Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Elektrické Porsche Macan dorazí za dva roky. Doplní, nebo nahradí spalovací motory?

O elektrickém Macanu rozhodně neslyšíme poprvé. Až teď jej ale Porsche zasadilo do časové osy a my tak víme, kdy jej můžeme očekávat.
Zpět na článek
Avatar - KANKUNEN
20. 3. 2020 15:26
Za čtvrt roku to všem dojde,
že dojde. Buď nebude na dotace nebo nebudou mít peníze lidé. Případně obojí. Profitovat bude Dacie.
Rozbalit vlákno
6
Avatar - Ham.
20. 3. 2020 16:15
Re: Za čtvrt roku to všem dojde,
Myslím, že to bude poněkud jinak, typická klientela Porsche bude ještě bohatší a bude dál klidně nakupovat drahá auta a naopak chudé vrstvy kupující Dacie zchudnou ještě víc a budou jezdit mastnou tyčí. Tento efekt je celkem dobře ověřený z minulé ekonomické krize. Dobře situovaný člověk na krizi jednoduše vydělá, protože má dostatek volných zdrojů skoupit třeba akcie, které jsou dnes za hubana a následně na nich vydělat balík, ten kdo dělá za pár šupů a ještě ztratí práci ztratí nadějí i na to nejlevnější auto a teprve s nějakým oživením ekonomiky se dostane k možnosti zase něco vydělat a koupit levné auto. Porsche určitě vadí daleko víc výpadek výroby než že by se měli obávat "výpadku" solventní klientely. A jestliže hodlají paralelně nabízet Macan v elektrice i v klasice, tak jim nějaké dotace na EV mohou být šumák. Konec konců podívej se na data za první dva měsíce z Evropy, kde krize už začala, Porsche má plus 70%, Dacia mínus 30%.
https://www.acea.be/uploads/press_releases_files/20200318_PRPC_2002_FINAL.pdf
Největší propad výrobci levných aut naopak Porsche frčí jakoby se nechumelilo. Samozřejmě epidemie bude mít vliv na všechny, ale až odezní, tak u Dacie bude zájemců minimum, protože její klienti budou mít úplně jiné starosti než si kupovat nové auto, kdežto u Porsche bude stát dlouhá fronta nedočkavých zákazníků s "absťákem" a plnou kešení.
Avatar - Beefcake
21. 3. 2020 10:29
Re: Za čtvrt roku to všem dojde,
Poniektorym ale nikdy nedojde to, ze sa za kratku dobu vyrazne vycistil vzduch v mestach, ked ludia sedia doma. Ze to nie je tym, ze cez ocean preslo o dva a pol mega obrovskych lodi menej.
Avatar - Barrichello
21. 3. 2020 11:49
Re: Za čtvrt roku to všem dojde,
Jenže, milý drahý POKRYTČE, v boji o světové emise nejde o to, že ty máš horský vzdoušek u sebe v Dolní Lhotě, ale o to, že ty světové emise teda padly, protože stojí - plácnu - 30 000 fabrik, léta 40% letadel a pluje 40 % lodí.
Tyhle 3 věci sníží světové emise tolik, jako kdyby najednou nejelo asi tak 200 miliard aut :-)

A jestli se ti špatně dýchá v Praze nebo jinde, odstěhuj se do Beskyd nebo do Mongolska, mě se v Praze dýchá normálně :-)
21. 3. 2020 11:55
Re: Za čtvrt roku to všem dojde,
efekt je velmi znatelný...
https://www.idnes.cz/…1_zahranicni_kha
Avatar - Barrichello
21. 3. 2020 12:25
Re: Za čtvrt roku to všem dojde,
Jistě, když zmizí lidi a lodě z vody, tak se vrátí zvířata. Protože je neruší hluk, čeření vody, prostě lidi.

Takže co sis z toho odnesl? že je třeba zabít půl planety?

Super, tak proč se něco nedělá s populační explozí v Africe a Asii. Proč se tam jen neustále posílaj miliardy peněz, výsledek nikde, krom toho že tam furt přibývá lidí, kteří se pak chtěj nastěhovat do Evropy, ab se měli ekonomicky líp. To může dělat s prominutím jenom deb*l.

Pomoc je nutno podmínit osvětou, na tu vynaložit prostředky a ruku v ruce s osvětou musí být i opatření, že pokud se nebudeš tím co osvěta říká řídit, tak přijdou restrikce. A pokud si to tamní vlády neohlídaj, stopne se i pomoc a totálně se zavřou hranice.

JInými slovy pokud neuznáváš antikoncepci a kondom a budeš dělat 15 dětí, tak na ně nic neostaneš a nejen že zdechnou hlady, ale zavřeme tě do báně a ještě na tobě budeme chtít peníze jako pokutu .

