Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Škoda Enyaq nafocena na denním světle v chudší výbavě. Pořád vám připomíná BMW?

53 komentářů

zila
Vypadá to jako 10 let starý čínský koncept po kterém se tu plilo a dnes se vychvaluje coby elektrický ekologický nesmysl.
JirkaV8
vypadá jak Octavia 4 v kombíku, což neníšpatně :-!
Tomáš Novák
Kdo bude chtít, tak si Škodu Enyaq může naživo prohlédnout do konce září v muzeu v MB https😐/evcars.cz/…ni-v-skoda-muzeu
AB007
To srovnání s BMW platí... Taková 5-ka se čtyřválcem v základu a bez doplňků vypadá stejně tak pěkně jako Škoda v základu a bez doplňků., ... Pěkně hnusně.. 😁
CICZERO
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
p1234
dacka ma aspon gule
no z konzernu leti sami hermafroditi
CICZERO
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
HitmanPB
Dobrý matroš 😒]
fiction
Celá slavná EU v čele s bruselskými magory brzy zjisti, že je to celé špatně. Pár let to budou tlačit nesmyslnými dotacemi a restrikcemi, až jim dojdou peníze a pracovní místa, budou muset nechat přirozený vývoj na technických možnostech výrobců a ekonomickych schopnostech milionů občanů...
twistedTSD
Teď se dotuje na dluh, takže ještě potrvá, než se to celé zbortí.
Ada je zase tady
Nejen nesmyslný přechod na auta s placatými baterkami. Pokud chce Škodovka přežít následující globální ekonomickou krizi, je na čase, aby začala vyrábět Cígo s dieselem!

BTW: https😐/www.novinky.cz/…i-cesko-40335565
Arese
Ale oni už Citigo zařízli, a to včetně té poslední EV varianty. A nástpce prý nebude.. 😒 No nic, Korejci musí mít velkou radost, zejména Hyundai má teď cestu pro svou novou i10 krásně vyklizenou.... ;-\ ;-\ ;-\
Blue Sun
Proč asi nebude? Tahle rodinka miniautíček nikdy pro VW nebyla extra výnosným podnikem, je to segment, ve kterém se zkrátka netrefili. Tak proč se trápit s nástupcem?
Emel
Problém celýho segmentu je, že cenový odstup od béčka jsou nízké desítky tisíc... což pro spoustu kupců nehraje roli. Je vidět, že s tím bojuje většina značek... i u kolínských trojčat se spekulovalo, jestli neskončí bez nástupce... totéž Twingo. A když jsem viděl ceník nové i10, tak to taky žádnej hit nebude... i když Hyundai promptně nasadil "letní bonus" 40t.

Up!ka se nakonec prodávala docela hezky... líp než C1, 108, Aygo a další.

Malý elektro do města smysl dává a "díky" pokutám byla i cena akceptovatelná... ne že by to bylo nějak povedené auto, ale na trhu bude chybět.
iudex
Presne tak, bolo to jediné dostupné elektro a kto ho u nás kúpil s dotáciou ako kolega Leg, tak to bol v podstate deal roka. Ale zase ťažko od podnikateľského subjektu čakať, že bude predávať autá, na ktorých prerába a ešte vyvíjať ich novú generáciu.
Ja som mimochodom Up! (myslím najmä ten klasický benzínový) celkom bral, fakt to spĺňalo účel mestskej mobility, maximálne využitý priestor pri minimálnych vonkajších rozmeroch a obratnosti. Vadil mi len lacný interiér a chýbal mi poriadny motor (R3 atmo bola tragédia) a trochu lepší podvozok, to riešil Up GTI svojho času za solídnu cenu (ale ten už tiež skončil).
p1234
jezismarjaa zas dyzel rakovina fetis
CICZERO
netcar.xx
A nejlíp ojetý a aspoň 15 let stary, že? Konečně by jsi si mohl koupit auto.
Jerry.Gunman
Ono se to bohužel už bortit začíná...

A zkombinujeme-li cíleně PROTI automobilovou politiku EU, zaměřenou mj. i proti zájmům vlastního obyvatelstva, vážně brané ekologické třeštění a vřeštění a velmi úspěšně rozdmýchávanou paniku okolo COVID-19, pak to nemůže ustát ani tak silné odvětví, jako je automobilový průmysl 😒

https😐/www.idnes.cz/…moto_fdv/diskuse
jme
Moje Oktávka z roku 2011 pomalu dosluhuje a rád bych další Škodovku, jenže to vážně nejde.

nechci tříválec
nechci nic s pitomým názvem (takže všechna auta s názvem končícím na Q jsou ze hry)
nechci v autě "klavírní" lak a falešný chrom
nechci auto co je strašně hnusný, takže Scala je ze hry
nechci ovládání přes dotykový display
na ulici nemám nabíječku, takže to nemůže být elektromobil

