Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Český řidič, jenž v Německu riskantně předjížděl, dostal vězení

Na dva roky a tři měsíce do vězení dnes soud v německém Pasově poslal českého řidiče kamionu, který začátkem letošního roku v Bavorsku Německu riskantně předjížděl a ohrozil protijedoucí školní autobus. Rozsudek není ještě pravomocný, obhájce pro 53letého muže žádal podmíněný trest.
Zpět na článek
13. 12. 2019 13:08
Nazor
Jezdim 20let jako ridic kamionu bez nehody👍pouze chci vyjadrit svuj nazor se kterym nemuseji vsichni souhlasit. Ten kdo se pohybuje v nasi branzi dobre vi,ze to neni snadne vsem vyhovet. Jsou na nas kladeny cim dal tim vetsi naroky neustale kontroly nakladu rychlosti bezpecneho odstupu od vozidla dale terminy disponentu a mohl bych pokracovat. Jen mi je trosku zarazejici ze ten predjizdeny.ridic se zachoval tak ze ho nahlasil a video poskytl Policii. Bylo to zcela urcite nespravne rozhodnuti a spatne odhadnuta a nacasovana reakce predjizdejiciho ridice. Souhlasim!. Ohrozil a omezil. Ale na druhou stranu mam podobnych prestupku jak kamionaku tak ridicu osobnich vozidel na pametove karte z palubni kamery desitky. A zatim me nenapadlo abych je pouzil. Na zaver jsem chtel napsat ze na cestach je cim dal tim vice agresivity netolerance nasili a ridici se k sobe chovaji velmi nevybirave. Je treba se nad tum zamyslet vseobecne a neee odsuzovat jednoho sofera kamionu kteremu to samozrejmne znicilo zivot. Ten co ho udal zcela urcite take nebude svatousek. Preji vsem krasne Svatky a bez nehod🙋‍♂️🙋‍♂️
Avatar - kari.laz
13. 12. 2019 11:56
je potřeba s tím něco dělat
To jak se jezdí na silnicích je prostě špatně. A teď rozhodně nemyslím rychlost. Paradoxně nějaké to překročení rychlosti zdaleka není to nebezpečné, co na silnici potkáte. Jestli někdo jede na rovném přehledném úseku silnice 110 nebo klidně 130 je mi celkem jedno. Stejně tak pokud na dálnici, kde není silný provoz jede rychleji.
Problémem jsou agresivní řidiči, kteří si myslí, že silnice je jen jejich, že jen oni jsou v právu a ještě se snaží často "trestat" ostatní řidiče.
Z toho pak pramení právě problém s předjížděním,kde často předjíždí, i když proti jede auto a spoléhají se na to, že to stihnou, nebo že se to auto uhne. "Násilné" cpaní se z pruhu do pruhu, přednosti v jízdě, kdy tam vjedou a omezí a často ohrozí řidiče s předností. Nesmyslné lepení se na auto před sebou, předjíždění před horizontem, v zatáčce, na plné a nebo i dvojité plné... je toho spoustu.
Dalším problémem jsou "neřidiči" poslední dobou mi přijde že se vyrojil takový nešvar "neřidičů" lidé, co jezdí hodně málo, nebo zkrátka to nikdy nebudou umět. Zmatkují, neodhadují vzdálenosti a nevyhodnocují správně situace. Oni to nedělají schválně, těžko je za to soudit, ale v provozu to je občas nebezpečné. Chtělo by to kondiční jízdy, pokud vím, že se necítím na silnici dobře. A nakonec ti, co neřídí, myslí si jak jsou dobří řidiči, když sednou jednou za měsíc za volant.
Je toho hodně. Chce to jen vzájemnou toleranci. Když chce někdo jet rychleji, tak at si jede, tím, že mu to budu komplikovat způsobím více problémů než on tím, že jede rychleji, než je v daném místě povoleno.
Kamiony jsou pak kapitola sama pro sebe. Když jedete po D1 tak bezohledné předjíždění, kdy vyloženě donutí řidiče osobáku zabrzdit, protože se do levého natlačí, je běžné. Dokonce i předjíždění tří kamionů navzájem ve třech pruzích. To je naprosto běžné na D0, Tam tunelu jedou tři vedle sebe a to klidně až do místa, kde se to pak zužuje na dva pruhy. A opravu to nejsou jen Poláci, Bulhaři, Maďaři a podobně. Pak se div
13. 12. 2019 11:00
Dobre mu tak!
To nebola ziadna chyba odhadu, ale jednoducho umyselna prasarna, a za to si tu basu zasluzi...
Avatar - KANKUNEN
13. 12. 2019 10:49
Stát se může cokoliv, ale
toto nebyl nešťastný zlomek šekunndy,ale dlouhodobý děj. Bylo štěstí, že to neměl na 20 let.
13. 12. 2019 15:10
Re: Nazor
Ten odstrasujici priklad je dobra myslenka. Ja ale stale takove potkavam. Nekdy i horsi. Vidim denodenne X maminek s detmi na zadnich sedadlech, ktere si pisou za jizdy na mobilu v plnem provozu. Zazil jsem nekolik nehod i s tragickym koncem, kde bylo evidentni, ze ridici se absolutne nevenovali rizeni....
