Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nový Ford Ka: Brazílie má svou novinku (VIDEO)

22 komentářů

Hodně podobné na dva v Korei již vyráběné modely, hádejte které ... 😉 Jinak litrový čtyřválec s 54 kW je fajn, v Mladé Boleslavi by si měli vzít příklad !
Sleeper
Motor na papíře OK, ale ten design... Tohle v Evropě doufám neuvidíme 😲( Staré Káčko bylo originální, taky už ho vyrábějí 11 let.... Tohle mě vůbec nevzrušuje
da_b0mb
presne tak. Korejskej design minule generace :no:
delphino
dokonce občas trhá i prodejní rekordy 😄 třeba v Britanii je pořád nejprodávánější auto ve své třídě. I já mám své káčko ve firemním tuningu >😁 a spokojenost. A jako celek sem i to nelíbí ale některé prvky bych si nechal líbit i na svém káčku.
Furt 1000x hezci nez to soucasne KA...
no tak toto je dalsie male auto ktore nema design. kludne by sa mohlo predavat ako kia, daihatsu, alebo hociktore ine na svete.
Ja mam teraz Ka a som na neho hrdy. ma jedinecny design, kazdy ho zdialky spozna, na zeny posobi ako magnet a jazdne vlastnosti ma ako ziadny iny automobil tejto kategorie s vynimkou stareho mini.
Miláčku, na které ženy působí jako magnet? Chtěl bych , abys nám o nich něco napsal- já jsem se domníval, že na ty ženy působíte jako magnet vy svojí pronikavou inteligencí
no tak toto je dalsie male auto ktore nema design. kludne by sa mohlo predavat ako kia, daihatsu, alebo hociktore ine na svete.
Ja mam teraz Ka a som na neho hrdy. ma jedinecny design, kazdy ho zdialky spozna, na zeny posobi ako magnet a jazdne vlastnosti ma ako ziadny iny automobil tejto kategorie s vynimkou stareho mini.
spatne ctes, skodovka by mohla udelat klidne jeste vetsi vykon nemit emisni limity 😉
blbost, moje stará Toyota Cotolla 1,3 mela vykon 63Kw. v te dobe dokazala Skoda vytlacit takovy vykon akorat z 1,6 . A to bylo pred 8 lety. A co ted .... dohnala Skoda spozdeni v motorech .... NE. A ty nove Turbo benziny ? 1,4 TFSI zere jakou dvoulitr, ale odhaduji ze takovou zivotnost mit nebude. VW benzin bez turba neumi. na to jsou tu jini. Skoda to je hlavne turbo chrocht TDI a ulet desetileti 1,2 HTP.
hattori_hanzo
A není to ty blbosti tím že když ten tvůj starej kepl vyráběli tak byly emisní limity taky trochu jiný?Občas přemejšlej...
Emisne jsou ruku v ruce se spotrebou, ne s vykonem. Na to pozor. Je pravda, ze Skoda(VW) motory neumi. Snad jediny dobry je stary 1,8T.
emisie maju vplyv aj na vykon, na to pozor. Cistejsie spalovanie neznamena ucinnejsie. Castokrat je to presne naopak. A ucinnejsie spalovanie = nizsia spotreba ale aj vyssi vykon. Za predpokladu, ze objem spalenych plynov je rovnaky.
No tak to se musím kolegy Toyotysti zastat. VW má potíže v tom, že není schopna optimalizovat process spalování. Např. variabilní časování ventilů a to jak sacích , tak výfukových, pak tu máme variabilní časování a zdvih ventilů. A pak další takové zlepšovátka, jako vracení části směsi zpět a větší pootevření škrtící klapky. Ono totiž škrtící klapka je zdrojem tlakových ztrát, je skoro lepší ji úplně odstavit a řídit množství paliva úplně na konci u ventilů jejich otevření. Pak tu máme úpravy povrchů kluzných ploch a snižování odstředivých a setrvačných hmot. Nejdál je asi HONDA, BMW, MERCEDES, TOYOTA. Jinými slovy VW totálně zaspalo dobu.
odkial vies ze 1,4 TFSI zerie ako dvojliter? nevsimol som si toho ked som s nim jazdil. nezralo to ako 1,4l ale ani ako dvojliter. 7 litrov na sto nieje spotreba dvojlitra
Suzuki Swift má tuším nějakých 73 kW na 1,3 motoru - myslíš, že pro Suzuki ( a jiné ) emisní limity na evropském trhu neplatí ? Asi sotva ...
Proč je nové Mondeo a Focus tak pěkné a toto takový... Ale to je můj názor, někomu se to asi líbí...
hej detska no tak! tto nema s KA pre EU nic spoocne!!
125S
Podle tvaru a velikosti bych řekl, že spíš překopaná Fiesta, i interiér je podobnej Fiestě.
blbost neco posuzovat na obrazku ,jantari
Hele ty chytraku...a to mame jet do Brazilie a napsat o tom knihu... premyslej :no:
To je teda commback..brazílie se má za co stydět...Vypadá to děsně a už z videa je patrné vidět náklony v zatáčce. Jsem snad jediný, kdo to vidí takle bledě? Mě teda nový Ford Ka nezaujal :no: