Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektromobily

Zpět na článek

Škoda Enyaq iV poprvé naživo. Elektrický crossover zaujme vzhledem

10 komentářů

ProchyTom
Za mega mas Dodge Ram 1500 5,7 Hemi po prvnim majiteli s 10tis km rok 2019. Co vezme mlada rodina? Ani jedno
DonVito
Mlada rodina?

https://www.sauto.cz/…d/c-max/18867078

Malo mladych rodin kupuje novy auto. ;-)
Horst Fuchs
Asi tak, snem mladé rodinky v ČR je jedničková Ovce v kombíku a s tédéíčkem pod kapotou.
pogo26
Já jen doufám, že za to nebude vyhazovat peníze stát.
frite
Už jsme si ho prohlédli a říkáme, tahle Škodovka se z designérského pohledu povedla!
No, co by taky redakce auto.cz mohla napsat jiného..
Za mě je škoda že musela škodovka vycházet z vw ID4 a musela vzniknout obluda.
Jestli něco u zákazníků rozhoduje o volbě Ev tak je to dojezd (jakkoliv ho málokdo bezne využije).
Co mohlo prodloužit tento parametr by byla nižší váha a lepší aerodynamika
Ale my řekli ne, evektivni Ev VW dělat nehodlá. Kdyby se inspirovali Ioniqem udělali by lip.
DonVito
Prodava se lip Kona nebo Ioniq?
pogo26
Rozhodujou peníze a ne dojezd. A je hodně smutné že k vyrovnání cen EV a spalováků dojde zdražením spalováků.
lamal
mireksgt
Nejprve citat z clanku :
“ Pohled na záď pak pro mě přináší jediné zklamání z celku. Zadní partie je hladká a rozměrnou masu plechu pátých dveří opticky rozbíjí jen nápis Škoda. Registrační značka je umístěna v nárazníku, a tak celek na mně působí trochu neforemně. “
Pro porovnani, jak záď Enyaqu ku svym tvarum prisla, je dobre si prohlednout zadni partie vozu VW Tiguan, Passat Combi, Tuareg, Golf Combi.
U vsech techto vozu je reseni zádě podobne Enyaqu, snad krome naznaku spoileru nad napisem Skoda.
Z meho pohledu jde zrejme o jeden z “vkladu” Olivera Stefaniho do puvodniho navrhu elektricke Skody, jak byl vytvoren tymem pod vedenim Josefa Kabane. A kdyz porovnam zadni partie Kodiaqu a Enyaqu, jde z meho pohledu jednoznacne o krok zpatky.
Slova noveho sefa Skodovky, ze budou dal rozvijet dosavadni design, jsou jen frazi pro verejnost.
Ono i angazovani Stafaniho je krokem zpet, soucasne produkcni vozy VW, ktere vznikaly za ucasti Stefaniho, ktery byl u VW designerem exterieru, jsou vedle aktualnich Skodovek az neuveritelne fadni auta
cjoctavian
Pan redaktor, Enyaq dostane aj dvojramenny volant...
https://www.netcarshow.com/…2021-1280-1d.jpg