Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Nová Mazda6: ceny na českém trhu

426 komentářů

pekna kopia lexusu :yes:
Souhlasím, fakt to auto má šmrnc.
MazdaGE
Vzdalena kopie... ale urcita podoba by tam byla... Skoda ze se neinspirovali u predchozi mazdy 6 nebo u CX.
Autu verim a kabat je skvely! Jasna volba ve stredni tride! U nas asi nejprodavanejsi ve tride nebude 😒 ,protoze tady jsou vsichni zblbly do nemecke konkurence (+ ti neznali, co si reknou ze Oktavka je levnejsi😊 ), ale rozhodne verim ze v prodejich bude nahore.
Zkus mluvit za sebe,to snad není neřešitelný,nebo jo? :-!
Skvely design, vynimocna kvalita a priaznive ceny :yes:
Co dodat? Len: BRAVOOO MAZDA :yes: :yes:
skodovacek
Zkuste mi prosím nastínit, čím myslíte tu vyjímečnou kvalitu.
Jsem mejitelem nové Mazdy 5. Pří pěti tisících zjištěno sjíždění předních pneumatik...naměřená rozbíhavost, ozývá se ze dvou míst drnčení na palubce, špatně řadí jednička a při preřazení z jedničky na dvojku řadí přes zuby, dále se z převodovky ozývá klepání. Celkově ujeto 8500 km od září 2007.
Kvalita laku se s koncernem nedá rovnat, interiér sice funkční, ale oko nepotěší. Co se týká elektroniky, tak
tolik pomlouvaná Fábia je o třídu výš...myslím tím centrální jednotku, komfortní blikání, palubní počítač....to je vůbec dílo...po každých 100km se musí zmáčkout tlačítko....!A nějaká informace o námraze...Fabia ZAPÍPÁ, když jsou 4 stupně!
Možná se mě zeptáte proč jsem jí vůbec kupoval...kvůli šoupačkám, to je paráda. Toliko o kvalitě...z mého pohledu.
Mám dve Mazdy 323F r.v. 1996 nabehané 175.000 km a Mazdu 6, 2,3 Sport HB r.v 2003 nabehané 72.000 km a bez akejkoľvek poruchy. Servis poznám jedine z pravidelných servisných prehliadok po 20.000 km. Na 323 F bol akurát vymenený zadný tlmič výfuku a 3x letné pneu stále Bridgestone a 2x zimné - Dunlop. Nič nedrnčí, neklepe, všetko ide hladko. Pneumatiky Bridgestone Potenza 17" mi na M 6 vydržali 50.000 km a to sa s autom nemazlím ani v zákrutách. Sú to spoľahlivé, bezporuchové a hlavne krásne autá.
asi je to tym, ze dotycny "skodovacek" je zakomplexovany "typycky" majitel Fabie >😁 alebo nejaky koncernovy predajca,ktory sem prisiel intrigovat na znacku Mazda 😉
...skodovacek, skodovacek....poznam desiatky majitelov Mazd a nikto nema problemy s kvalitou. Mazda sa dlhodobo umiestnuje na celnych (3) miestach v spolahlivosti. Strieda sa tam s Toyotou, Hondou.....koncernove produkty musis hladat o desiatky pozicii nizsie - hlavne Skodovky 😉
Tak odloz svoju Mazdu5 od Matchboxu, sadni do Fabie a chod sa peviezt po D1 a vychutnavaj si dobru hudbu 😉 >😁
žvaníš bláboly.
Hmmm....vskutku nosný argument! Volič levice ne?
K Mazdě: Měl jsem Mazdu 3, teď jezdim v 6 f/l 2.0 a nemůžu si je obě vynachválit. Absolutně žádné problémy. Až s touhle odjezdím 3 roky, půjdu si pro novou 6ku, nemám důvod měnit značku (a to jsem se v koncernových vozech VW něco najezdil).
objektivny prispevok, zalozeny na praktickych skusenostiach :yes:
Fakticky. Můžu napsat úplně to samé. Papír a internet snese úplně všechno.
a co tvojimi prispevkami chces dosiahnut? Anulovat prakticke skusenosti Mazdarov? Alebo chces aby vsetci Mazdari presli na Fabie?
O com pises? Vsak ked su zblazneni do znacky Mazda, tak ich nechaj na pokoji. Vlezies sem a napises: ZVANIS BLABOLY .....o com to je? Co si tym chcel dosiahnut?
Hele troubo, se škodovkama mám úplně opačnou zkušenost než ty. Tebou vysmívaná Fabia HTP je v mých očích absolutně spolehlivé vozidlo, už jsem ti to tu psal jednou, 60 tkm a jedna vypálená žárovka. Je Fabia šmejd? Není.
Octavia, 150 tkm a jedno pokažené tlačítko. Je to šmejd? Není. To jsou mé osobní zkušenosti, takže opravdu nechápu tvé dětinské narážky na Škodu a její (ne)spolehlivost.
Je to přesně o tom, ty nedovedeš objektivně posoudit cokoli, co má někde německou značku. A vo tom to je.
...ano, ale tu argumentaciu so Skodovkami zacal skodovacek. Ja som mu len napisal ako to v skutocnosti je podla testov. Nato si ty vyletel, ze zvanim blaboly. Prakticke skusenosti su prakticke skusenosti. A tie jednoducho nezmenis, tak sa s tym zmier! Ani nezmenis JDPOWER, TUV a ostatne statistiky. Nezmenis. Tak sa nezapajaj do diskusii o japoncoch. Usetris si tym nervy. Mne je to jedno kolko ludi sa vozi vo Fabiach a Octaviach .....uplne jedno. Ja uz zostanem do smrti u JAPAN produkcie a ?
skejpa
octavia ani fabia nejsou smejdy. jen to neni zadnej zazrak, kterej by oduvodnuval jejich nakup. M6 je proste vyrazne lepsi jak ochcavka a je za podobny penize. o tom to je... vic za stejné peníze...
Jestli ono to nebude v rukach, zes to auto za 8500km tak zdevastoval, ze mas rozhozenou geometrii a vyslahane zuby v prevodovce. To musi byt dilo, videt Te pri jizde😄
Jen pro priklad, pred vanocemi jsem byl s 6stkou na garancce po 140 tis. km, byla predepsana geometrie, tak ji delali, ale vstupni odchylky byly vramci tolerance, takze na zaveseni ani nesahli... coz potvrzuje to, ze kdyz nekdo umi, tak umi (tzn. dokaze rozhodit geometrii noveho auta po 5000km😄 ale jiny nepotrebuje delat geometrii po 20 000km na aute co ma najeto 140 000km)
cena je pekna, auto i vybava taky, ale ty motory mi prijdou nic moc.

108kW z 2,0 benzinu a 125kW z 2,5litru? to mi pride pomerne slabe... 😢
Ale ano, vytlacit z motora viac nie je problem. Robi to kde kto, napr. Alfa. Ich spolahlivost a vydrz hovori za vsetko 😃)
Kolik jsi těch Alf měl, že to tak víš? Kromě motoru 2.0 Twin Spark 16V - kde skutečně určitou dobu byly velké problémy - nejsou motory Alfy ve spolehlivosti o nic horší než srovnatelná konkurence.
Srovnatelná konkurence, třeba Audi, že? Všichni víme kde jsou Alfy. Na dně spolehlivosti. Neoddiskutovatelný fakt.
Myslíš na dně statistik (většinou německých)? To ano. Ale s motory to vesměs nemá nic společného (třeba TÜV motor vůbec nezajímá), spíš zlobí elektrika nebo se na horších cestách "vymlátí" něco na podvozku...
Na Audi v posledních letech rozhodně není etalon spolehlivosti...
Bavíme se o Alfě. Neznám nikoho, kdo by Alfu stavěl kvalitativně výše než Audi.
Recenze majitelů těchto italských krásek mluví jasnou řečí. Problémy, problémy a zase problémy. Se vším, s motory, s elektrikou, s nápravami, spotřebou drahého oleje, kvalitou zpracování iteriéru...
Obecně řečeno, dá se považovat za velký úspěch, pokud v Alfě najedu bez servisu (bez jakéhokoli zásahu do vozu) více jak 10 tkm.
OK, prostě mám jinou zkušenost, mj. i z Alfa Romeo Clubu.. :-!
Jak je někdo "klubový", tak se od něho nedozvím nic objektivního.
Nastastie ani jednu 😄 Ja nie som bohaty, potrebujem kvalitne auto.
KANKUNEN
Ten motor 2,0i je dobře použitelný od 1500 ot. Klidně ho můžeš nechat se poflakovat v obci a pak plynule přidat bez protestu.
od 1500 ot. můžeš sice plynule přidávat bez protestu, ale dynamika bude jako u Š105 😉
Sedvo
No ale neudusí se, a dynamiku, když budu chtít tak si podřadím, autora si asi nepochopil, ten chtěl říct, že motor si poradí i s nízkýma otáčkama a nemusíš podřazovat. Když chceš zrychlit, tak si podřaď.
skejpa
presne tak. dvoulitr benzin mame (predfaceliftovej - 104KW) a jede nadherne od 1500ot. kdyz chces nekomu ujet, staci si podradit na 4000ot. vytocit to k 6500ot. a ses v mziku pryc. a halvne. 120k km a zadna porucha - zadna...
jen jsem reagoval na "dobře použitelný od 1500 ot." což podle mě není, protože ten motor mám v 6 (F/L) a jezdit s ním 1500 je blbost... to že lze podřadit je snad jasný, ale prostě jezdit s takovým motorem 1500 rozumně nelze...
dneska jsem to schválně zkoušel a opravdu to není nic moc, motor jede, nedusí se, to je fakt (ale je tím ten motor výjimečný?) nicméně já prostě nemám to srdce ho takhle podtáčet (ve městě na čtyřku 40), nejnižší otáčky, ve kterých auto držím při uržovací rychlosti je cca 2000 ot. (typicky město 55kmh na čtyrku)
skejpa
no neni to nic moc ale ve meste kdyz jedes okolo 1750ot. v plynulem provozu tak jedes na nejnizsi spotrebu. motor se nedusi a to je hlavni 😄
s temito novymi motory zkusenosti nemam, ale ta stavajici generace je fakt nic moc. mam Accorda 2.4 a jeho 140 kW je oproti 2.3 pekny rozdil. ta Mazda 2.3 Sport je vykonove srovnatelna spise s dvoulitrem v Accordu 😒
skejpa
to jo. jenze honda ma vzdycky vykonejsi motory. 2.3i neni zrovna zazrak techniky ale propadak to taky neni. jde o to ze zadnej motor neni nespolehlivej (ikdyz 2.3 pry zral vic oleje). porad je M6 ve statistikach na prvnich mistech. a o to jde. 10KW min ale drží 😉 (tim nechci rict ze by accord nedrzel, jen ze u mazdy je to temer pravidlo)
tvuj argument by daval smysl, kdyby motor Hondice byl naslapany kvuli vykonu az ke svemu limitu. ale oni taky urcite vsadili na kompromis vykonu a zivotnosti, takze o jeho spolehlivost bych se nebal.
Ronault.
Je fajn, že Mazda zůstává u motorů s objemem 1,8. Když člověk koukne k nové konkurenci, tak Passat má jen 1,6 FSI s 85 kW (sice FSI...), Mondeo 1,6 81 kW... Přitom 1,8 je pro nás s takto nastavenými limity pojistek nejlepší volba pro benzín...
Nová šestka je sakra pěkný vůz. Svým vzhledem nastavuje přesně to, co předchozí, příliš líbivý model nikdy nemohl v mých očích dokončit. Takže, Accord téměř dorovnán, byť z hlediska jeho očekávaného nástupce možná pozdě. Ovšem uvidíme, na Accordu toho již moc vylepšit nejde. Ale tady je to o šestce a ta ode mne získává velmi uznalé :yes:
Ghostyx
:yes:
Kluci sorry, ale nová 6 nic moc. Krom příznivých cen...
KANKUNEN
Motor 2,0i má psanou o litr menší spotřebu než u mě. Papír snese všechno.
u mě o dva, ale v nové mazdě ten motor není úplně stejný, takže třeba o trochu nižší bude...
Té spotřebě můžeš věřit. Mám šestku 2.0 benzín r.v. 2005 a dlouhodobou spotřebu za ujetých 100t km mám 7,8 l. Přesně takovou uvádějí u toho auta v technických specifikacích.
já mám wagon 2.0i r.v. 2006 a spotřebu mám většinou 8-9l
Přesně tak, nová M6 má nižší spotřebu než předchozí generace. Je to jednak tím, že se dost uspořilo na hmotnosti, podobně jako u nové M2 a druhak jiným odstupňováním převodovky, navíc mám dojem že u nové M6 je převodovka šestistupňová.
prevodovka je 6stupňová už aj u starej po facelifte(aspoň u 2,0 benzin)
zvenku krasny ale chybi tomu interier a motor z nemecka...
a k čemu je takový motor z německa dobrý? >😁
Ghostyx
Aby se ti treba ve 40-ti tacech na nem rozsypala komplet elektronika... >😁 :yes:
skejpa
no to prave nechybi ! kdyby do toho dali FSI tak uz nikdy nebudou bojovat s toyotou o prvni misto ve spolehlivosti...
FSI u koncernu už je passé, nyní se přechází k přeplňovaným 1.2, 1.4, 1.8 a 2.0 TSI, resp. TFSI, a u naftových motorů od PD k Common Railu od Siemens VDO, takže kritici VW si budou muset nějaký ten pátek počkat na statistiky spolehlivosti, což je zatím jediná neznámá. Protože výkonové parametry i spotřeba jsou u těchto motorů VW bez konkurence.
GTI
Problém je absence charakteristických mazdakřivek, já vím... žádné neexistují, pomineme-li nepochopitelnou manýru, totiž neesteticky vytažené přední blatníky. Samotná příď je nevyvážená - spojler je překombinovaný, spodní hmota pod vdechem příliš subtilní. Otvor pro chladič v podivném neevropském úsměvu, přední kapota lisovaná s plastickým akcentem na středovou podélnou osu... no, tak tohle si naposledy neúspěšně vyzkoušel Nissan na Primeře... Pochvalu zaslouží tedy než to, s čím se ovšem chlubí inspirační auta, tedy těžké lexální boky, negativní zakončení zadního bočního okna, které všichni, včetně lexe i apoštola okoukali od BMW... jakož i čistá záď, o řád zvládnutá lépe než-li u mondea. Nezbývá než čekat na novou Vectru, či jak to auto Opel pojmenuje... Co se týká dneška pak to, jak má vypadat pořádná aktuální kláda ve střední třídě dnes ukazuje především Citroen. To si uvědom.
Kdo? 😲
jasne gti. zase tvoje dristy o tom ako kazde japonske auto je vzdy iba kopiou niecoho nemeckeho. Jooo. Ked pride audi a7 tak to bude co? kopia MB cls. takisto aj tvoj passat coupe. vsimli si ze MB cls sa dari, tak kopiruju... Celu siluetu.. Si pekny priklad ako masivna reklama na vsetko nemecke ti dokaze * mozog a zdravy usudok.
Ja tam vidím, že dokonca aj apoštol vraj niečo okukal. >😁 Asi to bolo BMW 5. Takže snaha o kritiku vyznieva trapne.
Emel
Nevím jak ty, ale já v tom typické křivky Mazdy vidím... není to sice hra "najdi pět rozdílů" jako u Golfu, ale podobnost s minulou 6 nebo i 3 (onen neevropský úsměv) tu je. Některé rysy jsou společné i s RX-8 (třeba záď nebo ty "neestetické přední blatníky") nebo CX-7. Vůbec, co se designu týče, je teď Mazda dost aktivní a podle mě se jí daří.
GTI
Právě že ta typičnost je než ten přední blatník... dokonale neharmonizující s těmi lexboky, které jsou ovšem základním znakem šestky, nikoli ty blatníky. Jinak souhlas, že blatníky jsou vystopovatelné k RX8 (tam sned je to ještě horší) a i v posledním počinu CX7 či M2.
Emel
Tak se podívej třeba na pohled na záď auta a porovnej si současnou Mazdu 6, Mazdu 3 sedan, RX-8 a novou 6.
Můj velký souhlas... mě to auto taky vůbec ničím neoslovuje :no: K tomu co píšeš bych ještě doplnil velice nijaký interiér a zcela zoufalé budíky... A jako takové ironické připomenutí nedosatku vlastní identity ještě připomeňme, že označení GTA tradičně patří k Alfě Romeo, nechápu, proč si Mazda nevymyslí vlastní třípísmennou kombinaci, ještě jich je dost volných 😉
ty máš údajně taky zkratku ze 3 písmen 😄 BLB >😁
To auto nemá dynamický dizajn. Prose urobili sedan a to je všetko. Nikde hrany, ktoré by človeka nadchly. Len chlad bez štipky estetického cítenia.
Sedvo
A to je co, to tvoje estetické cítění? Jak se někdo může vyjadřovat k designu, to fakt nechápu, snad proto jsou různá auta, různý design a každému se líbí něco jiného. Že se někomu líbí německá auta - má vyvážený design atd, tak to zase u jiných může připadat, že to auto je nudné a např. passat je nudný, ale nikoho neurazí a někdo po takovém designu šílí. Takže pokud se ti to auto nelíbí, tak si ho snad nekoupíš.
GTI
Souhlas :yes:
jak to tady čtu,tak nevyvážený jsi především ty 😄 😄Co čicháš drmolo? 😄 >😁
Ta první věta je docela dobrá,fakt že jo... :yes:
hnupe zase nemas k tematu co rict, tak si pockej s masturbaci na zmetka s twindeklem
skejpa
Od Mazdy som očakával viac. Ale očividne sú v Mazde spokojný. Neviem prečo to tu kritiujú, ale pravdou je, že pri C5, alebo Isignie si ani nekopne. 😲
GTI
Jistě, C5 je design, který jde dál, který posouvá jednak značku jednak auta jako taková dál. je svůj, výrazný a stylový. Žádné lexální bok-ovky...
Citroen může být sebepohlednější, ale stejně si rozumný člověk koupí radši Mazdu, Hondu nebo třeba Forda. Ten Citroen vyjede za cenu začínající na osmistech tisících a za rok ho budou prodávat v akci za 499 t. Proč asi? :-!
A prečo by som mal Mazdu 6 uprednostniť pred C 5? C5 má systém pre neželané opustenie smeru, v základe 7(!) airbagov...Citroen je minimálne o 50% niekde inde ako Mazda. :-! :yes:
Karel_Povalec
No, predevsim M6 uz je na silnici a nacenena, kdezto C5 jeste nejakej cas na trhu nebude. Btw. predchozi M6 se prodavalo neporovnatelne vic nez C5, proc asi? A jestli je jejaka vyhra naroubovat na podvozek z puga hydropneumaticky nesmysly a narvat to elektronikou? Ano, je dost velka sance, ze ti na budiku bude blikat porad nejaka porucha. Jednu C5 ve firme mame a je to nestesti. Permanentne roz*rany cidla tlaku v pneu, nefuncni tempomat a po 2 letech na silnici nefuncni zadni svetla (u kombiku), neco proste prorezlo. Dalsi C5 uz nam do firmy nesmi. Ne ze by si sef bezel koupit novou M6, ale nez C5, to uz radsi fabku 😉
skejpa
presne tak. ten podvozek je snad nejvetsi bida. mel sem tu cest jet s C5 (liftback nebo to to je) 2.2hdi a to je spis koráb než auto. jeli sme na podzim z pardubic do podkrkonoší a nekde v turnově to začlo dokonce vařit nebo co. stahovani okenka nefungovalo, auto se ve vsech zatackach naklanelo a kdyz to prestalo jet tak uz to bylo fakt komicky. doufal sem ze se kvalita francouzu zlepsila ale je to stale pri starem. mnoho veci pro nic...
skejpa
opet "super" recenze od mistra GTI. takhle ses uz dlouho nevyblil. nova mazda 6 to je mistrovsky kousek, daleko pred tvym passatem. uznavam ze nova C5 je taky moc pekna ale k dotazeni M6 ji chybi velky kus spolehlivosti mazdy.
Mimoto, ja na tom aute vidim znaku z mazdy hodne. to ze ty si slepy jsem ale zaregistroval jiz davno.
Dalsi vyhodou vydim hodne konkurenceschopne ceny. za 2,5i v plny vybave chtit min nez 800k kč je hodne solidni. kdyz to srovnam s tvym apostolem nebo ochcavkou tak se musim smat. mazda6 je smete a jeste bude stat min. Nevim jestli to dojdei lidem v cesku (uz by melo) ale ikdyby to oni nevedeli, ja mam jasno. Mazda 6 bude (na 99% - nejaka chybka se vloudit muze) kral ve sve tride...

