Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Cesta Tatry kolem světa 2 pokračuje, koronavir jí ale změnil trasu

Členové expedice Tatra kolem světa 2 pokračují i přes současnou pandemii koronaviru ve své cestě, na kterou vyrazili zhruba před měsícem z Prahy. Kvůli šíření nákazy museli ale změnit trasu.
Zpět na článek
Avatar - fero52
24. 3. 2020 08:57
Tatra ve slepé uličce
Expedici Tatra kolem světa udělal koronavirus čáru přes rozpočet:
Milí cestovatelé holt momentálně řeší vlastní osudovou chybu, ignorování / podcenění objektivních skutečností, díky čemuž se zřejmě změní motto expedice na "Tatra okolo Balkánu", .... a možná budou za pár dní i žádat MZV o pomoc s repatriací - jako ty tisíce cestovatelů uvízlých (vesměs vlastní vinou) po celém světě -, což se i mne už bude týkat osobně, jako daňového poplatníka (který prozíravě již v lednu zrušil cestu na S.Východ)! Pokud ještě někdo doufá, že jde o záležitost několika týdnů, resp. myslí, že přečká, "než se to přežene" někde za bukem či na pláži anebo věří, že v RF či TR může být méně nemocných koronavirem než v Lucembursku – je blázen.

Že "Situaci při výjezdu nikdo nemohl očekávat" - je blábol, potažmo lež.... již několikrát jsem napsal, že
"Každý, kdo trochu zná geografii a sledoval byť jen povrchně zpravodajství, věděl už v okamžiku startu Tatry, že dodržení plánované trasy (tj. hlavně průjezd Iránem) bude přinejmenším riskantní, česky "vo hubu", a sledoval tudíž situaci na jejich plánované trase s obavami ... ovšem radit takovým profíkům bych považoval za drzost. (a propos: aktualizovaná mapa a infografika ohledně pandemie je na mém FB-profilu od 19. února) ... Neznaje jejich aktuální polohu a plány, předpokládal jsem ovšem, že operativně změní trasu a namísto potulky po Balkánu se budou okamžitě (už koncem února) přesouvat buď přes SRB/RO/UKR do Ruska, anebo aspoň pospíchat přes TR/GE/AZ na sev. Kavkaz. Že bude Irán neprůjezdný, bylo přeci od konce února každým dnem jasnější, stejně jako nejistá perspektiva překročení hraničního přechodu AZ/RF (býval vyloučený pouze pro bilaterální provoz) anebo využití trajektu AZ/TURK (podle mých informací dávno zrušeného)." A propos: Nejpozději začátkem března už nemohl nikdo věřit tomu, že se virus během pár dní nepřenese i do TR/AZ/AR.
Viz https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?…

Ještě 17/4 jsem "Tatrovákům" napsal: "Rusko v nejbližších dnech má také uzavřít komplet hranice (https://www.themoscowtimes.com/…-outbreak-a69646 ), KYRG/UZB/TADž připravují uzávěru hranic, trajekt z AZERB do TURKM nefunguje .... a vyvrcholení pandemie by mělo nastat až v červenci / srpnu :( "
"Vzhledem k situaci bych opravdu doporučoval okamžitou evakuaci všech kromě šoférů, dokud to ještě jde - viz např = https://www.idnes.cz/…3_zahranicni_vlc IIII Bude čím dál tím větší problém dostat se i nazpět do ČR - přes SK, A, PL, D a HU se nelze už nyní dostat tranzitem (po zemi), od zítřka je uzavřené vídeňské letiště (i bratislavské), což klidně může potkat i to pražské :( "
Turecko se rozhodlo po dlouhém středečním zasedání vlády zavést tvrdší opatření proti koronaviru, lidé mají tři týdny zůstávat doma. Oznámil to podle vládního listu Daily Sabah turecký prezident Recep Tayyip Erdogan. Uzavírají se také hranice s Řeckem a Bulharskem.
https://www.aljazeera.com/…18091505922.html
Rozbalit vlákno
0