Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Škoda Superb: první foto interiéru a podrobná technická data

429 komentářů

MajoThePuk
To s tou udicou na streche myslia sudruhovia v skodovke vazne??? :no: Inak interier sa mi paci, ale ten zovnajsok na mna osobne posobi rozpacito...neviem no...uvidime aka bude cena...
S tou anténou to vypadá jako hračka na dálkové ovládání z Tesca ... :no:
Klaudius
Objavil si Ameriku...
O anténe a "plutvičke" na streche sa už písalo. Čo takto pridať nejaký ten názor na interiér, prípadne ponuku motorov?
MajoThePuk
Musíš čítať dalej tam som sa zmienil aj o tom, co ti chybalo... 😉
Klaudius
Veď už som si prečítal....idem od začiatku do konca, nie od konca na zaciatok...
Antena mi nevadí 😄 Ale moc nechápu základní diesel - nevím teda jak moc se bude prodávat, ale k autu takové velikosti se mi nehodí ani trochu
golf R36 ma tu istu antenu a nikomu to nevadi...
cena bude ako bmw 7micka : ))
no vždyť píšou aby se udržel optimální poměr mezi cenou a užitnou hodnotou...

Interiér je celkem pěkný, hlavně ty budíky se mi velice líbí. Jediný co mi tam fadí je ten volant, ten je nějakej divnej ;-\
>😁 >😁
Deutscher
takto: anténa mi až tak nevadí. interiér je nádherný. volant bude v ponuke aj iný (nie multifunkčný) a ceny budu podla mna tak o 200 000SKK a 150 000CZK v priemere drahsie. uz sa no tohto krasavca tesim.... 😄 :yes: :yes:
Dobre hovoris - otazkou je cena. Mam ale dojem ze s vybavou zodpovedajucou tejto triede bude okolo milion Sk a dat za "embecku" milion tak to by som musel byt retardovany, najme pokial mam v tejto cene alternativu v inych renomovanych znackach. Napriek tomu verim, ze sa bude predavat a jeho tipickym zakaznikom bude nejaky "kvasimanager" z Herbalife ktori uveri reklame, ze sa vlastne vozi v Passate alebo v A6 a hlavne bude mat dobry pocit ako s koncernom vybehol - ako usetril... Netvrdim, ze je to najhorsie auto na trhu ale urcite neni tak uzasne aby si zasluzilo byt sustavne na titulnych strankach. Osobne sa neviem dockat "managerskej" limuziny s motorom 1.4 vo full vybave a v kozi - to konkurencia naozaj padne na * >😒] >😒] >😒]
Lidi co to tady pořád řešíte? Jaký kvasimanager? Je dost lidí co si kupují alterantivní auta. Ne každý chce BMW,BM, nebo Audi. Ještě v tom NIKDO z vás nejel a NIKDO nemá ani potuchy kolik to bude stát a už tady řešíte jak si to nějaký blb může koupit. A až bude zveřejněna cena, ukaž mi auto evropské produkce se stejnou velikostí, podobnými motor, dílenským zpracováním a cenou a můžeme porovnávat. A to, že se o tom pořád píše - aby se taky nepsalo, když jde o jednu z nějvětších národních firem, které odvádí daně pro státní kasu.
Tak cenu odvodzujeme od predchadzajucich produktov schadewerke a dat milion za Skodu je fakt skoda, lebo akokolvek to nazvu, nech tam daju cokolvek stale je to len Skoda. Osobne som ochotny sa stavit, ze pokial sa neuspokojim s 1.4 + zakladna vybava tak cena bude nad milion /ten motor 1.4 v tejto triede je asi mysleny pre socialne pripady v manazerskych kruhoch/ a v tejto cenovej hladine si urcite vyberiem lepsie auto ako Superb. Z europskych aut v podobnej cenovej relacii a velkosti su C5, P 407, Laguna, Vectra - predpokladam, ze sa priaznivci koncernu zacnu rozpisovat ako su tieto auta nekvalitne. Po mojich skusenostiac so Skodou si myslim, ze Skoda ma este vecsie problemy s kvalitou co je vsak kompenzovane nizsimi cenami kradnutych suciastok. Osobne si v tejto cenovej kategorii vyberiem Avensis, Accord, Legaci, M 6 a dostanem oproti Superbu spolahlive, bezpecne a hlavne kvalitne auto zodpovedajuce cene. Samozrejme nebudem mat na vyber z takeho mnozstva motorov ako u Skody ale naozaj sa bez "vysavaca" 1.4 zaobidem.
Co to jako ma byt? 😲 Nejaky dalsi okopirovany cinsky smejd? :no: :no: :no: Nebo konkurence pro Opirus? :😉
hahaha to sme se nasmály....
Hele Ty máš lesklej monitor viď...se Ti tam všechno zrcadlí co... 😉
...ale teraz bez srandy.. okolo nejakého Korejca to bežalo.. 😉
Jirka
tohle je tak hezká reakce, že jsem si poprskal monitor - naštěstí jsem si ho při utírání nevyleštil - aby mi hrozily trable onoho anonyma >😁
umite jen kritizovat.stejne na takove auto vetsina z vas nema tak se bezte vyjadrovat k Loganu a nehazejte jen spinu sa superbaII.je to pekny vuz a passat se muze bat. :yes: :yes: :yes:
No pochybuju ze to VW Group dela, aby si pridelali konkurenci k Passatu. Jinak v Superbu vidim mnoho stylistickych prvku konkurence, je to takova slepenina vseho mozneho. Kratsi rozvor by mohl znamenat mene mista vzadu, coz by ale mohl vyvazit kolmejsi sloupek C. 1.4 byt parametry slusna, se myslim nehodi k image takoveho vozu. Zarazeni 3,6 litru nehodnotim jako rozumny krok, ale jako nutnost. Jeste by to chtelo nejaky vetsi vicevalcovy diesel.
Italske zapusteni budiku v tubusu je vzdycky hra na city, ktera zatim vychazi. Ale pozor at se toho zakaznici nepreji!
Osobne bych si toto auto nekoupil, kdyz budu chtit reprezentativni auto, sahnu po Thesisu.
MikyJ
:yes: Jsem taky milovnik Lancii, ale Thesis uz ma holt trosku postarsi techniku, Ikdyz v dobe uvedeni to byla naprosta spicka, prece jen je to vyvojove uz temer 10 let. Asi pockam na Themu 😄 Uvidime jak bude vypadat, prvni skicy vypadaji vic nez lakave. Thesis zustane designova kralovna, tolik Aristokraticke vasne a Respektu ti neda absolutne zadne jine auto. Proste kde se thesis objevi budi utcu a obdiv a tak to ma byt.

Superb neni uplne spatny, myslim, ze odstranili to, co se mi na prvni generaci nelibi, jestli ale zkratili rozvor, tak prijde o jedinou megavyhodu proti passatu a to je podle me krok do blata. Ta ploutev je hrozna a antena jeste horsi, taky by uz konecne mohli vymyslet jak tu antenku schovat, nebo je to mozna stozar pro vlajecku 😄
Ano, Thesis uz ma leccos za sebou a vzdy mu chybel osmivalec, ale porad je to nadherne auto a bohuzel musim rict, ze kdyz bych chtel reprezentativni vuz, nic honosnejsiho, krasnejsiho a fantastictejsiho proste neni.
Superbem jsem neco najezdil (1.9 TDI a VR6). Neni to spatne, mista dost, nicmene ze bych bazil po tom, usedat do toho auta znovu a znovu....ani nahodou.
Novy Suberb jiste uvidime casteji a casteji, Cesi na Skodu kupodivu dopustit nedaji. A urcite si na to auto brzy zvykneme, ale touhu nebudi.
Pokud jde o novou Themu, zatim jsem nevidel ani nove skicy, ale urcite se po nich podivam!
Thesis se mi nikdy nelíbila a nevím proč. Asi ty světla nebo co. Na druhou stranu má moc pěkný interiér, ale co se mi na ní líbí je 2.4 JTD 😄
VDC
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Jaguar XJ a nafta? Na tu mozna dost kupcu cekalo. Dost mozna ti kupci o Jaguaru uvazovali az po zarazeni teto pohonne jednotky. Nicmene downsizing? Kdyz se podivam na novy Fiat Bravo (lepsi priklad me ted nenapada). V nadbice je v benzinu bohuzel jen 1.4 16V a 1.4 TJET. Byt tam napr. 1.4 TJET 88 kw a 1.8 16V 96 kw, bral bych radeji 1.8 16V a myslim, ze spousta lidi by tomu taky dala prednost, samozrejme, dulezity by byl cenovy rozdil a po jiste dobe take zkusenosti...To neni jen o objemu na papire, radeji dam prednost technologicky jednodussimu motoru s vetsi zivotnosti nez mensimu, dupanemu motoru se stejnym vykonem, ale s podstatne vetsi pravdepodobnosti potencialnich problemu.
Za sebe rikam NE downsizingu
Thesis je nadherna a uzasna,hned by som ju bral :yes:
neviem ci sa ma passat bat az tak, kedze to je a bude vzdy No.1 v bussines triede. staci vziat do uvahy, ako dlho je vonku aktualna verzia a pockat si na facelift. ja osobne som majitel tejto poslednej verzie. superb II - interier sa mi paci, tu nemam vyhrady, ale ten exterier, tak na ten si musim zvyknut, tak ako si ludia zvykaju na posledne modely (fabia, roomster) od skodovky. zda sa mi to trosku nevyvazene hlavne predna / zadna cast. v prednej citit ciastocne krok k dravosti, ale ta zadna cast je nieco, co tu uz bolo - Renault Laguna na prvy pohlad. celkovo, ale urcite ostava superb II na urovni slusneho manazerskeho vozidla.
Passat a bussines trieda >😁 >😁 >😁 aspirant na ventilek roku >😁 >😁
Deutscher
tak nejakkk... a netiahne to k "japoncom alebo číňanom" ale k BMW !!!
Deutscher
srsis vtipom káámooo.... kolko ti je rokov ???? 8,5 ci uz 9 ?!?! :-!
Máš pravdu, presne ako tie pitchoviny čo sem chcú tí šikmáči dovázať. Dizajn na vracanie a tie PD diesle tiež. Minule stál vedľa mňa Superb a znel ako 40-ročný Zetor.
jeje
Poslední modely Škody jsou dost děsivý z hlediska vnějších proporcí... Rommster je děsivej z bočního pohledu, Fabie je disproporčně nevyvážený auto z hlediska poměru vejšky a šířky a Superb má problém s disproporcí mezi šířkou a délkou... navíc ty zadní partie Superbu jsou taky dost hrozný... :no: :no: :no:
Maximální souhlas...Nevyváženej design...to je podle mě jeden z problémů škodovky v současnosti...
moje řeč ... design značně upadá ... vrcholem design u škody zůstává a mě se teda jedinej jakštakš líbí Octavia Combi druhé generace (možná ještě jedničkovej Superb) ... jinak to nestojí za nic. Ty zadní proporce Superbu 2 jsou fakt hnus.
Nevím, proč v nabídce nebude 2.0 TFSI (147 kW), který by vyplnil velkou mezeru mezi 1.8 TSI a 3.6 FSI???? A také si myslím, že by Superbu přinejmenším slušel 2.7 TDI V6...
Emel
Ano, to jsem si přesně říkal... a ještě nějaký benzín bez turba. Ale určitě to není finální nabídka.
Ten šestiválec je bez turba...
Ten šestiválec je bez turba...
Naprosto souhlasím, především s tím TDI, nepřítomnost vznětového šestiválce superb dost sráží
Deutscher
podol by tam agregát z A6 t.j.- 3.0TDI a samozrejme s pohonom všetkých kolies... 😉
jeje
A ty kelímky od jogurtů místo tachometru a otáčkoměru si taky mohli odpustit... 😄
Emel
2.0 TDI CR je slušné, i když 2,5+ V6 už se v této třídě považuje za lepší standard. Ale ty benzínové... jasně, 1,8 TSI je dobrý motor, ale ne všichni musí chtít sáhnout po turbu... osobně bych očekával nějaké 2.0 FSI. No, ale určitě se to ještě rozšíří, tak uvidíme.
Neviem ako komu, ale mne sa novy superb neuveritelne paci! Skoda ze nemam financie na 3.6FSI, to bude paradne delo >😁 !

Vidi sa mi to ako ozaj famozne auto, dufam ze sa podari aj combi. Velka skoda, ze na neho nemam. Holt, student... Tak teda zatial aspon E34 525i...
nevim mě se taky líbí.. asi budu exot >😁
Tomiss
:yes:
Nějak mám pocit že se Škoda tímhle Superbem tlačí někam kde nemá moc prostoru... Něco jako když VW chtělo vniknout do segmentu luxusních vozů Phaetonem. Velikostí konkurence pro vyšší střední třídu, ale tam už je příliš tvrdá hra pro možnosti Škodovky... Každopádně mě těší zavádění CR v místo předpotopních traktorů.
PD nebyl predpotopni.. byla to nejvyspělejsi technologie vstrikování.. nevýhody bohuzel s vyvojem nazanikly tak se na to u VW vysra*y
možná nebyl, ale už určitě je
no akoze ten volant vyzera otrasne, to tam mohli dat radsej prkno od wc, to by vyzeralo lepsie a ta zadna cast....no neviem, snad to tak hnusne nebude vyzerat nazivo, to by bolo fakt strasne. 😒
Tak to s tebou uplne suhlasim. Ten volant to je nieco otrasne, neesteticke, to mi fakt pride ako z nejakeho korejca, fuj som neskutocne sklamany. Ja mam Octaviu II a chystam sa si kupit tohto Superba, lebo sa mi z vonku neskutocne paci, ale pokial tam bude ten otrasny volant, tak prisaham, ze si to auto nekupim. Som typ ktoremu velmi zalezi na interiery a som schopny si kvoli takej veci aj auto nekupit.Ved ten volant by mal byt majestatny, taky ze ked ho chytis do ruky, tak si povies: tak to je uz riadne auto, a nie, ze budes mat pocit, ze si na husenkkovej drahe. Podla mna Octavia II ma interier lepsie ergonomicky spracovany ako tento Superb-bohuzial! Z interieru som celkovo sklamany, ziadna extra novota- okrem premakaneho Navi, kktory som si uz aj tak kupil do mojej Octvky asi pred mesiacom. Skoda, dufam, ze to este zmenia- aspon ten ....volant
no ten volant naozaj nič moc.......mi nesadne do auta, ktoré je konzervatívne zamerané.......Taktiež pri mne hrá velkú úlohu interiér......a ešte o tých drevách čo sa nižšie píše: interiéry sa mi páčia najviac v béžovej koží a drevom. To "drevo" je ešte tuná dobre, ale to ste ešte asi nevideli nové mondeo s tým ošťaným plastom, čomu hovoria vo forde drevo, ako nič proti mondeu ale to drevo je fakt hnus......to asi nejaký polnočný vyberal ten materiál......GG!!
jojo, to bylo první co mě napadlo, Interiér dobrý, sice nic nového, ale celkem se povedl a pak to tak ZKU-R-VÝ tím volantem 8-s Doufám, že budou nabízet i jiné volanty, jinak jim to nebude nikdo kupovat >😁
Pokud kupuješ auto podle volantu ( a takhle to vypadá ), tak určitě jezdíš v traktoru, protože tak stupidní názor jsem tu ještě nečetl. Hnup, co haní Superba tímhle způsobem, jen protože má odpor ke Škodovce je více než výmluvný.Ten volant vypadá po dlouhých letech konečně jinak a to je dobře.Proč nemít "masku svého mazla" před očima? Ano jsem Škodofil, ale sám tvrdím, že Superb II je po II OC konečně vydařený auto, které nebude dělat Škodovce ostudu.
MikyJ
Hmm. ten volant fakt moc krasy nepobral, ale nevim, proc by nekdo kdo rekne, ze se mu nelibi a ze je to hruza mel mit stupidni nazor. Zamysli se prosimte nad pojmem diskuze.
...Doufám, že budou nabízet i jiné volanty, jinak jim to nebude nikdo kupovat... Myslíš, že tohle je duchaplné? To,že se tu může každý vyjádřit beru a sám využívám tohoto práva. Jistě, beru pokud se volant někomu nelíbí, ale věštit z "věnce s čímsi nestandardní uprostřed", že to nikdo kupovat JE prostě stupidní.
Ten volant bol to prvé,čo som si všimol a ani mne sa vôbec nepáči.Je nejaký divný,ale inak je interiér pekný.
Naprosto souhlasím, ten volant je absolutně tragický. Fuj :no:
Panové,pardon, ale mě se te volant naopak moc líbí. Jinak názory, že si kvůli volantu toto auto někdo nekoupí mi přijdou směšné. Raději počkejte, až si ho vezmete do ruky 😉 :yes:
Taky myslím že bude záležet spíš na tom jak se bude držet...
Uz v jinych autech nechapu tu snahu rvat tam platky dreva, ktere vypadaji divne samy o sobe. Ale placnout tam imitaci dreva, to uz je opravdu vrchol
RS
Osobně mi přijde v autě dřevo také trochu jako kýč, ale fascinuje mě, že z fotky poznáš dřevo od imitace. 8-s I první Superb má obložení pravým dřevem, tak předpokládám, že bude i zde.
Nepoznam. Ale precet sem si to na idnes: Použité materiály včetně imitace dřeva však působí velmi dobře, praktické je ovládání dvouzónové klimatizace.

