Novinky
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeNěmci vybrali 10 sportovních aut za rozumné peníze. Které ojetiny a novinky doporučují?
37 komentářů
ond-las
Jasne ze Camaro. Po dvou letech me stale neskutecne bavi i kdyz jen 3.6
ProchyTom
Mustang a camaro jsou sportovci asi jako superb a bmw 5
Rychle s tím jde jezdit, dá se s tím jezdit i rychle po okreskách, třeba i bokem, ale musí se to umět :-)
GeekStar
Nejvíc se mi zamlouvá Nissan 370Z. Za 900k je to parádní nabídka, oproti Toyobaru přidává šestiválec (i když boxer je charakterní i ve čtyřválcovém provedení), ale hlavně slušné stádo koní navrch, a to za stejnou cenu. BRZ by přeci jen sneslo větší výkon.
Camaro a Mustang jsou na mě moc Ameriky, nezkousl bych je, TT a RCZ vůbec a M240i je fajn, vlastně bych řekl, že mezi Nissanem a M240i to je plichta. :-)
Camaro a Mustang jsou na mě moc Ameriky, nezkousl bych je, TT a RCZ vůbec a M240i je fajn, vlastně bych řekl, že mezi Nissanem a M240i to je plichta. :-)
Asi bych v ceně kolem milionu oželel nové auto a šel pro F-Type se silnější V6.
Neviem ako jazdí F-Type ale je nádherný, občas slintám na inzertných serveroch.
Za tie denygy by sa už dala aj M2, čo tiež nie je zlý kauf.
Za tie denygy by sa už dala aj M2, čo tiež nie je zlý kauf.
V jakem stavu bude ten F-type se silnejsim V6 kolem milionu? Letmy pohled na mobile a bavime se o autech se 100-150tis km a 5 let stari (prvni kusy) + servis na to bude stat jako na auto s porizovackou 80k E+. Chapu jak to myslis, ale pro vetsinu tech aut z toho listu to neni nakladove srovnatelne, ale trosku jinej svet.
350Z musí být mimořádně hrozné auto, protože má skvělý motor, nic nestojí, a stejně se prakticky vůbec neprodává...
Nevím, jak 370Z v článku, ale ty píšeš o 350Z a z mé skromné zkušenosti je sice ošklivé, ale jízda mne v mne bavila moc ! Jenže ty zapomínáš na jednu důležitou věc a to, kdo si kupé kupuje a proč ?
Většina jsou to BMW/Audi/MB - protože působí reprezentativně, je to prémie a vsadím své boty, že 90% těchto kupé mají jen sportovnějí působit, (taky jich je drtivá část v naftě) a na pracovní schůzce Nissan nebude víc, než BMW. Ten, kdo chce opravdu sportovní auto, tak těch je hodně málo a většina na to nemá, koupí si pak 10-15let staré auto. A pak je tu hrstka movitějších o jejichž přízeň se pere 370z, ale i trochu dražší, ale výkonnější prémiovky, HH a podobná auta...
Většina jsou to BMW/Audi/MB - protože působí reprezentativně, je to prémie a vsadím své boty, že 90% těchto kupé mají jen sportovnějí působit, (taky jich je drtivá část v naftě) a na pracovní schůzce Nissan nebude víc, než BMW. Ten, kdo chce opravdu sportovní auto, tak těch je hodně málo a většina na to nemá, koupí si pak 10-15let staré auto. A pak je tu hrstka movitějších o jejichž přízeň se pere 370z, ale i trochu dražší, ale výkonnější prémiovky, HH a podobná auta...
350Z byla pěkné auto, ošklivka je až 370Z. Ale obojí jako sporťák nic moc, ano, je to relat silná zadokolka, takže se s tím dá blbnout, ale je to takové neohrabané, bez finesy. A jako auto k žití na pr.d, páč motor zní hnusně, žádná výhoda zpívajícího šestiválce, převodovka je taková traktoroidní, celkově otravně hlučné na cestování. Osobně docela chápu, že se neprodává, ta anonce nového vypadá ale nadějně, nový třílitr, přepracovaný podvozek a slušný design, uvidíme.