Kazdy, kdo jezdi autem se s tim setkava.
Zavrit jednoho ridice na 2,5 roku to nezmeni.
Avatar - xxc
13. 12. 2019 12:44
Re: je potřeba s tím něco dělat
Celkom suhlasim, hlavne ti agresivni vodici su dost zli. Zase kamion musi ist pomaly, s tymi mam malokedy nejaky problem. Treba viac ohladuplnosti na ceste a tolerancie.
13. 12. 2019 12:18
Re: Stát se může cokoliv, ale
Pokud je to takovy pirat, tak se omlouvam za prispevek.
Avatar - zaplosak
13. 12. 2019 10:48
obden
něco podobného vymňouknou plechovkáři...! ;-)
13. 12. 2019 12:07
Re: Stát se může cokoliv, ale
Za mne nesouhlasim. Snad se nepletu, ale pan nemel doposud zadne podibne zaznamy. Dovedu si predstavit, ze mu nekdo v tom kopci predtim udelal naschval, predjizdeny kamion neubral, mozny tlak zamestanavatele nebo jine okolnosti. Toto muze byt vysledek chvilkoveho zkratu.
Naprosto mi prijde takovy trest desivy, vzhledem k trestum za daleko horsi ciny, ktere dopadly opravdu fatalne. Desi mne i ta skodolibist lidi, kteri mu to vetsinou preji.
Tento manevr je samozrejme odporny, ridic zasluhuje trest v podobe zakazu rizeni a dejme tomu podminky. Ale prat mu odneti svobody natvrdo mi prijde zvlast v nasi zemi velmi velmi pokrytecke.
Jezdim na silnici desitky tisic km uz pres 20 let, predesilam bez jedine zavinene nehody a pokuty platim max za parkovani.
13. 12. 2019 15:05
Re: Dobre mu tak!
Potrestany nabeton. Ale primerene a spravedlive vzhledem k trestani hrichu ve spolecnosti obecne. Neco takoveho vidim na cestach mockrat za rok. Takove prase si zaslouzi mozna i vytahnout z kabiny, ale proste pokud by to byl jeho prvni takovy kousek, davat ho na tvrdo do lochu na 2,5 roku je rozhodne pokrytectvi.
13. 12. 2019 14:45
Re: Dobre mu tak!
Treba rozlisovat medzi uplne jasnym umyslom, a chybou (resp. nehodou).
A za taky manever ako v tom videu by mal byt potrestany kazdy...
Avatar - Hammunasakra
13. 12. 2019 12:49
Re: Dobre mu tak!
Jo to je ten rozdíl mezi Německem a Českem = tady projde i když si multimiliardář pošle z veřejnejch peněz desítky milionů na novej barák + https://reportermagazin.cz/…iktivni-reklamou

Plus trest chápu i trochu jako výstrahu ostatním: Takhle fakt NE
Avatar - xxc
13. 12. 2019 12:38
Re: Stát se může cokoliv, ale
Ale myslienka je spravna, ja by som tiez vedel napocitat dost pripadov, kedy mna protiiduce auta ohrozili a mozno par pripadov, ked sa citili ohrozeni ti druhi. Na ceste chyba ohladuplnost.
13. 12. 2019 12:16
Re: Dobre mu tak!
Nekolikrat do roka cteme o lidech, kteri zpusobi nehodu s fatalnimu nasledky a odchazi s podminkou. Pri tomto hnusnem manevru se nestalo nikomu nic a ty su vazne myslis, ze je spravne, ze jde ridic natvrdo 2,5 roku do lochu? Dnes jsem na 150 km ceste zaznamenal predjizdeni na plne care v neprehlednem useku + jedno predjizdeni cele kolony pres zebru. Tyto prestupky v nejmensim neobhajuji jen mi prijde uplne nahlavu nadsene hykani stada lidi nad trestem pri jednoho cloveka za nebezpecny manevr.
13. 12. 2019 13:13
Re: Dobre mu tak!
Jak jsem psal vyse, v tisku jsem zaznamenal, ze to byl bezuhonny ridic. Pak by mi prisel trest dle nasich realii jako silenost. Pokud ale mel doopravdy pestrou minulost typu 2x zakazy rizeni a pod, tak se pripojuji k nadsenemu davu a preju mu ten trest taky. :)
Avatar - Otrava
13. 12. 2019 14:51
Re: Nazor
Tohle je česká mentalita...a myslím že převažující názor. Já teď naopak napíšu něco velmi nepopulárního - dva roky ve vězení jsou hodně, ale je to odstrašující příklad. Pokud ale všichni budou přivírat oči a mít za podrazáky každého, kdo na to upozorní, co se změní? Začnou všichni najednou dávat větší pozor a být k sobě ohleduplnější? Možná tak začnou křičet, až se jednou ten autobus nestihne uhnout...