Doufam ze kecaji, sice bych si nikdy skodovku nekoupil, ale neco tak hroznyho ji nepreji ...
na iDnes pisou ruzny veci, ale to jeste neznamena, ze je to pravda
I kdyby byla, who cares? Dřevo má krásný vzory.
Co je na dřevu špatnýho kur*a? Je zrovna v módě nadávat na dřevo? Dřevo je rozhodně přirozenější materiál než plast nebo kov. Dřevo bylo první materiál, ze kterýho bylo auto postavený. Dřevo do luxusních aut patří. Tak na co si to tu poslední dobou zase hrajeme?

A pokud nedokážeš rozeznat imitaci od dřeva, co je na imitaci špatně? (A že ji NEDOKÁŽEŠ rozeznat, jsi vyjevil dost jasně ty sám.)

Jsi prostě jenom další pozér.
Emel
Naživo to poznáš. A špatné je to co na každé imitaci.. je to předstírání něčeho, co tam ve skutečnosti není. Něco jako falešné nasávání na kapotě u tuningové Š120.
Naživo to poznáš jen tehdy, když je to zprasené. (Např. v novém Mondeu.) Jinak jenom hádáš.
Přirovnání s nasáváním je naprostý nesmysl, protože dřevo nebo jeho imitace mají v interiéru pouze účel estetický.
Pánové,nejhorší imitaci dřeva nabízí v Hyundai Santa Fe a v Mondeu,já osobně neznám horší,i v Mercedesu E se dvakrát nepovedla
:yes: ABSOLUTNA PRAFDA!!!
E-klasse zrovna má dřevo pravé.
Emel
Poznáš to na dotek, poznáš to podle opakovaného vzoru textury...

Nasávání na Š120 má také pouze estetický účel.
Na dřevě není spatnýho nic...ale třeba mě nejak neolovuje. Pravda je, že jsem ještě neseděl v ,,pořádným´´ autu. Ale nemužu si pomoct dřevěný obložení třebas v BMW neříka nic...A Fordovo starší Ghia mi přijde přímo k smíchu 8-s to jest můj názor 😉
A proč to je špatně? 8-s 😄
Já mám rád v autě pravé,ušlechtilé,světlé dřevo ve stylu Renaultů.Hnusí se mi laciná imitace dřeva ve stylu Mercedesu E nebo Fordu Mondeo.Abych řekl pravdu ,Mondeu daleko více sluší chrom.....
Ale i toho dřeva tam nesmí být mnoho.Renaulty tam dávají dřeva akorát.Viz-Laguna,Vel Satis,Espace,Clio
:yes: OPEŤ MÁŠ PRAFU Avantime.......Renault má jedno z najkrajších driev........ale ani audi exclusive alebo tá béžová breza čo ponúkajú nieje zlá......
jj :yes:
celek je, jako slátanina z několika konkurenčích aut ... Jenom ten interiér je slušnej -krom tedy volantu ----....
Ámen. Volant je ala nový Cčko od Mercedesu - akorát tak 1000x hnusnější.
MajoThePuk
Ako zaryty skodovkari ukamenujte ma, ale asi sa z tohto Superbu pogrcam...ten zadok, ta udica na streche a celkovo nejaky rozledeny dizajn..neviem co tym chceli dosiahnut a kam tym mierili..je to hnus. Nechapem preco nie je v ponuke nieco medzi 1,8TFSI a obrom 3,6FSI a preco chyba 6 valcove TDI...naopak by som z ponuky vyradil tu 1,4 taky motor uz len kvoli tomu ze je 1,4 sa k takemu autu, akym ho skoda chce mat - reprezentativnym - jednoducho nehodi..nech daju 1,4 do vochcafky, ale co robi v superbe neviem...ako u mna maju tvorcovia tohto auta Fx a reparat neviem ci dokazu urobit... :no: :no: :no:
The Puk .. v pozadi na tej fotke vidim fabiu junior .. to je tvoj pekac ?
MajoThePuk
Chvalabohu nie...
Dobrý no, tak dejme tomu, že se s Tebou dá třeba v něčem souhlasit, ale argument "taky motor uz len kvoli tomu ze je 1,4 sa k takemu autu...jednoducho nehodi"...ehm...no...to je řek bych lehce přízemní. Tak probůh vývoj někam směřuje, viditelně jsou to malý objemy. Pokud nám to nabízí nižší spotřebu, vyšší výkony a (věřme, nebo se modleme) relativně slušnou životnost, tak nechápu co Tě tak irituje na 1,4ce v Superbu. Kde je jako hranice? Od 1,8 už je to dobrý, za tohle číslo by ses už na zádi nestyděl?
Emel
Ano, 1,8 je tak obvyklý základ v této kategorii.
MajoThePuk
1,8TFSI by bolo slusny zaklad pre auto tejto triedy a tychto rozmerov...proste ta 1,4 sa mi tam nehodi rovnako ako sa mi nehodi v novej C5 1,6Hdi...Tym ale nehovorim, ze su to spatne motory..to urcite nie..ale 1,4 je skor pre octaviu tam by podla mna zabodoval naplno. Nejde o to ci by som sa hambil za to co mam na zadku..o to mne rozhodne nejde, ale kupovat superb ako hovorim bolo by to minimalne 1,8TFSI...Osobne by som prijal najradsej v takom aute 3,0TDI z Audi A5..to by bolo delo potom... :yes:
to ano...3.0 TDI by tam bolo super. Alebo aspon 2.7 TDI.
Panové, opravdu mě fascinuje jak ji všichni pomlouváte. nemluvě o tom, že všechno pomuvíte ještě před tím než to vidíte na vlastní oči. Nemluvě o tom, že jste to neřídili. Navíc nikdo z Vás kdo sem vkládá tyhlle duchaplné příspěvky na něj nikdy nebude mít. Oni moc dobře vědí jak udělat auto narozdíl od vás...prodeje mluví za vše.
MajoThePuk
Hlavne, ze si ho ty budes moct dovolit...diskusia je tu od toho, aby kazdy napisal svoj vlastny nazor..keby mal kazdy pisat reakcie len na to co ma doma..prosim ta nebud trapny a rozumy chod rozdavat nejakym babkam demokratkam... :no:
da_b0mb
No za to ty jsi odbornik na design
MajoThePuk
Ehm...tvrdim nieco take? ;-\
To krystof
Tohle je deformovanej názor člověka co v životě otevřel tak akorát svět motorů...
Proč tu prosím tě pro boha píšeš "že ste to neřídili" Pokud sis nevšimnul tak tu byly představený motorozizace a hlavně ucelená fotodokumentace interiéru a exteriéru.
I kdybych měl miliardu euro nekoupil bych si škodu - to je jen můj osobní názor. Tady vůbec nejde o peníze - mám doma Ford S-Max, takže bych na superba měl, avšak v životě si ho nekoupil. A o to míň tohohle. Nechápu jak se mohlo pánům ve škodovce podařit vyrobit něco tak designově odpudivého...
A k těm prodejům - v ČR si škodovka vždycky bude stát dobře navzdory kvalitě, ceně a všemu na co si jen vzpomeneš. Především díky zabedněncům jako seš ty...Nechápu jak je tohle možný v dněšním světě internetu a dostatku lepších vozů...
MajoThePuk
:yes: :yes: :yes: máš úplnú pravdu :yes: :yes: :yes: je to vsetko o ludoch aky su..
Konecne rozumna rec😄
Víš kolik procent produkce Škody se prodá v ČR? Podle tvé logiky nejsou zabedněnci jen v ČR, ale po celé Evropě a jejich přes 600000 ročně a stále přibývají.
Jasně že většina produkce škodovky jde za hranice. Tam si jí koupí lidi, kteří jí vidí jako levnější alternativu k VW. Já tenhle koncern vůbec nemusím, to je asi poznat. Takže tak. VW je podle mě v tuto chvíli na úpadku - co se týče techniky a kvality a navíc prodává šíleně předražený vozy, na kterých ale nedokáže ke všemu slušně vydělat...nechápu nic... :no:
Takových Superbů bych si mohl koupit několik najednou. Ale neudělám to, protože aouhlasím s těmi příspěvky. Pokračuje v paletě divných Škodovek.
MikyJ
Kdyz vyleze novy Ferrari za 5 mega, a bude to designova prisernost typu Trabant 601, ty budes stat prvni v rade a rikat:"No hnus velebnosti" presto si to nikde nekoupis a nesnaz se mi namluvit, ze to bude jinak. Svuj nazor si utvorim podle toho co vidim a ne podle toho na co mam. Takovy vykriky do tmy, jako jsi prave predvedl jsou ubohe. Hmm, mas pravdu, superba si koupit nepujdu, pac setrim na auto trosku jine kategorie. Ale jestli mi chces tvrdit, ze nazor mohou vyjadrit pouze ti, kteri si to auto za chvili pobezi koupit, tak si asi spadl z jahody rovnou na zada a dostal otres michy, ne? :-!
Otras miechy? O tom som este nepocul, co to je?
Ale inak suhlasim s tebou o vyjadrovani nazoru.
Co to tu melieš o riadení,nikto tu predsa nepísal o jazdných vlastnostiach.A o tom ohováraní,keď sa mi ten volant nepáči,nebudem predsa písať,že hej.Možno,že keď ho uvidím naživo,zmením názor,ale na fotkách sa mi zdá otrasný.
Zaujala mě (kromě jiného) kombinovaná spotřeba 1.4TSI - 6.6 litru. Tak to musí být ten motor opravdu zázrak. Tuto spotřebu je docela potíž dosáhnout i s "dlouhou" Fabií 1.2 HTP. Možná tak při ustálené rychlosti 90 km/h. Ale škodovácké údaje určitě nelžou, že. Doufám, že konstruktéři usilovně pracovali na utlumení motorů TDI PD, když už ty CR motory budou nabíhat až postupně (a podle hesla "simply clever" budou za tučný příplatek. Ale nechci být ironický. Ať se mi to líbí nebo ne, úspěchy Škody jsou pro naší ekonomiku příliš důležité. Konkurence je obsáhlá, nemluvím ani tak o našem trhu, kde bude mít Škoda asi vždy výsadní postavení. Jsem zvědavý, s jakou cenovou politikou se vytasí. I když i to se dá do jisté míry předvídat. V základu bude slušná bezpečnostní výbava, za všechny luxusnější prvky bude tučný příplatek. Uvidíme, jestli bude Superb za obdobnou cenu jako Accord...
Len tak medzi nami, na dlhej Fabii1 combi s vybavou a beziacou klimou jazdim 70km dlhu trasu po okreskach a cez par kopcov za 4.9-5.5l, podla nalozenia a inych vplyvov...
MajoThePuk
Ja na Fabii kombi I. HTP 47kw priemerne za 5,4...
Hm mno to 5,4l je moc pekny, ale jakou jakou rychlosti? 😄

Jinak s tim 1,4 TFSI a spotrebou bych rekl, ze diky sestemu stupni by i pri vyssi rychlosti slo dosahnout solidni spotreby.
Hm, mám auto v servisu a jsem bohužel posledních 14 dní nucen jezdit ve Fóbii Junior (A.K.A. Stripped Off Racing Machine), ve které není nic (a to nic bohužel zahrnuje i takové "samozřejmosti", jako posilovač, centrál, apod.) Svou denní 2x 50km trasu jezdím stejným tempem, jako se svým autem (s výjimkou dálnice, Junior prostě požadované rychlosti dosáhne jen z kopce) a žere mi to průměrně (za posledních 2000 km) 8,5 litru. Uznávám, že lehká noha není ani vzdáleně můj styl.
MajoThePuk
Uplne normalnou...taku som mal kombinovanu spotrebu...Na Pole to bolo este menej aj s klimou zapnutou...
Hmm, to jsi dobrý. Přiznám se, že nevím, kde dělám chybu. Jezdil jsem i s dvoulitrem za 7 l, ale s tou HTP to opravdu asi neumím. Manželka jezdí za 6.5 l s extrémně lehkou nohou a rychlostí do 90. Jak jedu malinko svižněji a kolem stovky, jsem přes sedm. O dálnici nemluvím, to je tragédie. Je to služební auto mé drahé A. a ta si počítá spotřebu podle deníku, ne podle počítače. Klimu to nemá, opravdu nechápu. Proto považuji průměr 6.6 l velkého Superbu jako velmi optimistický.
No ten HTP ma napr pri rychlostiach, ktore su jeho maximum proste ovela vacsiu spotrebu ako motor vykonovo na inej urovni je to sposobene tym, ze vtedy pracuje s maximalnou vyuzitelnostou pricom vykonnejsi motor ide mozon len na 50%. Staci si precitat knihu od Jaroslava Ikrinskeho-Jazdime hospodarne su tam take veci dopodrobna vysvetlene aj s diagramami a grafmi. Isto take nieco napisal aj nejaky cech. A preto aj pri normalnej jazde ma slabsi motor vacsiu spotrebu ako silnejsi lebo normalna jazda znamena uz pre taky HTP 70-80 percent jeho moznosti. Avsak HTP a jemu podobne slabe motory by porazili spotrebou tie vykonejsie pri velmi kludnej jazde 50-70 km/h. A na tak tayke auto je 6,6 by som povedal az velmi optimisticke cislo.
Ještě jsem se díval na Autobild, jakou měli spotřebu jiné koncernvágny s tímto motorem : Audi A3 - skutečná spotřeba při testu - 7.9l, udávaná spotřeba také asi 6.6l. Golf Variant, Touran - skutečnost 7.8 až 8.1 l. Ve srovnávacím testu Golfu Variant s Kia Cee'd Sporty Wagon 2.0 byla spotřeba obou aut v podstatě shodná - 7.8 oproti 7.9l. Očekávám tedy praktickou spotřebu Superbu s 1.4TSI kolem osmi litrů. Jednoduše řečeno - když má něco výkon jako dvoulitr, bude to mít i spotřebu jako dvoulitr. Nebo spíš jako slušná 1.8 😉 Uvidíme, u benzínů závisí spotřeba extrémně na stylu jízdy, viz Tipcars - Honda FR-V 1.8 103 kW, první okruh za 6.6l, druhý za 10.4l.
MajoThePuk
Je to specificky a podla mojho nazoru "divny"motor, ale da sa nan zvyknut a naucit sa s nim jazdit..Jazdny styl som si vyskusal na pole kde bol palubny PC a podla okamzitej spotreby som si skusal jazdne styly...nakoniec som uz vo Fabii ani nepotreboval PC kedze tam boli rovnake motory..ver tomu, ze sa s tym da pri normalnej jazde do 100 zajazdit aj za 5..Napriklad na Jazz mi vysla spotreba na 1350km nejak 4,7..a tam bola aj dialnica aj mesto s prevahou okresiek...Ale zase to HTP je schopne zozrat aj 9-10 litrov ked sa nesikovne radi a to nemusis ani velmi tlacit na pedal..ako som napisal je to divny motor
Nevim proč ale příjde mi to, že některé části vozu jsem už viděl jinde. Že by už nekopírovala jen Čína???
jury_em
hlupáku
taky mi to přijde ... vidim tam náznaky z posledního Pasatu i některé věci z Audi
Nó...a volant to má kulatej jako Mondeo, 4 kola jako Ceed...část anténky je jasnej Bavor a čtyři dveře podle Loganu...
MajoThePuk
Je logicke ze to poskladaju z koncernovych dielov...povedome veci sa najdu na prvy pohlad a pod kapotou je uz vsetko koncernove
donPedro
Tak exteriér jsem již hodnotil minule (a to kladně), nyní tedy k interiéru: volant na mne působí docela značně překombinovaným dojmem, jinak ale :yes: :yes: :yes:
Tak tím Superbem překonali i ty mé nejčernější představy. Zase jedno auto z jejich dílny, který dostalo o číslo větší kabát a ten interiér...Myslel jsem, že po docela povedeném Roomsteru bude Škoda pokračovat,ale přišla fabia a pak tohle. Myslím, že ve Škodě moc makaj a tohle je výsledek. Je to jak od číňana , ten pro svou dřinu přestává vidět krásu a plácá to jak pejsek s kočičkou.
RS
Koukám, koukám a na každé fotce vypadá jinak, chce to vidět naživo, to bez debat.

