Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Pick-upy jsou v Americe pořád obrovským hitem. Navzdory vyšší ceně a menším motorům

45 komentářů

ProchyToman
Diky za clanek, krasne to doplnuje to mnozstvi vw seat skoda info zde. Nicmene rict ze pickup typu f150 je status luxusu a pozerstvi jako cybetruck od elona je špatně. Lidi v texasu nebo kansasu kde je zemedelstvi na prvnim miste by vam vysvetlili proc potrebuji pracovni auto a ne plechovou kostku ve tvaru trojuhelniku ktera odola kulkam.
curwasportiva
Ale trucky v US jsou "status symboly"... Hlavne pro lidi ve mestech, kteri si koupi truck na 22" kolech s galuskama. Nebo pro vidlaky z hor, kteri ho naliftuji a daji tam co nejvetsi gumy a tlumice. A nebo i pro ty farmare. Kde je videt ze na to mas, kdyz jezdis v F-350 Platinum oproti sousedovi, ktery ma Work Truck za polovinu ceny...
Pickup neni jen pracovni auto, ale 150/1500 jsou pro hodne lidi auta rodinna, na urovni Octavky v CR. Holt nekdo ma social edition a nekdo L&K. Nekomu to je jedno, nekdo na tom stavi svou osobnost...
_Karel_
"V tomto směru je nutné zmínit, že i segment pick-upů postihl trend downsizingu. Jestliže před deseti lety byl průměrný motor v americkém pick-up pětilitr, dnes má objem 4,9 litru."

Nechtěl bych žít v pošahané a hyperkorektní americe, ale co se týče aut - tak jo.
_beta
Veď si kľudne kúp a tankuj auto s priemerom 13,2 na sto.
WinDiesel
Je to jen otázka velikosti nádrže. Nejhorší jsou přizdi.s.r.á.č.i co si to koupí a potom to honem běží předělat na plyn..
CICERO
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
velitel mesta bugulmy
Já mám normálně ty tvoje vulkanické dada výkřiky rád... 😄 Sice mi to z půlky nedává žádný smysl, ale tak nějak mě to baví... Jen tak dál!
CICERO
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
_Karel_
Při ceně benzínu v USA? Rád.
Mikesus
Já bych pickup klidně koupil, líbí se mi, dobře se mi v nich jezdí. Ale nevím, k čemu bych je využil. Až na něco přijdu, na co mi nebude stačit kombík, třeba na silnice přibude další.
Anonym
Bud je to stylovka, nebo na tom vozí věci pro camping, sport, farmaření nebo za tím tahaj koně, auta....

