Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Dálniční známky 2020: Kolik zaplatíte za dálnice v Rakousku, Švýcarsku nebo na Slovensku?

Ve většině evropských států jsou dálnice zpoplatněny. V Rakousku dálniční známky podražily, jinak ceny zůstávají stejné.
Zpět na článek
5. 1. 2020 10:32
6. 1. 2020 12:06
5. 1. 2020 10:32
Podvod eu
Dalnicni znamky povazuji jeste za vetsi podvod nez uctovani za roaming a mezinarodni hovory po eu operatory jen to je v rezii eu a statu a ne soukromych firem. Dozijeme se konecne toho ze si koupime znamku na celou eu a bude klid nebo bude jeden system ktery bude auta odecitat a uctovat rozumne myto do 0,1 kc za 1 km?

Hlavne na hlavu je platit za dalnice kam je snaha dopravu prevest. Smysl by davalo aby dalnice byly zdarma a platilo se za prujezd mest a silnice treti, druhe a prvni tridy prochazejici pres obce kde obtezuji auta obyvatele.

Do Chorvatska jezdim jen mimo dalnice pres Alpy a je to radost bez poplatku za dalnice v Rakousku, Italii i Slovinsku a na cas to vyjde podobne a na kilometry vyrazne lepe. No a jeste si po ceste delame vylety a prochazky..
Rozbalit vlákno
2
Avatar - speedfred
5. 1. 2020 13:10
Re: Podvod eu
Časovo to máš ale možno 2x dlhšie, nie? Na výlety,precházdky či prespanie je to fajn ísť po "bundeskách" a kochať sa krajinou.
Neplatí náhodou na SK to že známku si musím kúpiť do polnoci toho dňa kedy som vošiel na dialnicu?
Avatar - xxc
6. 1. 2020 12:06
Re: Podvod eu
To je velmi rozumne, ist na vylety a prechadzky v situacii, ked vyrazim rano do Chorvatska a poobede ma cakaju s klucami, nech sa ubytujem :-)

A na Slovensku asi plati, raz som omylom vosiel na dialnicu, znamku zaplatil az neskor a nic sa nestalo. Aj v platnosti bolo donedavna definovane, ze plati aktualny rok.
15. 3. 2020 21:07
slovenská dálniční známka
Ahoj, na https://jacestovatel.cz/…-dalnicni-znamku jsem se dočetl, že slovenská dálniční známka se dá koupit dokonce i online přes internet. Stačí tedy vše viřídit pohodlně online. Myslím, že v tomhle jsou slováci celkem dost před námi, taky bych si jednou moc rád objednal dálniční známku online.
Rozbalit vlákno
0