GO MAZDA a BRAVO 😉
:yes: :yes: :yes:
Pokloň se apoštole??? A pre čím? Pre tieňom Zoom-Zooma? >😁 Chceš chlad porovnávať s Passatom? To nie je ironia. To je pravda. Zvyknite si, že Passaty už nie sú nudné, úradnické autá. Tie autá majú svoju osobnosť. :yes:
A majú svoje čaro. Dokážu človeka ohúriť. Získať si ich pohľad. Dokážu to, že sa za Passatom otočíš. Za Mazdou nie. Je to Japonec telom i dušou. Zadok klasika, proste ideš v aute a hotovo. Nejakú novú 6 ani nezaregistruješ. :-!
skejpa
nevim proc to pises do dvou prispevku, asi aby si zabral vice mista. ty si asi typicky kupec passata. neznas konkurenci a kupujes passata protoze si myslis ze ma povest. pritom je to nejnudnejsi auto ve sve tride, kvalita bidna apod. za passatem se nikdo neotocil ani kdyz vyjel novej natoz ted. za mazdou se otaceli lidi este dlouho co uz se delala. a nova M6 to zpusobi taky. je nadherna a ma uplne auru. to auto ma proste svih a passat se ji nehrabe ani na kolena...
GTI
Ten bídnej passat je nejprodávnějším autem v Evropě ve střední třídě... Já vím, všichni (mimo tebe) tu autům nerozumí, prostě utrácí za německé šunky a kolem nich letí klenot za klenotem z východu... tek nějak to vnímáš, viď... 😄 Chtěl bych ti věřit... tu auru, že vnímáš zejména při čelním pohledu... 8-s 😄 koneckonců, skejpo, popiš prosím, jak na tebe ten čelní kukuč šestky působí. P.S. Už jsi viděl zepředu třeba Mondeo? Jak bys tohle popsal?
O té prodejnosti Passata a nové šestky si to povíme za dva až tři roky 😉 .
Jestli si myslíš, že nová šestka vyletí v prodejnosti nad pasíka, tak jsi hodně nezkušený. 😉
Nebo hodně lidí rádo jezdí do servisů....mají lidé různé koníčky,že jo >😁 :yes: U té M6 tky se to může stát též(vím i roztrženém turbu),ale šance,že to bude trávit zbytečný čas v servisu a ne na silnici je drobet menší.Ovšem plně chápu,že náročný zákazník to chce mít i s pernamentním servisem. :yes:
Problém je v tom, že se pasat prodává u Němce jako firemní auto stejně jako fabie u nás
Proč se teda podle tebe jako firemní auto neprodává ta Mazda, když je "lepší a levnější" ?
GTI, vidim, ze predni cast Mazdy6 te nenechava na pokoji a zminujes ji v kazde diskusi. Pravda je, ze asi ocekavas neco ve stylu "no dobre, ten predek se nepovedl, ale jinak je to auto jako prase..." ale toho se asi nedockas. Ja chapu Maz6 jako skvele vyvazene auto a predek perfektne ladi s bokem i zadkem (coz rozhodne nemuzes prohlasit o Lagune nebo 407). Maz6 vypada perfektne ze vsech uhlu.

Co se tyce prodejnosti, to nema s designem nic spolecneho. A neodpovida ani spolehlivosti ci jizdnim vlastnostem. VW proste vzdy bude Evrope vladnout, ale v USA, Asii ci Australii to bude presne naopak. Anyway, pokud se tu bavime o designu, cisla (ani ta diskutabilni) do toho netahej.
skejpa
na me pusobi zdrave agresivnim stylem. a svitilny s protahlymi chromovanymi "vnitrky" dozadu, mi trochu vtiraj pocit dynamiky. tot asi na ten pocit, na ktery ses ptal GTI.
mondeo me pri celnim pohledu pripomene spis vic bezpecnosti a uhlazenosti oproti M6.
a kdyz koukam na pasose tak at koukam jak koukam, ja tam proste vidim jen stary auto, ktery ceka na facelift :-!
>😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
Boze! Nepsal jsi tu nekdy, ze prodejnost aut nevypovida o kvalite vozu ? (coz je asi podle me spravne)
Ten nudnej Passat je nejprodávanějším autem v Evropě, protože je to evropské mainstreamové lidové vozítko.Bez emocí,bez švihu,bez dynamiky.Předvídavý design který se snaží neurazit,přičemž nejen mě osobně uráží už jen tou linií zadních dveří(nejnovější evoluce) - k zblití.Takže GTI a další ovečky, béébéé,cink,béé, šup do lidových vozítek a hurá splynout s nudným davem.
Passata kupujem, pretože dobre poznám konkurenciu. :yes: 😄
No neviem,ja sa za passatom neotočím nikdy a nezdá sa mi,že by na ňom bolo niečo ohurujúce.
GTI
Velmi oceňuji, že porovnáváš Octavii s šestkou, k tomu se tu zatím neodvážil nikdo. Víš, skejpo, tvůj pohled je pohled mladého kluka, který si představuje, jaké by to bylo, zatínat tipec jedné nadupané šestce, co stojí asi tolik jako Octavia... a že to je přece báječné... Jenže v životě to je jinak. Ve střední třídě, pokud hodláš zatínat tipec, jdeš do BMW... Mainstream, jo, asi tě zklamu, ale šestka je klasický mainstream (který toho má ještě hodně co uvnitř na evropu dohánět), tam jde o trochu něco jiného. Tam jde především o užitné vlastnosti a o styl. Image... je to zajímavé, ale přesto, že velmi spřízněná šestka s mondeem prostě nemá image jako mondeo. Čím to je? To tu popiš. Namísto toho abys tu plakal do klávesnice, že ti někdo haní tvého krále. Zabojuj, napiš například, proč se po Evropě prodá za rok třikrát více Octavií než šestek, či dokonce pětkrát více Apoštolů, skoro dvakrát tolik Avensisů, ačkoli, jak naznačuješ je Octavia i Passat předražená produkce (a nepiš prosím své zcestné myšlénky, že jediný, ktery v Evropě autům rozumí jsi ty...) Prostě se s tímhle trochu odborně vypořádej. P.S. Ty, jako evropan tu jásáš nad japoproduktem a dokonce ho upřednostňuješ proti takovému vizuálnímu klenotu, jakým je C5... vlastně stavíš mazdu na první místo (kde?) no, to vypovídá o mnohém, skejpo...
O čem to vypovídá strejdo? GTI je jasné, že v EU se budou vždycky lépe prodávat Evropská auta. Je to trošku o nacionalismu. Češi si kupují Fábie i když to auto není žádný zázrak a není nejlevnější. V Německu jezdí hlavně BMW, MB a Audinky, ve Francii zase jejich auta. Koukni se na prodeje do GB, tam jsou na čele Japonci, protože tam většinu svých aut také vyrábějí. Opěvuješ tu Citroen C5, ale zkus se o něm zmínit v tvém oblíbeném Německu, uvidíš sám co ti na ten werk řeknou 😉 .
GTI
Strejdo? Tomu nerozumím. To tě mám oslovovat synovče? Nepil jsi? Podle dalšího textu bych si to i možná tipnul. Divím se, že neporovnáváš prodeje japonců v Evropě... asi se ti nechce přiznat, že například Avensis prodá skoro jednou tolik co šestka... a to již o něčem vypovídá, ne?
Klidně můžeš 😄 . No co je na tom špatného, že Avensis se prodává lépe než šestka? Však je Toyota nejprodávanější automobilka na světě a důchodci taky musí v něčem jezdit 😉 .
GTI
No, hlavně je v Evropě výrazně úspěšnější, než šestka...
skejpa
a to snad rika, ze je to lepsi auto ?
GTI
No tak, že by tu někdo mimo tebe našel odvahu tvrdit, že šestka je lepším autem než Avensis... Skejpo, neříkám, že mám o Toyotě iluze, ale když už mám srovnat tahle dvě auta... to snad ani nemůžeš myslet vážně.
skejpa
no to myslim smrtelne vazne. je to stejna kategorie. M6 ma dynamiku. avensis tezi hlavne z dobre povesti toyoty...
Těžko říct jestli je lepší šestka nebo Avensis. Avensis je pro konzervativní zákazníky a Mazda pro sportovněji založené.Myslím, že si navzájem moc nekonkurují.
GTI
Mazda pro sportovně založené?
Šestka je stejně sportovní jako třeba Peugeot 407. Mimochodem, v čem tu sportovnost spatřuješ? V motorech?
skejpa
GTI, nesnaz se to pochopit. podle toho co tu pises to pro tebe musi byt nadlidsky vykon...
me je to jasne. avensis je nejkonzervativnejsi japonec. M6 a accord maji proste vyrazne sportovnejsi povahu. a pokud si nekdy v M6 jel, musis to vedet. to same plati o avensisu...
I v motorech. Dvoulitr bude točit sedm tisíc. Výkonu sice nemá dostatek na řádění na okruhu nebo konkurování BMW, ale taky tomu odpovídá cena. Sportovní bude naladění podvozku. Sportovní je vzhled. Je to auto pro člověka, který hraje tenis, jezdí na kole, na lyžích. Passat a Avensis je pro člověka upřednostňujícího komfort. Rád hraje kulečník a posedává po kavárnách. Jeden z nich miluje svižnou jízdu v zatáčkách a ten druhý plavnou po dálnici.
P.S. Berte mě s rezervou 😉 .
GTI
Bereme tě s velmi velkou rezervou... 😉 😄 Je vidět, že názor odečítáš než z fotografií. P.S. Měl by sis vyzkoušet Passata v akci. Vedení stopy, jistota ovládání vozu vůbec,. Já aby ses nedivil, až ti ten jezdec cestou na kulečník natrhne žaket 😉
GTI, prosím tě a jaký motor je ideální do passata? Benzín nechci, takže mi zbývá jenom 2,0 TDi, ale co jsem se vezl tak co mi vadí, je stupidně odstupňovaná převodovka, kdy na 6-tý stupeň při 130km/h to točí 2650 rpm!!! Což určitě nebude dobré na spotřebu a najedu 50000 - 60000 km/rok. To už na tom je líp Ford Focus 2,0 TDCi se kterým jsem jel a při stejných podmínkách a točil 2000 rpm. Už se rozhoduji docela dlouho a přiznám se, že M6 mi padla do oka.
Máme Passata doma. Je pravda, že jde o předchozí generaci. Se současným Pašíkem jsem ještě nejel.
skejpa
a ty by si mel zkusit M6. GTI, jel sem passatem (neridil, pouze jel), jel sem C5. kazde auto je uplne jine a pro uplne jiny typ lidi. To co psal PV nad tebou je celkem pravda...
Klaudius
GB už nie je Európa? >😁
PV, nikdo ti nebráni v kúpe. Môžeš si jazdiť aj Chevrolete Spark a dostaneš najlepšie auto vo svojej triede. Navyše, americké. >😁
To co já si koupím nebo nekoupím - do toho tobě nic není Anonyme :no: .
skejpa
z tvych reakci je videt ze se opravdu snazis. opravdu se bojis, ze by M6 mohla ohrozit tvoje stoupence. Mondeo je velice pekne auto (to nove - a ja fordy rad nemam) a ma image stejne jako passat. asi ti nedokazu tady zduvodnit proc maji tu image. mozna pro svuj konzervativni design. mondeo je proste konzervativnejsi bratr M6. sestka ztraci na klasice ale pridava sportovniho ducha, svezest a dynamiku. mozna proto neni tak oblibena u manazeru. kazdopadne nemuzes rict ze je to horsi auto - uz prave proto jak si napsal ze ma hodne s mondeem spolecneho.

GTI, ja tu neplacu. ja se jen divim, jak takovy moula muze psat takovou demagogii... kdyz to vidim, vzdycky me to rozpali. a nevim kde si vzal, ze bych nekde napsal, ze jsem jediny kdo autum v evrope rozumi. to si asi v nejake diskuzi spatne pochopil. to melo urcite byt, ze jsi to ty, GTI, kdo tomu moc nerozumi a na vsechno bere počty a pocity. rohlik, ktereho se proda nejvic taky nemusi byt nejlepsi.
A mas pravdu, ze bych uprednostnil M6 pred C5kou. udelal bych tak stejne i s accordem a novym mondeem. C5 ma opravdu krasny kabat ale to neni vse. dokud bude stejne spolehliva jako dosavadni C5, tak to pro me nebude souper vyse jmenovanych.
M6 stavim na prvni misto v kategorii aut STREDNI TRIDY - to jen aby si videl, ze to nestavim k BMW5 nebo fabii. davam ji tam kam patri a tm kam si zaslouzi.
a jeste k te uzitnosti a stylu. ja si myslim ze M6 s kufrem 500l, systemem karakuri a svym nadhernym zevnejskem nabizi hodne. ale neboj, ja vim ze nemas oci v poradku a nevsiml sis...
GTI
Pokud se mnou hodláš zde diskutovávat, budeš si muset toho moulu odpustit. Nebo tě mám zase já oslovovat - troubo?

Prosím tě, jak bych já, či kdokoli jiný mohl mít obavu, že v Evropě evropská auta převálcuje zcela okrajová mazda? Skejpo, sakra... kolik, ti je, 14? Copak ty nevidíš, kde bude za tři roky Evropský design (viz dnes již C5...)? Čímpak by asi šestka za ty tři roky k tomu designu promluvila? Těmy lex-boky jedině. Copak ty necítíš, jak se opět láme design? Ty nevnímáš to, jak takovému cee´du, či této šestce opět Evropa dokonale ujede? Ty nevíš, že všichni teď budou auta bouchat podle toho, jak to předvedl Mercedes s C-klasse? Ty nevíš, že nastává designový zlom?
skejpa
promin, designovy zlom jsem nezaznamenal. mozna prijde casem ale ted v tuto chvili ho jeste opravdu nevnimam. ale ja nejsem odbornik jako ty, takze me to neprekvapuje 😉 . dale se omlouvam za moulu. nechal jsem se unest a budu si to nechavat pro sebe (pokud nevybuchnu zase >😁 )
nikde jsem snad taky nepsal, ze sestka prevalcuje evropska auta. jen, ze je M6 lepsi. ne, ze je prevalcuje.
a kdyz jsme u toho ceedu. copak nevidis jak prave kia jedinym modelem dohnala evropu ackoliv byla hodne pozadu ? co prijde priste ? mozna ze evropa udela nova auta ktera tomu zase ujedou ale to sou auta nova. to muzes stejne napsat, ze dalsi ceed je predbehne...
a nebojim se ze by vsichni delali design jako Cckovej medved.

GTI, jen mi prosim jeste dodej, kde beres sve znalosti z oboru designu a aut obecne ? Proc si myslis, ze zrovna ty tomu rozumis lepe ?
GTI
Kdybych tu měl vypisovat, co mě při čtení tvých textů napadá... 😄 Většinu si toho v tvém zájmu nechávám přece pro sebe. Víš... chápu tě skejpo, jako mladého horkokrevného (velmi důvěřivého) kluka, který se tu rád soubojuje hlava nehlava. Chybí ti nadhled, zkušenost a jsi příliš zkratkovitý. A upřímný, když tedy potvrzuješ, že nevnímáš ten designový zlom. Já se ti za to nesměji, jen mě těší že se potvrzuje, proč tě tak ta šestka uhranuje. Kdes koupil, že se domnívám, že tu nejvíc rozumím autům? 8-s Uvažuj když píšeš, skejpo, takhle se příliš odkrýváš...
skejpa
tvoje odhady lidi co tu pisou sou dost casto naprosto mylne a akorat tim odvadis pozornost od sebe. to ze mi ty napises mou charakteristiku je vlastne uplne bezvyznamne protoze me jak se zda stejne vubec nevystihuje. ja sem clovek klidny, horkokrevny urcite ne. duverivy uz vubec ne. nadhled mi doufam nechybi a jestli preci, tak v mnohem mensi mire nez tobe. ja dokazu pochvalit auta evropska, japonska i jina. ty dokazes vyzdvihnout pouze koncern, vyjimecne neco jineho (evropskeho) viz C5. to ukazuje jaky mas nadhled, nezaujatost. Kdyz nekdo napise (naschval), ze je passat spatnej, okamzite pouzijes svou horkokrevnost a vyprodukujes "radobyliby" clanek na zachranu apostola apod. Designovy zlom. muzes mi prosim rict, kde si k tomu prisel ? porad si mi neodpovedel, kde beres sve znalosti o designu a autech obecne ? bojis se odpovedi ? a kolik ti vlastne je kdyz ja jsem mlady a horkokrevny ? je snadne se podivat do profilu. alespon se nestydim (kdyz tu sem pomerne casto) to tam napsat...

