Testy
Tak to zrychlení Zrychlení 0 - 100 km/h za 5.5 s bych chtěl vidět, jak autor uvádí v tabulce 😲
Se rovná sportovní? Od kdy ? Tohle nám kdysi opakoval i prodejce Seatu, když jsme kupovali Cordobu a od té doby vím, že tuhy= tuhý = drncá na nerovnostech... tím nechci podceňovat Leon, na hezké silničce je super... na nerovnostech prostě drncá 😁
Drncá....řekl kdysi prezident Klaus o Superbu... 😄
O dvojkovém.... A měl svatou pravdu, ten fakt drnca 😁
Je to taková menší a mladší sestra Leona, tak si myslím, že varianta Xcellence bude o něco pohodlnější na nerovnostech než FR, byť na české "odborně" záplatované silnice to žádný gauč asi nebude.Kdyby to bylo poháněno 1,5 TSI 96 kW, moc by se mi libila jako druhé auto do rodiny.
Tvl no jo ! To je Ibiza 😁 Celou dobu jsem četl test na Leon.... Můj epic fail 😁
Já dnes v této kategorii projel nové Clio a asi bych skončil tam... Fakt povedené
Já dnes v této kategorii projel nové Clio a asi bych skončil tam... Fakt povedené
Verze FR má 17“, ty 18“ jsou za příplatek.
Hodně udělá i to snížení o centimetr u verzí FR. Auto je prostě dost tvrdé, kdo tohle nemá rád, ať verzi FR jak u Ibizy tak i u Leona vynechá. Zase na druhou stranu - s Leonem v FR i s torzní příčkou v zádu projíždím zatáčky tak rychle, že se mi o tom s víceprvkem u Passata nebo okty 2 ani nesnilo. U Passatu nebo okty jsem v některých zatáčkách končil tak v 90 km/h, kdy už se auto dost sunulo ven, Leon to dává třeba i ve 120, a to s torzkou! A Ibiza není jiná, sice komfort horší, ale to auto drží. Na Ibizu bych osobně volil max. sedmnáctky, pak je to tak akorát. Patnáctky se šířkou 185mm jsou málo, pak to nemá grip. Osmnáctky díky malému profilu zbytečně přitvrzují jízdu. Sedmnáctky jsou tak akorát 😊 Obecně se u těch verzí FR od Seatu na pěkné cestě dost těžko hledají limity, a to i s torzkou. Prostě šířka pneu udělá své, ta auta se i přes konstrukčně jednoduchý podvozek vrhají do zatáček fakt sportovně - rychlá jízda tedy za mě netrpí, spíš to pozná manželka při přejížení těch našich hrůzosilnic při pomalé rodinkové jízdě, trochu to totiž tluče... Zase na druhou stanu - něco málo jsem po Evropě najezdil a taková tragédie jako u nás není nikde jinde, takže se ani nedivím Seatu (koncernu), že auta takhle ladí. Silnice ve Špavělsku, Mallorce a třeba i Francii jsou úplně o něčem jiném - tolik děr, co u nás člověk potká mezi Horní a Dolní Lhotou není ani při přesunu mezi Alicante a Málagou 😊 A ikdyž jsem jezdil polňačky ve Francii, tak jsem měl spíš pocit brázdění silnic první třídy v ČR. Prostě jsme hodně specifická rádobyzápadní země, těžko podle nás bude nějaká automobilka ladit podvozky aut.
Zrovna ve Francii v Cote d Azur jsem potkal dost zničené okresky mezi vesnicemi, tam bych to za příklad nedával 😁
Tak i tady je Goťák. “Být stále mlád to bych si přál 😁. “
Škoda tej kombinácie "potentne" vyzerajúceho vzhľadu a priemerného motora. Skôr by som videl v FR motor 1.5tsi.
Inak si viem Ibizu kľudne aj s litrom predstaviť ako menšie auto spĺňajúce potreby aj ako rodinné auto.
Je v nej rozumná porcia priestoru, spotreby a aj dynamiky.
Len tie pásy, prečo si v Seate myslia že plece má 170cm trpaslík v rovnakej výške ako 190cm chlap, to teda netuším.
Inak si viem Ibizu kľudne aj s litrom predstaviť ako menšie auto spĺňajúce potreby aj ako rodinné auto.
Je v nej rozumná porcia priestoru, spotreby a aj dynamiky.
Len tie pásy, prečo si v Seate myslia že plece má 170cm trpaslík v rovnakej výške ako 190cm chlap, to teda netuším.
Při začátku prodeje 2017 byl 1,5 TSi 110 Kw s manuálem v nabídce u výbavy FR. Stálo to 408 900 Kč. V prodeji vydržel ani ne rok. Bohužel. Nebyl to sice Hothatch ale svižné a kultivované svezení s výkonovou rezervou to určitě bylo.
Áno, presne to som mal na mysli. FR ako stupeň nad obyčajným a trochu extra výkonu. Nie vyslovene Hothatch.
Sused na ulici má presne takú červenú 1.5tsi FR, stále to obzerám, len tie 18" sa mi zdajú trochu extrémne.
Sused na ulici má presne takú červenú 1.5tsi FR, stále to obzerám, len tie 18" sa mi zdajú trochu extrémne.
1,5 TSI nebylo ani v POLU, takže jsem se při uvedení divil, že jej IBIZA tehdy vůbec dostala. Je to škoda 😒 . Otázkou ale je, jaký o ni byl nakonec zájem a možná proto ji přestali nabízet.
Pravdou je, že aj ten silnejší liter vôbec nie je pomalý a pri malom aute ten 1.5 bol predsa za citeľný príplatok. Takže to.bola naozaj minimálne predávaná motorizácia.
Jaké tehdy byly ceny ostatních verzí nevím, ale dnes 1,0 TSI 85 kw v manuálu stojí 417 900. Což je víc než tehdy za 1,5 FR za 408 900. Díval jsem zda není nějaká 1,5 jako lehce ojetá a v CZ jsem nenašel nic.
Bodaj by si našiel. Čo myslíš, koľko sa tých 1,5 predalo? Päť? 😉
Kolik se prodalo 1,5? Nevím, možná se registrovalo jen to jedno novinářské. 😄 Nejvíc se prodává Leon. V minulosti Seat vedl ree😜ortech. Současná Ibiza se taky nijak cenově nepodbízí, takže ji není moc vidět. Tuto generaci Ibizy na silnici jsem potkal snad 2 krát.
Problém lepšie vybavených a silnejších motorizácií malých áut je cena. Blíži sa na dostrel o triedu väčších áut.
Polo s 200hp motorem je levnější než litr v týhle ibize. GTI bylo za 470 s manuálem, teď už jen s dsg za 570 a tahle ibiza za 650? 😒] 😒] 😒]
Naviac testovaná kombinácia 1,0TSI a DSG je pre mňa najhoršia možná, ekologicky naladená 7° "suchá" DSG utlmuje potenciál trojvalca, ktorý inak nie je zlý, ale DSG posiela otáčky tvrdohlavo do pásma, ktoré maloobjemovému trojvalcu nevyhovuje.
pod 1200 ot./min mne to nepustí ani v manuálním režimu, automaticky podřadí
při maximálně klidné jízdě odřazuje automat tak, aby otáčky klesly na ca. 1500 ot./min
možná bude jinak naladěno na PQ (Fabia) a MQB27 (Ibiza, Polo) platformu...