Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Fernando Alonso není jediný navrátilec. Jak dopadly návraty dalších zvučných jmen do F1?

Dvojnásobný šampion a výrazná osobnost F1 Fernando Alonso se příští rok vrátí s týmem Renault. Není to přitom jediné slavné jméno, které si od šampionátu odpočinulo, aby se posléze vrátilo. Komu to za to stálo, a komu se comeback naopak nepovedl?
Zpět na článek
12. 7. 2020 12:31
10. 7. 2020 14:09
Alonso je top, s tim nic nenadelas
Ja jsem byl pred par lety v Silverstone, Alonso samozrejme v pomalym McLarenu, taky vsichni asi vime, jak Alonso vsude siri chaos a podivne triky atd ... neni snadny mit ho rad :-)

Nicmene jsem si odnesl jeden necekany poznatek. Vsichni jezdi jakoze dobre, ale jeden jezdec projede tu nejlepsi a nejrychlejsi stopu proste pokazdy, bez ohledu na to, co se kolem deje a kdyz zacne prset, tak to znamena, ze je oprpti ostatnim doslova jina liga. S autem sotva na 18. misto si dojel bodovany na 9. miste pekne trpelivou jizdou ... a proste vycnival nad vsechny ostatni cely vikend, nejen pri zavode.

Ano, byl to Alonso.

Je to asi nejlepsi ridic soucasnosti. Ale tim nerikam, ze je nejlepsi pilot F1 nebo tak, to neni jen o tom rizeni auta. Ridi tam vsichni vyborne.
Ale ikdyz neni muj oblinenec, proste musim rict, ze Alonso je v soucasne dobe asi nejlepsi. Ma talent a hlavu a je nad veci a vsechno videl, vsechno zazil a hlavne jede vzdy naplno, ikdyz to auto nejede. Respekt.

PS: Raikkonen je dost podobny priklad, co se talentu a zkusenosti tyka, ale precejen podle me nema az tak profesorskou jizdu.
Presto je mi sympatictejsi, ikdyz teda chlasta, coz mi pripada vubec hodne mimo, ale to uz je zas jina pohadka.
Rozbalit vlákno
2
Avatar - žlababa
10. 7. 2020 14:50
Re: Alonso je top, s tim nic nenadelas
k tomu nejlepšímu projetí ideální stopy ... tuším že to bylo v Monaku 2006, kdy v jedné zatáčce měřili jak ji piloti projíždí. Alonzo měl za celý závod mezi nejširším a nejužším projetím zatáčky 2cm.
To je naprosto neuvěřitelné, 78x projet zatáčku s max 2cm odchylkou.
10. 7. 2020 21:57
Re: Alonso je top, s tim nic nenadelas
Ja jsem videl presne to stejne na vlastni oci.
12. 7. 2020 12:31
Niki Lauda
Suverénně nejlepší byl podle mě návrat Nikiho Laudy. Jako vyhrát hned 3. závod po dvouleté pauze je velký umění.
Rozbalit vlákno
0