Shrnuto, podtrzeno. horkokrevny, bez nadhledu si hlavne ty. Nevim co ti japonci udelali. Ja tam vidim kvalitni vuz a chci ho vyzdvihnout - v tyhle diskuzi s tebou diskutuju hlavne proto aby vsichni videli, ze si zatvrzely VW maniak a nemas pravdu.
A kde sem koupil, ze si myslis ze tomu nejvic rozumis ? stacilo se divat na diskuze. Vsude sahodlouhy rozbor a celkovy vysledek dle tveho (casto chybneho - podle me) soudu.
a odpovez mi prosim na otazky.
GTI
Skejpo, upřímně, jsi dojemnej jak koloušeki v mlází 😄 Že já vůbec na tu tvou sebecharakteristiku koukal... dvacetiletý nadržený býček co tu vychvaluje tatínkovu mazdu... že se nestydíš. Já ti tipoval 17... no, tak jsem se o tři roky sek´. To, že má tatínek mazdu, to jsem ovšem odhadl přesně... Bože... a tihle "znalci" tu vypisují své autopostoje... P.S. jsi neskutečný diskuzní kýčař. Ale abych tě příliš nedrásal... já tě, skejpo, chápu. S odkazem na věk máš na své písně nárok... Možná. Měl bys ale vždy dopsat na konec svých textů - říká to můj tatínek.
GTI, neres...proste pre nas je uprednostnenie Passata pred M6 (stara alebo tato nova, to je uplne jedno) nieco nepredstavitelne...a ked uz nedokazes (alebo nechces) pochopit ze M6 (alebo Accord) su oproti Passatu vyrazne sportovejsie ladene limizinky, tak potom uz naozaj neviem..
skejpa
opet odbihas od tematu a bojis se odpovedet. To ze mame v rodine M6 (starou) je pouze duvod, proc se ji muzu zastat. mam s ni prakticke zkusenosti - narozdil od tebe. Nevim proc do toho tahas myho tatu. Ten o auto.cz snad ani vubec nevi a jestli tak snad jen o tom ze je nase M6 v profilu moje.auto. To ze mame v rodine M6 si neodhadl dnes. to uz vis aspon rok a uz si to nekolikrat psal, tak tu nedelej chytryho.
Az se svezes v obou autech, az poznas kvalitu M6 a japoncu obecne a prestane ti v hlave busit znak VW, pak to mozna pochopis.

a ted kdyz ses tady vydovadel a zanadaval, muzu te tedy znovu poprosit, jesli by si nam mohl sdelit tvuj vek ? nebo se za to stidis ? a muzes mi rict nejakou tvou osobni zkusenost s M6, kdyz na ni tak nadavas ? a stale si mi take nerekl, kde si vzal sve designove poznatky ? nebo je to snad jen tvuj subjektivni pocit, co sis vymyslel u monitoru ? Vis GTI, ja tu vystupuju alepson jako clovek. Ty tu si spis jako anonym s nickem GTI. Rekni nam teda o sobe neco a neodchazej porad od tech otazek. vypada to jako by jsi se za to stydel a musel kvuli tomu hanit ostatni...
GTI
Zapomněl jsi dodat - "říká tatínek"

P.S. Myslím, že by ses měl diskuzně srovnat. Je mi jedno, kolik ti je, ostatně to se dá, jak vidíš odhadnout z textů. Ty se k tomu stav obdobně. Nebo, že bych ti do deníčku napsal věnování s krátkým životopisem? Skejpo... píší tu i mladší kolegové a o řád realističtěji než-li ty... asi proto, že se zabývají auty a nikoli to, zda mám nohu 43 či 44. Možná ale, že by ti pomohlo si mě představovat jako 13ti letého bezdomovce, co se stydí za své auto, tedy, za své autíčko - kovovéhop apoštola. Vždy, když budeš mít běsy, představ si to a udělá se ti lépe. Jsou jedinci, kteří jinak diskuzi nezvládají... Bože bože... tatínek koupil mazdu a skejpa se tu může ubojovat k smrti. Přihlaš se, až dopěješ.
skejpa
asi se to vazne bojis rict. treba ti vazne je tech 13. nekdy na to ty tvoje prispevky vypadaj. nekdy vypadas na 50. proto se ptam.

ja neprosazuju mazdu protoze ji zrovna mame. meli sme i vectru, passata, 626ku, scenica a ted M6. mohl jsem uplne stejne chvalit scenica. nebo passata. ne, na scenica sem nadaval protoze to bylo poruchovy auto a passat to byla taky bida. 626ka i M6 nas ale nikdy nezklamali. na 626ce (1996) taky dvoulitr se ***o za celej zivot zadni okenku (2x) a zrala olej (nepocitam kleklou baterku na horach). a v mazde 6 se zasekl zamek. to je cele. a kdyz s tim najedes tolik kilometru a ty auta drzej, ostatni maji podobne zkusenosti, tak si rikas, to nebude jen tak. to auto je pekny a zaroven kvalitni. neni to nejaky hrabani na svym vlastnim pisecku. je to prakticka zkusenost mily GTI. ale tomu ty nerozumis. ty proste jen vidis, ze se M6ky zastavam a to se ti nelibi... Ja nejsem ten kdo by mel dospet...

a napis mi prosim alespon tvuj vek. nebo se uz nemam ptat ? ty se za to vazne stydis ?
To ze neodpovis na otazky a radsi zacnes urazet to me sice stve ale budiz, nekdo to tak dela. ale na tuhle jednu otazku by si odpovedet mohl... si tu da se rici nejznamejsi clen a nemuzes si ani vyplnit profil..

a rikam ti naposled. netahej do toho myho tatu. ja ti taky nerikam, ze za tebe mluvi maminka nebo neco horsiho. kdyz neco nevis tak to radsi nech byt.
GTI
Skejpo... jak, že do toho nemám tahat tvého tatínka, když tvým jediným oslavným důvodem šestky je to, že si předchozí model tvůj tatínek koupil. Já tě chápu, a dokonce si myslím, že to ve svém věku děláš správně, i když na můj vkus příliš naivně. Držíš jak se říká basu. My dospělí tohle rodinné garážové trauma již nemáme a o to s větším nadhledem můžeme psát. Držím ti palec, tvůj zápal je roztomilý... ale postupně se osamostatňuj, abys nezůstal mamince a tatínkovi na kru. I takoví jsou... :yes:
skejpa
zase si neodpovedel ale budiz. vzdavam to. Ja sem, doufam, dostatecne samostatny 😄 prez tyden nejsem doma vubec protoze studuji vejsku v jinym meste. ale to jen tak naokraj. stejne nemuzes vedet jestli jsem nebo nejsem samostatnej kdyz me neznas...

jinak mily dospely GTI. Znovu rikam ze tu neoslavuju M6 proto ze ji mam muj tata. Zastavam se ji, a ukazuju na kvality onoho vozu proto, ze mam zkusenost s autem predesle a pred-pred-predesle generace a oba modely byly dobre. Pokud si tedy nynejsi M6 udrzi stejnou kvalitu (s cimz pocitam) a pridam k tomu pekny exterier a utulny interier (ktery se ti nelibi - to uz vime), musim to auto chvalit. To je preci normalni nemyslis ? Nebo podle tebe nesmim chvalit M6 ? Ja ty zkusenosti narozdil od tebe GTI, mam. V tech autech co tu pises sem jezdil. Proto si muzu dovolit to auto pochvalit. A uz bych to rad neprodluzoval. Jsi natvrdly a nemas vecne argumenty.
Bez si onanovat do diskuze pod passata...
GTI
Teď už tu garáž neomlouvej... na diskuzi (bez ohledu na věk) je to kýč kýčů. A na tu zkušenost opatrně, skejpo... zatím se ti na volantu, když tě k němu tatínek pustí, třesou ruce... na soudy potřebuješ ještě pár let a alespoň sto tisíc kilometrů. Držím palec :yes:
skejpa
no milý GTI, opravdu mě neznáš. řidičák sem dostal 8 dni po 18tinach a od te doby jezdim co to jen jde. Jen bych dodal, že zatím bez nehody 😉 . Troufnu si tvrdit, že už se hodně blížím za ty dva roky k takovým 40.000km což je na studenta opravdu dost. Byl jsem autem i v chorvatsku (bez rodičů mimochodem). Za volantem se opravdu neklepu. Neco sem pochytil treba i kdyz sem jel s otou kramskym na okruhu v jeho zavodnim BMW. mozna mam taky stesti na zname ale svezl sem se uz opravdu dost autama.

Ale co je nejpodstatnejsi GTI. Ja se nebojim byt v diskuzi za sebe. Ty si pro me jen obyčejný anonym s nickem GTI... A tve soudy jsou casto velice nezkusene takze si nehraj na nejakeho rozumbradu. Vek nemusi vzdy znamenat moudrost a zkusenosti...
Koloss
GTI, teď ses dokonale odkopal, jaký jsi pako. Do téhle větve vstupuju jen proto, že ti musím jako další diskutující říct, že základní slušností je odpovědět na otázku. Že je osobní? Ty jsi s tím začal, když jsi napadl skejpu, on ti odpověděl tak teď se vyjádři ty. Kde jsi nabral své "znalosti"? Kolik ti je let? Čím jezdíš?
GTI, preboha prestan. Jednoducho niekto nebude rozmyslat ani sekundu keby si ma vybrat medzi Passatom a Mazdou6. Ja jednozanacne M6 a to uz od roku 2002 ked vysla jej prva generacia, ktoru by som oznacil este aj dnes za najkrajsie dostupne auto svojej triedy. Ani premiove nemecke znacky by ma nepresvedcili. Proste kazdy mame myslienku o naj dizajne trosku inde. Ak sa ti zda nejak nevyvazena nova M6, pozri si este Atenzu, co japonska verzia M6. To je uz totalna dokonalost. Ja ta nechcem urazat, ale preboha chod si so svojim pasatom do *, ved ten je urceny akurat pre businessmana ktoremu je uplne jedno ako to auto vlastne vyzera (lebo to ani posudit nevie) a kupuje si Passata kvoli jeho managerskemu renome. A aj presne kvoli tomu ide to auto absolutne mimo mna. M6 je auto krasne, s emociami, k nemu si vybudujem cit, kdezto ked sa pozriem na Passata tak si poviem, no ideme sa previezt stary pan.
skejpa
:yes: 😉
Z prednej masky a zo zadným LED priam sršia emócie. Nájdi ich v Mazde 6. 😲
skejpa
z ceho ze srsi emoce ? >😁 z passatu ? tam srsi tak akorat "hlavne aby nebylo neco moc napadne"
na M6 najdes emoci tedy vskutku o dost vic. to se snad nebude hadat ani GTI...
GTI
Těší mě, že nechceš nikoho uráže, neurážej tedy ani sebe. Vždyť, kde bereš tu odvahu stavět vedle sebe mainstreamová auta, z nichž jednoho se prodá v Evropě asi pětkrát více... Tak uvažuj o jakém autě většinou uvažují ti, co kupují střední mainstream... šestka to není.
skejpa
uz se to tu psalo milionkrat. NENI TO O PRODEJNOSTI. passat se proda vetsinou do firmy. kdyz pak vezmes M6 a passat bez toho kolik se jich u nas celkove proda, srovnavat je vklidu muzes.
Koloss
A to už tu taky bylo - nejprodávanější salám je Vysočina. Je tedy nejlepší? Tvé auto je tedy Vysočina tvých snů? Mně zasytí, ale když si sednu ke Křemešníku, tak sežeru půl štangle ani nevím jak.
Tady jde spíš o to, že ty jako mladý klučík prostě upřednostňuješ sportovně střižená auta. To je všem mladým klukům vlastní. Ale oni jednou dospějí a pak najednou podepisují objednávku s manželkou a deckama na nudného evropského kombíka. Čím to je?
Že by byli znudění, otrávení životem? 😉 Ale i v tomhle věku můžeš mít sportovního ducha, jet si svoji vlastní jízdu a nepodléhat reklamě a vymývání mozků. Pak si třeba koupíš krásného japonského kombíka... 😄
"krásného japonského kombíka"... >😁 >😁 >😁 Proboha, a kdo to vyrábí?
skejpa
treba nova M6 je v kombi a tmave modre barve hodne vydarena. zatim alespon na fotkach...
No, sám musíš cítit ten rozdíl ve slově "krásný" a "vydareny". Já vím, že krása je vnímána poněkud subjektivně, nicméně za sebe mohu o té tmavomodré kombi M6 na fotce říci to, že je tak akorát nová, nic víc. Kdo v tom vidí vskutku KRÁSNÉ auto (ne jenom "mě se fakt líbí"), ať se přihlásí.
A nejlépe na očním 😉
skejpa
nj ja se teda hlasim, ze se mi opravdu libi. a panovi dole v diskuzi se taky libi. to same muzu napsat o evropskych kombikach...
skejpa
zrovna asi pred mesicem jsem byl na brigade a do kanclu zamnou prisel pan okolo 35 let. mel manzelku a maly dite. slovo dalo slovo a dozvedel jsem se ze si prave koupil pofaceliftou M6 2.0i v kombiku. rikal, ze je naprosto spokojeny.
Dalsi dukaz je preci jen nase rodina (ja vim GTI, uz zase...). M6 bylo jedine auto, ktere vyhovovalo jak mamce tak tatovi. To ze se libilo i me a mymu starsimu brachovi uz je nepodstatny. Podstatny na tom je, ze si to vybrali, da se rict, postarsi lide (50 a 44 let jim tehdy bylo). Jde jen o to, ze jsou aktivni, casto jezdi na hory a mazda se jim proste libila jak vzhledem, tak svou spolehlivosti (overena drivejsi 626kou). Cim to je ?
Mě by spíš zajímalo, co jsi chtěl říct tím, že si jeden pán a vlastně ještě jeden postarší pár koupili mazdu? Víš co je na světě takovýchhle párů? A každý jeden si koupí úplně jiný vůz. Navíc, tady u nás doma, nebo lépe - v nejbližším evropském okolí, takoví lidé ponejvíce kupují úplně jiné vozy. Než mazdy. A nechtěj mi říct, že naši otcové a matky, bratři, sestry či děcka jsou blbci, to bych slyšel nerad... Bez ohledu na to, jestli jezdí na hory či k moři. A druhá věc, spolehlivost ověřená vlastnictvím JEDNOHO kusu jiného tovaru téhož výrobce je totální pitomina, to musíš uznat sám.
skejpa
kdyby to byly jen dva kusy tak jo. ale vzhledem k tomu ze M6 vyhrava dost casto testy spolehlivosti (viz. autobild a 100k km) tak to asi nebude blabol.
samozrejme ze si nebude jedna vekova skupina kupovat jeden typ vozu. kazdy sme jiny...chtel jsem tim jen reagovat na to, ze si rikal: "To je všem mladým klukům vlastní. Ale oni jednou dospějí a pak najednou podepisují objednávku s manželkou a deckama na nudného evropského kombíka."
tzn. ze ikdyz lide dospeji tak nemusi kupovat toho nudneho kombika jak popisujes. nebo chces rict, ze ti lide co si to koupili udelali blbost ? nebo ze nejsou moudří ?
>😁 >😁 >😁
Mam predajne cisla od importera Skody Slovakia.
OI sa predavala v pomere 30:70 ....cize 30 percent sukromne a 70 firmy. A to i napriek tomu, ze 1,9 TDI bola asinajlacnejsia vo svojej triede.
OII sa predava v pomere 12:82 cize 12 percent si kupia rodiny a zvysnych 82 bolo predanych do firem. OII je najdrahsia vo svojej triede a to preto, ze nestaci vyrabat. je vzdy lepsie, ked zakaznik pride do predajne SKoda, pozrie cenu a ide prec, akoby sa mal rozhodnut a dostat odpoved, ze cakat musi 1,5 roka 😉
Ako ich kupuju firmy snad ani nemusim pisat, hlavne Slovaci vedia ako to v tejto nasej skorumpovanej zumpe funguje 😉
Dolezity argument je i ten, ze Skoda ma servis na kazdom rohu a je dostatok dielov na rychle opravy. To, ze Mazdu, Hondu, Toyota opravuju firmy 1x za rok a Skodu 6x za rok - nikoho v tych firmach nezaujima. Jedna sa o poistovne, banky, holdingy, monopoly a pod.....cize silne firmy, ktorym su naklady u pr..le!
Podobne je to i s Passatom. Takze si vypocitaj, kolko by mala Octavia skutocny predaj bez firiem haaaa?
Staci sa previezt pocas tyzdna (same Octavie s BA znackou -firemne).Pocas vikendu skoro ziadna Octavia ...okrem par starych, vyradenych, ktore si nakupili tuzeri
>😁
Nastastie uz i firmy prechadzaju na ine znacky. v roku 2007 napr. Kofola nakupila namiesto Fabii nove Yarisy a podobne presli na Yarisy dalsie dve firmy. Stale viac firiem prechadza na Ceedy a teda o nejake 2 roky bude situacia uplne ina 😄
Tolko ku Skodovke.
Moj spoluziak pracuje u ceskeho importera VW a tak skusim zistit nejake podrobnosti o VW ...potom ti ich mily GTI napisem 😉
Seki1 myslím,že tvou "válku" proti Octavii(Škodovce) tady již všichni známe,nechápu tě,ale neberu ti to,jen si to pro příště nech pod jiný článek ok? 😉
PS:Tu větu o silných firmách,které mají náklady u pr... to si snad nemohl myslet ani vážně,právě efektivita nákladů je to co těm firmám pomáhá k jejich ziskům v dnešním konkurenčním prostředí 😉
...ale myslel som to vazne. Na zaklade znameho v jednej takej firme 😉
Vies coje pre firmy argument? T, ze na japonca (ked nieco odide) sa musia diely objednat a cakat 24 hodin. K tomu pripocitaj najblizsi servis 20-40 km a je to!
Na japonca musia cakat 48 hodin a Skodu im opravia prednostne na kazdom rohu do par hodin (maju to v zmluve). Vypadok 48 hodin (jedneho zastupcu) by malo fatalny nasledok .....preot japonci dosahuju nizsie predajne naklady. Ta obrovska siet Skodovackych servisov ma vyznamnu ulohu pri predaji.
oprava....nizsie predajne VYSLEDKY tam malo byt
tak to jenom já mám tu smůlu, že vždycky, když zavolám do škodováckýho servisu, tak mi řeknou přijeďte až příští týden?
Já se na to ptal známého,proč vybral jako šéf do firmy škodovky,sám řekl,že by volil japonce kvůli spolehlivosti a ceně,jenže prodejci japonských značek mu nebyli schopni nabídnout takové prodejní podmínky jako škodovka,protože tu nemají takové zázemí
KONECNE! Ano...presny a trefny argument. Japonci doslova kaslu na urcite zalezitosti a tym si odburavaju predaj.Otazne je, ze ci sa im oplati vybudovat tu rozsiahlejsiu siet .....mam taky dojem, ze CZ, SVK nepovazuju za dolezity trh.