Pikapů tu jezdí dost, i těch amerických zejména RAMky a Fordy F. Ostatně RAMky tu maj 3 ofiko dovozce.
Mikesus
jj RAMy se mi vždy líbili. Jako na ego bych si ho klidně pořídil, ale rozum by to nikdy nepochopil.
Anonym
LPG a jezdíš v přepočtu za 7 a hodně vysmátej 😄
WinDiesel
Dcera byla v Kalifornii a přilehlých státech.
Pošahané je to jen v Kalifornii a ve městech jako je NY, LA, SF a podobných. Tam se hyperkorektnost kumuluje. Sotva přejeli hranice, vše se změnilo jako mávnutím proutku. V Kalifornii melting pot, hromada divných individuí, bezpeční se cítili jen v hotelu.
Takže tvoje přání zcela koresponduje s vozovým parkem. V NY apod. jsou to hlavně Tesly a malá japonská auta opravdu malá na americké poměry), mimo velká města na venkově jsou to pickupy - tam je všechno ještě v pořádku (tedy v tom americkém stylu).
CICERO
curwasportiva
Rekl bych ze Amerika, je na tom mnohem lip nez Evropa, kdyz to tak srovnam. Korektnost hlavne v mediich je ujeta, ale to je i v EU navic EU je prolezla eko komunusty, kteri vylozene chteji polozit Evropsky prumysl. O nekontrolovane imigraci a bourani klasickych hodnot nemluve. Radsi zit za oceanem se svou 5.3 V8, nez se lopotit v Evrope s 0.9 trojhrnkem...
CICERO
curwasportiva
Jo ta naplavena sebranka vybudovala nejvyspelejsi civilizaci v historii lidstva.... I kdyz je mozne, ze tak rychle jak ji vybudovala, tak rychle i zanikne.
ryccardo
Je na tom lip ovsem jak v cem. V tom ze tam neni vubec slyset hlas posahanych alarmistu to ano v tom jsou na tom primo paradne. Takovy francouz muze jen tise zavidet. Ten si zadny velkoobjemovy motor uz chudak nekoupi. Tam se muzou prodavat jen auta s nizkymi emisemi co2. A zbytek evropy do ty zumpy asi za par let spadne taky.
velitel mesta bugulmy
Pickup je u nás neprávem podceňované vozidlo. Já pickupy miluju. Podle mě ideální rodinné auto, teda pokud nebydlíte zrovna někde u Karlova mostu. Když máte full-size kabinu, tak mají děti vzadu víc místa než v S-Klasse. Na šířku je to taky super - já třeba normálně před zadní sedačky dávám svoje silniční kolo, samozřejmě aniž bych něco odmontovával - naložení kola je otázkou pěti sekund. A na korbu hodíte doslova všechno, co vás napadne. Klidně půlku IKEA showroomu, měsíční nákup a dokonce i kufry mojí ženy, což je co říct, protože moje žena když někam jede na víkend, tak bere z domova všechno, co není vyloženě přišroubovaný.

V Americe prostě vědí, co je dobrý. Když máte dost místa a trochu rozmachu kolem sebe, tak vyzkoušíte pickup a už nechcete zpátky.
curwasportiva
Jak rikas, pokud zijes v horach, preriich nebo pousti, neni lepsi a praktictejsi rodinne auto nez truck...
Jinak kola se vetsinou prehazuji, pres tailgate. Ale tak silnicari byli vzdycky jini 😁
velitel mesta bugulmy
Jo, to je pravda. Ale já jsem na to kolo přece jen trošku háklivější, chráním lak... 😄
curwasportiva
Tak ja sem taky haklivka, ani tak me nevadi, kdyz to zahodim a skrabne se, na to to je, ale takove ty skrabance zpusobene pri manipulaci me nici 😁 Jinak kolo mam obalene ve folii a tailgate pad na aute. Dovnitr ho davam jen, kdyz ho nechavam nekde dyl, aby mi ho neukradli
Mig_35
5-6 korun na kilometr. Full-size truck do každé české domácnosti :yes: :yes:
Anonym
Spotřeba 15 litrů na sto, v LPG cca 7. Takže asi těžko vid....
Mig_35
Kolik je 15-18 l x 32 Kč si zajisté spočítat dokážeš...
Anonym
15*30 je 450
450/100 je 4,50 😄

Za kolik jezdí 3 litrový dehet v SUV, já jezdil Jaguarem XF po Praze za 9,1 až 9,4. To co váží ještě o 400 kg víc jak jago bude jezdit za 9,8-10,5 😄
Mig_35
Ta konstantní spotřeba “pick-upu” je úsměvná. Viz garaz.tv - když RAMka něco vezla/táhla, spotřeba šla o pět litrů nahoru. Já jsem uvedl nějaký rozptyl, ty počítáš s konstantou😊
A cena benzinu je evidentně taky všude stejná 😄
Anonym
Bež zátěže to fakt víc jak 15 nežere, kdy vyrazíš na klobouka z Prahy někam do Pardubic po okresce a pojedeš max 90, máš to tak za 11,5 L....

Vypínání válců je věc víš, místo 5,7 V8 máš pak 2,7 V4 😄
m.z.
Jak jako, že to nežere víc než 15l? Průměr u takových aut bývá dle stylu jízdy 15-20l. Žere to určitě víc, než 15l, pokud člověk nejede trochu s rozumem.
Anonym
víc to žere jen pokud to honí jak nadmutou kozu nebo za tím něco táhneš nebo jezdíš čistě město.