Lidé se nad sebou nesnaží moc zamýšlet. Přemýšlet, že když někde budou později, svět se nezhroutí, postavit se všem tlakům... Ale na co obvykle slyší, to je represe. První nefunguje, tak nejspíš musí zavládnout strach. Moc dobře jsem při cestě Evropou viděl, jak se někteří řidiči začali chovat jako prasata, když věděli, že jim v daném místě nehrozí takové pokuty...
Avatar - white label
13. 12. 2019 20:42
Re: Stát se může cokoliv, ale
Přesně tak, když se tam protáhne motorkář, nebo někdo s malým hbitým sporťáčkem, je to taky špatně a zaslouží to trest, byť by to proti tomuhle trvalo jen zlomek času (doslova, takže by to zřejmě stihl relativně v pohodě), ale udělat to s obrovským a těžkopádným kamionem je neskutečná otrlost/drzost a hlavně nezodpovědnost a bezohlednost. Kdyby ten kamion, kterého předjížděl, ve finále nepřibrzdil, skončilo by to tragicky, protože podle videa je jasně vidět, že dál už by se nevlezl s protijedoucím autobusem, který by neměl kam uhnout. Takto řízený kamion je potenciální zbraň mimořádného kalibru.
13. 12. 2019 12:16
Re: Stát se může cokoliv, ale
..."Snad se nepletu, ale pan nemel doposud zadne podibne zaznamy."...

Právě že včera v bedně říkali, že chlápek měl už min. dvakrát zákaz řízení, jednou za způsobenou nehodu a jednou za řízení v opilosti. Takže za mě, jen ať jde sedět. Spíš mě zaráží, že si firma dovolí najmout na pozici profesionálního řidiče člověka s takovou minulostí.
13. 12. 2019 14:46
Re: Dobre mu tak!
Nemusim byt pekarom aby som zistil, ze ten rohlik je neslany...
Avatar - Alf1k
16. 12. 2019 02:53
!!!
B12 jezdím často. Žadnej čas navíc nezískal, nemusí bejt ani špička, stačí jet prostě “za světla” přes den a už i pomalu s osobákem při dnešním provozu tam nemá smysl nějak extra předjíždět - dojedeš hned další kamion. A s kamionem je to už úplná demence. Za mě :yes: Ty rodiny by fakt nezajímalo proč, nebo co, nějaký nátlaky zaměstnavatele! Zrovna na tomhle místě ten “člověk” ani nemohl vidět do protisměru, takže jen o přejetí nějaký čáry se fakt nejednalo.
Avatar - pradeda777
14. 12. 2019 17:50
Re: Stát se může cokoliv, ale
Chlápek měl možná odježděno 30 let a snad i víc. Takže za tu dobu 2 prů-sery není žádná zvláštnost. A to řízení v opilosti mohlo být také jen za velkou desítku. A bacha, firmy jsou dnes rády, že vůbec nějakého řidiče seženou....
To ale neznamená, že bych ho chtěl totálně omlouvat za tento manévr....ale také si myslím, že se to mohlo řešit podmínkou.....
Avatar - Otrava
13. 12. 2019 22:06
Re: Nazor
Dobře... a kolik vážně potrestaných lidí za psaní na mobilu za jízdy znáte? .) A o tom píšu. Samozřejmě že jedno zatčení svět nezmění, ale minimálně se o tom mluví. Jde o to, aby takových postihů bylo více (třeba menších, ale aby se vědělo, že hrozí nepříjemný trest).
Avatar - xxc
13. 12. 2019 17:56
Re: Ceske kamiony v DE
Co take robia ti vodici kamionov?
Avatar - fOE
13. 12. 2019 15:35
Ceske kamiony v DE
Nebudu hodnotit zda je to pro toho blazna pod kterym diskutujeme moc nebo malo, ale co si v DE vsimam je ze cesti ridici kamionu patri k tem zdaleka, zdaleka nejslusnejsim. Nevim cim to je, protoze doma se chovaj vselijak. Znami/kolegove se mnou nesouhlasi a ceske kamiony v DE hazou do stejneho vychodoevropskeho pytle jako kamiony z Polska nebo Slovenska, ale co si vsimam ja tak je tam vazne rozdil. Trochu smutne je, ze tohle muzu napsat jen o jednom brehu Moravy. I jako slovak musim napsat ze slovensky ridic kamionu neni povolani, to je diagnoza. S nikym nemam na silnicich tak pravidelne problem jako prave s na slovenskych SPZ jezdicima kamionama. A je jedno kde, na Slovensku, v CR, v DE, AT, IT... kam se vydam tam je potkam, kde je potkam tam je z toho pru@er o rad casteji nez kdyz potkam cecha, polaka, rusa, ukrajince... Cim to? ;-\
Avatar - CICERO
13. 12. 2019 16:32
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
13. 12. 2019 13:10
Re: Dobre mu tak!
Nemuzes posoudit kdyz jsi za tim nesedel.
Avatar - CICERO
13. 12. 2019 16:30
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.