Pokud jde o srovnání 370Z s nějakým bmw, tak snad jedině se Z4, hlavně v gen. kdy byla s hardtopem. To sice taky nebylo jízdně nijak kulervoucí auto, ale mělo mechanickou finesu, prostě takové to hladké fungování, navíc použitelné pro denní ježdění, snesitelný hluk a v případě R6 zpívající šestiválec.
Pokud jde o srovnání 370Z s nějakým bmw, tak snad jedině se Z4, hlavně v gen. kdy byla s hardtopem. To sice taky nebylo jízdně nijak kulervoucí auto, ale mělo mechanickou finesu, prostě takové to hladké fungování, navíc použitelné pro denní ježdění, snesitelný hluk a v případě R6 zpívající šestiválec.
Barrichello
ten se dá za mega taky pořídit, sice pdvozkově mimo SRT8 verzi horší jak Camaro a Mustang, ale zábavy s s ním jde užít taky hafo.
Kuhnta89
Tak buď v tom ještě nikdo z nich nejel a jestli jo, tak absolutně nemají představu o tom, jak by se sportovní auto mělo chovat :D
Americký auta by obecně měli mít nějakou speciální kategorii... Společně třeba s Peugeotem, mohla by se jmenovat třeba "pro ty, co nerozumí autům a neumí řídit" nebo "je mi jedno, že je to pekáč, hlavně že to dobře vypadá", ještě mě napadá "auta, co světu nic nedaly" a nebo jednoduše "paštiky".
Prostě si nemyslím, že by se mezi sporťáky měly řadit auta, který mají konstrukčně blíž k traktoru než k čemukoliv sportovnímu...
Americký auta by obecně měli mít nějakou speciální kategorii... Společně třeba s Peugeotem, mohla by se jmenovat třeba "pro ty, co nerozumí autům a neumí řídit" nebo "je mi jedno, že je to pekáč, hlavně že to dobře vypadá", ještě mě napadá "auta, co světu nic nedaly" a nebo jednoduše "paštiky".
Prostě si nemyslím, že by se mezi sporťáky měly řadit auta, který mají konstrukčně blíž k traktoru než k čemukoliv sportovnímu...
Sdílení komentáře
Ale vím, že to byl jen vtípek. ;-)
Ale chybí tady dost aut, za 1M , když už je tam Scirocco R, tak pak celá plejáda Hothatchů, je to stejně jen FWD, jako většina ostatních HH této kategorie, nejezdí zle, jednou jsem to měl půjčené, ale nevidím mimo karoserie rozdíl mezi tím a Golfem GTI/FokusemST/MeganemRS. Pak se dá v této ceně pořídit ostřejší sporťáky, třeba starší M3,M5, Skové Audiny, nebo třeba ASX a AurisHSD :D
Tvl, to byl takovej pekáč, že jsem uvažoval o založení petice, aby majitelé, co si to dobrovolně koupili šli na psychotesty :D
To auto žalostně nejelo, stačilo se toho dotknout a vylo to jak březí vlk. Uvnitř děs, jízdně bída. :D
Do města funguje dobře, na okresky dostatečně, na dlouhé cesty to nechceš a zábavu taky nečekej :D.
Jinak já bych se ho nebál taky, ale vzal bych raději tu 200k verzi. To samé u Šíra, místo Rka bych vzal 2.0TSI 162kW v manuálu :yes:
Já věřím, že to THP může fungovat, ale brát to jako ojetinu, když nevíš, kdo a jak se o to staral, je to prostě riskantní, přitom škoda, stejně jako motory VTI. Takové 207 s 1.6VTi a 3dv by mohlo být zábavné malé a levné autíčko.. nebýt těch problémů.