Předek vynikající, v zádi nemám jisté oko, někdy vypadá vskutku prazvláštně. Interiér včetně volantu na výbornou. Benzinová paleta bez námitek i když by to časem opravdu chtělo přidat něco mezi 1.8 a 3.6FSI. Větší diesel je potřeba jako sůl, ale i ze současné nabídky je co vybírat... i když 1.9ka by mohla u Superbu zmizet. Za čumák a interiér zatím :yes:
Vnější design je hezkej, ale co je to do * za šílenej volant???? >😒] Naprosto kazí jinak povedenej interiér. Když vypluly na svět fotky z předvýroby zachycující ten volant, doufal jsem, že je to jen prototyp a že se to nemůže objevit ve výrobě. Ouha, je to tam... :no: :no: Druhá šílenost je ta anténa, Superb s ní vypadá jako autíčko z autodromu na pouti. A třetí úlet - kde je V6 TDI????? :-!
Ty to zase jednou dojebali... 8-s
skejpa
interier je fakt peknej jen me trochu zarazi ta boule na volantu ala audi. ja myslim ze to neni nepovedeny auto...
Volant ma velmi zajimavy dizajn a vubec bych nerekl, ze je to silene. Myslim, ze predni masku na volantu nema jeste nikdo 😉 :yes:
Přední masku na volantu má např. Audi... 😉
Capajevko
no a je to tu... mame tu foto ako interieru tak aj exterieru pokope. predna cast celkom ujde ale zadna je niaka moc... hmmm ako to povedat taka no... umela. ako keby to tam niekto pricapil z ineho auta. interier je vskutku podareny len volant je dost preplacany.. uplne by stacilo keby bol emblem v strede a vyhodili by tu otrasnu lesklu srandu...
ja nazývám učastníky různých internet diskuzí (napr. tato) - internet forum freakers (od slova freak) myslím , že to je naprosto presne ...
tak proč to čteš? :-!
Lebo clovek sa dobre pobavi
Úplne úprimne, som očarený. Keď som uvidel tie obrázky, ovisla mi sánka. Aj keď som klikol, stále bola ovisnutá. Nie na grimasu. Naozaj som nemohol uveriť tomu čo vidím. Dizajnérsky dokonalo zvládnutý interiér. Dokonalé dekorácie. Dokonalé farby. Dokonalosť. Osad interiéru Laguny je zpečatený. A tiež Mazdy. Mondeo nemá šancu. To je fantázia. Skutočné umelkecké dielo. Už sa teším až doň sadnem. Tu bude podsedenie. Fakt, fakt nám ukázali ako to má v strednej triede vyzerať. Nie kopa fádnych plastov Laguny, nie kopa dekorácii Mazdy 6, nie umelé drevo Mondea. Podľa mňa to bude hneď za Passatom špička. Každý kto to uvidí sa bude pýtať: To je nvoé auto prémiovej triedy 3? Fakt to zvládli. :yes: :yes: :yes:
doufám, že to je vcelku povedená ironie ?
da_b0mb
ja bych rekl, ze je to Daniel alias Look... 😉 Jinak exterier se mi (krome anteny) libi. Ten interier...nevim no, cekal jsem vetsi prekvapeni. Ale to se nekona, na muj vkus moc passatni
To práveže znamená najlepšiu ergonómiu. :yes:
Tak nájdi lepšie. 😉 :no:
Ronault.
Pánejooo... ještě v tom nikdo pořádně neseděl a už tady někdo pěje ódy >😁
Tak keď je Renault besteler podľa teba, tak neviem...
waaaaau! Ty si spadol z jablone alebo z jahody? 😉
Teda ty "umelec" ...okamzite utekaj do SkodaAutoSlovensko (importer) a ziadaj si miesto generalneho riaditela!!! Tak nadany a k skodovke lojalny clovek si take miesto zasluzi 😉
Stále nechápem prečo tento psychopat nemá BAN!!! :no: :no: :no:
lebo je kamarat adminov, uz to chapes? 😲 A moc neryp, lebo ho budes mat ty!
Počuj dmnte......To si musel mať na monitore nalepený nejaký Lexus GS alebo čo.......ČO TI TO ZAJEB*VA????....Ako sa toto dá povedať, že, a to budem citovať: Naozaj som nemohol uveriť tomu čo vidím. Dizajnérsky dokonalo zvládnutý interiér. Dokonalé dekorácie. Dokonalé farby. Dokonalosť. Osad interiéru Laguny je zpečatený. A tiež Mazdy. Mondeo nemá šancu. To je fantázia. Skutočné umelkecké dielo......FAKT :no: :no: :no:
A čo je na tom zlé? Máš vypité?
Loptos
fotky superbu, ktory bude v zakladnej vybave nemate?
Good point....
přesně,Škodovka jako vždy ukazuje nejluxusnější verze.Kdyby ukázala základ,tak by se spousta lidí doma popralo o záchod
Tomiss
To platí možná u Renaultu,u Škody určitě ne >😒]
Škodovka kdyby nebyla česká,tak si v Česku ani neškrtne.To jen zaslepení češťí patrioti jí nutně musí mít.To je to samé jako např.Fabia.Jen blázen si koupí zákl.Fabii místo bezpečnějšího, levnějšího,praktičtějšího a lépe vybaveného Modusu nebo Clia Grandtour
základní verze je bez volantu, ale na druhou stranu je tam držák na nápoje 😉
:yes: výstižné
itchy355
..se mi interier docela paci. Volant vypada imho zvlastne kvuli divnymu uhlu v kterym je zachycenej, ale i tak se mi libi. :yes😒br />
Jediny nad cim mi zustava trochu rozum stat je ten z prastare Karosy vytrzenej sitovinovej kosik u levy nohy spolujezdce..eh..duvod? 8-s
sTiLL
Ten volant je divny asi hlavne koli tomu chromu (zbytocnemu, akurat to moze v lete odrazat slnko do oci). Ale ta sietka je fakt nieco 😄 Dost divny napad davat do limuziny sietku ako v karose... Az na tie 2 veci sa mi interier paci. Mimo moj vkus je vsak predok a zadok - roomster dizajn neznasam. Zboku pekna limuzinka. Technicky na urovni, hlavne tie svetla. Ponuka motorov trosku divna, ten 1,4 mi tam pripada len aby stlacili cenu dole. Zase chyba schopny diesel...nevyrovnana ponuka. Celkovy vysledok...ked uz nejake auto od skody, tak tento superb. Som zvedavy na ceny.
itchy355
Predposledni veta vyjadruje presne i muj nazor :yes: a chrom..no ne ze bych ho musel mit vsude, ale tady me nejako neurazi..
Podle mě je Superb podařený auto - vnější design je fakt moc pěkný a interiér vypadá docela luxusně. Jenom volant je trošičku divný - kdyby hodili logo doprostřed a trošku je zvětšili, tak by vypadal lépe. A nechápu, co všichni mají s tím prutem antény. Ve škodovce ho sice mohli nahradit integrovanou do skla, ale i bez toho - hlavně, když funguje.
No, motorová paleta není nic moc - chybí 2.0 TFSI a V6 TDI. A jsem zvědavý, jak dobře to pojede s 1.4 benzínem. Pravdou je, že do třídy, kam chce škodovka Superba zařadit, se motor o tak malým objemu moc nehodí. Ale třeba nás překvapí.

Závěrem asi takhle😒br /> Konečně zase dobře vypadající škodovácký auto.:yes: 😄 Fabia nic slavnýho není, ale Superb se mi vážně líbí, i když na něj nemám - obyčejní studenti tolik peněz nemají, my musíme vystačit s něčím levným, co jezdí - a ani na to teď nemám. Bohužel 😢
čí více s prominutím c.povin, tím více problémů, a tak to vidím nejen u SuperB 😐
Klaudius
...takže, prosím, neospevujte interiér Superbu ako umelecké dielo. To by bolo trochu prisilné.
Na druhú stranu nemienim vnútorný dizajn tohto auta haniť. Ak si Superb zaslúži nejakú kritiku zvonka, v interiéri to neplatí. Tu sa dizajnéri vyznamenali a vyzerá naozaj dobre. Priam skvostne, tak, ako sa na strednú triedu patrí, povedal by som, že ešte o chlp noblesnejšie. Uvidíme ešte, ako to bude s ergonómiou, ovládaním všetkých prvkov, priestorom a celkovým pocitom z auta, keď si človek sadne za volant. Ale dizajnovo má úroveň a má švih. Škoda, že podobnú dávku invencie a nápadov neuplatnili aj v Roomsteri a Fabii.
pingi
máš :yes: za první soudný názor dnes,než se to tu opět zvrhne. Jsem zvědavý na první testy jak to bude šlapat či nešlapat 😄 Ale ty motory,u benzínu je tam díra,čekal bych tam ještě jeden. A u roomsteru ti chybí invence?
Klaudius
V interiéri určite. Tam sa invencia uplatnila len vo výplniach dverí, ktoré sú stobodové, ovšem autor asi nepredpokladal, že sedadlá vodiča a spolujazdca budú tak natlačené na dvere...
Palubovka je nesympatická a nezaujímavá, najmä stredový panel. Navyše sa dizajnéri nepoučili z Fabie I a stred palubky je opäť tvarovaný tak, aby čo najlepšie zavadzal pravému kolenu vodiča.
Inak čo sa týka invencie - nápad je jedna vec a schopnosť dotiahnuť ho do použiteľneh fázy druhá.
Viď Roomster - špicový systém posuvu a sklápania zadných sedadiel, ale taký úzky interiér auta, že zadné sedadlá sú tak pre deti, stredné ani to nie. Keď som si ja sadol v Roomsteri dizadu, zajedno mi sedačka bola dosť tvrdá a hrozne úzka, zadruhé sa mi do zadku otlačila zámka bezpečnostného pásu.
Ďalšia vec - obrovské okná vzadu. V horúcom lete napriek klimatizácii nič moc. A najmä pre deti, slnko cez okná pečie jak šialené. Bez roletiek na okná fakt mizéria.
Tiež som nepochopil absenciu zadných posuvných dverí, u auta takýchto tvarov a najmä určenia sa to priam pýta.
Keby si sa pripútal, tak ťa žiadne pásy do zadku tlačiť nebudú. Ono je to tak vymyslené schválne, aby ťa to nútilo sa pripútať.
Klaudius
Skús mi napísať ešte niečo, nech sa zasmejem. Keď sa pripútam, tak tie zámky stadiaľ zrazu zmiznú? >😁
T613
dosti přesně jsi to vystihl :yes:
Tomiss
Děda míval jeden čas VAZ 2103. Ale když už dává koncern podobnou palubku do nového auta, tak proč z ní alespoň nesloupne ten chróm? Že překážel, se vědělo už tenkrát. >😁
Falco
Globální potenciál Škodovky je dnes opravdu velký. Firma, která je jednou ze čtyř automobilek na světě s více než stoletou tradicí, láme už několik let prodejní rekordy. Jen za minulý rok dodala zákazníkům 630 000 automobilů a rostla bezmála 15 procenty. Není důvod nevěřit, že stejných úspěchů dosáhne Škodovka i tomto roce, kdy na trh nastupuje právě nový Superb od kterého se očekávají velké prodejní úspěchy hlavně v Číně, Indii a Rusku, tedy v zemích kde má naše strojírenství velmi dobré jméno. Decentní interiér (ne zrovna podle mého gusta) a precizně provedený interiér s velkorysou nabídkou prostoru a řadou zajímavých řešení navazuje úspěšně na svého předchůdce a tím zaručuje prodejní úspěchy

Rok od roku se také Škodovka stává stále důležitější součástí mateřského Volkswagenu, jednoho z největších automobilových výrobců, který má ambice stát se jedničkou v oboru
Konečně inteligentní příspěvek...díky za něj 😉
Ano, PR clanky pisu vacsinou pomerne inteligentni ludia z marketingu, ktorych za to platia.
Falco
jen holá fakta...
:yes: :yes: :yes:
rastla zo 600000 v r.2006 na 630000 v r.2007 a to je 5% a nie 15
Starýho ani novýho Superba nechci, je to pro mě příliš velký auto. Ale pokud porovnám jejich fotky, tak dojdu k jednoznačnýmu výsledku (ze svýho pohledu): Novej ano !!! A ostatní si plkejte co chcete. :-!
Ronault.
"Zelená barva má kromě toho další důležitý význam, protože Škoda Auto bere ochranu životního prostředí ve všech oblastech velice vážně: materiály, z nichž je nový Superb vyroben, jsou z 95 % recyklovatelné." Ještě že nemají růžové podsvícení, to by to argumentovali svým vstříctným přístupem k 4% menšině >😁 A i Faťan měl zelené podsvícení, takže už tehdy to ve Škodovce mysleli s ekologií vážně >😁 >😁 >😁
BaracudaJ
Když si zajdeš do muzea Škody v Boleslavi, tam se dozvíš, přoč má okřídlený šíp zelenou barvu-důraz na ekologii 😉.
Ronault.
No jo, ono se to pak dovymyslí jak se to nejlépe hodí >😒]
Musím říct, že tohle autíčko se mi opravdu líbí. Mám Superba I. v plné náloži a libuji si v komfotu jízdy,byť zatáčky nemá moc rád. Na dálnici je to štika, ve městě zase vyžehlí nejeden prohřešek našich cestářů. Myslím že bych šel do 4 kolky . Interiér navozuje opět atmosféru luxusu a tak musím říct jen tak dále..... 😄
Ten volant je volant je ergonomicky vporiadku no vyzera otrasne.Este som nevidel pekný volant v autách VW.
pěkný volany má audi
Octavie II RS ma pekny triramenny volant v kuzi.
Líbí se mi přední část, výhrady mám k provedení "D" sloupku a co nemůžu jsou zadní světla, tedy hlavně tu část co je na víku kufru. Interiér vypadá slibně, volant trochu nezvyklý ale dá se to. Připomíná mi VW Passat, což je myslím jedině dobře. Jsem moc zvědavý jak kluci vyřeší verzi combi. Jestli bude i verze 4X4, tak bych to toho klidně šel. Celkově zajímavé auto, jen jsem zvědav co za to? 😄
Ten volant je humus....
No ale jinak povedený auto, až na ten kufr..
Motory konečně kvalitní, ale ten 1,9 TDi tam nemá co dělat, raději 2,7 V6 TDi. nejmenší TSI by měl krapet posílit. taky by mě zajímalo, jestli bude pohon všech kol i u dalších motorizací
Súhlasím.. Na prvý pohľad je to fakt humáč. Snáď bude možnosť doplatenia za podarenejší..
pohon vsech kol bude i u 1.8TSI a 2.0TDI CR
Ten zadek vypadá jako renault megan a předek jako rozteklé audi
Uz jste tu 1.8 turbo nekdo jel v Oct 2 ? Srovnavam to s 2.0 tdi, nevim.Dikec.
Ak to porovnavas s tym tdi ku ktoremu si priplatis peknych 30000 za ten zastaraly filter, ktory ta bude len otravovat tak isto radsej 1.8. V skodovke by sa uz mohli s tymi motormi umudrit tie diesle su zastarale 1.9 klame 77KW ma ich o 10 viac 2.0 vrci ako traktor jediny schopny je ten 2.0 125KW aj to len koli tomu prijatelnemu vykonu. Mam pocit ze pani vo VW chcu oslabit poziciu superba. Dovody: ziadny diesel 6 valec ktory je v tejto triede najziadanejsi, mensi rozvor, stvorkolka tiez neni a ked bude tak ako inak zrejme HALDEX a o tom som vela dobreho nepocul. Preco ma v skodovke kazdy motor ktory maju mensie vykonove hodnoty ako taky isty motor v inych autach VW. Napr ta 1.4 je aj o vykone 140k, o tom 3.6 benzine
bolo pisane ze je v Q7 a touaregu o vykone 10 KW viac ako v superbe. Toto auto ma zrejme nasmerovane do Rumunska pre manazerov a inych podobnych destinacii. A len dufam ze tie inteligentne svetla budu na medzimeste krasne oslnovat kazde auto v protismere, ked sa prepnu do rezimu dialkovych svetiel lebo ta inteligencia AFL sa deaktivuje zrejme len pri aktivnom nastaveni svetiel pre krajiny s jazdou vlavo. Ale to su asi len zbytocne obavy lebo AFL bude zrejme vypinatelne...? vsak ruku na srdce kto jazdi mimomesto 90? Kazdy to zaokruhli na 100 takze vela nervou ked vas bude oproti minat superb a vy si na rychlo budete kvapkat visin.
s úvahou o omezeních naprosto souhlasim ... je to pochopitelne ... koncern se boji o vlastni znacky ... musi udrzet celou paletu svych znacek v urcitych mezich aby se vzajemne tolik nepoziral
""A len dufam ze tie inteligentne svetla budu na medzimeste krasne oslnovat kazde auto v protismere, ked sa prepnu do rezimu dialkovych svetiel lebo ta inteligencia AFL sa deaktivuje zrejme len pri aktivnom nastaveni svetiel pre krajiny s jazdou vlavo"" >😒] :yes:
Mám jiné představy o interiéru ve střední třídě.
Až posahám, můžu být objektivnější.
Takhle podle fotek vypadá dost humpolácky, barevně neladí, tvarově nesourodé, materiály působí lacině až směšně.
Tu něco od Passata, tu od Fabky...Někdo napsal, že pejsek a kočička vařili dort. Tak to je trefné. :yes:
RS
úsměvné 😉
Vařili dort a uvařili kecálka Vel Satise.
Jinak gratuluji, poznat materiál dle pohledu, to je opravdu "hustý"!! Nebo spíš to působí směšně a lacině?!?!