Jiný řešení to nemá, teda humánní řešení.
Avatar - Barrichello
21. 3. 2020 12:37
Re: Za čtvrt roku to všem dojde,
Pán to tam taky vysvětluje, čím víc bude lidí na planetě, tím větší spotřeba zdrojů a čím lepší se lidi budou mít, tedy afričan El Amin se zmůže místo dvou koz na 4 atd, tím větší zátěž pro planetu.

Žádný elektroauta v Evropě ti nepomůžou, když se ty lidi budou množit jak krysy a spotřebovávat zdroje a chovat miliony zvířat navíc.

Umíte to pochopit???
20. 3. 2020 17:36
kolik jsi jich koupim
Kolik dacii a nebo asx si koupim namisto porče? A bohati budou bohatsi a chudi chudsi. Jasne a taky porucime vetru desti a dnes se mame lip nez vcera, teda zitra. No vcera si to prece přesedo řikal.
Rozbalit vlákno
0
Avatar - Barrichello
20. 3. 2020 18:20
Benzín v USA 7 kč litr, v ČR 24
moje predikce byly naprosto přesné, aneb zase sem měl pravdu. Pukněte ekofanatici a ekobolševici
https://www.autoforum.cz/…6-80-kc-na-litr/

A aby to s vám švihlo úplně, tak TanONO právě zlevnilo Natural 95 na 23,90 a LPG na 11,90
http://tank-ono.cz/cz/index.php?…

Ropě zdar!!!! Kdo si koupí za téhle situace elektromobil a to zvlášt v USA je zralý na zavření do PCHL ;-)
Rozbalit vlákno
18
20. 3. 2020 19:15
Re: Benzín v USA 7 kč litr, v ČR 24
Hned beru plnou nadrz a jedu na dovolenou do Italie :-)

Momentalne je realne, ze benzin co mam v nadrzi mi vydrzi do konce roku
Avatar - Barrichello
20. 3. 2020 19:25
Re: Benzín v USA 7 kč litr, v ČR 24
To máš dobrý, já najel za posledních 10 dnů 370 km a z toho 300 do práce......Takže mě asi těžko :)
20. 3. 2020 20:59
Re: Benzín v USA 7 kč litr, v ČR 24
šéfe, co se změnilo na tom, že elektromobil jezdí za korunu na kilometr? u nás?
Avatar - Barrichello
20. 3. 2020 21:36
Re: Benzín v USA 7 kč litr, v ČR 24
Nic, jenom se vyplatí místo po ujetí 100 tis km(oproti srovnatelné třídě benzínáku či dieslu) až po 140 tis a v případě že porovnáváš s LPG tak tak po 170-210 tis km :-) :-)
21. 3. 2020 09:07
Re: Benzín v USA 7 kč litr, v ČR 24
super info, že máš levnější benzín, když s ním nemáš kam jet, ani za hranice tě nepustí. leda brát do sudů na dešťovku...
Avatar - Barrichello
21. 3. 2020 11:42
Re: Benzín v USA 7 kč litr, v ČR 24
Můžeš jezdit po republice, to ještě nikdo nezakázal. Nebo se můžeš jet jen tak projet, pro radost z jízdy. Samozřejmě nesmíš mít elektromobil nebo zdechlou 1,2 s fénem, ale něco kde ta radost z jízdy opravdu je ;-)

No a do zásoby si to můžeš koupit taky, kamarád už má doma sudy na 1500 litrů :-)
21. 3. 2020 09:06
Re: Benzín v USA 7 kč litr, v ČR 24
tvl Baryku ty tvoje zdroje... insider z ministerstva, aeronet a další undergroundové zdroje...
zkus se zamyslet. milióny vědců tvrdí, že je země kulatá a pak přijde jeden, který řekne, že to je všechno naopak. komu budeš věřit? není to divné? až tohle skončí, benzín půjde zpátky tam, kde byl. hotovo.
Avatar - Beefcake
21. 3. 2020 10:26
Re: Benzín v USA 7 kč litr, v ČR 24
No ano, teraz bude zase vhodna doba pre konspiratorov povyliezat z dier.
Avatar - Barrichello
21. 3. 2020 11:45
Re: Benzín v USA 7 kč litr, v ČR 24
Vidím zde velkou objednávku po apokalypse, což je další věc. Pro lidi je velmi lechtivé a strašně příjemné, když si představí apokalypsu této civilizace, což ale souvisí s nenávistí k ní. Myslím, že takto to je, nechci si hrát na amatérského psychologa, ale tuto rovinu v tom u konkrétních lidí velmi silně vidím. Každý ji můžeme odhalit sám v sobě: zpytujme svědomí, a když to udělám já, tak tam skutečně vidím jakousi lákavou naději, že tato civilizace skončí nějakou apokalypsou, protože si to zaslouží, a to bude ono – a pak se může vybudovat něco nového.
Avatar - Barrichello
21. 3. 2020 11:45
Re: Benzín v USA 7 kč litr, v ČR 24
Četl si ten článek a víš vůbec o čem je?