To anon😒br /> Ano...taka banka objedna 150 OII a ma v zmluve prednostne a promptne vybavenie servisnych ukonov. Preto jedinec, ktory ma jedno vozidlo musi cakat.
Karel_Povalec
Tech 48 hodin neni az tak uplne pravada. Co vim, tak sklad dilu Toyoty je zatim nekde u Vidne a vsechny dily posilaj "rychlou" sluzbou (nevim jestli DHL, TNT nebo Fedex), pokud dil objednaj do 2 hodin odpoledne, tak druhej den rano maj dil v servisu. Husta sit servisu taky neni vsechno. Podivej se, kolik servisu ma Opel a zkus se nekdy objednat. Pred par lety, kdyz jsem byl nestastnej ridic vektry, tak se na opravu bezne cekalo 4 tydny a dalsi 2 tydny to "opravovali" (=cekali na dily, i kdyz vedeli, co budou opravovat). Toyota ti prohlidne auto prakticky na pockani a na garancky objednavaj pohodlne tyden predem a kdyz hodne tlacis, tak se vzdycky dohodnes.
Onane GTI, začínáš mě bavit a * zároveň. Tvrdíš že Mondeo má větší image než Mazda 6? Chachá, ty považuješ kýč za záležitost image? Pročpak je již teď Mondeo okoukané? Proč to tak bylo i u třech minulých verzích? Protože to je styl Forda - ihned se zalíbit. To je imidž k *! Auto na dva měsíce, viva la konzum! 8-s
souhlas, až na to, že pro mě bal okoukanej hned co jsem ho viděl, tolik chromu na masce to by tak nesprasil ani tuningář z Velký Lhoty
Na to, aby 6ka smetla apoštola a nebo oktavku budeš muset ukecat ty statisice lidí po celé evropě, aby si je přestali kupovat a přešli právě na 6ku. Hodně štěstí >😁
Neni to pravda, Mazda ma spoustu svych charakteristickych krivek a narozdil od vetsiny ostatnich znacek z Asijskeho regionu ma i svou vlastni tvar a styl. Ano trochu ji to trvalo, ale modely 3 a predevsim 2 a 6 uz mluvi stejnou designovou reci. U starsi 3 se to jeste neprojevuje naplno, ale nezapomen jak je uz na trhu dlouho a brzy prijde nastupce. Co se tyce designerskych linek, stoji napriklad za zminku linka, ktera obepina predni kola a pak vede pres kliky dveri az na zad. Diky tomu vypada 6 ze predu svalnateji. Tato linka byla poprve videt na Mazde RX-8 a ted je implementovana uz i na Mazde 2. Od dob RX-8 se dostala na par dalsich vozu, napriklad Mercedes-Benz CL...

Jinak se da stejny styl najit i na CX-7 a CX-9 nebo na Mazde 5. Jenom u 6 bylo potreba dat vetsi duraz na sportovnost, proto je trochu ostrejsi a agresivnejsi. Osobne povazuju 6 za nejhezci auto stredni tridy, nasledovanou sestreskym Mondeem. Citroen C5 zatim nevypada spatne, ale otazka je, jak to bude v realu. Maz6 vypada totiz nazivo jeste lip nez na fotkach. Co se tyce dalsich konkurentu, tak Passat je designove temer mrtvy a i muj deda prohlasil, ze vypada nudne. Ikdyz co se nudy tyce, kraluje Avensis. 407 je katastrofalne nevyvazena a jeste s prihlouplym usmevem a nova Laguna? Tu beru jako nepovedeny vtip...

Takze shodneme se snad pouze v nadeji na lepsi Vectru, snad se povede. Jinak vede Mondeo a Mazda6, to si uvědom.
GTI
Pokouším se si to uvědomit... při pohledu zpředu na šestku to ovšem nejde ani když se k tomu přemlouvám 😄 Ovšem, kdyby šestka měla příď z Mondea a Mondeo záď ze šestky o jisté naději bychom mohli uvažovat. Takhle nezbývá, než být fascinován (doslova), jakou porci elegance dokázal Volkswagen do Passata vtělit... v tomhle předběhl všechny opravdu o délku segmentu.
Na té jedné fotce vypadá opravdu divně, ale je to jen fotkou. Počkej si na realitu a pak suď. Nepřišlo ti někdy, že má Passat trošku těžkej zadek (trošku dost). O nevydařených zadních světlech, které jsou špatně čitelné ani nemluvě. Na každém autě se dá něco najít 😉 .
GTI
Těžký zadek? To sis poplet´s mondeem. Apoštol je vskutku vyvážený, v tomhle ho nenachytáme na ničem. Ta zadní světla souhlas, když za ním člověk jede, pak blinkry nejsou moz výrazné. Nejde o to něco najít... sakra, podívám se na předek auta (zrovna tak je to u RX8 či CX7) a mám jasno, jestli to může být ikona... navíc v Evropě. Mimochodem, často to tu píši, japonci neumí předky... to se netýká jen mazdy.
skejpa
ja kdyz se podivam zepredu na nynejsiho passata tak tam nevidim opravdu nic moc podareneho. to kdyz kouknu uz na soucasnou M6 tak je to radost. ty svetla, to ma proste stavu. a nova M6 pridava vic... ja bych rekl ze japonci predky umi, stejne jako cela auta...
GTI
aha...
Klaudius
Postav vedľa seba kombíky Mondeo a Passat. Ten atlét, to je mondeoo, pupkáč vedľa Passat. 😉
GTI
Ty kombíky raději vedle nestav, neboť za zadní boční okno by se muselo mondeo stydět ještě týden... Harmonie, (zejména zadních partií) to je to čeho se kombimondeu citelně nedostává.
nechápu jak někdo může srovnávat passata- auto, který má zastaralý podvozek a "traktoroidní" motor s novým mondeem? Přestaňte na ty auta jenom koukat a zkuste se v nich svézt.
skejpa
GTI ty si fakt mimoň. kombik mondea je ted jeden z nejhezcich co je na trhu ! to snad vubec ani nemuzes porovnavat se starym passatem ?! 8-s ty uz si tim VW opravdu zesilel...
GTI - Nejsi ty náhodou designér u VW??? 8-s
skejpa
si delas srandu, vid ? VW do pasoše vtisklo akorat tak porci konzervativnosti. a to taky znamena hodne nudy. pokud design hodnotis podle toho, ze tolik nestarne a je dostatecne přehlédnutelný, pak to chápu....
Ano v eleganci Passat kraluje, to priznavam, ale bohuzel to s sebo nese dan v podobe velke konzervativnosti. Tu si pak nekteri vykladaji pozitivne jako nenapadnou eleganci a jini jako velkou nudu... Jak se k tomu kdo postavi uz zalezi hlavne na veku, socialnim postaveni a castecne na vkusu. Psat, ze jsme kazdej jinej, by bylo uz tolikrat ohrane klise, ale je to proste pravda.

Aby bylo jasno, jsem velkej evropskej patriot a pral bych si aby to VW natrelo Toyote a rozhodne bych asijskou konkurenci pred Evropou nehajil, pokud bych k tomu nemel poradny duvod. Ale tady jsem ho nasel, tohle auto me proste nadchlo a k designu nemam jedinou namitku (zatimco k Lagune a 407 jich ma tisice). A kdybych se tedy rozhodoval v teto kategorii, vaham pouze mezi Mondeem a M6.
skejpa
nic nez pravda ! HAWK :yes:
Ako hovorím, Passat nie je nudný. Je veľmi atraktívny a človek sa za ním otočí. :yes:
skejpa
passat je nudny. neni snad nudnejsi auto nez passat - v jeho tride... a za passatem se opravdu uz nikdo neotaci. mozna tak majitel, kdyz mu ho nekdo krade...
PANE VY JSTE MAGOR
Ronault.
Nevím kdo si má co uvědomit, že by samomluva >😁 Jinak hodnotit design si musí každý sám. Mě osobně tohle připomíná minulou šestku a pár drobností má podobných na jiných vozech, ale to je tím, že je to střední třída a těžce se něco modeluje tak, aby to bylo originální a snesitelné. Jinak Tvá chvála nové C5 mě nepřekvapuje, protože C5 je z mého pohledu naprosto nudná a je to zpronevěra všemu, co kdysi znamenalo CITROEN. Zadní víko kufru BMW, světla audi, předek rádoby CITROEN. Nic, co by řeklo, ano toto je avantgardní stroj pro který bych šel do Citroenu. 😒 No a považovat design Passata za nejlepší je směšné. Ten byl OUT už při vzniku. Mimochodem zadní kolo v blatníku úplně zapadá, 16" jsou tam ztracené...
GTI
Ztracený jsi, Renaulte, především ty. To přece není negativum apoštola. Tys neviděl Mondeo? Copak ty nevíš, že jak auta nabírají masu hmoty, že se musí do podběhů umísťovat náležité průmery kol? Ty nevíš, jaké průměry ti kdejaká automobilka nabízí? Ty nevíš, že v tomto segmentu je běžná osmnáctka? Jinak, jak tě čtu... C5 je nuda, Apoštol nuda, tak jen nová Laguna... asi... co? 😄 Tedy auto, které vy renaulťáci rádi řadíte do střední třídy, ačkoliv si dozadu težko sedne středoškolák s vojenskou mírou.
"Ty nevíš, že v tomto segmentu je běžná osmnáctka?" ...No osmnactky na Passatovy jsou bezny asi jako verze 3.6 s 300k. ;-\
GTI
zajímavá úvaha... ;-\
...nepisesnahodou o Octavii? :no:
I když dáš do Prassata běžné 17", tak v tom obrovkém nevkusném kusu plechu to kolo zapadne. Prassata vidím každý den a pokaždé se musím divit, jak to inženýři v VW zprasili, když vypadá jako žena s * a la doskočiště pro slony. Něco o vývaženosti, kterou ty jako vyznavatel VW vyznáváš, se Prassata vůbec netýká, to bys ale nemohl být zaslepený omezenec. Nemodlíš se večer k VW náhodou? >😁 Mimochodem o Laguně jsem nemluvil. Navíc její design si zachoval, co měl a dokonce se vylepšil. A taky má to, co Prassat nemá, vyváženost a originalitu. Důvody proč je C5 nudná jsem detailně popsal. Zkus taky své názory odůvodnit, pokud to krom prádného tlachání dokážeš
Ronault.
Sorry, zapomněl jsem se přihlásit
Ronault.
A abys věděl, pane odborníku, Ty se nevyznáš ani ve vlastní oblíbené značce. Zavítal jsem do ceníku Prassata všechny verze nají 16" kola, pouze verze 3,2 FSI má 17". Tvůj hlavní problém je ten, že se jen děláš chytrý svými útočnými poznámkami, ale skutek utek. Svoje kecy zkoušej na hlupáky, tady nemáš šanci :-!
No taky mi ta tahle Mazda zatim moc nerika, urcite ne po skvostu minule generace (tolik nadcasove auto se jen tak nevidi), a uplne to zabili tema motorama. Japonec, zvlast kdyz se s timhle dizajnem snazi umele vytvorit sportovni design, si nemuze dovolit mit v dnesni dobe dvoulitr s jen 108kw a uz vubec ne 2.5 s jen 125kw, to si muze dovolit Ford, Japonec. Tohle auto neni Mazda6, tohle je Mondeo s ketrym pak u Mazdy udelali redesign. Zlata min. generace nebo RX8, to je ZoomZoom v dokonalosti... No tesme se na Hondu, snad nas Accord nezklame a zvesti ze upravili motor 2.4 z min. generace a ma ted mit aspon 210k zni hooodne nadejne (slysis Mazdo??? O 40 koniku vic nez tvuj dvou-a-pul litr).
Neodpustim poznamku ze Passat je stejne osklivejsi nez nova M6, rikam to uz dlouho jak posledni Passat pusobi obludne a ne-VWovsky a nechapu jak se posledni generace muze libit. Ale asi moc nelibi, az na vyjimky je vidim jen jako letistni taxiky a firemni auta pro nizsi managment.
Blue Sun
Až jednou dospěješ, pochopíš, že motor nejsou jen koně a auto není jen motor.
Až dospeješ, zistíš, že motor s objemom 2,5 a s výkonom 170k nie je šetrný.
Ghostyx
No ono i ta 2.4 (puvodni 191 konova) v Accordu neni zadne terno kamo, bezny prumer je 12 litru na 100 a to jeste jsem jezdival docela klidne a jen obcas prudceji zrychloval treba pri rozjeti na krizovatkach... 12,5 mam ale hochu i na sve nove CX-7 a to je vykonove i velikostne docela jiny kafe... 😉
Znám člověka co Accordem 2,4 jel za 5,6. Běžná spotřeba při normální jízdě je kolem deseti litrů. CX7 je krásné auto, ale 12,5 je hodnota na kterou se dostaneš jen párkrát za život. Většinou bude brát víc.
naco sa tu vyjadrujes? Citaj si clanky o koncernovych autach a ostatnu produkciu nechaj pre inych. Tvoje neobjektivne zvratky si nechaj pre svoju manzelku. Sadni do svojej Fabie, vyraz na D1, pusti si Claptona a pocuvaj skvostny zvuk HTP 😉
Ghostyx
A tady musim s GTI-m souhlasit, nova C5 to bude opravdova naloz a zrejme i nekorunovany kral v pristim roce ve tride... :yes: :yes: :yes:
GTI
Lovap
Môže byť - ale pre mňa je to "hnus fijalovej". Nie že by to bolo nejaké nepekné auto, ale jednoducho jeho štýl nepasuje k pojmu CITROEN. K značke Citroen pasujú autá, ktoré vyžarujú avantgardu a pohodlie a C5 nevyžaruje ani jedno ani druhé. Má príliš športových liniek.
:yes: :yes:
bože to jsou zase chcance >😁 ty bys mohl reprezentovat republiku za blbost
skejpa
Je věru k smíchu poslouchat kárání Mazdy od příznivce VW za "absenci mazda stylu či mazda křivek". Tož troubo,porovnej Mazdu 626 GE s Mazdou 6 a s touto novou 6-kou..myslím že odkazy jsou více než jasné. A vůbec,proč buzeruješ Mazdu za křivky, když tvůj bůh Passat odjakživa žadné nemá? Slovo křivka chápeme jako nerovnou linku, to si uvědom. Chápu že je pro tebe spojler překombinovaný, jelikož tvá obliba v jednoduchosti ti zabraňuje pochopit. To nic, nemůžeš za to. Ale kritizovat za neevropský úsměv, chochó, to u Japonce zvládne jen duševní chudák ba možná i retard. A to ty snad nejseš, nebo jó? >😁
skejpa
tvrdý ale trefný 😉
fajn.vykony mozno niesu uplne vysoke, ale zober si pohotovostnu hmotnost. priblizne 1300 kg... Sam si zisti o kolko sto kilo je tazsie mondeo,passat,laguna a spol. Mazda je s prehladom najlahsia, akurat nova A4 ma podobnu hmotnost, cenu uz ale nie... A chyba tomu interier nemecky? Ale jasne... Motory? Okrem bmw nemali nemci nikdy lepsie motory ako japonci...
GTA je snad od ALFY ne??
...a nejlip,kdyz tam aspon jedno pismenko bude cerveny ...kazdej spravnej buranskej pozer prece musi vsem okolo davat jasne najevo,ze s nim nema cenu zavodit,pac mu to "tahne vocpodu" a "do kopce to jede 160 za 5 litru"
marianek
Mazda nam zde predvedla jak uzasne tvary umi vtelit automobilu. Zde je vice nez dustojny nastupce velmi uspesne M6. Dotazene blatniky, ktere precizne navazuji na naraznik. Nad nim uhrancivy pohled shoguna. Tento klenot na kolech reprezentuje dlouholetou kulturu zeme vychazejiciho slunce. HRDOST JE NOVYM SYNONYMEM MAZDY6.
Ve sve tride bude mit podle vseho zatim jen jednoho konkurenta. Bude tim bratr Mondeo. Mondeo je velmi povedenym vozem, ale neco mu proti M6 chybi. Passat je proti M6 prilis malym hracem, ktery se prodava ve vetsim mnozstvi jen v jednom regionu. Navic vedle M6 vypada jako sedlak vedle hrabete. C5 muze uspet, ale velice bude zalezet na cene. Tu Mazda stanovila vyborne. Nic naplat, stredni trida ma dustojneho a hlavne hrdeho krale.
Ghostyx
No mozna cenou..., ale uprimne, ja si myslim, ze kralem v pristim roce bude jednoznacne C5. Takova avandgarda jakou nastinili designeri exterieru, ale hlavne interieru v C5-ce se myslim jen tak dlouho neuvidi... :yes: Mondeo, tahle nova 6, Passat, nova Laguna jsou dobry kary, ale na C5 mit proste nebudou a to si priznejme... :-!
marianek
Naprosto souhlasim, ze nova C5 se povedla. I kdyz skoro pohrdam kombiky ve stredni tride a vys, C5 kombi je velice povedena a kdybych se rozhodoval mezi sedanem a kombi C5, byl by to kombi v cerne.
Jde ale o Citroen a zde je velke ALE. Citroen byl vzdy nestandartni, avantgedni, vzdy jiny, nez je standart. Nova C5 vsak ztraci tu avantgardu tolik vlastni Citroenu. Timto ziskava nove zakazniky na ukor nemeckych znacek, ale mozna take ztraci sve dlouholete skalni fandy.
M6 se ale povedla a pritom si udrela, snad i zvysila svou image. Na prvni pohled je to Mazda se vsim vsudy. Pochvalit musim interier. Na oko velice povedeny, a u Mazdy samozrejme kvalitni balicek sportovniho a luxusniho nadechu.
Lovap
Pravda - C5 nie je ani avantgardná a ani z nej nesála pohodlie. Navyše je v interiéri doslova pretlačítkovaná. Povedal by som, že nová Laguna je viac Citroen ako C5.
Ghostyx
Me osobne se pretlacitkovane palubovky moc libi, pripadas si jako v kokpitu letadla, viz palubovky Audi, ktere povazuji za jedny z nejdokonalejsich v soucasnosti, proto posun C5 timto smerem hodnotim velmi kladne... :yes: Laguna se mi taky libi a musim rici, ze kdyz ji vidim v realnem provozu, tak cim dal, tim vic. Ta ponekud rozporuplna svetla na kufru, kdyz pak vidis jak pred tebou sviti v realu, jsou dokonala... Podobne jako zadni lampy u Passatu, byt to nejsou ledky, ale stale jsou zajimava a nadcasova. :yes:
Skús si postaviť Passat a Mazdu 6 vedľa seba. Kto bude vyváženejší. Ale nejde len o zhľad, motory, ale aj o interiér. Myslíš, že aj ten interier je symbol hrdosti? 😲
marianek
Mazda samozrejme. Passat vedle ni bude vypadat jako chudy pribuzny. Dobrym porovnanim jsou Mondeo a Passat vedle sebe. I tam Passat vypada levne. Kdyz se podivas do interieru, tam Pasat prohrava nejvic.
Ghostyx
Co u nove 6-ky velmi kvituji je, ze konecne japoncici prisli na to, ze existuji zadni i predni parkovaci senzory a ze je to dobra a potrebna vec, kdyz nemate treci plochy u celolakovaneho autaku a bylo by dobre je davat uz od vyroby, aby zdejsi showmani v tzv. autorizovanych servisech vam nemuseli hned podelat novy interier a exterier pri jejich dodatecne a mnohdy neodborne montazi... :no: Mozna taky objevili, ze existuje i elektricke zklapeni zrcatek, ale to z obrazku nelze vypozorovat... Uz bylo na case! 😉 To treba ve velke CX-7, kde je to potreba jako sul jeste jaksi neobjevili... :no: Takze skoda! 😒
PROBLEM MAZDY 6.ZE MAZDA JAKO TAKOVA JE SOUCASTI KONCERNU FORD,COZ PRO ME ZNAMENA SOLIDNI PLATFORMA OD MONDEA,MAZDOVSKY ZAOBLENY SPORTOVNEJSI VZHLED,ALE VZHLEDEM K TOMU ,ABY MAZDA BYLA LEVNEJSI JAK SESTERSKY FORD MONDEJO TAK MAZDA NABIZI ZASTARALEJSI A MENE VYKONE MOTORY,COZ JE PRO MAZDU CELKOVE VELKA SKODA,PROTOZE AUTO NEVYPADA SPATNE ,ALE MOTORY ,HLAVNE NAFTA A VYKONOVE PARAMETRY PODLE MEHO PODPRUMER,VE SROVNANI S EVROPSKYMI AUTY A NEKTERYMI JAPONSKYMI AUTY (ACCORD,AVENSIS,LANCER,LEGACI),PODLE MEHO PEKNE AUTO SE ZDARILIM KABATEM,VITECNYM PODVOZKEM OD MONDEA,PEKNYM ALE PRUMERNYM INTERIEREM,HLAVNE NECHAPU PROC STREDOVE VYDECHY VENTILACE MAJI JINY TVAR ,JAK OBA BOCNI.ALE IPRESTO SI MYSLIM ZE MAZDA BUDE USPESNYM VOZEM.
Když vynecháme to PSANÍ VELKÝM PÍSMEM a nějaké ty chibyčky (nic ve zlém >😁 ), tak v zásadě souhlasím. Mazda měla už dříve (626) poměrně velmi slabé benzínové motory (diesely neznám), světlou výjimkou je současný 2.3 turbo benzín v Mazdách MPS a CX-7.
Kluci, motory, v zatím stávající M6, jsou relativně nové (jako samotná M6), takže asi ani ne zastaralé, měl jsem benzin 2.0i, 104 kW a byl velmi dobrý, teď mám M6 po faceliftu 2.3i a nemůžu si stěžovat. Navíc to, že ten motor je opravdu dobrý dokládá fakt, že se (2.3i) dává do nového Mondea se sníženým výkonem ze 122 na 118 kW a do nové M6 půjde přesně tento motor se zvýšeným objemem na 2.5 a mírně zvýšeným výkonem 125 kW a točákem s lepší chakteristikou záběru "odspodu". Takže tolik jen malá poznámka k výběhovým typům a zařazováním motorů a technologie v rámci neexistujícího koncernu Ford-Mazda. Ford tam má, pravda, nějakou třetinu, ale do vývoje nikomu v Mazdě nekecá.
Ke spolehlivosti M6 můžu jen říci pozitivní zkušenosti (asi bych jinak ani nešel znovu do další). Je to bezproblémové auto a asi i značka (předtím jsem měl sedan 323 1.8i). P.S. a opravdu nejsem dealerem žádné značky aut, jen spokojený soukromý uživatel.
Mazda 6 nemá s Fordem Mondeo nic společného. Motory bere Ford od Mazdy to je další věc. Diesel je podprůměrný a v čem? Je to standardní výkon a úplně dostačující, ostatní automobilky mají +- podobný. Mimochodem k dispozici bude později 2,2 o výkonu 136 kW!!! A benzínové, no ukaž mi benzínový motor bez turba, který má podobný výkon, snad jenom BMW. Takže si napsal úplnou ptákoviny.
Co třeba Honda 😉
Ktery motor ma podobny vykon bez turba? Nevim, ktery ma podobny, ale vim, ktery ma vyssi - oba motory Hondy v soucasnem Accordu (2.0 - 114kW a 2.4 - 140 kW).
Tak se nám šestka konečně finančně vybarvila. A jsou to velice hezké barvy. 😉 Je tady vidět jasný kurz, nabraný CX-7 a upřesněný M2. Ano, někteří zastánci pěti hektarů rovného plechu kolem zadního kola (přerušených jediným zlomem) si vždycky najdou zástupný problém své nesnášenlivosti vůči čemukoli, co nevyjelo z brány koncernu, ale to je jejich problém. Tady diskutujeme o autě, které bude (pokud dodrží své standardy) kvalitní, velice spolehlivé, přiměřeně výkonné a krásné. O prodejích se nebavme, to by vydalo na rozsáhlou studii o ovlivňování psychiky jedinců i stáda. 😉 Mimochodem, ten motor 2.0i je přesně vybalancovaný mezi výkonem a výdrží. Nebyl by problém vyhnat z něj dvaceti - třicetihlavé stádo navíc, jenže už by nenatočil nějakých 400 tkm, což by spoustu lidí asi naštvalo...
prosím Tě ty odborníku, už přestaň pomlouvat ostatní značky jenom proto, že jsi zakomplexovanej na vw a máš mindrák z toho, že něco jinýho je kvalitnější...

