...i o tom to je. Je mi (i tady) zle z toho omlouvání neuvěřitelných sviňáren a podvodů a hysterické hledání podrazů tam, kde ve skutečnosti ani nejsou. Pokud v tomhle nejedeš, budeš mít těžký život, ale držím Ti palce.
skejpa
jo to by mohli. takove porsche by pak hodne ztratilo ale japonci tezko. kdyz vidim staryho japonce, vetsinou sou to hodne jety auta, ktery porad vklidu jezdej. bylo by to lepsi pro statistiku tak i pro auta a jejich ridice...
Xsara má pověst bezproblémového vozu (což můžu i z vlastní skušenosti potvrdit), přitom je někde ke konci...

Laguna/Megane by se podle pověsti měli problém vůbec dostat dál než na 100m od servisu, přitom jsou někde v polovině, a až za nimi je Apoštol, dokonalost sama o sobě...
To jsou jenom povesti... 😉 Meli jsme megana z roku 1998 a krom prasklych zarovek jsme nemuseli menit nic... 😉 😄 :-!
skejpa
takova laguna je vseobecne znama pro svou poruchovost a to nejen v tabulkach. o megane sem se nikdy zvlast nezajimal tak nevim. laguna ma poruchy vetsinou uz od zacatku, kdezto takovy passat az s narustajicima kilometrama. proto se pak propada. ikdyz bych stale volil stokrat ojeteho passata nez lagunu...
a dobry kus se vzdycky najde. jde jen o to kolik jich je. a u laguny mas vetsi sanci, ze ten dobrej nechytnes...
nic ve zlým, ale ten Apoštol skončil skoro vždy za Lagunou, nebo velice blízko ní 😉
Lagunu s Pass ani nesrovnavej. 😉
A pročpak?
a to se mi líbí 😄
Ronault.
Já mám Lagunu, dokonce nejporuchovější rok 2001, kdy přišla do výroby druhá generace a osobně mám jen dobré zkušenosti, porucha jen jedna, vyřešena rychle a levně...
Ježíši Kriste, už zase? Už to tady píšeš po stopadesátý šestý! Už nudíš. Jeden můj kolega měl v předchozím místě Passata, benzínové turbo a dvakrát s ním zůstal stát ve Německu na dálnici. A o Passatu nechce ani slyšet. A druhý (podobný fanatik jako ty), měl Passata 1,9 TDI a bez problémů a taky se před ním nesmí říct, že Passat není kvalitní auto. A loni si koupil dalšího - tentokrát combi čtařkolku. Protože podle něj, Passat je vysoce kvalitní auto a on s ním nikdy žádné problémy neměl. Nicméně statisticky není, stejně jako Laguna. Takže už si tady nehoň triko. Můj starší sourozenec má firmní Lagunu - už asi čtvrtou v pořadí a rozhodně ne v základním provedení, předchozí byla např. ve třílitru - šestiválec. A ta kvalita tam prostě není. Jenže, jelikož je to firmení auto, poruchy nevnímá. Když se něco pokazí, příslušní pracovníci zabezpečí opravu a zajistí neprodleně náhradní auto. A zajímavé je, že např. loni byly náhradními auty Mercedes a Mondeo. Laguny nikdy. Spolupracující kolegové měli Laguny a přestoupili loni (po splacení leasingu) k Mazdě6 a to i přes nabízenou 30% (!) slevu. Poté, co jeden z nich uvízl v zácpě na Karlově náměstí a už se nerozjel....Takže tady dál a dál můžeš provádět PR v barvách Renaultu, ale možná nepřesvědčíš ani sám sebe. Jako se mi tady hnusí výrazy jako apoštol, rendlík a syn, prasat, tak mi pijou krev neobjektivní fanatici tvého typu - je zajímavé, že se rekrutují z oblasti renault a fiat a mají jména Avantime, Vel Satis, A2, Wolff....hádejme, proč asi......
nechápu jaký máš s tím problém? Když tady budou lidi tlachat jaký jsou frantíci a italové *** to ti nevadí? nebo když koncernisté na základě fotek nového Superba ho budou vychvalovat jako nejspolehlivější vůz své třídy?
Když někdo pomluví Škodovku, potažmo VW tak je tady pomalu ukřižován. A teď se bude to samé asi dělat i když někdo na základě vlastních skušeností pochválí Renaulta, Kiu, Fiat.... :no: