Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nová Kia Carnival oficiálně: Stylové GUV nabízí praktičnost i luxus

76 komentářů

_Karel_
Ad "budoucí problém VW" - on by ho mohl mít už teď, ale v chování lidí je velká setrvačnost.
Jinak souhlasím, korejci válí.
planetta
Za tych niekolko malo rokov sa posunuli neskutocne dopredu. Este zopar rokov a VW bude mat vazny problem

P.S Nikdy som nemal a pravdepodobne ani nebudem mat ani Hyundai ani Kiu ale uprimne im fandim 😉
_Karel_
Za mě pecka :yes:
Vypadá to dobře zvenku, výborně uvnitř, variabilita, prostor, pohon...
Jen moc nevěřím, že se to podívá k nám 😒
Hypoteticky si dovedu představit utratit za tohle svoje peníze :yes:
rohYpnol
Nová Kia K5 je nádherná
Nové Sorento je pecka
Nová Carnival nádhera

...

Nejde o techniku, ta je prostě na úrovni doby. Ale jde o to, že nové Kie jsou vzhledově fakt krásná auta :yes: :yes: :yes:
_Vasek_
Tak tohle podepisuji. Vidim to kolem sebe dnes a denne. Lide ziji v predsudcich a pravidlech, ktera platila mozna pred deseti lety. A nejhorsi je, ze jim to nevysvetlis 😊
g3.
Kde je v Grand Utility Vehicle pismeno P?
CICZERO
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Blue Sun
Korejec dovede nabídnout prémiovější design než evropská prémiová škola...
speedfred
.....keby náhodou ráno zaspali s rodinou do školy aby si pred každou zákrutou mohla správne s poriadnym medziplynom odradiť a pripadne si ju strihnuť aj cez ručku. 😉
Mino 1
Pretoze pre teba ako jedineho zakaznika, co chce takuto konfiguraciu, by sa to neoplatilo robit 😉
traveldrive
Nemáš asi svoj deň, irónia z riadkov speedfreda priamo kričí.
rohYpnol
Kia nemyslí. Kia hlavně nezapomíná. TO je za mě mnohem důležitější.
traveldrive
Carnival odvezie 8, Pepíku. 😉 A kto chce auto ako E😜lorer, ťažko bude pozerať po MPV a naopak. Tie autá nemajú reálne spoločné nič.
CICZERO
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Reco
Presne to si myslim. Sucasne Europske velke MPV koncia z nedostatku zaujmu a ten zaujem vyrazne ovplyvnuje cena. Tiez som chvilu uvazoval o dovoze noveho Chrysler pacifica, ale jednoducho cena pre mna nie je akceptovatelna + dalsie faktory okolo z toho robia len kusovu zalezitost. Ale zase vyberat medzi tymto a Vckom, tak Vcko tiez obidem.
XTad
Sestivalcovy Carnival se dela uz pres dvacet let. Zase tak drasticky posun tam nevidim. Spis se drzi v zajetych kolejich.
wakantanka
Hypoteticky aj ja, len sa obávam, že to nacenia na nezmysel. Skôr si ale myslím, že by to liezlo do kapusty Sorentu, takže to sem nepošlú pre istotu vôbec.
ToLa12
Tak aspoň Kia myslí na rodiny! Hezké uvnitř i z venku. Držím pěsti takovým autům.
wakantanka
ja mám o dve generácie staršieho Carnivala a aj v druhom aj v treťom rade mám plnohodnotné samostatné sedadlá. Neverím, že to tento najnovší takto mať nebude.
Mino 1
Tri sedacky by dali v Europe. Ale pre US trhy kam je to hlavne urcene davaju radsej dve pohodlne kresla, aby fullsize Amik mal svoje pohodlicko, ako v obyvacke.
Mikesus
Takže jsi přišel jen trollit. Ok, další do sbírky, omg
Mikesus
no, ale má docela pravdu. Ta ironie je zřetelná. Buď ji vůbec nechápeš nebo reaguješ jen abys něco napsal a snažil se zatrolit. Oboje dost o tobě vypovídá
ericn
Souhlas, vypadá skvěle a zas za dlouhý čas auto pro vetší rodinu 😉
traveldrive
Možno hej, ktovie. 😉
traveldrive
K čomu v takomto korábe manuálnu prevodovku a ručnú brzdu?
traveldrive
...je to asi fuk, každopádne je to sympatický počin. Iste pre naše zemepisné šírky nepríliš zaujímavé auto, pretože cena by ľudová nebola. Jediné, čo ma udivuje, že ani do takejto veľkej krabice nie sú schopní dať tri plnohodnotné sedadlá do druhého alebo aspoň tretieho radu...
Meky
A rad si ho kúpim znovu. Súčasná technologická špička. A nehanbia sa investovať v Európe, pre európskeho zákazníka.
_Karel_
Čemu říkáš nesmysl? Podle mě to je v rámci Evropy prémiový auto, stejně jako Stinger, tak to holt něco stát bude, ale nevěřím, že víc než D3.
Teď jsem pochopil, že i jeden z šestiválců bude nafta, tak to asi začnu věřit, že to sem pošlou.
Reco
Je to ale dane tiez tym, ze pre korejcov navrhuju veci europania, co robili pre europske automobilky.
wakantanka
Presne to si myslím a preto neočakávam že to sem vôbec pošlú, resp. ak budú chcieť udržať nejakú priateľnú cenu, tak osekajú výbavu a to čo vidíme na fotkách v reále u nás nebude ani omylom. Niekto vyššie písal, že ak by bola v plnke medzi 50 - 60 tis. € že v pohode, ja si myslím že to v pohode nie je, lebo za to môžem mať trebárs V-klasse. Bola by to veľmi podobná story ala Stinger GT, fajné auto s fajným motorom, ale s cenou ktorú proste mnoho európskych zákazníkov jednoducho neakceptuje.