"Neřekl bych návrat, protože jsme stále v cyklickém normálu. Normální jsou změny, stabilita normální není a je naivním předpokladem, že by svět měl být z klimatického hlediska stabilní. Tak to samozřejmě není, změny zde vždycky byly, svět je vrtkavý a nestabilní. A dokonce umíme klimatické změny na velké globální škále docela dobře modelovat směrem do minulosti. A první, kdo přišel s návrhem na modelování změn, a s tím, že tyto změny jsou cyklické, byl Gerard Bond v článku z roku 1996. Od té doby se tomu říká Bondův cyklus – a oteplování je jednou fází Bondova cyklu."
21. 3. 2020 11:56
Re: Benzín v USA 7 kč litr, v ČR 24
četl. pán mluví rozumně, ale trochu mě znepokojuje, že je jeden z mála. mnoho dalších mu odporuje.
Avatar - Barrichello
21. 3. 2020 12:04
Re: Benzín v USA 7 kč litr, v ČR 24
Tady máš kdo je ten pán.

Renomovaný vědec, ne žádný šarlatán a plácal bez škol a vzdělání

Petr Pokorný (47) je biolog, paleoekolog a environmentální archeolog. Zabývá se proměnami světa od poslední doby ledové po současnost. Výsledky výzkumů publikoval ve stovkách vědeckých prací a v desítkách knih, odborných i popularizačních. Je ředitelem Centra pro teoretická studia, společného pracoviště Univerzity Karlovy a Akademie věd ČR. Učí na přírodovědecké fakultě UK.
21. 3. 2020 14:40
Re: Benzín v USA 7 kč litr, v ČR 24
To je všechno hezké, ale věda o klimatu se jmenuje klimatologie. A odborník na klima se jmenuje klimatolog. Obávám se, že takhle se vyjadřuje k něčemu, co se týká jeho oboru jen příbuzně.
Avatar - Barrichello
21. 3. 2020 20:30
Re: Benzín v USA 7 kč litr, v ČR 24
To je všechno hezký, ale studie "vědců" jsou na politickou objednávku nebo pod tlakem lobby a eko aktivistických skupin. Jinak řečeno když budeš říkat něco jiného, stopneme ti peníze :-)
Avatar - Barrichello
21. 3. 2020 12:13
Re: Benzín v USA 7 kč litr, v ČR 24
Pokud to vezmeme v kostce, tak výtah z toho článku je, že pán - ted pozor NEPOPIRA VLIV CLOVEKA NA KLIMA, ale říká, že klima není stabilní, jinými slovy, když ted zabiješ všechny lidi na planetě , není vylouč že se za 50 let oteplí třeba o 1,5 stupně.

A to je to, co popíraj vaši "vědci", pracující za peníze neziskovek nebo lobbistů, mající zájem na to vytvořit onu apokalypsu a na základě této iluze apokalypsy vnutit lidem myšlenku, že je potřeba vytvořit nový lepší svět, novou jinou a lepší společnost , protože ta současná je špatná.A patřičně se na tom nakapsovat a udělat z lidí stádní ovce. Viz to co jedou němci, že není škoda že covid-19 zabije staré, protože stará generace je špatná - přeloženo do češtiny - nedá se snadno zmanipulovat myšlenkou apokalpsy jako mladší generace.

To byla ale přesně myšlenka KOMUNISTU a BOLSEVIKU, ti chtěli změnit společnost na beztřídní, bez vykořistovatelů, bez soukromého majetku a tihle novodobí boleševici chtěj společnost takovou,kde budou ve výhodě menšiny, která bude promíchaná rasově a nádronostně, v podstatě chtěj vytvořit světový národ, potlačit role jednotlivých států a jejich tradice, potlačit principy kapitalismu, potlačit faktor ekonomické výhodnosti a nadřadit ho názorem, že je jedno co je ekonomicky výhodné, že hlavní je co chrání přírodu at to stojí co to stojí, změnit myšlení lidí, udělat z nich ovce , které věří všemu co jim nabulíkují média a vědci a politici a slepě se nechat vodit za provázky Takto zmanipulované ovce jsou pak snadno ovladatelnou loutkou v ruce nadnárodních korporací a multimiliardářů.

A tito novodobí eko bolševici tvrdí stejně jako tvrdili původní bolševici že ta současná/tehdy současná společnost je špatná a potřebuje přetvořit. Metody stejné, akorát jiný cíl
Kdo nevidí paraely je bud slepej nebo totálně blbej.
21. 3. 2020 14:41
Re: Benzín v USA 7 kč litr, v ČR 24
....není vyloučeno... není lepší, kdyby to věděl jistě?
Avatar - Barrichello
21. 3. 2020 20:31
Re: Benzín v USA 7 kč litr, v ČR 24
Jistého není nikdy nic.
21. 3. 2020 06:24
korunka ke korunce
K cemu to prepocitavaji lidi co maji 2-5 aut a na kazdym prodelaji minimalne 100tis a jeste pod clankem o poršče, už abyste tahli do práce :D
Rozbalit vlákno
0