Novinky
Stejsn
je pro mě nepochopitelná pakárna. Na té zelené kartě je jediná důležitá věc, a to je číslo pojistky. To je vše. A i to číslo je v databázi, zjistitelné online podle RZ. Budiž - v některých méně rozvinutých končinách nemusí být připojení k dispozici. Nicméně vůbec mi nestačí mozek na to, abych byl schopný pochopit proč je důležitá barva papíru. :no:
xxc
bola kedysi biela karta, bolo to iste, len vytlacene ciernobielo. Uz to zrusili a ostala len zelena karta, ktora uz bude ciernobiela.
kpt.Budha
Dostal jsem pokutu za chybějící zelenou kartu se slovy: "Já tu vidím, že máte auto pojištěné, ale nemáte kartu, tak plaťte..." To jsem tak nějak nemohl rozdýchat až do další pokuty a ještě absurdnějších komentářů, např. "Se divím, že vám to auto vůbec tolik vytáhne" (72 v obci 😄 )
_Teddy_
Mimochodom, vodici aut registrovanych v EU-zahranici pri pobyte v CR ziadnu zelenu kartu so sebou mat nemusia. CR je tiez signatarom dohody medzi narodnymi kancelariami poistovatelov, takze v pripade vozidla registrovaneho v zahranici staci ako dokaz poistenia evidencne cislo vozidla (SPZ).
Takze je to vlastne zbytocna buzeracia domacich obcanov (ak uz rovno nepoviem ze diskriminacia)...
Takze je to vlastne zbytocna buzeracia domacich obcanov (ak uz rovno nepoviem ze diskriminacia)...
Stejsn
To je jedno, jak se to jmenuje, ale i přímo v článku se píše, že je stále důležitá barva toho papíru. Koneckonců je to i důvod, proč pojišťovna stále posílá zelenou kartu poštou, přestože ti jí hned po zaplacení pošle emailem: pro ty co nemají barevnou tiskárnu. Ústřižky složenek jsem nedávno vyhazoval, našel jsem jich doma v šuplíku pěkný paklík ještě 😊
Pamatuji si doby, kdy se pojisteni vozu dokladalo uctenkou od zaplacene slozenky. Taky nesmysl, ale takova byla doba.