a bohužel, když se podíváš na testy TUV tak je to jasný...
a protože nikdo nic jinýho než TUV nevymyslel a protože skoro nic jinýho není, tak jak se říká v kulovym blesku, je to "skoro" směroplatný...

buď jseš z importu vw nebo děláš pro vw...
pro mě jseš typicky český přízemní připosR@ný maloměšťák, co na dovolenou jezdí na "mácháč" do chorvatska a svět zná podle otočnýho globusu... točíš se do prava, že?

P.S.: pro některý lidi, je design M6 opravdu sportovní... :-!
GTI
No, myslím, stydlíne, že u toho tvého "mácháče" bys našel zaparkovaných více šestek než-li Passatů 😉 Jinak se nemusíš nutit do psychologických rozborů mé duše, jsem poměrně normální kluk, uznávám, že již delší dobu po záruce, to mi ovšem nebrání v orientaci uvnitř složitého autosvěta. Možná právě proto... Co se týká té tvé sportovnosti... no, tak v tom jsi uhodil nepochybně hřebíček. Pokud chce auto sportovně vypadat, mělo by i sportovně jezdit. Můžeš se tu pokusit vypsat tu sportovní jízdu s šestkou... na tom 115 koňovém motoru. A konečně, zvykej si na to, že jsou lidé, kteří své autolásky neodečítají z plakátů na zdi nad pelestí, nýbrž ze svého reálného života na silnicích. A nemusí je prostě uchvacovat auta, která uchvacují tebe... Tak to totiž v životě dospělých chodí. Na to nemusíš být ani opravář u mazdy tam u vás na vsi, abys zaujal postoj, který zaujímáš. Já vím, je to složité, ale uvidíš, že jak půjdou roky, budeš si stále víc uvědomovat, že to nejdůležitější ve světě aut se (pro tebe) odehrává v Evropě. Proto cti evropské automobilky. Vyrábí nejkrásnější auta na světě... Nebo se odstěhuj do Tokia, tam by z tebe měli určitě radost.
Dinar
😄 :yes: jo, jo, sportovní auto, nová šestka bude opět nejprodávanějším autem střední třídy se základní motorizací. To proto, že Mazdy kupují sportovci. 😉
Ztrácíš úroveň, GTI, dříve jsi se přes urážky přenesl, poslední dobou kolem sebe kopeš jako lichokopytník. Sportovní jízda nebude ani v 318i a přesto sportovně vypadá. Jen je pro lidi, kteří chtějí auto se svěžím vzhledem, přestože jezdí 50/90/130. To nejdůležitější ve světě aut se odehrává ... ano, jak už jsi sám napověděl, na celém světě. Proto je tak zdravá konkurence - aby popíchla ty, kteří zaspali. A to, že přišlo auto, které je lepší než tvůj oblíbenec, si zas tak neber. Za čas přijde nový Passat a taky dostane šanci být nejlepší. 😉
GTI
Nech si laskavě ty své chatrakteristiky. Jinak pokud se domníváš, že šestka je "lepší" než-li premianti třídy, moc do aut tedy asi neděláš. Je nová, to ale neznamená že lepší... Ono to bude spíše tak, že se ti šestka hodně líbí... no, to je ovšem kategorie o ničem. Co se ti líbí, to tu nezajímá nikoho.
Vždyť jsem to psal, potrefená husa... 😉 Do aut dělám pětadvacet let a nikomu nevnucuji své názory, ani je nevydávám za jediné správné. Prostě se mi šestka líbí asi tak, jako tobě Passat. Snad máme oba právo na život a na svůj názor. A od toho je tady diskuze, aby každý mohl říct svůj názor. 😉 Klidně přistav Passata, vedle postavím šestku a můžeme srovnávat...
Pěkně kopeš, pupíčku!! 😄
Zajímavé je, že když přišel Passat, byl ve tvých příspěvcích přímo apoštolem. Aniž bys ho vydět na živo, či ho jel projet. Ale emoce si rozhazoval všude. Ale měl bys ses řídit tím, cos sám napsal "Co se ti líbí, to tu nezajímá nikoho." 😲
no, pravda, pořád jsem ještě mladej, ale na rozdíl od toho blábolu, co tady píšeš, nemám 15,20 a už ani 30.

to že má auto v základu 115 koní, je jako málo... aha ono u pašíka je v základu víc... sorry ale ještě nedávno bylo i u prémiový značky audi v A4 ...1,6 ... teď pravda přitvrdili, ale M6 se necpe do segmentu "prémiový" třídy... jak tady novináři často uvádí...

můžeš mít 100 p.s. a uděláš auto se 120 p.s.

protože já sám mám 100k auto (služební - ani se radši neptej kolik k má moje soukromé ... 260)a bohatě stačí...

říká Ti něco hmotnost?? ale asi jo, podle toho jakej máš rozum tak hlava ti váží aspoň metrák...

To nejdůležitější ve světě se odehrává v Americe - trdlo...
všichni se tam cpou...proč asi Audi a Q7?

Ještě pro upřesnění, protože mám detailně projety vozy AUDI, VW, a Škoda a protože na rozdíl od Tebe znám denní práci na servise a názory mechaniků, tak mě prosím nepoučuj o nějaké Tvé praxi z denního ježdění... (po dálnici 160 s naftovým ropákem)

Detailně myslím to, že jsem najel minimálně 1000km a tady máš seznam s čím😒br /> A2 1,4
A2 1,4 TDI
A2 1,6
A3 1,6 (hrůza)
A3 1,6 Tiptronic ( ještě větší hrůza)
A3 1,9 TDI
A3 2,0 TDI
A3 2,O TDI quattro
A3 2,O TFSI
A3 3,2 V6
A4 1,9 TDI 74,77,85,96 (5ti a 6ti kvalt)+ quattro samosebou
A4 1,8 T multitronic a 1,8 T quattro
A4 2,0 TDI + quattro
A4 2,0 TFSI předek, quattro, multitronic
A4 2,5 TDI q.
A4 3,0 TDIq. man + aut.
RS4 4,2 FSI
A6 3,2 FSI ...
A6 3,0 TDI
TT 1,8 T
A4 cabrio s 1,8 T
allroad 2,5 TDI + 2,7
A8 4,0 TDI (202 a potom 242kw) + samo 4,2 V8
od vw skoro všechno- tzn. polo, golf, passat, tuareg,transp., caddy...
škodovku kompletně včetně superb 2,8 V6 manuál... cca 200km.

mám rozebrat srovnávací vozy na testech a školeních...? asi by jsi se divil... + zapůjčení některých specialit od zákazníků ? ...samozřejmě...

takže jestli je tady někdo jeliman... tak já ne... a to není vytahování, ale suché konstatování. nejsem nasertivní, ale asertivní...

A to že se mi líbí japonci je prostě pravda a tím končím, Tvá máňa
GTI
Jasně, stydlíne, seš borec. zejména ten seznam ten tu dostal celou diskuzi do kolen. Pouze jsi zapomněl na tramvaj a první vagon pražského metra 😄 Držím palec, aby se ti tvé sny vyplnily. Sepsat je umíš báječně 😄 :yes:
skejpa
ale notak GTI, stydlin si taky. krom toho, ze mas zaregistrovany nick GTI o tobe nevime taky nic protoze se tomu vsude vyhybas. u nej aspon vidim IP >😁
velmi trapna reakcia!!! Typicka pre GTI, ked dojdu argumenty 😉 s tym nic uz nespravime....GTI diskutuje dovtedy, pokial mu staci jeho demagogia. Ked uz vsak nastupi protihrac s praktickymi skusenostami,GTI ide do kolien a zacina pisat posmesne, urazlive a bezduche kecy! :no: :no: :no:
Koloss
Jo, jak dojde na argumenty, tak GTI neumí reagovat a vždy zklouzne do posměšků a případně urážek. Snad 100x byl žádán o nějaké informace, kde na své názory přišel, ale nikdy nic nendodal a pokud je dodá někdo jinej, tak se to snaží zlehčit nebo zesměšnit, ale nedochází mu, že zesměšní jen sebe.

GTI - jedno staré moudro - z h*ven biče neupleteš, a upleteš-li nezapráskáš, a zapráskáš-li, pak jen sebe.
GTI ... borec seš tady evidentně ty a celé auto.cz dohromady...
jak jsem řekl. jseš od vw

hodnotíš auta tak, jak se líbí tobě a tenhle názor nutíš všem...

pokud Ti dojdou argumenty, tak jenom urážíš...

dal jsem si tu práci a hledal tady na tom servru tvoje diskuze...

jseš všude a někdy na prvním místě... jestli ty náhodou pro auto.cz dokonce neděláš, že?

schováváš se za nějakou přezdívku a myslíš si jakej nejseš odborník... napiš ty nějakej seznam a dej to na hlavní stranu auto.cz... aspoň tady lidi uvidí jaký máš zkušenosti Ty... jestli jsi jezdil něčím jiným, než vw a škoda...
ale typuju Tě tak na octávii před barákem, že? nebo nějakej golf s ropákem pod kapotou... a úplně v nejlepším případě se služebním gti, co ...
ha, ha, ha

ještě na závěr ty chudáčku... sny jsem si splnil tím, že jsem si pořídil tyhle auta😒br /> alfa 147
honda civic TR
renault megane sport
opel astra opc
mazda 3 mps
bmw130i
nissan 350z
subaru forester 2,5 T
toyota rav4
a nakonec ty jelimane jsem si před Vánoci zadal do výroby pro ceed v crdi ... za zkoušku nic nedám

takže až budeš tady zase stříkat ty svoje bláboly, tak se nejdřív poraď s liškou na importu, ať Ti to tady schválí co píšeš a můžeš dostat prémie
MazdaGE
Jen nechapu proc si konecne nekoupis nejake poradne auto a kupujes auta do jednoho mega???
Ano VW nie je v kvalite nič extra. Ale písať tu teraz o tom nemá žiadny zmyseľ. Keď si myslíš, že iný sú kvalitný, tak asi by si bol šokovaný inými značkami. 😲
2GTI: Zakladni motor ma 120 koni, ne 115, to jen pro presnost. Kazdopadne mi ukaz tu tvou sportovni jizdu s Passatem, ktery ma v zakladu koni 102, a ktereho tu tak ospevujes, chytroline.
GTI
Johny... on tu někdo vypisuje masturbační ódy na to, že Passat je sportovní auto? 😄 Já vím, mazda šest je něco jako převléklá devětsetjedenáctka... jen to holt málokdo vidí 😄
boze! ty si chudak! Ked dojdu argumenty, nasleduju posmesky, ze? :no: :no: :no:
uz to nehul....
a ja pôjdem s ním do Tokia 😄
Tož GTI, popíšu ti jízdu s nyní již starou 6-kou. Lehké šasi = více dynamiky, lepší ovladatelnost. S šestkou nejezdíš, s ní se vznášíš. Do zatáčky se těšíš spolu s ní, protože je přesná jako švýcarské hodinky nasunuté na ruku japončíka v kokpitu Šinkanzenu. Je k tobě přirostlá,dostane tě a ty jí pak nechceš dát z ruky.S ní mě jízda opravdu baví a to jsem zkoušel i nástroje typu EVO IX a RX-8. Kdybych to srovnal s tvým apoštolem, tak chrochtání a těžkopádné valení se po silnici mě fakt nebaví..to přenechám takovým jako jsi ty..
😄 :yes:
Ten motor 2.5 ma komb.spotrebu 8.1 litru, to jsem opravdu zvedav, jestli toho dosahne(mozna tak jizdou za kamionem). Podle me realna komb. spotreba bude 9-10 litru.
Jinak ty ceny jsou celkem priznive.
MazdaGE
A proc ne, kdyz mazda mela 2,5 litr v roce 93 s vykonem 125KW a spotrebou okolo 10-11 litru??? Proc by ted nedala okolo 8-9 litru?? Samozrejme pokud jezdis s FABKOU 40KW za 10 litru tak ty by jses na 9 u 125Kw nedosahl.
Dinar
Tak tu máme další japonský pokus, japanofilové nám opět jásají nad úžasně sportovními tvary, rozuměj sterilní japonskou šípovitou oblostí, což je, jak to bohužel v poslední době vypadá, ten jediný recept, který při tvorbě sedanů Japonci znají. Ti, jejichž oči nudí, dívat se po nějakých sedm let na prvoplánové a povrchní "sportovní" (co to vlastně je?) linky japonských sedanů, mají štěstí, že v Evropě jsou stále automobilky, které umí dynamiku zaklít do mnohem rafinovanějších tvarů, nepotřebují k dosažení dojmu dynamického designu nutně používat šípovité tvary světel nebo trojůhleníkové masky. Co se mazdy 6 týká, svůj kousek trhu si, stejně jako předchozí generace, jistě ukousne, jejím handicapem více než vnější design bude interier, který je na úrovni korejců předchozích generací (třeba ty široké stříbrné plastové "sportovní" rámečky kolem budíků), ale hlavně klasické nedostatky v nabídce, a to jak technika, dnes už podprůměrné motorizace, absence moderních robotizovaných převodovek nebo automatů, tak také nemožnost kombinace prvků výbav. Takže jako už po tolikáté, nastupuje hned zkraje klasický recept na to, jak retušovat dílčí nedostatky, tedy dobrá cena. Právě ta je a bude hlavním tahákem Mazdy 6, tím co jí zajistí ten kousek koláče, jež si utrhne, ve spojení s velmi dobrou kvalitou posledních generací všech modelů Mazdy, bude nová šestka volbou rozumu pragmaticky uvažujících lidí.
GTI
:yes: "Šípovitá oblost" je absolutní charakteristika. Jo, souhlas... dravci se sportovním duchem jdou i u japonské produkce trochu jinam. P.S. Snad hoši pochopí i tvůj velmi trefný nadpis...
MazdaGE
Podivej se na passat z roku 93, je to prevlecena hranata SKODA S120, rovny cumak, rovne sklo, rovne svetla. A ted?? Ted vypada jak PASSAT? Kulaty cumak vystrceny dopredu, coz mela MAZDA uz do roku 91. Jdi se vycpat. Auto se slabym motorem muze jet rychlej za min nez se silnym motorem za vic, je to o hmotnosti, pruznosti a prevodovce... ne o papirech.
Hm, netušil jsem, že 108 kW je dnes podprůměrná motorizace. Dříve jsem tohle označení spojoval s 1.2 40 kW, v lepším případě s 1.2 HTP 47kW. Ale vidím, že se svět vyvíjí. 😉
Dinar
No, je vidět, že toho netušíš víc, například kvality motoru se neposuzují jen podle hodnoty maximálního výkonu, i když ani ta není u tohoto dvoulitru nijak ohromující. 😉
Hlavně je vidět, že někteří nechtějí pochopit směřování výrobce: motor se slušným výkonem, jezdící na Natural 95, s velkou výdrží a relativně nízkou spotřebou. I tyhle motory jsou žádané. Nepotřebuje každý 200 koní, aby si mohl pohodově jezdit po světě. 😄
Dinar
Zkus to znova, není jasné, na co reaguješ, původně jsi snad chtěl nějak argumentovat ve smyslu, že 2,0i mazdy není podprůměrný motor, aby ses dostal k tomu, že ne každý potřebuje 200 koní. To je sice fajn, ale že by to bylo k věci??!! 😒
Ok, asi jsem to napsal špatně. Všichni zasvěcení ví, že 108 kW ze 2 litrů není špičkový výkon, ale na druhou stranu to rozhodně není podprůměr. Řekněme střední třída, ovšem s výbornou spolehlivostí. Nepotřebuji být každých 100 tkm v servisu s motorem.
skejpa
:yes: 2.0i. 120k km. zadna porucha... tech 5 KW navicklidne ozelim, kdyz kvuli tomu nepojedu trikrat do servisu...
Dinar
Nejde jen o výkon sám o sobě, jde o způsob jakým jej motor odevzdává, průběh točivého momentu, nebo to, co lze nazvat charakterem motoru, tj. linearita zátahu, reakce na plyn, zvuk. Důležitá je pochopitelně i spotřeba. Při hodnocení tohoto mazdího dvoulitru je trochu problém v tom, že kategorie atmo. dvoulitrů pomalu vymírá, premie nabízí přeplňované osmnáctistovky, mainstream se také sune k přeplňování, a ty motory vesměs strčí tenhle dvoulitr do kapsy. Jako motor do novinky by se měl umět popasovat i s tím nejlepším, co se mezi dvoulitry pro konvenční auta nabízí, tedy s 2,0i od BMW. A to je nebe a dudy, tedy pokud se 2,0i v M6 bude chovat stejně jako v Mondeu, s tím jsem už měl tu čest. A jen poznámku k té spolehlivosti, pořád tu operujete tvrzením, že tento motor vyniká nad konkurencí nějakou neprůstřelnou spolehlivostí, vy k tomu máte nějaká data? Nějaké srovnání s konkurencí? Nebo je to jen Jutilloskejpí axiom?
Koloss
Nechtěl jsem do toho vstupovat, protože ten dvoulitr mám v Mondeu 2001 a jezdím s ním jen rok, ale nakonec jsi to sám zmínil. Napřed jsi popsal právě vlastnosti tohoto motoru z kuchyně Ford-Mazda - lineární zátah, reakce, na plyn, nízká spotřeba. A pak jsi si to asi uvědomil a začal mást stopy blábolem o turbomotorech. Člověče, vždyť to je ideální motor pro tuto třídu - dostatek výkonu a ticho v kabině. Na závodní trať bych ho nebral, to je pravda, ale já jezdím po normálních silnicích a platím si benál ze svého. Asi proto je to jedinej benzín, kterej převzali do nového Mondea. Jedině nechápu, že k němu nedávají šestikvalt. Turbo je sice fajn, ale snadno se nechá zlákat k vysoké spotřebě a pro normální život ho člověk nepotřebuje. VW se sice s turbomotory nějak urval, ale kolik se jich ve skutečnosti prodává? Já bych to moc růžově neviděl.
Zapomeň na papírová data, ta vypovídají o motoru asi tolik, co délka nosu o délce... 😉 Sedni do auta a pořádně se projeď. Pochopíš, co to je lineární zátah od nízkých otáček téměř až k omezovači. S BMW jsem ji nikdy nesrovnával, to je opravdu někde jinde, ale s ním se nedá srovnat opravdu málokdo. O neprůstřelné spolehlivosti jsem taky nikde nepsal, každé auto může mít poruchu, jde jen o to, kolik jich bude. Osobně jsem najel na jednom dvoulitru přes 350 tkm bez poruchy, na druhém jsem u 200. Zatímco VW 1.8? Ve 110 tkm prasklý rozvoďák - oprava za 65 tisíc. Zřejmě to byl vadný kus, nicméně do nedávné doby byl ve všech návodech uveden interval výměny u tohoto motoru 180 tkm. Zarážející. Je to jen o zkušenostech. Kdybych byl tenkrát s Passatem spokojený, možná bych tady dnes psal ještě zapáleněji, než GTI. 😄 Turbo na mně nezkoušej, nějak ho nemám rád. I když, pokud najede 400 tkm bez výměny turba, asi změním názor .... sci-fi. 😉
Svet se vyviji v tom, ze nekteri lide zapomeli na to, ze 40-47kW je jiny segment tridy, normalne se vseobecne vi , ze auto vazici vic kilogramu potrebuje vetsi vykon motoru nez auto vazici mene kilogramu, aby byla dosazena stejna dynamika jizdy a s pribyvajici rychlosti je dulezitejsi aerodynamika, proto take Corvette 2002 o 100koni nizsim vykonem je ve vetsich rychlostech pruznejsi, nez Viper 2002.
Mě vždycky fascinuje, jak místní borci dokáží rozdávat autům z jednoho kontinentu prvoplánovost, či povrchní sportovnost (na "samozřejmém" základě trojůhelníkových masek a šípovitých světel) a těm z druhého přisoudit dynamiku, zakletou do mnohem rafinovanějších tvarů. Ještě můžeš, Dináre, začít s nadčasovostí Passata a vizionářstvím BMW. :-!
Jen dodatek. Prskni sem jednoho z rafinovaně dynamických konkurentů, abych měl přesnou představu.
Dinar
C, A4, 159, 3-er, C5.
Pěkné, pěkné, vypadají dobře, vypadají dynamicky. No a teď se mi pokus vysvětlit rozdíl tebou vykládané a do rafinovaných tvarů zakleté evropské dynamiky s povrchním a prvoplánovým spojováním šípů, oblin a trojúhelníků z Japonska. :-!
Dinar
Šipka, šípovitý tvar, protažený, zepředu dozadu, zdola nahoru, to jsou hesla, která evokují rychlost a dynamiku, a je to také recept používaný Japonci při kreslení sedanů. Naproti tomu, ta výše zmíněná evropská auta nemají světla ve tvaru protažených šipek ani dynamiku karoserie netvoří obezličkami vystouplých oblin předních blatníků nebo pontonem obkreslené žehličky či vysokými hranami výk kufrů, a přesto, jak sám říkáš, jsou pěkná, vypadají dobře a dynamicky. Jsem rád, že to vidíš sám. 😉
Výborně, dobře. Takže jenom proto, že jsou na Šestce použité tvary evokující rychlost a dynamiku, jenom proto je výsledek prvoplánový a povrchně sportovní, chápu to správně?
Dinar
😲 ne, jenom proto, že jsou použité..., ale právě proto, že jsou použité, aby tu dynamiku evokovaly, unylost základních tvarových linek se bez těchto obezliček neobejde.
Unylost základních tvarových linek? Myslíš klínovitý tvar, krátký přední a dlouhý zadní převis? Dělá to někdo, kdo chce poukázat na vizuální sportovní akcent, dělá to někdo takový jinak?
Dinar
Třeba Alfa viz. 159 nebo i 407ka.
Kdyby všichni stavěli auta dle tvého receptu, byla by to nuda, ostatně rozložení převisů je spíše otázkou koncepce pohonu a nic se při tvarování aut už tak nevyčerpalo jako klínovitý tvar. Taková C-klasse "jede" i když stojí a klínovitého na ní není nic. Podobně A4.
skejpa
na C-klasse neni zadny klin. a ja myslel ze ma "zlomeny" zebrovani vepredu do tvaru klinu...
159 je sprotovni, to jo. ale C5 nebo 407 urcite nevyjadruji sportovniho ducha tak jako M6...
Dinar
😲 😲 Možná má klín i na volantu, proboha, Skejpo! Vzbuď se!
skejpa
jde o to ze si rekl ze tam neni klinoviteho nic. a tohle zlomeny zebrovani zrovna klinovite je, a dost to podtrhuje dynamiku. je to dost podstatny prvek predku. tak nevim proc bych se mel budit. kdyby to bylo do oblouku tak uz by to tak hezky nebylo...
Dinar
Na tohle nemám sílu. Něco si přečti o designu o KLÍNOVITÉM TVARU KAROSERIE
Chceš tím (vzhledem k minulým příspěvkům) naznačit, že klín je unylost? To jsi se (s prominutím) zbláznil.
Dinar
Já nemusím začínat s ničím, stačí se podívat na frekvenci faceliftů mazdy a VW a máš odpověď na nadčasovost, navíc viděno ve světle prodejů jednotlivých modelů, a co se týká vizionářství BMW, tak základní Bangleovu fintu, kombinaci konvexních a konkávních ploch se dnes snaží uplatnit použít kde kdo, i sám Le Quément přiznává inspiraci.
Frekvenci faceliftů nějak nevnímám, rok sem, rok tam. Spíše ovšem "obsáhlost" oněch faceliftů hraje skutečně do karet VW. ;-\ Počkej, jak to bylo... Mazda 6 facelift, jinak probarvená světla, nějaké nové materiály, pozměněná výplň v masce chladiče. Passat B5 facelift- úplně nová příď, úplně nová záď, střed stejný, takže kočkopes. Co dál? Mazda 2 ani nevím, zda nějaký facelift měla, ale Trojka ano, jinak probarvená světla, nějaké nové materiály, pozměněná výplň v masce chladiče. U Golfu uznávám, že posledního faceliftu jsem si všiml během života 3.generace, ale jinak se předek měnil Touranu, Touaregu, Polo vypadá po faceliftu naprosto jinak. Takže jak? Frekvenci faceliftů má Mazda možná vyšší, jejich velikost však zase mnohem nižší.
S Le Quémentem jsi mne překvapil, nic takového jsem nevěděl. Nemáš, prosím, odkaz?
Dinar
To je zas debata, o ničem. Stačí změnit úhel pohledu, a je tu jiná Pravda. Facelift B5 přišel v takovém rozsahu proto, protože se B5 skvěle prodával a VW cítil šanci místo nového modelu podstrkovat trhu ještě jednou tak dlouho v podstatě to samé. Z hlediska automobilky super, na konci desetiletého výrobního cyklu tohoto auta, ale už bylo jeho konstrukční stáří dost znát. Naproti tomu Mazda faceliftovala model, který se celkem prodával jen polovinu let co B5. Tyhle debaty mě fakt nebaví, vzájemné přesvědčování se nemá smysl, a co se Le Quementa týká, najdi si něco na webu, zkus třeba LQ about Bangle... nebo něco podobného, vzhledem k vzájemné averzi jistě najdeš dost podnětného čtení.
Vzájemné přesvědčování se skutečně nemá smysl, když je plné polopravd. B5 (všetně šíleného faceliftu)- 9 let (1996-2005), M6 (včetně decentního faceliftu)- 6 let (2002-200😄.
Nějak se mi z té pohádky o Passatu vytratila nadčasovost. Ale podívej se třeba na tyhle odkazy😒br /> [odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]%20passatb55/… />Na
LQ se podívám, děkuji.
Ten poslední odkaz mi nějak nevyšel😒br /> [odkaz]%20passatb55/…
Ehm, zkrátka všichni víme jak vypadá B5 po faceliftu. :😉
Dinar
😄 S tebou je aspoň zábava, to se musí uznat. Když chceš být detailista, prosím. Mazda 6 se vyrábí od 6/02 a jestli tu dnes čtu, že nová bude k dostání od března 2008 pak bych se divil, že by ještě nějakou starou v roce 2008 vyrobili. Takže max. 5,5 roku. B5 najdeš i s datem výroby 11/05 a poslední kombíky 9/05, tedy skoro deset let. A pokud jde o trendy nebo nadčasovost, těžko dnes kdokoliv popře fakt, že B5 svou karoserií inspirovalo celou řadu výrobců ke změně tvarů svých modelů střední třídy od japonské kulatosti poč. 90. let k ostřeji řezaným tvarům, viz. mondeo nebo vectra nebo později i Accord, dodnes, svými krajany, tvarově nepřekonaný japonský sedan. Nemluvě o tom, že se v jiných částech světa vyrábí s min. úpravami i dens, plus Superb story apod. Jestli máme mluvit o nadčasovostí tvarů, pak B5 je opravdu silným kandidátem na umístění na bedně.
Potěšení ze zábavy je jak vidno na mé straně >😁. Na ty životadárné tvary B5 pro ostatní automobilky jsi přišel kde? B5 před faceliftem nebyl žádný ostře řezaný sedan. Naopak byl silně inspirován jednoduše oblým vozem Audi 100/A6. Lehkost, přímky a táhlé oblouky. To že B5 definoval Superba, nebo to že se v Číně s úpravami vyrábí není znakem nadčasovosti. Nebo je snad jedničkový Golf odněkud z jižní Ameriky s přístrojovkou z Fabie nadčasový? Ještě dnes? A co TAZ 1203 z Trnavy? Mám předfaceliftového Passata B5 rád, líbí se mi moc (ovšem s původními žlutými blinkry vpředu), pozvedl střední třídu skutečně o notný kus kupředu, ale jeho designová stopa se ukázala spíše kvapně pomíjivou, nežli cokoli určující.
Ty roky a měsíce výroby, jsi pravdě patrně blíže, byť to na nadčasovosti v konečném hledisku (rozsáhlost faceliftu Mazdího se může směle rovnat s výmenou barvy plexi na předních blikačích u B5) nic nemění.
Dinar
Ta zmínka o Audi 100 velmi hezky ukazuje na tvé designové "oko". Stovka je sedan designu 80. let, tj. rovný ponton, hranatá střecha, což dohromady znamená dlouhá kapota vpředu, kabina, dlouhé víko kufru vzadu. Tento princip přežil i do 90. let, zrovna Japonci jej používali dále, jen ty proporce na koncích výrazně zaoblili až do jisté beztvarosti, viz. např. sedan 626 z poč. 90. let. B5 je z úplně jiného soudku, mnohem více geometrické tvary, klenutá oblouková linie střechy a ostře seknuté krátké víko kufru, v předu žádné 3D obliny, ale opět mnohem více geometricky čistý oblouk od nárazníku přes kapotu s obdelníky světel. Věty o inspiraci při tvorbě Mondea nebo Vectry právě B5kou jsem četl x-krát, jeho designovou stopu v proporcích nemůžeš nevidět ani u původní Mazdy 6. Nebo, že by vycházela z proporcí 626ky? Nebo ještě jinak? Kterépak auto nechalo v této třídě delší resp. silnější designovou stopu resp. které je dle tvého nadčasové?
O podobnosti Audi 100/A6 se neshodneme, ať už ukazuje oko čí chce. Boční profil, boky samotné, usazení i vzdáleně tvar střechy, ponton... B5 nenavazuje tvarem na B3, navazuje právě na toto Audi: "[odkaz]" Ne nadarmo se mu říkalo "VW se čtyřmi kruhy". Co se týče inspirace Vectry, či Mondea, mám za to, že nešlo až tak o vnější design, jako spíše o samotný koncept mainstreamového vozu střední třídy, který v podobě B5 stanovil dnešní standard a celkem razantně odstoupil od na vavřínech uslé konkurence. Ale že by šlo o vzhled, o tom nic nevím. Na původní Mazdě 6 nevidím z B5 nic. Co se nadčasového modelu střední třídy týče, pak v současnosti je to určitě Accord, v minulosti Laguna II, Vectra B, Xantia a nejsilněji patrně Peugeot 406.
Franke
Accord :yes: Až na ty motorizace
Koloss
Teď jsem zalapal po dechu - B5 - ostřeji řezané tvary? COŽE? KDE?

Jinak Dinare - když ti dCi snese argumenty, tak ztrácíš klid a odmítáš reagovat. M6 měla opravdu jen minimální facelift. Výrobní cyklus běžného auta je 6 let, do čehož předchozí M6 dokonale zapadla, 10 let starej model (Passat B5) není k chlubení, ale ke stydění se. Jen VW se nestydí prodávat tak zastaralou techniku. I to mluví spíše pro Mazdu.
Ne trojuhelnik, ale petiuhelnik, ktery je napadne podobny a jiz delsi dobu pouzivany u ACURY.
Dinar srovnava hrusky a jablka coz nejde, jak se rika je mimo misu.
Srovnavat znacky radove o 100 tisice kc drazsi nez Mazda ,Honda, Toyota atd. je celkem smesne.
Dinar
Zkus nějaký kurz čtení, nebo jak se orientovat v cizím textu, než zareaguješ.
Inzenyre ty se podivej na co reagujes ja se nespletl, v odkazu se pise o trojuhelniku a ten jsem reagoval, a stejne s Tebou stejny pisatel nesouhlasil, na to jsem taky reagoval.
Kde vidis problem?
Porad me ja totiz bez tebe nic nedokazu.
Dinar
Pokud jde o ty tvary, píšu o obecném trendu, trojúhleníky, šípovitý tvar atd., obecně u japonské produkce, neřeším konkrétní masku Mazdy, ty pětiúhleníku. Co se týká srovnání, Mazdu 6 bych si s premiovou konkurencí ve střední třídě opravdu srovnávat nedovolil, tedy Mazdu 6 jako auto ne, ale její design ano, nevidím důvod proč by to nešlo, je to stejná třída, sedan, to že premie stojí o sto tis. víc nehraje v otázce designu žádnou roli. Příště pořádně čti, nebudu ti dělat průvodce textem.
Mam Te rad, protoze jsi na to skoro prisel az na ten petiuhelnik 6,Accord, Avensis maji petiuhelnik, boze mrkni a uvidis a to je smer kterym se vseobecne jap. produkce ubira.
Co se tyce srovnani designu, tak vsichni vime, ze za DESIGN SE PLATI a tech 100tisic samozrejme neni za design ale cast URCITE ANO.
TVOU POSLEDNI VETU MOHU V PODSTATE OKOPIROVAT.
Dinar
😄 ty pětiúhelníky, šmankote, SMRTi, je úplně jedno že ty masky mají pět stran, jde o princip, všechno do šipky, nahoře linka boky šikmo dolů, světla se špičkou protáhlý tvar atd. Japonská esence dynamiky. Promiň, ale přijdeš mi mírně natvrdlý. 😐
Mimochodem, vis kde ted dela byvaly designer Mazdy?
Neber to jaku urazku, kdyz se zajimas o ten design a jap. trendy.
Lovap
Lepší "sterilní špípovitost" Mazdy6 než bachratá kaprovitosť Passata 😊))))
Zase sa tu stretli dve skupiny diskutujucich. "Prokoncernovo orientovani jedinci" a ti ostatni, ktorym sa nova Mazda ( a nielen ta) pozdava. Neviem naco do takejto diskusie lezu majitelia koncernovych aut (Fobii) alebo zamestnanci koncernu?????????? Vsak si lezte do inych diskusii a japoncov nechajte inym. Su ludia, ktori maju skusenosti so Skodou a VW a pre nich je japonsky svet vykupenim. Su ludia, ktori maju srdce pre japonske auta a preto si ich budu kupovat vzdy a vzdy, pretoze kto raz okusi japonca, ten uz u nich i zostane 😉 Nechapem GTI-ho, ktory sa snazi na blogoch vystupovat seriozne, no na diskusiach sa z neho stane skutocna prisera, ktore len uraza, zosmiesnuje, kritizuje a podcenuje! Je to velmi divne, akoby to boli dvaja odlisni ludia.
A zaujimave je i to, ze v diskusich o Mondeu, C5 a inej europskej produkcii ich GTI kritizoval a zosmiesnoval - aby vyzdvihol Passata. Teraz v pripade Mazdy pouziva i tromfy ako Mondeo a C5 aby "teoreticky" poslal Mazdu na spodok triedy >😁 ...velmi zaujimave GTI, velmi 😉
Takze by nebolo zle, keby koncernofili nelozili do diskusii o japonskych autach. Viem,je demokracia....ale naco to je dobre?