Ale jo, já to chápu. Ale pořád lepší od Fábie a Passatu, než od Renaulta!!
:yes: >😒]
Tomiss
:yes: 😄
BaracudaJ
Tak nám ty představy vypiš. Přístrojovku jsem měl možnost si osahat a materiály jsou opravdu kvalitka, navíc působí dost fortelně.
Design vozu neni spatny, ale take neni uchvatny. Pokud resime design interieriu, tak ten se mi zda docela povedeny.Ano volant je jak z rakety, ale pokud se podivate do audi A6 je to uplne ten stejny, jen ma jine upsoradani stredu. Takze neni co resit.
Nevím proč,ale nějak mi k tomu neladí ta maska.
Well-being
Tak jak jsem byl docela nadšený z exterieru, asi tak jsem nyní zklamaný z interieru. Zvlášť ten volant ... Slušel by ruskému terénímu UAZu.
Tak tohle auto nemá ve své třídě konkurenci.Škoda zase jednou pořádně zabodovala 😄
Tak se zkus znovu podívat na Ford Mondeo nebo Mazdu 6...O Céčkovým mercedesu nemluvě...
sTiLL
On myslel v triede "Skoda" aut 😉 Tam fakt nema konkurenciu.
tak to pak jo... 😄 :yes:
Jsem překvapen, že při takové úrovni technologických fines se bude startovat obyčejným klíčkem a né tlačítkem. Další věcí, která mi zatím nejde pod nos je tvar volantu. Jako by se tam nehodil, ale snad se jedná jen o zkreslení díky fotografii. Také na mne trochu rušivě působí disignově odlišná část navigace/rádio a klimatizace, ale možná to ve skutečnosti bude ladit. Jinak hodnotím interiér respektiva to co z něj vidíme na fotkách velmi pozitivně. Neurazí ani nenadchne. Taková klasika bez výstřelků ale i tak docela elegantní. Uvidíme také, jak bude vypadat základní model, protože na fotkách je jistě nejvyšší výbava. Jinak držím palec Superbe...
Startování tlačítkem je jedna velká blbost. Nechápu jak si za to někdo může připlatit...Stejně se tam něco zasunout musí, případně je nutné něco u sebe nosit.
s tím ,že to vypadá jak autíčko na dálkové ovládání souhlasím, je to moc hezké 😉 😁😁 ten volant je taky dost hustý, ale překosnout se to dá, vzpomeňme na druhou generaci Laguny, taky docela ujeté. ještě to není všechno zkaženo, ještě jsme to nikdo neviděli na živo, tak snad to bude lepší 😉 ( podvědomě se mi ňák zdá ,že ne, už se těším na Yetiho, to se nasmějem >😁 )
z laguny je hadam aj zadok. predok passat a kridelko na streche ala BMW
filko
Interiér je opravdu povedený, pouze se mi nelíbí "Alfa" oddělení budíků a otáčkoměr v desítkách. Doufám, že dřevo na palubce bude pravé. Volant z tohoto úhlu působí nezvykle, preferuji znak v ose, ale to by zase nebylo styl "maska". Anténa vypadá zastarale, ale pokud bude mít lepší příjem než integrovaná...

Starý Superb je oblíbená dročka, tohle asi nebude. Motory 1,9 a 2.0 PD bych tam nedával.

Mimochodem, zrychlení čtyřkolky za 6,5 a 250 maximálka je docela mazec. Doufám, že ministři odloží sedmičková báwa. :yes:
BaracudaJ
Ve faceliftovým Superbu se ve výbavě LaK pravý dřevo objevilo. Tady by mohlo také, aspoň nevypadá tak okatě jako v Mondeu, to je fakt hrůza.
předek a zadek hrůza, interiér povedený, uvidíme naživo............
Všimněte si 7mé fotky. Nový Superb je konečně pořádný tah co se týče revoluce designu(ve šlépějích poslední octávie) dokázali skloubit ostřejší křivky s ladnýmy přechody. Dobrá práce designeři. A ten volant...myslim, že Superb má nějaké pihy na kráse..ale přecijenom nekritizujme ho, když jsme jej ještě nedrželi v ruce.
SpiderJ
Tak tahle nová Škodovka mě opravdu chytla... At´ si kdo chce říká co chce, tohle je po delší době první Škodovka, kterou chci vidět naživo!!!
Snad kvůli předním partiím, které jsou pozoruhodně vyvážené... Odhodlaně-usedle-agresivní...

A to se v tomhle segmentu cení...ba co cení... tohle se prodává!!!

Interiér?! Mno na první pohled mě zaujal tím, jak moc se liší od stávajících Škodovek... KONEČNĚ!!! Vždyt manažerský sedan nemůže vevnitř připomínat Oktávku... A ty roury ve kterých jsou schované budíky?! :yes😒br />
Zadní partie mě zarazily... O vyváženosti a návaznosti na přední partie se nedá moc hovořit..Ovšem i tohle je soudobý trend a nutno to vidět naživo...

Motory? Vrcholná varianta má konečně důstojnou dynamiku výkon i objem... Ty ostatní varianty jsou logickým krokem... Co postrádám je vysokovýkonný diesel...

AFS?! To je zajímavý prvek, pro mě však nepochybné znamení, že Škodovka přestává být v koncernu popelkou, když si ji zvolili pro premiéru nové technologie...

A ceny a výbavy?! To bude to, co rozhodne o prodejích.... Ostatně jako vždy... 😉
Vnitřek jak z Passatu, teda praku 😲
milic
Myslím, že interiér se vcelku povedl, není v něm nic nečekaného, ale působí dojmem kvality a solidnosti. Souhlasím s názorem některých kolegů, že dřevo a chrom na volantu působí poněkud rozpačitě, ale na fotkách je evidentně některá z vyšších verzí, jistě půjde zvolit i civilnější provedení, které mi k tomuto autu sedí víc. Pokud jde o motorizaci, vůči benzínu asi nelze mít výhrady (jsem zvědav jak pojede 1.4), větší rozpaky působí nafta. Je ale zřejmé, že VW do vývoje PD technologie něco investoval a do některých modelů je bude dávat dokud to bude trh akceptovat (a dokud bude platit euro4). Zde tedy mírné zklamání, bude záležet na tom, jak se zdaří odhlučnění a "odvibrování" PD motorů. Pokud jde o volání po V6 TDI - považuji to za velmi nepravděpodobné, pokud vím, dává se do koncernových vozidel s motory podél, Superb II má motory uložené napříč (znalejší kolegové mě mohou opravit). Sečteno a podtrženo - palec spíše nahoru :yes:
ty pivni lahve s urazenym dnem misto rychlomeru a otackomeru jsou odporne.
Poslední dobou jsem brečel nad stříbřenkovými bzoom bzoom a liquid designy interiéru... tady to je jiné kafe... :yes: přestože mi Škoda moc k srdci nepřirůstá...
Johny.Rico
Gratuluji škodě za vytvoření velmi precizního interiéru. Děkuji vám kluci, děkuji moc. :yes:
Není zač, užij si to.. 😉
hmmm, z tohoto auta mam rozpacite dojmy... exterier - predek pusobi dustojnym a elegantnim dojmem, pohled z boku se mne osobne libi nejvic, ale zezadu to skodovkarum podle me trosku ujelo.. ja fakt nevim, ale prijde mi to takove trosickou nedoresene.. ale nejvic mi asi vadi, ze ten zadek ve mne evokuje lagunu minule generace.. ja si nejak nemuzu pomoct, ale kdyz to vidim, tak mam pocit, ze se divam na lagunu.. je to opravdu jen muj osobni nazor a nikomu ho nechci cpat, proto mi prosim za tento muj dojem nenadavejte, i kdyz asi nekomu muze prijit kontroverzni... ale interier se povedl.. jenom ten volant na me pusobi trosicku rozpacite, spis jakoby byl z auta segmentu B a ne sedanu segmentu D.. ale jinak interier mi prijde hodne povedeny, asi k tomu dost prizpiva i svetle zbarveni, ktere ja mam v interieru rad, prestoze je neprakticke.. takze interier se hodne povedl, ale do dokonalosti audi tomu jeste neco chybi.. zaver? no, jsem zvedavy na to, az to uvidim ve skutecnosti.. ale skoda me svymi poslednimi modely velice sklamala, tak pevne doufam, ze tohle ji v mych ocich trochu spravi reputaci.. zalezi to asi na tom, jak na me bude pusobit hlavne ten zadek v realu.. tak uvidime, zatim bych ohodnotil znamkou 2
a spousta casti mi pripomina jine auta ...
Volant (stredova cast) celej Mercedes C

Zadek (svetla) no to renault laguna jak vysitej

A to vzadu na te 7. fotce je BWM, ne? ... alespon trochu, ale urcite vice nez je zdravo

Ale ze predu je to NEW SKODA STYLE.

No, ale abych si jen nenadaval, tak ten interier vypada celkem pekne.
tak vidim, ze nejsem sam, kdo si mysli, ze ten zadek se podoba lagune >😁 tak to jsem rad, aspon si uz nemusim myslet, ze jsem divnej >😁
jo volant a tubus tachometru jak z mazdy 6 ... ale jinak se mi celej superb libi...
noo tak na Přirovnání zadních světel k novému lágu musím hlasitě reagovat. Je to pěkná blbost! S novou Lagunou to nemá nic společnýho. Mimochodem new lágo se mi vůbec nelíbí narozdíl od Superba. Ale každej má "jiný oči" že? 😄
jakemu novemu??? ja nic takoveho nepsal a kazdy ktery nekdy nejake auto videl, tak hned pochopi o cem je rec :-!
boberko
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Já bych radši koupil Fiata Pandu,lepší levnější prostornější silnější motory a hlavne je to fiat no nekupto! >😁
Zepředu je slušnej, ale zezaduuž fešáci kopírujou minulou lagunu,nic moc
Snad Omegu !!!
Teda fuj! Dokonaly chaos! To auto je pozliepane z 20 roznych modelov. Ziadny svoj image, ziadny svoj charakter a navyse je predpoklad, ze to bude casto postavat na krajnici a blikat vystraznymi a Skoda Assistance bude fungovat zase skvele 😉 😉 😉
...este stastie, ze prisli: nova Mazda6, Accord a o chvilu tu mame Avensis, pretoze by som sa ani nemal na co tesit 😉
Klaudius
Ty si padol na hlavu už keď si vypadol z kolísky, že? Ale to nevadí, hlavne že si inak zdravý. 😉
Tohle je fakt. Od celistvosti designu nové mazdy6 by se škodovka mohla učit. A navíc se jim podařilo snížit ještě váhu vozu v době, kdy každý nový model drtivé většiny automobilek jde opačnou cestou. A jestli novej accord bude vypadat jako koncept tak se máme na co těšit. Tohle je VW plečka oproti nim. :no:
filko
Už jsem to viděl dříve, ale prohlédněte si ještě jednou tu fotku, kde jsou ty tři Superby a pak toho z první generace. Oproti tomu, takovému hodnému autíčku, je tohle fakt zlé auto... Pokud má ještě pod kapotou šestivál skoro čtyřlitr 4x4 s 250kmh a 6,5 na stovku, je to zlé auto... >😒]
Tak s tím bych nesouhlasil. Dnes běžně svižná, ne rychlá auta, mají zrychlení okolo 5,2.Toto je prostě řadovka. Obyčejný Passat 2,0TFSI zrychluje za 7.
Bezne svizne auta za 5.2? Vymenuj 😄
filko
Běžná auta z 0-100kmh za 5,2s? 😄 Tak to asi ne. Ani ten obyčený VW Passat 2,0 TFSI (motor Octavie RS - 7,3s) nezrychlí za 7,0 ale 7,6 a to je docela rozdíl. Na každé snížení např. z 8 na 7 potřebuješ sakra hodně koní. Například Porsche 911 Carrera 4 (325k) - výrazně sportovní auto - má zrychlení za 5,1s.

Těším se na SuperBa. :yes:
Ackoli jsem z prvnich fotek nove Skody Superb mel opravdu dobry pocit a uz jsem myslel ze Skoda opravdu pekne auto, tak ted jsem dost zklamany.
Predni cast auta se opravdu povedla, obzvlast maska, ktera ma snad poprve u Skody nejaky "vyraz". Az do konce prednich dveri je to moc pekne auto, ale zbytek vypada jako kdyz k nemu nepatri. A vubec Superb vypada jako by byl poskladany z nekolika aut. Kazda cast je pekna (az na ten zadek to nemuzou myslet vazne), ale dohromady k sobe nejdou. I bocni profil je takovy nevyvazeny a zvlastne protahly.
Linie auta k sobe absolutne nesedi, zda se ze auto rozdelili na nekolik casti, kazdou delal jiny designer a pak to na sebe nalepili. Kratky kufr se vubec nehodi ke zbytku auta, strecha je zbytecne vysoka a u prechodu ke kufru se podivne "lame", predek ma oble linie, kufr zase najednou ostre a tak bych mohl pokracovat jeste dlouho...

Takze bohuzel, tohle nevyslo, doufam ze to bude priste lepsi a jednou si tu Skodu treba opravdu koupim.(Mozna me tu ukamenuji, ale pro me je pri vyberu auta nejdulezitejsi vzhled)

... a hlavne ze si Skoda najde poradneho designera.
Na VW... Volant mi připomíná Audi, vrchní část palubky pak Passata.. ale celkově to ujde.

Akorát pro záď mi přijde mnohem lepší označní Twingate (z Tailgate)... Twindoor mi evokuje spíš něco s dveřmi po stranách...