traveldrive
:yes:
wakantanka
Mám taký pocit, že by bolo ešte drahšie ako Sharan či Galaxy.
wakantanka
Carnival je ale hlavne o triedu väčšie auto. 😊
wakantanka
No neviem, za tie peniaze nezoženieš trebárs V-klasse?
wakantanka
Mal som Carnivala s tými pilot seats v druhej rade a teraz mám novšieho s tromi sedadlami. Vzhľadom k vnútornej šírke si myslím, že aj odrastené decká by pri tomto usporiadaní v pohode sadli do druhej rady. Vezmi do úvahy, že na to stredné sedadlo v pohode vojde detská sedačka, takže nebude až taká nepoužiteľne úzka. Skôr mi to pripadá tak, že bočné sedadlá sú na naše pomery nadpriemerne široké. Ak by sa to dostalo do európy očakávam všetky sedadlá rovnaké, len v nejakej top výbave možnosť mať takéto usporiadanie ako je na fotkách.
Mino 1
Ani jeden zo sestvalcov nie je nafta. Jeden je nepriamovstrekovy MPI a druhy je vykonnejsi priamovstrekovy GDI. Nafta je len R4 2.2.
Ringhofer
Dotaz: kolik "globálních trhů" znáte, pane Máro?
wakantanka
myslím si, že všade ukazujú len nejakú top výbavu, kde praktickosť pôjde zčasti bokom. Mne osobne by takéto riešenie neprekážalo.
traveldrive
Tak aj ty si bez chyby? Vitaj do party. 😁
ericn
Myslíš, že by se to vyšplhalo někam nad maximálku Sorenta? Ty jo, dát za Kiu třeba 1,5mil Kč by mi už přišlo trochu moc...
wakantanka
No ale práve na príklade Stingeru je jasne vidieť kde je akási pomyselná deliaca cenová čiara, čo sú ľudia v európe ešte ochotní dať byť za sebelepšieho kórejca. A ruku na srdce, hypoteticky ak by stál tento Carnival s R6 rovnako ako Touareg ktorého si objednal, dal by si mu prednosť? Ja určite nie. Nech sú predsudky aké sú, ale pri rovnakých peniazoch je proste turek lepšie auto a zostatková hodnota mu nepadá tak dramaticky ako hociktorej Kii.
Reco
tak ako kopec podobnych aut. A to vravim ako majitel 5008 II.
traveldrive
Len keď niekto potrebuje nápovedu. 😄
traveldrive
Keď máš tri odrastené decká, ktoré odsunieš "na samotku" do tretieho radu? 😉
ericn
Ne to sice není, ale poslouží pro rodinu dost dobře :yes:
ericn
Jo Kia už dávno není “budget” značka s designem Sephie 😉
dr.Remorey
Jaks přišel na ty roky? Je to etalon spolehlivosti?
tomas4568
Tak jestli Thomas Schaeffer dostal za úkol bojovat proti této korejské konkurenci, tak to se těším na Škodu Grandiq 😄
rohYpnol
Protože druhou řadu sedadel beou jako plnohodnotně dvojmístnou a případné omezení komfortu jde až na třetí řadu sedadel. V US naprosto běžné, nevím čemu se divit.
traveldrive
To možno ani nie, cenovka by bola asi ešte o kúsok vyššie. Pre tých pár predaných kúskov sa im to sem ťahať asi nevyplatí.
traveldrive
Však sa pozri do galérie a aj na nete je dosť fotiek interiéru. Stredné miesto je úzke.
_Karel_
Jj, právě jsem si to našel na AF. Zmátlo mě to "D".
traveldrive
A čo s ním? Má nejakú podľa teba nejakú spojitosť s novým Carnivalom?
Ada je zase tady
konečně nové auto s dieselem (co jiného také do takové krabice dát, že), bohužel bez manuální převodovky a ruční brzdy... Proč?
Mig_35
Manželku. Jestli tedy nepojede vlakem.
mysfusuc
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
lolasea
ericn
Ani ne, Kiu beru jako solidní auto a úrovni Škodovky a rozhodně s ní nemám žádný problém. Jezdil jsem Ceed, Carens i Sportage a ani jedno z nich by mi nedělalo problém vlastnit. Ale tohle už poleze do cenových vod prémie. Stejně tak jako Sorento nové generace ve slušné výbavě za 1.2 mil 200k diesel... hmmm to je moc...
wakantanka
Ja mám Kie dve. Dokonca dve Carnivaly v dvoch generáciách a hádam po tých rokoch viem koľko sú hodné. Aj napriek obrovskému posunu v každom smere je tebou údajná cena proste nezmysel.
dr.Remorey
... Za kiu. Vítejte ooo předsudky :no: :no: :no:
dr.Remorey
Novou? Ani omylem
jam2015
dr.Remorey, ja ho práve mám od roku 2010 a po najazdení 340-tisíc stále v pohode. A rozmýšľam, že si kúpim taký istý, ale z roku 2018 a ešte ušetrím hromadu peňazí. 😄
ericn
Jj a taky by bylo o dost dražší, na úrovni Sharanu a Galaxy 😉
ericn
Tak já 5008 1G měl 6 let a byl jsem celkem spokojený, předtím C4GP a teď Touran. Všechny zvládli 5ti členou rodinu úplně v pohodě i s bagáží a sem tam boxem na střeše 😉
ericn
Píšeš to pěkně, ale typický uživatel tohoto auta (vystajlovaná mamina), to nepotřebuje 😒]
dr.Remorey
V plné by ani cena mezi 50 a 60 tis E nebyl nesmysl
_Vasek_
Je to bomba. Az mi doslouzi Alhambra (MY2016), ktera uz je bez nastupce (take Sharan a Galaxy konci) tak tohle by byl pekny nastupce. Holt priste bude osobni dodavka (nic ve zlem, funguji uz pekne).
Meky
Kia je reálne vyššia ako modelov Opel, Fiat , Ford alebo PSA.

Sám som predával hyundai a predal sa za lepšie % zostatkovej hodnoty ako skodovka.

Percento zostatkovej sa totiž počíta z nákupnej ceny. A aj keď Korejci môžu mat nižšie ceny ako jazdené vozidlo, vtip je v tom, že nákupná cena bola nižšia. Preto reálny prepad hodnoty u korejci je nižší ako napr pri škodovke.
Meky
Nádherne
ericn
No je fakt, že třeba Multivan můžeš mít od 1mil, úplný základ. Nicméně ten si můžeš vybavit do nesmyslu a bude o chlup větší. Asi máš pravdu, že by cenu kolem 1,5mil Kč evropský trh neakceptoval...
ericn
Tak určitě, píšu sem už asi 18 let a podle tebe trolím. Tak pokud si to myslíš, klidně si u toho zůstaň 😄
ericn
Copak, zase jsi nejchytřejší? 😉
jam2015
ale v Európe toho moc nepredajú - lebo SUV!
Cena by tiež nebola nízka.
Ja by som si radšej kúpil jazdenku 5008 1. generácie za 10-tisíc € a mám na roky vystarané. 😉
ericn
Je fajn, že jste mi to oba “správně” vysvětlili 😉
rohYpnol
Je to asi běžný jev. Z druhé strany za 10 let lidi budou třeba říkat jak Kia válí i když už tomu tak dávno nebude 😉