MAZDA GO GO, BRAVOO MAZDA! :yes: :yes: :yes:
A víš co chybí tobě? Zásadní věc. Ty tvoje žvásty nejsou ničím podpořeny, ani prodejem, ani vlastní zkušeností a to je kámen úrazu.
Fajn! Tymto si to zaklincoval a nema vyznam na FX viacej reagovat! :no:
Naprostý souhlas, opravdu hamba blit!!!
Vám všem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
...ale predsa este😒br /> ak Skodovka vyhlasuje, ze ma 100 rocnu tradiciu a predala par 100 tisic kusov aut ....kde je potom Toyota, ked ma 70 rocnu tradiciu a predala viac ako 30 milionov Corolly a je najpredavanejsia znacka vo svete? To je "zvast podporeny predajom?" 😉
Takze by nebolo zle,keby seki1 nelozil do diskusii o škodovke 😉 😄
beriem na vedomie! Nebudem!
to byl jen vtip,reagující na závěr tvého příspěvku 😄já ti mám h...o co zakazovat někam chodit nebo psát na netu,jen by to chtělo trochu objektivity a chladnou hlavu a to nemyslím jen pro tebe,jak je GTI nazýván onanistou VW tak takových se tu najde dost i mezi fanoušky italů,francouzů nebo japonců.Já osobně se dívám na každý model jako samostatný subjekt bez rozdílu "rasy" 😉
tiez sa snazim akceptovat kazdu automobilku. Kazda ma nejaky pekny a zaujimavy model. Kazda ma nieco do seba a kazda sem na tento svet patri. Je pravda, ze niekedy sa necham uniest (doslova sa vytocim) nad panom GTI a potom som v prispevkoch ako "blbec" a pisem tvrdo a neinteligentne 😒

Ibaze ja naozaj nechcem aby mi ku kazdej diskusii argumentovali majitelia Skodoviek, ze Octavia je lepsia. Ja o ich nazory nestojim. Mam s OI a OII osobne skusenosti a tym to hasne! A taktiez nepotrebujem citat demagogiu v podani GTI. PRe mna VW znacka predstavuje pohlad na managerov monopolov (inac dakujem za novorocne zdrazovanie 😉 ), dalej mladikov z podsvetia a jedincov zo siltom dozadu. To je pre mna svet VW, inych vodicov v nich nevidim. Preto ma VW nezaujima.
Tak dufam, ze sa mi podari v buducnosti povzniest nad tychto "provokaterov" a budem pisat len slusne a objektivne k teme
😄
Vela stastnych km prajem!
skejpa
to je presny. to je presne to o co se snazim. kdyby kazdej ve strucnosti rekl svuj nazor na to auto, je to vporadku - at se mu libi nebo ne. ale kdyz sem pan GTI a jemu podobni zacnou psat ty jejich rady a pohledy, tak se uplne nastvu. je to smutny. muzes psat co chces a pak treba vypadas jako pitomec. ale kdyz se nekomu to auto nelibi tak ho nema zesmesnovat. to je jako kdyz se mi nelibi passat a naschval bych sel do diskuze pod tim a rval tam ze sou vsechny auta lepsi a passat je njehorsi. prito je jasne ze tam budou prevazne zastanci... je to cele pomatene. kazdej se nechavame unest...
..a najviac ma na GTI stve to, ze ked uz mu dochadzaju argumenty, tak kazdeho japanofila oznaci za "matchboxoveho kovboje" ...pripadne "plejstejsnoveho kovboje" ...fakt prizemny argument ;-\
No, pánové. Ze zkušenosti s GTIm nesouhlasí právě madíci, kteří mají nulové životní zkušenosti. Ti co už něco zažili, musí dát GTImu v mnoha věcech za pravdu. A že píše provokativně? On to umí a vy nemáte nadhled. >😁
"Ti co už něco zažili" ...cize par km s FABIOU si myslel?
Jam za sebou nieco cez milion km a niekolko aut roznych znaciek 😉
a odteraz idem mat nadhlad...cize viac nereagujem na tvoje prispevky! 😉
Po tobě ani nechci abys reagoval. Jediný co se dovím jsou výkřiky typu japan forever - VW šmejd a nic jiného. Ty žádnou diskuzi neobohatíš, jen zacláníš. A tvůj milionový nájezd? K smíchu. To bys musel sedět furt za volantem a ne otravovat diskuze. Asi máš fakt dobrou práci, co? Taxikář. :-!
skejpa
milion kilometru mas za 20 let pri kazdorocnim najezdu okolo 50k km. to neni nic vyjimecneho si myslim...
presnejsie 19 😉
teda 19 rokov mam VP a jazdim niektore roky aj 80 000 km...ine menej ...ale to FX nemoze pochopit, pretoze podla neho je kazdy, kto nema Skodu len pubertak s Matchboxovym autickom 😉
zase si vedla 😉
Japan FOREVER! :yes: :yes: :yes:
skejpa
je to zbytecny. muzem si to rikat, muzem si to myslet a i klidne psat. stejne to nijak neovlivnis. ted si tak rikam ze je to stejne jedno. je dobre ze pod testama neni diskuze. tam si pak kazdej precte ze je M6 skvela a bude klid. to ze to GTIho bude sr*t je jasny a mě to bude těšit 😄 už aby nejakej testik vyšel 😄
inac je skutocne dobre, ze pod testom nie su diskusie. Vies co by sa rozputalo pod testom Octavia vs. Ceed ???? Je teda nie ...ale hranicilo by to s prudkym sialenstvom 😉
skejpa
to teda jo >😁
Ja jen pridam , ze jsem mel fabii - tak tam mi opravovali cca 50% vozu...hotove lego!!! Tak jsem si koupil Golfa5, a je to to samy... neni mesic aby se neco nevysralo.. to ze je kvalita..??citim se podvedeny!! Uz nikdy nemeceke auto.Beztak to delaj jugosi, turci atd...
A co tohle???[odkaz]
Zatim nikdo nevi jak evropsky Accord bude vypadat, toto je koncept i kdyz velmi povedeny.
Doufam, ze konceptu bude co nejvice podobny.
taky doufám...
Jo a maj novej motor.V dieselu..

[odkaz]
www.skodaoctavia.cz
Tak to je mrda. Konečně se začínají dělat hezké auta :yes:
skejpa
Pani, kto mi zodpovie na otazku, kolko kusov aut predala Skoda v roku 2006 v Severnej Amerike.
Ja teda neviem, ale Japoncom sa tam na rozdiel od Europanov dari vynikajuco.
ale prosim ta, ved amerikaje taka zaostala, necivilizovana vesnice 😉 tam Skodovka nema zaujem predavat, je to pre nich podradny trh! Tu je trh ...CZ+SVK >😁 -ultramoderne krajiny, kde sa hrabu amici? 😉 😉
Prečo zo seba robiš blba??
suhlasim! Bol to zbytocny prispevok...no chcel som predbehnut FX a inych "proskodovakov", ktori by podobne argumentovali.

Ospravedlnujem sa, bolo to zbytocne 😒
cuisine
no první šestka se mi nějak moc nelíbila ... pak jsem pár dnů koukal na kombíka a přiššla mi postupně jako sympatická ..nová generace se opat vytáhla o kus dále a ten kombík musím říct že se mi líbí hnedle od začátku .. zajímavá alternativka k passatu a mondeu ... :yes:
skejpa
:yes: v ty modry barve zezadu vypada fakt moc pekne 😉
Bože tyjo, jak muzete srovnavat passat s mazdou6? m6 byla a vzdycky bude auto, co ma smrnc, vybornou ivalitu a velice hezky intelier i zevnejsek. A passat? (rozmázlá "passta" >😁 ) nesahá m6 ani po kolena, teda ani po přední masku >😁 souhlasím se vším, co tu prohodil "skejpa" a prosím ho tedy, aby mi kdyžtak dal platné icq číslo, at můžeme vlidu pokecat...Jsem autorem mazdawebu.cz a za ty 2 roky co ho delam sem neslysel, ze by naky blbec srovnaval nesrovnavatelne - m6 s passtem, kterej je nemastnej šunt
skejpa
nerekl bych to tak tvrde ale vesmes souhlas >😁
KANKUNEN
Ještě řekni, že Mazda 6 je bez chyb.
skejpa: jestli teda chceš pokecat napiš na icq 280973460 ... může napsat i kdokoli jiný, rád poznám nové kámoše co se zajímají o mazdy i o trošku méně, než já 😄 a nezapomeňte zkouknou mazdaweb.cz 😄
wau! Ta THEMA je zaujimava 😉 Predok je podobny M6 ale zadok je velmi konzervativny. Taktiez interier, pripomina mi anglicke vozy. :yes:
No pěkné ale stejně bych zvolil oktavii,protože že je prostornější,kvalitativně minimálně na stejné ůrovni jako nová mazda 6,dostupnější servis a náhradní díly hlavně,ale taky díky ceně bych zvolil octavii,ale kdybych měl tohle auto srovnávat s passatem tak bych tohle auto viděl podobně jako WV,ale mazda má pěknější design,ale menší interier.
zaujimavy nazor ....ale mas nan pravo a nikto ti ho neberie. Nakoniec tvoje financie musis pouzit tak ako ty rozhodnes. Nikto ti nemoze nutit jeden,ci druhy automobil. Ale pockaj na testy Mazdy a potom porovnaj rozmery 😉
jasný,finance jsou opravdu důležité,ale předchozí generace mazdy 6 byla hodně dobrá.
Tak ta ano!!! To auto vo mne vzdy vzbudzuje uctu :yes:
Mala skvely interier i exterier, spolahlivost, atd.
Tato nova je zatial len na fotkach a fotky obcas skresluju. Uvidime o mesiac ake dojmy zanecha pri prvych stretnutiach na ceste
Tešme sa na novú Octaviu. 😄 :yes:
hm..ja sa tesim na novu Toyotu AVENSIS, Hondu Accord, Hyundai Sonatu a pod 😉
si zmenil slovnik 😉 >😁 nuz...
já jsem slovník nezměnil,ale je to tak.Mazdu bych koupil jen kdybych ji měl v záruce.
nemyslel som teba, ale "anonyma" 😉

..ale ved novu Mazdu6 budes mat v zaruke 😉
..alebo mi nieco uniklo?
člověk neví s kým si píše,nee samozřejmě bych ji měl v záruce,ale pak bych ji prodal.
marianek
M6 je v jinem segmentu nez Octavia. Srovnavat se daji spatne. Nova M6 na tom s prostorem bude podobne jako nove Mondeo. Tedy prostoru na rozdavani. Octavia bude vzdy jen vetsi karoserii na podvozku z ..... ehm.....Golfu. Rozdilem take je, ze do Mazdy prakticky nahradni dily skoro nepotrebujes. Chodis jen na predepsane prohlidky. S kvalitou se ale skoro zadny evropan nemuze rovnat Mazde. Octavia na tom s kvalitou moc ruzove neni. Passat je take znamy svou nespolehlivosti.
takto to rozhodne není pravda že chodíš jen na prohlídky je to enom stroj který se může pokazit,možná v záruce,ale co pak budeš to dál servisovat v mazdě za nehorázné peníze,nebo to dáš nějakému mechanikovi z vesnice který na to bude hledět jak na vola?
pravdivy argument - z casti!
Mazda ma porovnatelne ceny ND ako Skoda. Skoda je dnes hodne predrazena. Je pravda, ze Skodu ti opravia v kazdej vesnickej garazi z urcitych ..."kradnutych" dielov. Ale majme trosku dostojnosti uz, ved sme v EU a nepodporujme "autickarov" v garazach. Okrem toho ....servisne naklady si mozem odpisat z dani, takze ma nejaky zlodejickovia nezaujimaju. Opravim v autorizovanom a navyse mam na tu opravu a diel este aj zaruku 😉
ty si ty díly asi můžeš dovolit,ale lidi jako já bohužel ne.A ještě něco oni ty díly nekradou,ale kupujou,ale nekupují zbytečně prodražené originál díly.
keby som si ich mohol dovolit, tak jazdim na Octavii. A pretoze ich musim platit z vlastneho vrecka, tak som zvolil japonca. Ver mi. Som dlho nemohol prist japoncom na chut....hlavne designu...ale pozitivne skusenosti inych ma donutili kupit japonca. Ver mi, ze som zabudol na slovo poruchy a servis (okrem garanciek)
ty asi zastavas nazor, ze Skoda je lacna a japonci su drahi, ze? 😉 ...to bolo pred 10-timi rokmi.
Schvalne som teraz koli tebe telefonoval do najblizsieho servisu Mazdy a Skoda a dozvedel som sa nasledovne😒br /> Octavia 1 Nh = 750 Sk
M6 1 Nh = 720 Sk
..nuz...
Mazda má stejně drahé náhradní díly jako Škoda a levnější práci v servisu. Servis Škody je srovnatelný cenově tak s Hondou. Mazda je o dost levnější. To vůbec nemluvím o tom, že záruka na Japonce je min. tři roky (občas i pět let) a na Škodu roky dva a každá záruční oprava je problém. Spolehlivost Japonců a EU automobilek snad ani nemá cenu probírat.
Pro porovnání ti uvedu běžnou kontrolu spojenou s výměnou oleje a filtrů.
Passat 2,5TDI ... 11500,-Kč
Accord ..........cca 5500,-Kč
Mazda 6 bude tak 15 stovek pod Accordem.
Tak ať žijou levné náhradní díly u koncernových aut 😉 .
skejpa
:yes: presne. a jeste si zapomnel dodat " at zije cesky sen ochcavia a passat - neni nad levny servis..."
marianek
Rozdilem je, ale ze Mazda se nerozbije tak casto jako Skoda.
skejpa
nechci se moc hadat ale 2.0 FSI te vyjde ve stejne vybave jako 2.0 MZR od mazdy o cca 100.000,- kč dráž. viz. škoda auto konfigurátor a ceny zde. a o te prostornosti si pak prectem v testu.
a to bych prosím ještě dodal, že 2.5i v nejlepší verzi tě vyjde pod 800.000,-. to u škdovky asi dlouho neuvidime. nataceci bixenony apod. 😊
Situace na Auto.cz se podoba valne hromade CMFS, kde zaseda banda strycu, kteri leckdy do mice v zivote nekopli a presto se snazi tvorit pravidla a vse komentovat. I zde se par "strejcu", kteri vsechno vi, vsude byli a ode vseho maji klice najde. A tak zatimco zastupce svetove uznavanych motoristickych periodik peji na novou Mazdu 6 chvalu, tito bez spetky zkusenosti obraceji vsechny pritomne na "spravnou viru". Neminim se tu poustet do putek a nactiutrhacstvi tim, ze napisi svuj subjektivni nazor na novy model...to se tu jiz nenosi. Na Auto.cz je v mode papouskovani a neustale omilani jedne a te same pisnicky. Skoda, ze diskuze jiz diskuzi davno neni...
...omlouvam se, spravne melo byt napsano "zastupci svetove uznavanych motoristickych periodik"...
>😁 :yes:
Brzo se doctete o testech novy Mazdy6. Delal se na jihu Francie s vsechno dopadlo dobre az na to, ze do toho zacalo chumelit. Pak to na letnakach docela klouze. 8-s .
2.0 dava autu takovou dynamiku, ze podle me bude pro beznyho ridice 2,5 skoro zbytecna.
Nova Mazda6 se drzi japonskych trendu. Interier je cerny a sedy, koberecky filcovy. Ergonomie a kvalita se kritizovat neda, je perfektni. Prostoru v aute je vic nez dostatek. Problemem je docela kratky sedak vpredu. Sedadlo je pohodlny, jen jsem uz sedel v pohodlnejsim. Mam rad, kdyz sedadlo podepre stehna vic. Dalsi vec hodna kritiky jsou operky hlavy na zadnich sedadlech. Kdyz je vytahnu o vic nez 5cm, zkratka vypadnou. Dal k negativum patri prilis maly otvor pro naklad do vic nez 500l kufru. Podvozek je vyborny, sportovne rezany a ridic se citi vic nez bezpecne. Teda pokud je silnice v dobrym stavu. Kazdy hrbol je citit. Rizeni je snad nejlepsi ve svy tride. Zpetna vazba na vysoke urovni a presnost prikladna.
Takze hodnotil bych Mazdi k nejlepsim. Prostor, rizeni, ergonomie, bezpecnost je prikladna. Design bude udavat ton v pristi evropsky produkci. Cena je primo perfektni. Ta dela z Mazdy6 totalniho zraloka na silnicich.
Dekuji za strucnou recenzi, stavejici nemistnou kritiku na vedlejsi kolej! 😉
Ty nesmysly, co se tady pisou se nedaji ani cist. Kazdej M6 prirovnava k Passatu. Pritom Passat na Mazdu nema.
Vis, malokdo si uvedomuje, ze vetsina fleetovych prodeju Passatu se odehrava s motorem 1,9tdi se 105HP, M6 v zakladu nabizi o tretinu vice, navic s CR systemem. To, ze japonci nedelaji preplnovane maloobjemove agregaty ve vyssich tridach je temer s podivam, nebot motory s objemem pod 1,0 litru jsou u minivozu prave v Jap jiz dlouho pouzivany. A ackoliv jsou na zachazeni citlivejsi, jejich rozvoj a pouziti zrejme zmeni pohled na zazehove motory jako takove. Vizualita je vec jednotlivce, ale rozplyvat se tu nad obtloustlou siluetu wolfsburskeho mainstreamu me prijde jako tvrdit, ze ta plnostihla Nemka v zastere je nejkrasnejsi zenou na svete a to bez moznosti odvolani.
marianek
Konecne nekdo s osobni zkusenoti. Skarohlidove mohou hlasat sve nesmysly, ale jim nejde o objektivnost.
jak někdo může říct že je nějaký auto zcela vždy bez chyb!...určitě i new6 bude mít chyby ale o tom zatím ze zkušeností nevíme a každý auto má bohužel chyby, blbečci 😉
KANKUNEN
Reagoval jsem na to jak Pašík nešahá M6 ani po ventilek.
ked tak citam diskusiu od hora-dole ...tak som zistil, ze ten 20 rocny skejpa, ktoreho GTI nazval neskusenym, ma lepsie argumenty (trefne a bez urazok) ako pan "pisalek-literarny umelec" GTI :yes:
Toje fakt dost velka potupa, prehrat slovny suboj s 20-rocnym, ze ?