Motorizace... Superb 1.4 zní vtipně jen do té doby, než zvážíte výkon toho motoru..., ale nejspíš firemní politikou nadiktovaná ostuda se týká vznětových motorů... maximum 2.0? To je ostuda a hlavně diskvalifikace velké skupiny kupujících (kteří by samozřejmě místo A6 mohli chtít Superb, a o to tu jde). Absence 2,7 nebo 3,0 TDI je z obchodního hlediska Škody Auto neomluvitelná. Z hlediska koncernu pak vcelku (smutně) logická.
:yes: Jo ta 1,4 znela vtipne i mi. Do te doby nez jsem si srovnal Nm. Kdyz jsem se podival na paletu motoru pro novou Mazdu 6, tak jsem si vsiml, ze ani 2.0 nenabizi tolik Nm jako ta 1.4 ze Superbu. Je tu 184/4000 ku 200/1500-4000 pro Superb. A v kterem otackovem spektru nejcasteji jezdime? Ja mam jasno 😉
Preboha, ale ved 1.4 litra na take auto je malo bez ohladu na vykon.
Mal som dvojliter, teraz mam 1.6. Rovnaky vykon, nove auto je lahsie, mam modernejsi motor, premenlive casovanie ventilov, premenlivu dlzku sacieho potrubia. Modernejsiu AT prevodovku. Ale tie chybajuce decilitre citit. Nehovoriac o tom, ze spotreba 1.6 je len o cosi mensia ako spotreba 2.0.
1.4 v aute ako Superb je zly vtip.
marianek
Tak nam Skodovka ukazala i interier noveho Superbu. Kvalitu posuzovat nebudu, jeste jsem ho na vlastni oci nevidel a Skoda ma kvalitu interieru dobrou. Neni divodu predpokladat, ze se timto bude novy Superb nejak lisit.
Designove si Superb drzi standart Skody, jde o nicnerikajici snad trochu strohy a nudny stit, coz ovsem svedci designovym narokum vetsiny cechu. Irituje me ale umisteni klimatizace ala Audi. Umisteni za radici pakou, velice nizko je neergonomicke, neprakticke az nebezpecne. Timto je ridic nucen klopit zrak dosti hluboko a ztraci na chvili veskery vyhled pred sebe. Nemuze timto vyuzit ani periferniho videni. Libi se mi tvarovani a grafika "budiku" rychlomeru.
O podivnem exterieru jsem napsal uz dost a nechci se opakovat. V mem blogu je i zajimava diskuze na toto tema.
Na tvůj blog jsem se včera podíval, pobavil jsi mě a jak píše GTI, nezapomeň nám sdělit zase něco podnětného, co bude tatík vykládat při večeři a ty to přetransformuješ do radobydospěláckého stylu.....jinak zajímavou diskuzi jsme si přečetl na Lonesově blogu, i z trapárny se dá udělat sranda, ale vyžaduje to něco víc, než si hrát na dospělého :no:
BeranK alias GTI ????? 😉
Koukám, že další DiGTInarův vlezdo***ka. To si teda bereš příklad! Největšího křiváka na diskuzi. Asi je to přenosný, že se ani nepodepíšeš. Trapáku.
marianek
je to hnus
nemyslímsi že je to zrovna nejlepší nápad cpát pod kapotu Superba 1.4 byť TSI. Je to sice dobrý motor, ale proboha tohle je Superbéčko! To je to samý jako implantovat 1.2 HTP 16V do Octávie >😁
MajoThePuk
Presne to som napísal vyššie...Je to Superb...takže tam musí byť motor hodný tej triedy a takého auta...
1.2 HTP 16V - tak takový motor by by mohl být super, protože by se jednalo o čtyřválec, výborný nápad 😉
Tak velké auto a takový motor ? Asi k tomu budou ještě dva čínani aby to tlačili.
Asi se budete divit, co motor 1,4TSI dokáže dělat se Superbem
verim ze motor 1.4TSI je pruzny, ale vaha auta? stejny motor se montuje do vw golfu, ktery je urcite lehci, spotreba 1.4TSI bude urcite vic nez 7 litru.
No klukům ze škodovky už dochází fantazie a tak to čmárali přes kopírák. Nevím co je to tom interiéru krásného. Vcelku nic. Měli ještě nechat SuperB I a pár roků popřemýšlet o designu SuperBu II
Tady je názorně vidět,co tu diskutuje za p.itomce a chudáky 😒 Zkuste si příště,dřív než napíšete nějakou kravinu,zjistit pár informací o TSI.Proč by nemohl být v Superbu,když se dává do Tiguanu,Golfu GT apod.???
Pane bože, to je příšera, čím více fotek, tím víc se ukazuje nevyváženost a nedostatek elegance. Boční pohled, to je design 90.-let, zadní část = FACELIFTOVANÁ VOLHA (snímek tři auta, tmavý kus, pohled zezadu)
Těžkopádnost z toho přímo čiší, tito designéři prostě nejsou schopni odlechčených linií.
Je to hrozný, bohužel.
Něco na to bude. :yes:
Něco na tom bude. :yes:
*Mára*
Konečně je na jedné fotce vidět, jak vypadá nová vlajková loď z profilu. A řeknu vám, není to vůbec špatný, Škodovka upustila od už nudných koncernových tvarů střechy alla Audi, která se teď více podobá Bávu sedmičkové řady a z profilu dodává Škodovce sportovní švih. Škodárna je teď mnohem přitažlivější než Pašík. Také interiér vypadá slušně, přístrojovka je sice passatovská s předělanými prolisy a jinými lištami, ale je mnohem sportovnější ve srovnání s Passatem. ...Ty chromem ohraničené budíky vypadají fakt luxusně😄 Suma sumárum... upouštím od svého názoru, že nový Superb je předělaný Passat, líbí se mi. 😉
Bravo Škoda, auto se moc povedlo :yes:
Tie budiky su hrozne urcite spravili taky volant aby bolo vobec na nich vidno, su ako v alfe. A to nenapadne tlacitko na vypnutie airbagu spolujazca 8-s >😒] 😢 😒 ;-\
Ať je to jak chce, pro většinu místních kritiků je to nedostižný sen. Superb je pořád nejluxusnější a největší limuzína, která se dá za ty peníze sehnat a vzhledem k servisnímu zázemí nemá konkurenci. Jezdí po silnicích daleko víc "hnusů" hlavně z asie.
Zatial asi jediny rusivy prvok v prednej casti interiéru...,
inak mňam,mňam :yes: Well done!
Oldass
Interiér je pěknej. Nikdy mi škodovky od VW uvnitř hezký nepřišly, ale todle už vypadá dobře.
1,4 s tymto naladenim??? nemci nepovolili s vyssim vykonom? vej aj golf ma silnejsi >😒] :no:
Golf ma s tym motorom 90 kW. 😉
tiez som si vsimol ale predsa.... >😁
lancer24
Superb II sa mi páči dnes ked je v mode športový vzhlad,dokázala škoda priniesť auto ,ktore pôsobí majestátne a kde sa netreba báť či bude dostatok miesta nad hlavami pre cestujúcich vzadu...Motory vporiadku 1.9TDi PD dávam rok maximálne dva.Inak žiadne výhrady Superb je taky aký ma byť a to že sa o nom diskutuje je dobre pre reklamu predsalen aj negatívna reklama je reklama...
Nevím, co tady všichni řešíte. Ať klady nebo zápory. Je to prostě další normální auto od Škoda auto. Nedají se od toho čekat žádné zázraky, na druhou stranu to bude celkem solidní vůz. Povedenost designu je jiná věc, hlavně od C sloupku dozadu je to dost slabý, včetně víka kufru a zadních světel. Ta anténa ala BMW s prutem.... to už je celkem hodně.