Hele mam druhý 5,7 V8 v autech co maj 1,8-2 tuny tak vím kolik to baští....
m.z.
V jakých konkrétně? Já mám zkušenost s F-150 a RAM 1500 taky vím, co bere. Honit to jak nadmutou kozu, znamená spotřebu 20+
Nicméně takovou spotřebu bude mít každé EU našlapané benzínové SUV
Anonym
300C a Charger R/T
m.z.
Naprostý souhlas, skočil jsem do něj letos v lednu, ujel 45tkm a v ničem jiném jezdit nechci.
Do práce, divadla, sport, zastane všechno a ve velkém stylu.
ProchyToman
Pokazdy kdyz se vyjadrim k textu a uvedu jako zde, ze srovnat f150 k cybetrucku je proste hloupost. Jako prirovnat bmw140i k bmw i8. Skratka status muze bejt i f150ka ale zminovat v kontextu toho zajebanej cybertuck je picovina. Prectete si nejdriv text nez se vyjadrite k memu prispevku pici už
velitel mesta bugulmy
Vždyť jo. Cybertruck je spíš takovej pojízdnej billboard na Elona Muska. Určitě to není auto, na který by farmáři stáli fronty...
ProchyToman
Jedna vec je tema prodejnost trucku v usa, druha vec je ze si ho muzes koupit i tady. Kazdy si muze vybrat, tak bych tu neplakal. Zvlast pokud ma clovek moznost srovnani zivota tady a v ruznych statech usa.
velitel mesta bugulmy
Tak u nás je prostě celkově míň místa. Málokdo si uvědomuje, že USA mají 12x nižší hustotu obyvatelstva než třeba Holandsko. To vede k úplně jinému rozložení měst, šířce silnic, všeho. Tam prostě ještě pořád můžeš rozpažit.
pradeda777
To to trvalo......než to tu zaznělo.....ano, ve státech mají pro taková auta všude dost místa...... :-!
curwasportiva
To ze truck muzes koupit v Evrope je fajn, ale ta cena je diky clu, danim, importu je o cca 70% vyssi, nez je bezna prodejni cena v US. Half ton v US koupis za cenu Octavie, v Evrope je to luxusni zbozi... Takze bych to uplne nesrovnaval.
Anonym
RAM 1500 stojí v USA 300 000 Kč. Kde?

https😐/www.sauto.cz/…dge/ram/18435591?…
curwasportiva
Tady ten Classic zacina na 470 000Kc s dani. Octavia zacina na cenikovych 450 000Kc. Novy RAM 2020 zacina na 640 000Kc s dani...
Za cenu tady te stare holotiny z sauto. Koupis novy 2020 RAM Limited, coz je plna vybava...
Anonym
470 vs 1,1 mega není rozdíl 70%, zkus si zopakovat 1 stupeň Základky.

Stará kára, z letošního roku 😄
curwasportiva
Ja ale nepsal, ze Octavia stoji 70% ceny RAMU, ale ze ty ceny trucku jsou vetsinou a minimalne o 70% vyssi tj. 170% puvodni ceny. Coz tak vychazi, kdyz obcas sleduju ty ceny v CR. Ty auta jsou minimalne 1 3/4x az 2x tak drahe, jako za oceanem...
Stejne jako ten kousek tady, ktery by sis v US za ceskou cenu koupil dva...

A ano pisu stary, protoze Classic je vybehovy model, ktery se vyrabi soubezne s novou generaci. Takova americka Octavia Scout...
Anonym
doprava, clo, dph, úprava na eu předpisy a zapsání výjimek. A marže dovozce, když si to dovezeš sám a všechno si vypapíruješ a zarídíš osobně, ušetříš 100-250 táců dle modelu. Ovšem máš to bez záruky, u ofiko dovozců nebo Auto Outlet se zárukou vč. svolávaček výrobce.