A "ZLATY VENTILEK" dnesnej diuskusie ziskava pan GTI,ked na prispevok:
//pro STYDLÍNA 11:08 Autor: "anonym" [193.179.148.XXX]//

reagoval takto😒br /> // dnes 15:08Autor: GTI
Jasně, stydlíne, seš borec. zejména ten seznam ten tu dostal celou diskuzi do kolen. Pouze jsi zapomněl na tramvaj a první vagon pražského metra //

;-\ ;-\ :no: :no: :no: :no:
On DiGTInar nema rad, kdyz ma nekdo padny argumenty. Sam dojizdi na to, ze nema zadny zkusenosti. Jen placa nesmysly. A umi jen urazet.
skejpa
jj, bohuzel musim souhlasit. zadna zkusenost a hodne urazek...
A cos čekal od zastánce německých vraků? 😄Vždy o je přispívatel okresního formátu 😄
KANKUNEN
Kolik aut na světě se může postavit Pašíku. Francouzi jsou poruchoví, Itálie nic takového nemá, Galant není, Primera je podivná, tak nám zbyte kromě Mondea M6,Accord a Avensis.
Pozor, ve spolehlivosti Citroen predstihl Volkswagena. Uz nemuzes psat, ze francouzi jsou poruchovi. Poruchovy je Renault. Ale je mozny, ze i ten je dnes na tom lip.
skejpa
no spis bych rekl ze VW pada pod citroen nez ze citron je spolehlivejsi nez VW. ale to ukaze cas. zatim cotroen nic moc...
Kliknite si na citroen.com, potom na web-stránku o C5. Pozrite si video o dynamike. Tam ho máte v plnom svetle. A ako vyzerá? Dynamicky. Je to technokrat. Je to auto, ktoré vyzerá podstatne modernejšie ako M6. To auto má aj historický odkaz. Citroen má model DS, XM predchádzajúca C5 je logenda. Nie je líder v kvalite. Ale je osobitá. A aby som to porovnal s Mazdou 6, mm jedno slovo. NEPREMIOVOST
To auto by mohlo mať výbavu za milión a stále to bude obyčajný japonec. Tvary fádne bez akéhokoľvek nápadu.
Porovnám si to s bratom, s Mondeom. Čo vidím? Vidím imidž, vidím dynamický dizajn. Vidím sedan podľa europského gusta. Mazda sa má čo učiť čo sa týka tvaru svetiel,a materiálov.
KANKUNEN
No jo, C5 je nejhezčí a jako jediná ve třídě dokáže svést komfortně. Moc jim přeju úspěch, ale určitě zas bude stávkovat elektronika.
Kvalita bude (snáď) už silná stránka. Francúzi na pôvabe nemôžu zakladať donekočna.
GTI
Tak jsme se to opět dozvěděli - něco mezi emtrojkou a empětkou, ovšem za osm set. Sice na lehce přiškrcenejch motorech, ale tohle nás údajně nemusí vzrušovat, je to prý proto, aby šestka dlouhu vydržela... hmmm, tak to mrkám. Nakonec, nejvěrněji to tu vypsal skejpa. Brání tu tatínkovu Mazdu až šroubováky lítaj... Další astronaut tu dokonce vypsal všechna auta, která políbil před Delvitou... no, všechno je možné. Dokonce je tu jeden, kterej by snad zakázal prodávat auta k podnikatelským účelům... jako by uznával jen koupě do "teplejch"... to je vskutku zajímavý postoj. Ale nechme je být, jsou to kluci, kteří si s auty zatím jen hrají, jejich čas přijde s první... výplatou. Tehdy definitivně poznají, kde začíná a (bohužel) i končí jejich hmotné patro.

Ale zpět k šestce. Dospělej člověk oceňuje variabilitu karoserií, snahu zaujmout na první pohled, postrádá image a prestiž. Fatálně. Z pohledu dovozní kvalifikace je samozřejmě ceněnou japonskou značkou Honda, Subaru a Mitsu, až teprve pak je klasický mainstream, toyota a mazda. To snad tu už ví každej. A tak přejme šestce méně infantilní přízně plejstejšnových kovbojů, o to více pak realistické přízně těch dospělých, kteří za auta utrácí. Na moc velký sukces to ovšem nevypadá... No, znáš to sám, čím větší masturbace plakátových jezdců, tím menší úspěchy na trhu.

P.S. Mrkni na čelní pohled... a pak tu vypiš jak na tebe z tohoto (rozhodujícího) pohledu šestka působí. Ale upřímně.
Ten s líbankama. >😁 No nič. Auto si raz kúpia. Len či to bude Mazda...
GTI
😄 To je ve hvězdách.
Jen jedna otázka pro tebe GTI. Co tě vede k tomu diskutovat celé hodiny s puberťáky co na auta kokaj jen na netu? Nemáš ve svým věku někoho komu by jsi ukázal své znalosti a svůj vytříbený vkus, nebo už to nikoho nebaví tak si léčíš na netu komlexí? Měj se pěkně akrásnou zábavu do půlnoci.
GTI
Asi to tu moc nečteš. Jinak bys věděl, že plejstejšnoví masturbanti byli jsou a budou. Ovšem těžiště diskuze se odehrává s kolegy, kteří ví a umí... A že tu jsou, to si piš, pogo. P.S. Jen jedna otázka pro tebe... jak ceníš mazdu? 😄
Koloss
Zlatý voči. Jedině jsme se dozvěděli, že pokud přijdou argumenty, tak GTI v diskuzi prohraje. Ne že bys snad neuměl něco napsat, ale pokud tvé výplody narazí na fakta, shoříš jak papír.

M6 je rozhodně zajímavé auto. Snaží se zaujmout (jako každý kromě VW), a podle délky diskuze, se jí to rozhodně daří. Až ji potkáme na ulici nebo v showroomu, uvidíme víc, fotky dokáží něco zvýraznit, něco skrýt. Někdo se za ní otočí, někdo se s děsem odvrátí (třeba proto, že mu dojde, že jeho modla vedle ní jaksi vadne).
KANKUNEN
Ach ty tvé příspěvky, ono to tak vypadá, že jsi schopen hodnotit auto až znáš znak na kapotě a zemi původu. Jinak ten předek je pro mě zklamáním a interiér příliš vychází ze současného modelu. Celkově je to ale lepší než Mondeo.
ironia, ironia a ironia! Tento GTI nevie nic ine vyprodukovat len urazky, ironiu a posmesky. Porazi ho v diskusiach kazdy 20 rocny mladik. Jediny "obdiv" sa mu dostava od "Fábiáckych kovbojov", ktorych svet sa konci kupou Fabie, pripadne vyfasovanim sluzobnej Octavie a dost! Ti mu lizu pr..l 😉
GTI jak vsetci vieme sedla Fabiu a tym jeho skusenosti koncia.
Uz to tu navrhlo neskutocne vela diskuterov, aby GTI predstavil svoje auto (moje.auto.cz) a napisal tam svoje skusenosti s nim. Bolo by to ovela uzitocnejsie ako tie prazdne slova, ktorymi vyzdvihuje koncern a zhadzuje vsetky ostatne znacky. Neviem ci mu to robi dobre, ale jeho trapne vyjadrenia "plakatovi kovboji", "plejstejsnovi kovboji" su na urovni 15 rocneho pubertaka a vo veku pana GTI su vhodne na zamyslenie, pripadne na zaciatok "nieco zo svojou frustraciou robit" 😒 😒 😒
Kdo rekl, ze mu je vic nez 15?? Teda krome DiGTInara? Projev ma na urovni 15 letyho pubertaka, zkusenosti nema zadny, urazi, posmiva se, domysli si a prekrucuje. Myslis, ze to je projev dospelyho?
Niektore jeho vyrazy urcite nie!
Najviac mi vadi jeho "prehnana fantazia" v podobe vestic z TV obrazoviek, ked dokaze urcit, kdo pise o tatkovej Mazde, alebo kdo polibil auta pred Delvitou ... 😒
..take "prizemne argumenty" ho radia na dno diskusii!

:no: :no:
Hadat se s nim nema cenu. Neuzna chybu a kdyz se snazis slusne s kompromisema a ustupkama, jeste se ti vysmeje. Ja ho vidim na max 20 letyho kluka. kterej ma problem najit si holku.
krásně jsi se tady teď zase vyzvracel...

hlavně že passát má nějakej výraz, image a prestige..

jdi zase zpátky na salón a onanuj v nějakým tom ležáku co Vám tam stojí... eos, co?
Prečítal som si diskusiu, aby som našiel jeden comment, ktorý vypísal GTI... Nenašiel som nič... 😄
Ale dozvedel som sa jednu zásadnu vec. Passat je nevyvážený. No je to zaujímavé, že na stránke auto.cz sa informácie čítajú a toľko ľudí je slepých... Inak si neviem takýto blabol vysvetliť. Kde je nevyvážený?? Vo výbave oproti konkurencii? Kde to nadupe kde komu. Pozrem sa dopredu. Vidím masku aká tu ešte nebola. Odhodlaný Passat. Pozrem bok. Vidím vyvážený predok, ďalej fenomenálnu líniu okien a zadok, ktorý mi hovorí, že Passat si zaslúži pomenovanie SUPERMAINSTREAM. Zadné kolesá sú utopené? To som už počul mnoho krát. BMW 5 ich má tiež utopené. Vadí to niekomu? Fakt je, že dizajnom svojej zadnej časti to VW zamaskoval a keď ho vidíte ako ide po ceste, keď vidíte sebavedomí predok ani si nejaké "malé" kolesá navšimnete. Čo je nevyvážené je Laguna. Vpredu extrémne ostré hrany. Pritom bočná línia je oblá ako vajíčko. Vzadu zase ostré svetlá ako obldĺžníky. To je nevyváženosť. CHAOS od Frantikov. Tak to tu ešte nebolo. 8-s Passat má chyby, hoci málo, ale v dizajne proste nevidím nič. 😄
Vetsina vidi chybu prave v designu. Passat je takovej nevyraznej. Clovek ho prehlidne, neotoci se za nim. Problemem nekdo vidi az moc chromovani. Nevyvazenost je dana prilis tezkym zadkem. Tam se to klukum od VW moc nepovedlo. A to hlavne u kombiku.
A čom je nevýrazný???
Postav si ho napr. vedle teto Mazdy. Nebo treba vedle Mondea. Potom poznas, co znamena nevyrazny. Radsi si ho nestavej vedle nove C5, ten rozdil by byl az moc velky.
.auto.cz/?…
vloz si pred to www a povedz mi, ze v com je Passat krajsi od inych znaciek? Navyse ak priratame vysoku poruchovost PASSATU a vyssiu cenu oproti konkurencii ;-\ ;-\ tak nevidim jediny dovod ho kupit!
Ty si vymetenec. Raz som počul vyššie ceny. Ale zároveň, že má bohatšiu výbavu od konkurencie.
Dalej,je to inak. Passat je celkom lacný. A poruchovosť. Kde máš dôkazy. Asi v tvojej tupej hlave. ;-\
Zajimavej clanek na tema kvality. Nepolekej se, VW neni v prvni desitce. [odkaz]
pekny slovnik 😉 tipujem vyholena hlava s hrubym krkom a vychovou .....no nic podme na poruchovost:
za Zvolenom je velky servis (VW) ...oproti Hypernove....taka oranzova dlha budova ....ked mi traja technici odtial poradia aby som si nekupoval PASSAT, pretoze sa sype, tak tomu verim. Mam menovat dalsie servisy, kde mi potvrdili vysoku poruchovast PASSATOV? Asi nie je potrebne.
Dalej TUV😒br /> pozri si poradie umiestnenia ..56, 48, 21, 27, 58, 65, 69, 74, 78, 71......to je dost smutne
tipnanakup.bezpecnyobchod.cz/index.php… />
a cenniky si pozri na WEBE ...stranky VW, MAZDY, TOYOTY, HONDY ...
Si proste tupec. Passat 6. ešte nikde nie je, vyholená hlava znvútra.
ty si urcite jeden z tychto: >😁 >😁 >😁
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]

nemozem si pomoct, no S-120 ziskala dostojneho nastupcu - Ochcáviu - su jej plne cesty, tuzuju ju az do hnusu a jej soferi su vypatlanci z vesnic >😁
Né že bych proti tomuto přispěvovateli něco měl, jenom nemá rád asi japonská auta. Ale co jsem si přečetl tuto diskuzi, tak není schopen se pochlubit, čím jezdí, kolik je mu let atd. Jenom uráží. Ale berme to tak, že se třeba stydí, třeba má touarega, je mu 60 a vyzkoušel xxx aut a hlavně bojí se japonských aut.

PS: pro mě je tento přispěvovatel takový tydýt.
trik s gti zabera,,, ze si to este nik nevsimol,,, zvlastne 😲
co ako? 😲
[odkaz] a mas to
nie, nie, nie! GTI je uplne niekto iny😒br />
"byvaly profesor literatury, ktoreho prepustili zo skolstva pre obtazovanie skolacok (v kabinete) a potom nasiel pracu v jednej nemenovanej predajni VW. Sedi tam cele dni pri PC a ked nema zakaznikov, tak pise na auto.cz.
Ked mal 18 rokov spravil si VP a jeho prve auto bola 1000 MB 😉 neskor po revolucii ju vymenil za stareho Golfa I GTI, ktoreho kupil od balkanskych gastarbeiterov , ktori sa prisli zabavit do Prahy s ceskymi holkami za par deutsche mark.
Neskor si nasetril a kupil Golf 3. Samozrejme, ze je uz v pokrocilom stadiu rozpadu a je potrebne vela investovat do opravy. Ma ale stastie, pretoze jazdi sluzobnou Fóbiou 1,2 HTP a obcas mu sef pozicia firemneho Passata, aby zaniesol na postu nejake veci. Raz mu dal preparkovat zakaznikovu AUDI Q7 a jeho dojmy z toho auta boli tak silne, ze o tom napisal BLOG!
>😁 >😁 >😁
tomu moc neverim 😒
ziadny profesor.. pravda je tu [odkaz] >😒]
Seki, koľko máš rokov? 38 ,alebo tých 37???
vole! o chvilku uz 39, len som si trosku prilepsil, .... 😉 ty si Lubos, ze?
inac tie previsy nad prednymi blatnikmi...dokonale strihnute,dokonale prilepena k vozovke 😉 😉
Bravo Mazda :yes:
[odkaz]
ano,ano,ano...vysnivana 911-ka pana GTI-ho bola pokorena znackou LEXUS zo stajne TOYOTA (nenavidenej znacky pana GTI) >😁
:yes: :yes: :yes:
GTI je * a neví co kecá, zamysli se nad sebou chlapče.
theallnewmazda6.com/…K/Top-Navigation… />theallnewmazda6.com/…-SK/Top-Navigati… />
...tak som nasiel zaujimava video a slovenske ceny M6 😉
...na tom videu vidiet krasne srihnuty predok, ktory na fotke skresluje. Bocny pohlad na prednu cast mi pripomina pribuznost s M2, zadne partie zase Lexus GS. Celkovo je je design vyvazeny a posobi ovela lepsie ako z obrazkov. Je urcite dostojny nastupca svojej predchadzajucej generacie, ktora postavila latku skutocne vysoko. Uz sa tesim az nejaku stretnem na ceste 😉
tie linky su tu😒br /> [odkaz]
[odkaz]
Ten predny blatnik je proste dokonaly :yes:
Dúfam, že keď si sa už zaregistroval, že čo najskôr a myslím čo najskôr dostaneš BAN! A ešte raz BAN!! BAN!!!
a co mas proti mne? 😉
MazdaGE
Sam jezdim historickou kulatou mazdou 626 i nejmodernejsim LEXUSEM, Ano taky si myslim ze se MAZDA inspirovala u automobilky ktera dela auta do jine tridy, ale kdy jinde by se mela inspirovat?? Rozhodne ne u minivozu. Uvidime jak bude auto vypadat nazivo. ROZHODNE bych mazdu6 nepostavil vedle LEXU IS
to ako mam teraz pisat,ked to uz nie je v stromovej strukture? 8-s 8-s
Konečne už nijako, tupče.
ja ta lutujem!
Je to fakt problém?????
nie, nie je! Moj spoluziak tu robi admina, mam mu poslat mail?
Tak preto tu stále otravuješ? Asi nie.
A nenamýšľaj si, že tu pracujú nie 38, ale 8 ročný ľudia! 😉
skejpa
jak to neni ve stromu tak pro me ta diskuze konci. tady uz nenajdu zadnej prispevek... >😁 tak se mejte a MAZDA GO !
cau a drz sa! MAZDA GO! 😄
Vieš čo vôbec tvoj obrázok znamená?
tak to sa vam podarilo tato struktura ,dufam ze to bol len nepodareny pokus.
Nie, nelze. Vraj by stránka bola príliš objemná. >😁 >😁
no to je teda držka!!!
skejpa
lol, no to snad ne >😁 kdo zase tohle vyhrabal... ale jestli je to pravda tak to teda potez panbuh ... >😁
Pěkné auto uvidíme co se s toho vyklube.Vypadá hodně pro ženský.
GTA je tu hezky popsany, ale co obsahuje GT za vybavu ?
skejpa
jo to by me taky zajimalo... podle ceny je to vrcholna verze...
tak to vypadá, že ochcávka s pašíkem budou za chvíli v Evropě nejdražší auta
bez zobrazeni ve stromu to ani nama smysl cist. delejte s tim neco
suchatch
Když to tady tak pročítám, příjde mi, že kritiku tady valej lidi co v tom autě nikdy neseděli, co navíc samotní jiné srovnatelné auto nemaj, maximálně se jednou v něčem svezli...M6 se dá srovnávat pocitem s jízdy pouze s Acordem, vlastním M6 GT 2010, vybíral sem po svezení v celém mainstreamu(ochcavka, passat, avensis, acord) a vybíral sem podle svezení na okreskách, M6 je sportovní vůz, na dálnici je ale i komfortní, spotřeba 6-7 u dieselu při rychlostech 130-150. Za ty prachy co jsou tady popsané, dostanete skvělý a velmi kvalitní vůz, mám nalítáno 100k bez jediné technické závady, kvalita japonskych vozu je dlouhodobe o krok napred oproti koncernu, M6 se vyrábí v Nagasaki a odtud se také vyváží po světě, rozhodně bych doporučoval se tím autem alespoň 1 projet než spustíte kritiku. Zase tolik jich v po ČR nelítá, obvykle u nás lidi volej levnější varianty jako je ořezaná ochcávka, nebo lidi co hledaji managerské auto obvykle firemní auta typu passat, avensis, těch se tady samosebou prodá podstatně více, protože mají na trhu zcela jiné postavení, zejména co se týka operativního leasingu apod. 😉