No ale v černý, s fóliema na oknech a celý polepený rádoby lištama z eloxidovanýcho hliníku to bude dobrý kolotočářský auto pro blbečky..... 😄
Prvni spionazni fotky davali urcity predpoklad, ze by snad mohlo dojit konecne k nastupu vlastniho designoveho smeru, ktery by mohl byt reprezentovan hodnotami tak vlastnimi prio Skodu: nadcasovost, jista davka elegance a moderny, plus mozna ostrejsi prunik "svych" prvku designu na seriove vyrobky. Nejprve na ukazali, jak to vypada, kdyz nezna designer pride designera zade (Roomster) - pry to byl zamer, pote ten designer pride dolelal k svemu vytvoru cele auto a byla z toho rozpacita a v zakladnich vybavych uboze vypadajici Fabia a ted jsme svedky toho, jak dnas jiz dospela Skoda opet nedostala od VW kridla a musela udelat velke auto na malem podvozku... Superb je dlouhy, uzky a je hrozna skoda, ze tak povedeny interier (i kdyz opet ma á la Passat styling) je v tak zvrzanem aute. To jest muj nazor. Bud jiz ale pochvaleno, ze jde o NOVY vuz na NOVEM podvozku... To treba takovy Peugeot se svou 308 nezvladl...
VDC
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
2,7 RS
Musím říci, že se s každou další fotografií těším víc a víc, až Superb uvidím na živo - zejména s ohledem na exteriér... Prozatímní dojem? Více než dobrý, skoro bych řekl výborný - a doufám, že realita na silnici to potvrdí. Chápu, že ne každému se vzhled karoserie musí líbit, ovšem Superbu II se nedá upřít jedno - a to je zcela svébytný design. Tudíž něco, po čem volali všichni kritici předchozí generace, kteří ji považovali za kopii Passatu... V tomto bychom však měli Škodu chápat, neboť s první generací šla bojovat do přetěžkého segmentu, tudíž potřeba chytit a udržet se na první vlně jí velela jít po jistotě - povědomý vzhled, spousta prostoru, nižší cena... Tak v tomto ohledu již není Superbu II co vytknout - naopak, design je nejen svébytný, ale i správně sebevědomý, přitom ne za cenu nějakých zbytečných samoúčelných designových výstřelků. Celkově na mě Superb působí jako auto pro chlapa - bez zbytečných kudrlinek, obloučků a koleček. A Ti, co si dané auto koupí, již rozhodně nebudou muset obhajovat svou volbu poměrem ceny/užitné hodnoty. Design interiéru považuji rovněž za povedený - ne skvostný, ale zkrátka přesně takový, aby se celá posádka při cestě přes půl Evropy cítila jako doma v ušáku. Jsem zvědavý na další barevné kombinace, neboť sám příliš nejsem fandou dřeva v autech (pokud se nebavíme o Bentley 😄 ) a rovněž se nejedná o nejpraktičtější variantu. O kvalitu materiálů strach v případě největší Škody určitě nemám. A pokud se týká tolik kritizovaného volantu, tak čím déle na něj koukám, tím více se mi líbí (také mě zprvu praštil do očí, ale tak je to se vším, co neočekáváme) - pouze ten chromový úsměv bych osobně vynechal.... A závěrem pár slov k motorům - pokud se týká nafty, tak tam je nabídka malinko slabší, ale ještě stále je spousta kupců, co rádi šáhnou po PD - proč jim jej tedy nenabídnout? Nemám pocit, že by některý z konkurentů měl bezchybnou motorovou nabídku. Oba dvoulitry jsou důstojnou volbou a u PD 140k bych se o kvalitní odhlučnění u takto velkého auta neobával... Výborné 6-válce 2.7TDI či 3.0TDI by si Superb jistě zasloužil, ale bohužel technické možnosti zabudování motorů jsou v tomto případě proti... Na závěr ovšem to nejlepší - tenhle Superb ber v benzínu, odmění se Ti... 😉 Pokud před cca.3 lety mohl být koncern VW kritizován za neadekvátní benzíny s výkony 100-170k, pak dnes není co namítat... Vstupenka do Superbu v podobě 1,4TSI je výkonově zcela adekvátní - však se na ty hodnoty podívej... A pocitu, že se motor s daným autem trápí, bych se u foukaného motoru rozhodně nebál - spíše naopak. A jestliže někdo vytýká naladění na ne úplně nejvyšší výkon dostupný u 1.4 TSI, pak mu trochu unikají souvislosti. Je potřeba zachovat odstup mezi 1.4 TSI a dalším v pořadí - 1.8 TSI. To je dle všech dosavadních testů vynikající motor a velmi by se mi líbilo, kdyby výrazněji promluvil do prodejů na úkor dieselů - zasloužil by si to... Celkově považuji výměnu 1,6 FSI a 2.0 FSI za zmíněné jednotky za jeden z nejlepších kroků VW v posledních několika letech. Chybí snad jen 2.0TFSI, ale nikdo neříká, že se v budoucnu neobjeví. A vrchol? Ten nemá chybu - skoro čtyři litry objemu ve Škodovce a stovka za šest a půl? Po z mého pohledu rozpačité Fabii říkám - dobrá práce, ŠKODA! 😄 :yes:
To je strasne dlouhe, to cist nebudu 😄
Valverine
On to taky nepsal pro takové ignoranty, jako jsi ty >😒]
2,7 RS
:yes: 😉
VDC
2,7 RS
Tak přeji ostré řezáky a pevný skus do budoucna... 😉 :yes:
VDC
Jen poznámka k motoru 1,4 TSI. Stávající Superb má pohotovostní hmotnost cca 1500 kg. Nový může mít plus mínus podobně. A kombinovaná spotřeba je udávána cca 6,6 l/100 km. Víte, měl jsem možnost si zajezdit s podobně výkonným (88 kW, 206 Nm) motorem 1,4 T ve Fiatu Linea. To je auto o čtvrt metru kratší a o cca 300 kilo lehčí. Na výrobcem udávaný mix 6,8 l/100 km, jsem se nedostal ani náhodou. Pokud jsem nechtěl zdržovat provoz za sebou, tak na trase Beroun-České Budějovice a zpět, jsem se nedostal pod průměr 7,8 l/100 km. Podotýkám, sám a s prázdným kufrem. Přitom při tachometrových 130 km/h na rovině, ukazoval počítač spotřebu mezi 8,3 až 10,5 l/100 km, snad podle toho, jak foukal vítr a druhu povrchu silnice. Takže, ač k udávané kombinované mikrospotřebě Superbu, vzhledem k tomu, že s ním jsem nejel, nemám důvod mít nedůvěru, tak jsem k ní přesto velmi skeptický. 😄
2,7 RS
Souhlasím, že na udávaných 6,6 litrů se asi jen tak nedostanete... Ale to je holt hra dnešní doby, kterou nehraje zdaleka jen Škoda... 😉
Víte, mě ani tak nevadí, jaká je praktická spotřeba. Ale musím se smát, jaká je deklarovaná, protože v závislosti na ní, jsou stejně formálně deklarovány emise CO2. A to, co zdánlivě vypadá jako nevinný marketingový tah, je ve skutečnosti vymýváním mozků laikům. V domnění, jak vysoce ekologicky se chovají, při pořízení auta s takovým motorem, jsou nevědomky prakticky stejnými znečisťovateli prostředí, jako s jakýkoliv jiným a výrazně jednodušším motorem s obdobným výkonem. Bezva legální způsob, jakým se zvyšují celkové náklady na auta obecně, od vývoje až po servis, potažmo se tím zvyšuje zisk autoprůmyslu i výběr DPH státem. Čímž došlo k naplnění cíle ekologické lobby, kdy laik zblblý masáží navzájem propojených polopravd a lží, nadšeně platí, za poskytnutí iluze o jeho příspěvku k odvrácení změn klimatu. Tedy nečeho, co i kdyby byla iluze pravdou, nelze tímto způsobem dosáhnout, protože celosvětový podíl aut na celkovém znečištění nepřesahuje 5 %. >😁 >😁
Dinar
Jo, souhlas, hlavně to celé máš v poslední větě o podílu aut na celkovém znečištění. Takže, celkem chápu, že když tu světové veřejné mínění hraje hru o boji proti zlým autům, a to prostřednictvím své prodloužené politickoúřednické ruky vydávající nesmyslné limity a kriteria, že automobilky, nuceny na tuto hru přistoupit, hrají podobně cinknutými kartami. 😉
2,7 RS
Výše uvedenou hrou jsem měl na mysli právě zejména onu hru na ekologii v podobě emisí CO2. Mozky ovšem nevymývají automobilky - resp. jejich potřeba dostat se na co nejnižší papírové hodnoty spotřeby a emisí je důsledkem vymývání mozků lidem právě oněmi ekologickými lobby, za kterými určitě nestojí primárně samotné automobilky (odhlížím od toho, že některým automobilkám může daný trend vyhovovat (zdravím výrobce autíček do Francie... 😉 )... Druhým důvodem downsizingu ve spojení s přeplňováním je samozřejmě příjemné zatlačení do sedačky a krouťák v nízkých otáčkách, který si v posledních deseti letech tolik řidičů oblíbilo u turbodieselů (onen příjemný pocit tlaku do zad je však velmi relativní a není vždy nutně spojen s reálnou rychlostí či zrychlením)... 😉
Já teda tu kacířskou myšlenku dokončím. Víme jistě, tedy vy nebo já, že ta ekologická lobby, není iniciována z autoprůmyslu a ropného průmyslu, a že tak nečiní v jednotě s tou politickoúřednickou rukou? Kloním se k tomu, že to teda moc jistě nevíme, a že důvodem k nástupu downsizingu ve spojení s přeplňováním, je spíš než bonus příjemného zatlačení do sedačky, potřeba opětovného nastolení rovnováhy spotřeby nafty a benzínu, jednostranně předtím vychýlené ve prospěch nafty. Ostatně, proč by měla Evropa podporovat zrovna naftu, když je na ní (celobruselsky) nižší daň, že? 😉
2,7 RS
Ač se mi principielně vcelku příčí rozdílná výše daně mezi naftou a benzínem, tak pokud se nemýlím, důvodem je zejména to, že např. většina zemědělství a dopravního průmyslu jede především na naftě - a ze strany EU je právě nižší daň z nafty určitou formou podpory daným odvětvím... Pokud by úředníci chtěli dosáhnout vyšších daňových výnosů z paliv či přesunout část poptávky po naftě k benzinu, nebylo by pro EU snadnější rovnou zvednout daň z nafty? Tím ovšem vůbec netvrdím, že EU snad preferuje jednoduchá řešení - na ně se totiž těžko váže veškerá související byrokracie zajišťující mnoha úředníkům dobrý zdroj živobytí... Ale automobilky mi do Vámi prezentovaného komplotu prostě nezapadají - co by z toho podle Vás měly mít? Podotýkám, že domněnka, že pokud jsou auta dražší, zvyšuje se automobilkám zisk, nedává valného smyslu...
Já bych se neuzavíral tomu, tu domněnku poopravit v duchu: že pokud se postupnými změnami legislativy, pro nějakou ideu (momentálně klima), učiní pomocí nějaké lobby (nyní ekologické), pro trh přijatelné, aby byla auta dražší, a zároveň tím výběr DPH státem vyšší, při bonusu státu z redistribuce spotřeby energie mezi její různě zdaněnou formou (teď benzín-nafta, později třeba elektřina nebo ...), aniž by úměrně tomu, musely automobilky zvýšit svoje náklady, čímž se tudíž i jim zvyšuje zisk, tak mohou zúčastnění jednat ve shodě. Což už nějaký smysl dává. Ještě takhle, já netvrdím, že to tak je. Ale nepřekvapilo by mě, kdyby tomu tak bylo. Víte, může to být tak trochu vzdálená analogie k tomu, proč stát sice ždímá kuřáky, ale kouřit nezakáže. 😉
2,7 RS
Tvá úvaha má jednu, avšak o to zásadnější trhlinu - podceňuješ trh a z něj vyplývající konkurenci... Netto cena aut (tudíž to, co inkasuje automobilka) se dlouhodobě nezvedne, aniž by nedošlo k současnému růstu nákladů na straně automobilek... Některá z automobilek by vždy šla s cenou o něco níže tak, aby dosáhla dodatečného zisku... A celosvětový kartel automobilek opravdu nepovažuji za reálný... 😉
OK, já to nerozporuji, i když si nemyslím, že celosvětový kartel je nutná podmínka. Uvidíme, třeba se časem vynoří nějaká fakta. 😉
Dinar
Tyhle údaje spotřeby jsou spíš problémem metodiky měření, s reálným provozem mají málo společného. Superb má oproti Linee výhodu šestky, ale i tak, ta kila navíc sehrají svou roli, dovolil bych si odhadnout, že klidní řidiči, budou se Superbem 1,4 TSi schopni jezdit v mixu tak za 7,5 litru, většina ale bude někde mezi 8 a 9 litry.
Dinar
😄 :yes:
BaracudaJ
😄 :yes:
2,7 RS
😉
GTI ty si schyzofrenik? Kolko mas este tych nickov zaregistrovanych? 😲 😲
2,7 RS
Desítky? Nebo snad stovky?!? Ty na to určitě přijdeš... :yes: Ale třeba bys mohl nejdříve začít tím, že si sám nějaký nick zaregistruješ - určitě nás do budoucna budeš oblažovat mnoha hodnotnými příspěvky... 😄
Proč by to dělal, když už si založil Danieldesign, Getz, Seki1 a možná ještě další >😁
GTI
2,7 RS
>😁 >😁 >😁 GTI napise nejaku blbost pod nickom 2,7 RS....potom si to pod nickom GTI opalcuje a nesledne to opalcovane opalcuje pod nickom 2,7 RS >😁
Tak toto nepotrebuje komentar, to su totiz ucinky ustavu v Bohnicich. Zase mu nedali prasky? 😉
dobrý príspevok 2,7 RS :yes: :yes: :yes:
Souhlasim s tim ze jde o pekne auto. Kdyby mi ho nekdo dal, tak bych ho bral. Ale kdybych si mel koupit, tak si vyberu radeji za tu cenu nejakou audinu.
Bohuzel skodovka ma v CR plno paprdu, kteri zastavaji I LOVE SKODA, SKODA JE NEJLEPSI, SKODA JE DOGMA, SKODA JE JAKO VW. A ti si to vzdy koupi at to stoji co to stoji.
Diky bohu, ze nove generace uz prichazeji na to ze existuji i jine auta, ktere nabizeji vice nez ty predrazene * od skodovek.
VipermCZ
KDYBY sis ho měl koupit, tak bys takovejhle blábol nevypustil a o audině neuvažoval. Nebo si vážně myslíš, že A4 nebo lépe vybavená A3 je konkurent pro Superba? Tyhle příspěvky mě vždycky dostanou...
A je to tu 😄 tohle je uzivatel I LOVE SKODA, SKODA JE NEJLEPSI, SKODA JE DOGMA, SKODA JE JAKO VW.
VipermCZ
JJ, to jsem celej já... 😄 Na otázku jsi neodpověděl, kvalitní odpověď taky nesesmolíš :-! a můj příspěvěk si vysvětlíš po svém.
Omyl, to ty jsi nepochopil 😄 koukni na wiki co je to dogma. Kdyz je pro tebe neco dogma, tak to proste nema smysl ti neco vysvetlovat a podavat rozumne odpovedi. Ty jsi zaslepeny dogmatem SKODA a tim to konci. Uz ti neni pomoci 😄
2,7 RS
Myslím, že o tom, kdo z Vás dvou je dogmatik, by se dalo celkem s úspěchem polemizovat... 😄
Valverine
A ty, Stydlíne, jsi zase naopak obětí svého dogmatu: Nenávidím Škodovku, Škodovka je nejhorší, všecho, co má logo Škoda a VW je šmejd. Dle spisků páně Baptisty ti doporučuji omývat přirození vlažnou vodou a třít froté ručníkem. Pak snad sesmolíš i kloudnou větu k tématu. Nazdar! >😒]
vše ok, jako flotilové vozidlo pro střední managment bude mít úspěch... dost nešťastný je ovšem výběr motorů.. jakej je rozdíl mezi octavii a suberbem co se týče techniky? žádný... jedinej šestiválec, to je s prominutím ubohost a bohužel zase stará písnička, která škodovky obecně sráží před konkurencí na kolena... jakoby si koncernové vedení u každé nové škodovky řeklo - "proboha, jen aby to nekonkurovalo passatu, golfu, jettě, dyť by je nikdo nekupoval" 8-s
máš pravdu, přesně takhle to je.
přesto, že škodu a vw si kupují jiní zákazníci (tzn. až tak si nekonkurují) tak škoda vždycky musí hrát druhý housle.. je to politika
Dinar
Nebylo by od věci zveřejnit pár nových fotek exterieru, na těch stávajících dělá Superb opravdu dojem jezevčíka, příliš dlouhý na svou šířku, přitom má prakticky stejné rozměry d x š jako součané MB-E, takže není důvod, aby tak působil. Nejlépe asi počkat, jak bude vypadat naživo. Co ale určitě potěšit musí, je interiér. Škodovka v tomto směru umí, jde svou cestou nevtíravé elegance se zpracováním blížícím se Audi, takže interiér
Superbu by se opravdu nemusel stydět ani ve vyšší střední. K porovnání se stačí podívat vedle na obrázky Mazdy 6 s pseudosportovním mišmaš interiérem (jak tu kdysi mari trefně poznamenal působí jak vytažený z Igráčka), ten rozdíl je drtivý. A pokud jde o pláče nad motorizacemi, není jediný důvod k nářku, jestli základní benzinová motorizace jede 200 km/h z nuly na sto je za 10,5s a navíc se honosí krouťákem 200Nm, disponujíc k tomu šestikvaltem, pak může mít jediný problém, a to že by psychicky zákazník neunesl fakt, že to vše mu dokáže zprostředkovat pouhá 1,4ka. Jenže to je spíš psychický problém zdejších mladíků, což stejně není zákaznická skupina Superbu. Na opačné straně skvělý V6 3,6 a až díru mezi 1,8tsi a V6 vyplní už dříve oznámená 2,0 TFSI bude motorová paleta benzínů naprosto bez chybičky, takřka vzor dokonalé motorizace auta střední třídy. A kdo z mainstreamových konkurentů ve střední se k ní dokáže alespoň přiblížit? Z novinek za poslední rok, nikdo. Pokud jde o dýzly, stará 1,9tdi bude plnit roli sociální motorizace (takové to „nový Superb již od…“ ), roli fleetového auta za balíčkové ceny a jistě také roli výrobního prostředku českých taxikářů. S šestiválci je to horší, otázkou je, zda by se vůbec do Superbu napříč vešly, navíc 2,7ka se současnými 132kW je moc blízko 125kW dvoulitru, leda by posílila podobně jako v nové A4. Ani 150kw by neměl být problém, pak by to bylo zajímavé. Nejspíš se ale dočkáme nějakého 2,0 tdi biturbo s podobným výkonem. Sumasumárum, vzhled exterieru zatím s rozpaky, z těch pár fotek, interiér za jedna, technika též. Pro úspěch Superbu bude stejně nejdůležitější správné nastavení ceny, v některých verzích bude umět Superb konkurovat i vyšší střední a je důležité, aby nedostatek image dokázal vyvážit příznivější cenou. Uvidíme, s čím Škodovka vyrukuje, v tomto druhém díle Superb story jí držím palce. :yes: :yes:
2,7 RS
Myslím, že to vidíme velmi podobně... 😉 :yes:
GTI
Tomiss
RS
Oko prostě klame, Superb je o nějaký centimetr delší ale i širší než první generace, navíc je nižší, takže nemá důvod vypadat jako jezevčík 😉 :yes:
Humbert
Tady musim souhlasit s Dinarem, natolik svym ocim verim. Podle me za to muze strecha a C sloupek, ktery zasahuje az do 2/3 kufru (liftback). Taky je strecha vyrazne rovna, pripomina mi tim rovinu Saabu 99 a 900 ( [odkaz] ), jenze tam byla posunuta dopredu (kolme predni sklo), zatimco u SII jde dozadu.
Velmi krásné auto! Ale málo fotek interiéru. Slibovali kombik, tak kdy bude a jak bude vypadat?
neni co dodat,skoda byla vzdy OK,tohle se fakt povedlo >😁 :yes:
Redmex
takmer každý z vás tu nadáva, že tento motor je neadekvátny pre nový Superb a pritom o ňom nič nevie. Turbo a okmpresor dávajú tomuto motoru 200Nm v rozsahu 1500-4000 otáčok, čím sa nemôže chváliť žiadny bežný atmosférický motor 2.0 a už vôbec nie od VW, spotreba 6,6 je síce určite veľmi optimistická, ale oproti nejakému dvojlitru to bude jazdiť so spotrebou min. 2l nižšiou.

Naviac MB v vivnulo nový motor 1,8T Diesotto a ten sa montuje do S-klasse ako prvej a to je najvyššia kategória, neporovnateľná so Superbom, takže ak je down-sizing dobrý pre MB za 4 milióny bude zrejme aj pre Škodu Superb za 1/3 ceny...

Ale je fakt, že v ponuke motorov chýba diesel 3.0 V6, bola by to najlepšia voľba. Naviac by nezaškodilo konečne vymeniť Haldex aspoň za torsen ako konečne pochopilo Audi...
Prosim tě, neztrapňuj se, podle toho cos napsal, nerozumíš motorům hlavně ty (a co ti zvlášť přitěžuje, je fakt,že je to v tom článku i napsané), ten motor má totiž jen turbodmychadlo, na to,že tu osočuješ z neznalosti ostatní, jsi docela drzý.
Tak nevím,kdo se tu víc ztrapńuje 😄 Ty ,,chytrolíne",než napíšeš zase nějakou kravinu,zjisti si prosím tě,co to vlastně TSI znamená!Ten motor totiž nemá jen! turbo,ale jak říká redmex,i kompresor!Takže spojení kompresor,turbo,přímý vstřik paliva=malý zázrak,pro takové d.ebily,jako jsi ty >😁
Humbert
A2 ma pravdu.
Nemá pravdu.Nesmíš věřit všemu,co někdo špatně přepíše.Ten motor se začal nejdříve dávat do Golfu GT.Něco o tom vím,dělám totiž ve Škodovce 😒
Ty nejsi antiblb, ty si přímo blb.
Neuveritelny HUMUS. Se divim ze s tim skodovka leze na verejnost.
😄 redi crckckenck deda 😢 >😒] drofa sach matt MARIIOO 8-s :yes: 😄
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Proin mollis. Nulla ut turpis nec felis aliquam pretium. Morbi eget mi nec nisi porta pellentesque. Quisque et nibh. Fusce sagittis. Aliquam orci ligula, vestibulum non, venenatis a, posuere et, dui. Nulla mauris. Mauris ut libero. Duis diam. Quisque eu sapien. Mauris turpis. Ut gravida diam in libero. Vestibulum posuere arcu cursus leo. Maecenas lorem quam, tincidunt eu, interdum vitae, tristique vitae, nisi. Quisque sit amet nisl. Pellentesque egestas, turpis vehicula luctus venenatis, nulla urna ultricies massa, id ullamcorper turpis neque at arcu.
Dinar
Ano, i skladník ve šroubárně si může přečíst Vergilia v originále, Mlho.
>😁 >😁 :yes: >😁 >😁
Kdybys zažil jako dospělý minulý zkurv€vý bolševický režim, pak bys věděl,že těch skladníků, nebo lidí,co myli výklady,bušili v dolech,dělali vrty atd.nebylo zas tak málo(myslím vysoce vzdělaných),kdy jedinec znal často víc, než celý komunistický mamagement :no: :no: :no: ..bych na tahle témata moc nelaškoval.
Tvoj prispevok krasne vystihuje tuto debatu. 😄 :yes:
Světla a volant!Made in china....
Myslim si ze to vidime velmi obdobne 😄 :yes:
no podle me je to trapny. skodovka neudelala nic jinneho nez zkopirovala od vseho neco. z vensi kopirovali dle bmw a kdyz jsem dneska videl vnitrek tak je tam zase audi. trapne. vse uz tady bylo. kopiruji a vzdy budou generaci zpet. zadni cast me vubec nebere. celkove mi to prijde dost nudne.
zapomněl jsi ještě na záď,kterou okopírovali od Safranu.Jinak interiér je tragický.Maska silně připomíná čínský Brillance.A navíc,za tu cenu bych šel ke konkurenci
he, ty už víš i cenu jo? A kolik to bude stát? A jakou konkureńci by sis vybral? Podle nicku asi rendlíka viď? To pak joo, ale tohle je server o autech víš.... Z toho příspěvku je vidět jak jsi vyslovšně nezaujatý 😉
Tomiss
:yes: Nech ho chudáka,tradičně vše koncernové je dle něho tragické... 😉
Klaudius
S tým zadkom má celkom pravdu. Tvarom zadných svetiel sa naozaj práve nevytiahli. Voči vydarenej prednej časti zadok vyzerá, akoby ho dizajnér nakreslil narýchlo po prehýrenej noci... Keby aspoň štylisticky tie svetlá nadväzovali na formu z prednej časti, ale toto je jak z iného auta. Dúfam, že to zmenia hneď pri prvom facelifte. Naopak interiér bude aktuálny určite aspoň 10 rokov.
Tomiss
Nic není dokonalé 😉 😄
😉 :yes:
kdo je u tebe chudák?Z koncernu mám rád Seat a Audi,taky Lamborghini,ale Škoda a VW opravdu ne :no:
Tomiss
Zkus být při psaní svých příspěvků alespoň trochu objektivní...nazvat interiér nového Superbu tragickým...(navíc,když se hrdě hlásíš ke kvalitativně kontroverzní značce Renault)to chce opravdu kus odvahy :no:
já ho nazval tragickým po stránce designu.Možná bude kvalitní,ale přitažlivý rozhodně není(můj subjektivní názor)
No tak ale Skoda zase neni v kvalite o nic lepsia...
ve srovnání s minulou generací to bude určitě dražší.A když už jsme u koncernu Renault,tak luxusní Vel Satis,Laguna i nějaký luxusní Nissan je daleko lepší než Superb
Vnejsi design o nicem ale vnitrek se povedl.
designove se zlepsil (prvni generace byla zoufaly klon Passatu), technicky taky (kombinovane pate dvere, haldex, CR diesely ...)

proste mne nova generace Superbu potesila (ale spis jen jako "vlastence" nez potencialniho kupce 😄
ja osobně jsem zklamán z nabídky motorů, tak jako všichni jsem čekal spíš 6ti valcovej TDI. Také si myslím, že mezi 1,8TSI a 3,6FSI je příliš velká mezeta, 2,0TFSI i kdyz treba jen v zakladu s 200konema by tam byla hezka. A 1,4TSI? Audi představilo 1,8TSI s 88kw což by podle mě byla lepší varianta než 1,4ka. Jinak vzhled až na zadní světla se mi hodně líbí a interiér taky a to i s volantem...
>😁 nechápu, kdo by si tuhle opičárnu koupil... hnus :no: a kvalita šáde vozu jde taky dolů...
Toto je prémiová trieda. Keď vidím palubku, tak uvažujem, že by som Škodu Superb 2 bral radšej než Mercedes-Benz. Že už apoštol snov nie je Passat. Že toto je král strednej triedy. Všade vidieť, že dizajnéri to majú presne vymakané, presne urobené podľa svojích predstáv. Podľa Škoda predstáv. A teda záruky najergonomickejšieho interiéru. Motor 3,6, 4motion. 7x airbag. Luxus na koesách. Palácovéi auto. Fakt vytiahnuté do detailov. A jeden pako napísal na obranu Renaultu, že Mercedes-Benz E má len imitáciu dreva... Ale čo potom môže mať Superb? Ale je nám jasné, že ako dekorácia slúži usľachtilé drevo. To auto fakt vymakané. Interiér, exteriér má cit, má dušu. To napríklad Lagune chýba. Ako soľ. Som nadšený. Europský bestler. :yes:
MajoThePuk
Inak mohol by si nám povedat, kto je tvoj ocny?Tiez ho navstivim..lebo ja ta vidim takmer pravy opak toho co si napisal..mhmm...no a cele si to zaklincoval tym, ze si tomu udelil titul Europsky bestseller ;-\
;-\ :no:
Škoda, že zde dávají fotku přístrojovky jen té nejluxusnější verze, proč tam nedali interiér v základu s dvěmi otevřenými schránkami před spolujezdcem, pak budeme zbytečně zklamaní..
Podle tvých trapných poznámek jseš zklamán už teď, podobně jako tví rodní bratři Ronault, Avantime a Vel Satis. Na víc se hoši neznůžete? Že se vůbec vyjadřujete, nás zase ty vaše s...ky z pomezí Evropy a afriky taky nezajímají.... >😁
MajoThePuk
Z časti suhlasim aj s tebou aj s nim...narazal mozno ta ako bola uvadana nova Fabia aj Roomster...naozaj krasne obrazky...potom pride realita a sups ho..v aute za 400 000sk (1,4TDi v zakladnej vybave) mas pred spolujazdcom diery ako v Dacii Logan za 200 000...Priplatit si musis za dvierka a ako je u skody a celkovo nemeckych aut zvykom takmer za vsetko...kym sa dostanes k podobe z fotiek zistis, ze ta auto vyjde na 700 000sk (berem stale ako priklad tu fabiu)
😄 HELLP moc c pp MASSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSTA BJAstA SHIG HAYl
Pekna konkurence pro Brilantis.
Takze Superb II napriek tomu, ze to dlho vyzeralo ze neuzrie svetlo sveta je tu a je kvalitny. Vonkajsie tvary su zaujimave hlavne predna maska a dizajn kolies, zadne partie by chcelo vidiet nazivo lebo takto posobia vselijako. Interier zaujimavy, vidiet vela pouzitych detailov z audi ako volant a sedacky ( predne). Co sa tyka palety motorov mam ze autori urobili chybu a namieos 3.2 FSI napisali 3.6 FSI ale ten ma 300 konikov a tu to vyzera len na 265. Chyba mi v ponuke diesel 3.0 TDI, ktory by mohli kombinovat s 4motion. Co sa tyka dochodcu 1.9 TDI, dufam ze so zavedenim motorov 1.6 TDI-CR, bude nahradeny verziou 1.6 TDI-CR ( 77 kw alebo 92 kw)
a jak čtu příspěvky, tak tahle škoda je auto..... vyvolává emoce - kritika vnitřku x pochvala vnitřku - volant absolutní pádlo x hezkej atd.... Ještě jsme v tom nikdo neseděl a už tu do sebe někteří buší. Zbytečně. Dle mého skromného názoru - a zcela mého, který nikomu nevnucuji - tahle škodovka bude naplněním značky stát se výrobcem vozů s velkým "V". Nemyslím tím rozměry, ale hodnotu aura. Interiér - nadstandartní - určitě pro dřevofily či chromofily - bude možností habaděj. Důležité pro mne bude až si do toho auta sednu, jak se já budu v tom autě cítit(znáte tu písničku od Olympicu ne?) a hlavně jak to bude jezdit - jestli nebude těžký diesel přepadávat přes přední nápravu v každé zatáčce, jestli bude motor dobře sladěn s podvozkem atd. atd.- Silný benzín, pohon 4x4(no je to haldex no budiž >😒] ) - budoucí verze kombi, zvedlý podvozek - trocha plastu.... už to cítíte? Snad se jim to povede - přejme jim to...
Interier super, exterier - v tom dizajne by sa dalo najst dalsich 5 europskych aut.
Interier super, exterier - v tom dizajne by sa dalo najst dalsich 5 europskych aut.
Tomiss
Mrkněte na ty fotky ještě jednou...nekoukáte na interiér prestižních značek,ale na interiér Superbu!Po přečtení některých příspěvků mám totiž pocit,že by bylo dobré si uvědomit konkurenty proti kterým Superb stojí.

interiér:škodovácká elegance a noblesa v kombinaci s jednoduchostí.Jak jsme u škodovky zvyklí,můžeme očekávat tradičně precizní zpracování kombinované s kvalitními materiály,které jsou příjemné nejen na pohled,ale i na omak. :yes:
Ano, je to krásné, ano je to samý fajnový materiál. Jenomže podobnou kvalitu nabízí i konkurence, a ne jenom pro nejvyšší stupeň výbavy.
Až ukážou i to co bude v základu, pak uvidíme jestli jsou skutečně připraveni hrát první ligu.
Klaudius
V interiéri sa konečne prejavilo to, na čo doteraz márne čakám v exteriéri Škodoviek. Invencia a nápad, ladné línie a elegancia. Konečne v škodovkách vidno aj niečo iné ako tvrdé nemecké hrany a veľké nudné plochy. Mňa osobne interiér Superbu veľmi milo prekvapil. Len tak ďalej a najmä nezaspať na vavrínoch. :yes:
P.S.Dúfam, že podstatná časť z toho čo vidíme na fotkách, bude aj v slabších výbavách. 😉
Tomiss
Že Škoda interiéry umí dokázala už u Octavie,tam se také velmi povedl. :yes:
Klaudius
Tam ani nie, Octavka ma zvnútra necháva chladným. Superb je o riadny krok vpred.
interiere- VW Passat
😒
Deutscher
je to krásné auto. teraz mám staršiu verziu a je super. vnútorný priestor sa o 4 či 5 cm veľmi nezmení... Interiér je rásny. Viac mi osobne sedia tmavé farby a hlinníkové doplnky, ale toto je krása. Agregáty hodnotím veľmi pozitívne. Tá 3.6 V6 bude určite super ako auto pre veľkých "bussinesmanov" a 2.0TDI CR pre fanúšikov TDI agregítov- takže pre mňa. Exteriér sa tiahne k BMW 5 až trocha 7. 1.4 agregát mi tam nevadí. Ide o lacnejšiu poistku kto nechce platiť za 1.8 Hodnotím to na 9,5 boda z 10 bodov. Už len nech pr´de Marec a predstavenie v Genéve... ak sa s predstavením mýlim tak ma prosím opravte.
Emel
Nevím jak na SK, ale v ČR je pojistka za 1,4 a 1,8 stejná.

Odkaz na BMW7 beru jako vtip.
to BMW nechajme tak (pisal od BMW 5 az TROCHA k 7) , ale rozdelenie kategórií asi bude rozdielné. OK newadi. tak je ten odkaz pre slovakov 😄 😉
Emel
U nás jsou hranice 1000 - 1350 - 1850 - 2500. Navíc.. u auta za tolik peněz je povinné ručení naprosto zanedbatelná položka.

K interiéru... může to být BMW, může to být Kia nebo Hyundai, podle fotek těžko říct.
Nevíte někdo, jestli existuje užší (nové) auto střední třídy?
Nikdo neví?
áááááááááááá modří už vědí >😁 >😁 >😁
samej slovak a zase slovak oni snad nemaji zadne sve stranky 😄 no ono to jednou dojde i na slovensko a pak budou moc psat na sve stranky 😉
samej slovak a zase slovak oni snad nemaji zadne sve stranky 😄 no ono to jednou dojde i na slovensko a pak budou moc psat na sve stranky 😉
samej slovak a zase slovak oni snad nemaji zadne sve stranky 😄 no ono to jednou dojde i na slovensko
Ale máme len že mi vieme aj česky tak surfujeme aj na vašich stránkach. >😁
dobreeeeeeeeeeeeee
www.auto.sk ale tam sa človek nezazabavy na prispevkoch. Take blbiny ako tu niektory píšu to tam nieje. :-!
Si Slovak, rozumies cesky, no pravopis si sa ucil v Mongolsku >😁
ty si pekny blbecek...myslim si ze keby si mal moznost sa s takym autom zviezt ako je novy superb, bol by to pre teba zazitok...isto jazdis na nejakom starom vraku...ale tu na nete mas isto Maybacha na tyzden, a na vikendy Bugatti
imoimo
dobrá odpověd
tohe auto se celkem povedlo. spíš bych zavřel toho kdo vydal ty fotky ty sou strašný a auto na něm vypadá blbě!!!
asi to bude vypadat že se přidávám k početnému anti-fan klubu škoda, ale vězte že to tak opravdu není sice nejezdím autem značky škoda (hlavně kvůli ekonomicky nevýhodné nabídce výbavy a absenci silných benzínových motorů) ale domácí značce fandím k co nejlepším vžsledkům u nás i v zahraničí. ALE!!! když vidím nový superb chce se mi smát i brečet, to auto je opravdu ošklivé kačátko, a pokud bych řekl opak musel bych se plácnout přes papulu. Do dneška sem si myslel že se mi nelíbí jenom kvůli špatnému nafocení na původnách fotkách od škody ale fotografie se třemi Š. superb ze všech úhlů mě opravdu utvrdila v tom, že tohle auto aspiruje maximálně na titul "Nejhezčí auto z ošklivince 2008", když se na něj dívám musím se smát nebo plakat, anténa vypadá opravdu tragicky a zadní partie vozu by měly hlavního designera vyzívat k harakiri....
pokud ste si nekdo vsimnul, tak na fotkach exterieru je v interieru videt jiny tvar oblouku nad budiky nez ktvar co je zychycen na obrazcich interieru... divne ze! PS: ten volant je fakt hodne osklivy 8-s
To co bylo na skodovkach v interieru pekneho (strizlivy design) je pryc a nahradil je asiatsky design se stribrnymi listami, umelohmotnou imitaci dreva, pristroje v kelimcich jako od piva a sileny volant. To, co bylo v interieru na dosavadnich skodovkach obludneho (cisla na tachometru a otackomeru kolem dokola) bohuzel zustalo. Proto design interieru :no:
Zvenku hned na prvni pohled odpuzuje vytlemeny ksicht prevzaty z uzovky fabky 2 a podivna zadni svetla. Proto design exterieru take :no:
Dosavadni Superb je nepochybne mnohem hezci. A jeste pripominka: byl slibovany Superb ve verzi Variant a 4 motion. Kde je?
Tomiss
Všechno bude,ale nečekáš snad,že škodovka hned odkryje všechny karty 😉
jake karty ???
Auto je to velice slušný, pokusím se trochu předvídat. Ceny všech škodovek ve standardní výbavě dnes obvyklé jsou mírně řečeno nadsazené - pro příklad cena octavky 1.6 amb. u nás cca 500 tis. Kč a ve Finsku 360 tis. Kč. A mohu potvrdit, že ve Finsku jsou vysoký daně! Nový Superb bude zajisté kopírovat nastolený trend v cenové politice firmy. Tedy podle názoru příslušných mozků firmy - holobyt za zajímavou cenu, ale standard dle výbavy ...? Přímá konkurence dnes nabízí lepší poměr ceny a výbavy - Honda Accord (nová uvidíme?), Mazda 6, nebo seshora Honda Legend, popř. z jiného soudku Nissan Murano.
Záměrně jmenuji japonce. Opravdu nechci předražený německý lidový vůz a troufnu si být vizionářem - nový Superb 3.6 4x4 ve standardní výbavě bude za cca 1.3 mega. Pro pány za škodovky - děkuji, ale opravdu nechci.
Nový suerb ma byt zhruba stejně drahý jako starý a reaguji na članek výše....jo jasný všichni škodovku pomlouváte ale kde ty pomluvy sou když maj rekordní prodeje.Škodovka prostě vííí a jen tak dál, new superb je nádhernej a je to můj adept na auto, ovšem počkám na kombi :yes: :yes: :yes: :yes:
Nikde jsem nedostal odpoved proc je Skoda drazsi v zemi vyroby nez v zemich kde se prodava !!!
Je to snad BMW,MB,AR nebo nedej boze neco vice ne opravdu neni.
Skoda jedna jako slecna/pani co chodi za penize!!!
Tak doporučuji nastudovat principy ekonomiky, převážně problamatiku a mechanismy trhu, dále pak možnosti výrobní kapacity a marketing.
boberko
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Ukažte mi v mém článku, kde jsem pomluvil nějaký výrobek od škodovky! Opakuji auto je to slušný, to co ho zkazí bude jeho cena (v odpovídající výbavě poplatné dané kategorii vozu). Škodovka vyrábí dobrá auta, ale cenově o kategorii výše. To, co se mi nelíbí není auto samotné, ale firemní politika. Než Octavku za 800 tis. to raději Accord, než Superb za cca 1,3 mega (moje úvaha?) to raději Legend.
Nový suerb ma byt zhruba stejně drahý jako starý a reaguji na članek výše....jo jasný všichni škodovku pomlouváte ale kde ty pomluvy sou když maj rekordní prodeje.Škodovka prostě vííí a jen tak dál, new superb je nádhernej a je to můj adept na auto, ovšem počkám na kombi :yes: :yes: :yes: :yes:
Rekordne predaje? To myslis co? V Cesku a na Slovensku ma rekordne predaje, to ano.....ale inac nie. Navyse ju kupuju firmy ako drncatka pre dilerov ponoziek, polievok a inych blbosti a keby ich nekupovali firmy, tak to skodlivka moze zavriet a vyrabat radsej sladidlo do kavy 😉
Rekordní prodeje s ohledem na dosavadní prodeje... Každopádně je narozdíl třeba od Fordu v zisku. To co Škodovka vydělala za rok, Ford Europe nevydělal za deset let (to stihnul prodělat tak půl státního rozpočtu ČR >😁 ) Takže co se týče úspěšnosti, nevím nevím, ale myslím, že na škodovku můžeme být pyšní. A jestli táhne naše hospodářství díky "drncátkům pre dilerov ponoziek" tak ať, ale já myslím, že oba víme, že to tak není...
To je výsměch nejluxusnější řada od Škodovky a oni do toho dávaji 1,4 TSI, už docela věřim že v příští genraci bude 1,2 HTP R3!!!! :no: :no: , jo a volant jak z kosmickýho letadla!!!! čím dál tim horší.... Ale jak se říká v Praze: DOBREJ TAXÍK
SUPERB umi jedno a to chlubit se cizim perim. Je to takove auto splatane ze vseho co koncern muze a nemusi.
Flavio
Někteří si tady stěžují, že Superb od Němců nedostal pořádné motory. Stačí se, ale podívat na nabídku Passatu. Jeho motorová paleta je sice bohatší, ale motory kterými se překrývají jsou shodné. Nejslabší a nejvýkonější benzínové motorizace Superbu jsou kupodivu postaveny výše. 3.6 FSI Passat vůbec nemá. Dokonce ani Audi ve svých limuzínách tento motor nenabízí. V6 TDI je vyhrazen pouze Audi.

Další stížnost na Superb: malá šířka v poměru k délce. Podívejte se na rozměry vozů stejné třídy a zjistíte, že tomu tak není.
Hodnotiac cisto dizajn musim povedat ze posobi velmi nevyrovnane. Predna maska este ma nejaku tu 'charizmu' ale co sa podarilo designerom vykuzlit v zadnej casti je naozaj daleko od elegancie. Predovsetkym stlpik C je prilis mohutny a pri pohlade zboku vobec nekoresponduje s liniou kapoty.Skoda, pretoze Superb I sice nebol ziaden dizajnovy vystrelok ale aspon mohol ulahodit konzervativnym motoristom. Zda sa mi ze Skoda marne hlada svoju vlastnu tvar a pri poslednych dvoch modeloch (Superb Fabia) jej to nejako nevychadza. Moj nazor neberte vobec ako zaujatost voci Skode, len nim vyjadrujem ako na mna designove smerovanie Skody posoby.
jezisi to jsem se leknul...
Super Škoda. Super auto. Auto pre každého. Auto pre tých, ktorý sa už nechcú voziť v strednej triede. Ale na Audi A6 potrebujú lepšiu firmu. Lenže to vôbec neznamená, že Superb bude nejaké lacné auto z Česka. To auto bude mať oveľa väčšiu prestíž ako napríklad Laguna alebo Modeno. Proste keď sa manažér bude obzerať po firemnom aute, zoberie si brožúrku Passata, alebo zájde do showroomu Škody. A pokial bude chcieť súkromné auto, tak lepšiu prestíž si za tie peniaze ani nemôže dopriať. Je to koráb ciest. Veľké a luxusné auto. Auto menom Superb. Je to taký Jaguar mainstreamu. Už minulý Superb bol vo verzii Elegance mimoriadne elegatný. Celá prístrojovka obložená drevom. Proste elegantnosť v každom rohu. Tento Superb síce už nie je tak luxusný. Ale prínáša novú dimenziu do strednej triedy. Zvonka veľké auto. V interiéry športovosť. Ten unikátny volant, ktorý odteraz považujem za vzor všetkých volantov. A pozrite si páku riadenia. Priam akoby hovorila, že je z športového auta. Som tiež rád, že to auto bude mať poriadný motor. 3,6 litrový motor. U Škody to ako inak než zvládli. Sú proste v elite. Tak ako to bolo kedysi, pred 80 rokmi. :yes:
"Je to taký Jaguar mainstreamu" 8-s 8-s
...ty mas dost chlapce! Uz prosim ta necitaj demagogiu od pana GTI, lebo ti to lezie na mozog. Asi budes Daniel, lebo tak skvostne myslienky ako tu pises ty, mal len on!
Ano a manageri ......velke koncerny, banky, poistovne....ano ti to zase nakupia. Oni kaslu na spolahlivost, kaslu na kvalitu.....oni to kupia s mastnou proviziou (do vrecka kompetentnych) a navyse to kupia za nase peniaze!
čo ti ak vadí na Škode?
vysoka cena v porovnani s konkurenciou, nizka kvalita, vysoka poruchovost, necestna strategia pri predaji, zavadzajuce reklamy, preplnene servisy, arogantne spravanie sa jej vodicov, atd, atd..... :no:
Jseš vedle jak ta jedle (to je takové ryze české úsloví). Cena je vždy u jakékoliv značky přesně taková, jakou si ji určí trh, čili zákazníci. Jestliže budeš ochoten (a s Tebou pár set tisíc zákazníků) dát za Mondeo 700.000,- bude stát 700tis. Nebude stát 600tis ani 800tis. Doby tvorby maloobchodních cen jsou zaplaťpánbůh pryč. Nízká kvalita, to je fakt úsměvné. V porovnání s kým??? Přeplněné servisy to je už opravdu mega úlet. Je-li nějaký servis kvalitní, pak má plno, to je stejné jako u zubaře...
Nízka kvalita. Jediná tvoja Octavia čo ti nešla a nízka kvalita? Si kok*t!
sedel si uz v inom aute ako Skoda? Asi nie, lebo keby si sedel, tak zistis, ze Skoda musi vyrabat este 50 rokov aby dohnala niektore automobilky!!!
A pozor....neporovnavaj Octaviu s Ignisom 😉 ale hladaj jej rovnakeho partnera...pripadne chod o triedu vyssie 😉 tam totiz Octaviu radi jej PR
A mozes si prezriet statistiky
Octavia: 35/37/39 miesto! :no:
seki1, udělal jsem si rozbor tvých dikusních příspěvků a dospěl jsem k názoru, že tvým prvotním záměrem je provokace. Pokud by tomu tak totiž nebylo, jednalo by se pouze o jakousi tvoji autopsychoterapii. Ale... proč ne?!
Kde bereš jistotu, že jiné značky by mastnou provizi nedaly??? Co takhle KIA a slovenská policie??? Myslíš, že tam provize nebyla??? Myslíš, že oni hledali spolehlivost a kvalitu >😁 >😁 >😁. Proč by si pak teda koupili Ceed??? Nebo proč má dálniční policie v ČR Mondea ST???
asi preto, ze KIA im ponukla najlepsiu cenu 😉 Ak sa do policie kupili auta s proviziou, tak to su prave G jako GURU >😁
Jo KIA nabídla nejlepší cenu a když se prodá škodovka managerům velkých společností, tak je to za provizi??? Najivko... >😁
no na rozdiel od teba som bol pri nakupe 30-vozov Skoda Octavia 😉
A este raz😒br /> KIA ma prijatelnu cenu v cenniku (tzn. pre vsetkych)
OCTAVIA ma prijatelnu cenu len pre vyvolenych 😉
Na rozdíl ode mě??? Třináct let prodávám auta 5-ti značek... A těch tvých obchodů s 30-ti auty jsem dělal desítky. Můžu potvdit, že je to stejné jak u Fordu, tak u škodovky, tak by bylo i u Kii - jenže tam nikdo takový fleet nekupuje... Zmíněné značky a jejich obchodní politiku znám důvěrně. Není v nich žádný rozdíl, najivko...
vcera jsem ho videl. testovaci v bilym a ma pekne maskovany zadni svetla, kez by tak vypadal i ve finale
Tommy100
Krásné, luxusní, cenově příznivé, ale motorově nedostačující 😒
Tak se ptám, kde je 2.7TDI V6???? Má to být mé služební auto, firemní reprezentativní limuzína, ale s takovou to možná bude nová A4, čí BMW řady 3 ;-\
Flavio
1. Výkonnový rozdíl mezi 2.0TDI CR a 2.7TDI V6 není tak velký, aby oba motory měly vedle sebe své opodstatnění. 2. V6 je vyhrazena pro Audi.
Tak jestli muzes mit sluzebni BMW 3 tak nevim co resis. Suberb nemuze v zadnem smeru krome prostoru - kterej te jako ridice nezajima - konkurovat BMW.
Mě by jenom zajímalo, jestli existuje na trhu užší auto střední třídy.
DBS
Je to prostě nejlepší škodovka,jaká se kdy vyrobila,jenom ten volant je trochi divnej,ale jinak je to prostě super. :yes: :yes: :yes:
Je to fakt výborný auto a ten interier je ohromný fakt super superb :yes: :yes: :yes:
vic ctyrkolek by to chtelo a sestivalcovej diesel.
NADHERNA PRACE 😉))
WinDiesel
Nový 1,6TDI dostane jako první, nu, kdo jiný - Golf. Postupně půjde i do Oktávie (facelift) a Superbu a dalších - i do Fabie a Roomsteru, Yetiho atd. Výkonové rozpětí 55, 66, 77 a 92 kW umožní VW "šoupnout" tento motor prakticky do jakéhokoli koncernového auta do úrovně Passat/Superb...
Jenom bych se chtel zeptat přoc se v članku změnila šířka z 1783mm na 1817mm...asi to je nějaka chyba 😒 ...ale kěžby ne 😉
delší auto s kratším rozvorem? tady je něco špatně. zadní svítilny vypadají jako obšlehnutý z Laguny, vozu proslulého svou nespolehlivostí. navíc bych už u novýho Superbu očekával LED technologii ve svícení. a "fotky" interiéru udělaný vizualizací v počítači. tak to už je opravdu amatérismus. To si Škodovka opravdu myslí, že loajalita (některých natvrdlejších) českých zákazníků je věčná?
Naprosto souhlasím, auta prodávám 10 let, ale takhle "hnusné" auto už jsem dlouho neviděl. To vypadá jak kdyby to udělali úmyslně, možná nějaká interní politika - neohrozit passat, zepředu inspirace BMW a zezadu Laguna, čistá práce jako z Číny, naprosto nesourodý tvar, který emoce vyvolá, bohužel spíš ty negativní. No jen tak dále, konkurence a vlastně i já máme radost.
imoimo
nesouhlasím s názorem o hnusném autě,až jej uvidíš na ostro změníš okamžitě názor,protože superb vypada ve skutečnosti úplně jinak jak na fotkách,tak s kritikou počkej až jej uvidíš koncem května v salonech a svez se v něm hlavně s motorem 1.8TSI - to je doopravdy super !!
imoimo
dodatek - bylo by dobré,kdyby jsi uvedl co za značku asi prodáváš,když tak vše hodnotíš,pokud se týká zadní části,tak to nemá s Lagunou vůbec nic společného,
cato
Jistě, každý máme jiný vkus, Škoda se prodává ve světě dobře, ale u mě teda skončila s Fabií I., ač Oktávie I mi sloužila spolehlivě téměř 5 let. Od dob Roomsteru mám ale pocit, že je to jen a jen horší a že se mi ted jejich design stále více vzdaluje. Roomster, pak nová Fabie a teď tohle.

Nevím jak to popsat... mé pocity asi nejlépe vystihuje složenina "prasopes". Předek bych ještě bral, i když ta světla, no..., ale pohled z profilu na zadek a zadek samostatný, navíc okořeněný tím telegrafním sloupem, to je teda silné kafe. Zatím jsou to nicméně jen fotky, uvidíme dojem z reálného auta, určitě se najde dost příznivců značky, co do toho půjdou.

... jo a ještě bych zapomněl na interiér... tak ten volant mě tedy neoslovuje, startování tlačítkem se konat asi nebude, budíky poněkud robustní... asi neurazí, ale ani nenadchne.

Jo, a bylo načase přinést CR-diesel. Ta 1.4 vypadá zajímavě, ale chtělo by to zkusit naživo. Ještě takhle do nabídky koncernu nějaký hybrid by se hodil. 😄
Presne tak. Dizajnovo ma skoda sokuje. ROOMSTER je des (to snad robili traja dizajneri, kazdy inu cast auta a navzajom sa nikdy nevideli, ani vysledny model nevideli), FABIA II a FABIA II KOMBI su dizajnerske katastrofy. Co take celkom mile auto, ako je FABIA 1 urobila, ze sa dockala tekho nastupcu? To fakt chcu dat tu neporadenu masku aj SUPERB? Neveriiiim. Novy SUPERB by som uz ako katastrofou nenazval, ale pokazeny urcite je, oproti SUPERB I proste krok spat (alebo krok nikam).

1.4 TSI - to asi nebude zly motor, i ked som nim este nesiel, ale davat 92kW pre auto z hranice strednej / vyssej strednej triedy... No ja neviem, to mi pride tiez podivny tah, ale budiz.

Zacinam sa desit, ako bude vyzerat OCTAVIA II Facelift? Tiez desne svelta a pokazena maska? OCTAVIA II vRS je pre mna jedno nadherne auto, jedno z najkrajsich v nizsej strednej. Tak prosim, chlapci v Mladej Boleslavi, nepokazte to!!! Aj ked zacinam mat pocit, ze to je snad nariadenie VW - Skoda prilis konkuruje, treba jej trochu "pomoct". Podobne ako pri podarenom LEON FR, ci CUPRA, kde ale nedovili podtrhnut sportovy charakter auta aj v interieri...
skodovka pracuje na hybride, dokonca si to uz aj patentuje...
( ovladacie komponenty )
V článku je napsaná blbost, Superb nedostane motor 3,6 FSI, ale 3,2 FSI. Tři dvojka se montuje např. do Audi, kde má výkon 195 kW, do Škodovky uberou Němci 4 kW. Větší tři šestka by měla mít výkon kolem 300 koníků a to do Superbu určitě nedaj, lidi by se v tom zabili.
Je to jasné!Nový Superb ve vrcholné motorizaci 3,6 FSI 4 Motion je nejrychlejší 3kodou v historii značky. O 10Km/h překonává Škodu Octavii RS.
V kazdom pripade si myslim , že nový Sperb sa bude predavať minimalne rovnako dobre ako ten starý..Nikomu neberiem jeho osobný nazor na Škodu resp. aj ine značky, ale v odborných kruhoch je zname že Škoda ma vo svojich modeloch od 70% v pripade Roomsteru až po 90% rovnaké komponenty ako ma VW, resp. AUDI.Takže kvalita tam určite je ,veď vyše 14% medziročný nárast predaja o niečom hovorí. Dizajnovo je to pre každého individuálna záležitosť, ale Superb by som neporovnával ani tak s Avensisom, alebo 407. Superb je na pomedzí strednej a vyššej strednej triedy takže skôr na porovnanie by som zvolil 607ku.Inak najlepši Francúz pri hodnotení kvality bol až za 40 miestom ,pričom napr.Octavia skončila lepšie.Teraz nevravím, že mám niečo proti francúzskym autám, ale len toľko, že by sme sa mali pozerať na veci objektívne.Veď automobilkám nezáleži na jedincoch, ale na masách ľudí, ktorí si ten alebo iný model značky vyberú.Veď politaka celeho VW group je jasná: Znižovať vstupné investície, mierne zvyšovať kvalitu, ale hlavne predať čo najviac modelov.A to sa im v posledných rokoch teda okrem Seatu darí.
Zadok z pasatu,predok z dialky ako nova octavia a z boku fuj.
veru, hlavne to z boku... to je zle. Ale uvidime, ako to bude "live" 😄
konecne skoda bude mit nejake dobre auto akorat porad psali o osobitem desigenu a ono nic zase pristrojovku kopiruje a nyni od audi a6 predchozi generace to byl passat da se ocekavat ze technicky to bude na teto urovni kombi bude pry vetsi nez a6 toz bych i do toho sel
Interiér ok.