Když skousnu tu poslední hloupost, tak by nová Oktávka snad šla, ale radši se napřed podívám jinam.
p1234
kokta,uz iba s torzkou vzadu.........
Emel
Nesmysl. Jako dosud - víceprvek nad 110kw, všechny 4x4 a CNG.
iudex
Mimochodom čo hybrid? Ten je tiež nad 110 kW, ale vzadu má priestorovo náročné baterky, nevieš, ako je to u neho?
VII
Vždy víceprvek.
iudex
Dík. :yes:
twistedTSD
OIII FL CNG víceprvek neměla. Jsi si tím jistý?
Emel
Já mám teda za to, že i O3FL je multilink, i se to psalo v testech... ale tohle teda stopro nevím, ta info je asi z doby před fl O3.
traveldrive
Podľa tvojich kritérií vypadli nie že všetky Škody ale prakticky všetko čo je na trhu, s výnimkou starých dosluhujúcich modelov.
CICZERO
Achernar9
Otcův Taunus 17m P3TS, r. v. 1963.Supr kára. Klidně bych se k němu vrátil. Pod kapotou jednoducho, opravitelno, pod volantem 3.kvalt, zadek na podélných lisťácích, svezení nádherný měkkoučký... :😉 :yes:
traveldrive
A nádherne pláva, po väčších korekciách volantom ide aj skoro rovno, a keď veľmi nedupneš na brzdy, tak možno ani nedostane hodiny...
Jaros71
😒] ZROVNA NOVÁ OCTAVIA I GOLF MAJÍ VŠE NA ČUDLÍKY A JSOU PĚKNĚ HNUSNÝ..
Tak nevím , nevím...
Tohle by bylo designem celkem fajn , až na to malé sklo vzadu..tam nebude vidět.
Hlavně že má velkou placatou TV... 😒
Ten vnitřek se fakt nepovedl.. :no: a hlavně nemá to motor..baterky si strčte někam !
skejpa
Pokud vím, tak Nová Octavia má taky vypínání lane assist v tabletu. A Scala tam měla i start stop, to nevím, jestli Octavia taky má ale to bylo příšerně otravné. Vůbec celý tenhle nesmysl ovládat vše tabletem je kravina. Nic proti tabletu ale některé věci by měly mít svuj čudlík (nebo kolečko - hlasitost).
twistedTSD
Asistenty by mělo být možné vypínat i přes tlačítka na volantu. Každopádně, tlačítko na SS v OIV nečekej.
Emel
Otázka názoru. Pokud jde o něco, co jednou zapnu nebo vypnu před jízdou, tak si to podle mě privilegované místo na volantu nezaslouží. Typicky ten SS... u řadičky je mu dobře, když už si teda auto neumí zapamatovat Off natrvalo.
h.onzyk
... nevypadá úplně blbě, dokonce bych řekl, že ta svítíci vopičárna vpředu tomu na kráse vůbec nepřidá, co je tady ovšem obzvlášť hnusný je volant, ten tříramennej na premiéře je úplně jiná liga. Jinak interiér by mohl být OK i v základu, fotky dávají tušit,, že oproti ID 3 to bude vevnitř vypadat málem ako prémiovka, obdobně jako Octa IV oproti plastovému království v Golfu 8. A to jsem v obou případech seděl ve výstavnách top verzích.
kaa
Naprostý souhlas.
KANKUNEN
To auto mi bobra nepřipomíná.
effin
Hele ten zadek to je opravdu hnůj. 🙄
fico
Tak to se nepovedlo...
p1234
gycovita hranatost kopirovana napriec konzernom... :no:
traveldrive
Tak tie čierne disky sú v takomto vyhotovení zvlášť odpudzujúce. Plus zbytočná čierna maska vpredu. Interiér ešte ujde, aj keď šedo-čierna kombinácia bohviečo naozaj nie je.
wolff
No tak tady realita nepřidá.

Jako tohle je hodně špatný.

Popravdě asi souhlasím s názorem, ze podobné grcy se tady na netu objevují cca 10 let v podobě čínských pokusu o elektro. Obvykle byly dehonestovany a to některé vypadaly aspoň na fotce k světu.

Ale tohle se fakt nepovedlo.
Miloš Petráček
Eňák se očividně snaží vypadat jako ropák. Proč? Je to pro lidi, kteří se stydí za elektromobil nebo se za elektromobil stydí výrobce...? Kdybych uvažoval o elektromobilu, tak chci, aby to na něm bylo vidět, nechci falešnou mřížku chladiče. Když futuristické auto, tak taky futuristický design. Ne, že bych si tedy myslel, že elektromobily mají budoucnost...
traveldrive
Tak si to mysli, lebo chceš-nechceš, EV majú budúcnosť.
h.onzyk
No třeba já jsem poměrně konzervativní zákazník, takže vzhled co nejbližší konvenčními autu je u mě +. Snaha odlišit se designem kolikrát dobře nedopadá, třeba Corolla se vysloveně povedla zato současný Prius je pro mě asi nejošklivější sériové vyráběné auto.
bobojoe
Stejně to pořád vypadá jako paskvil. Jako když na RS verzi Fábie shodili Oktávku. A zadek s těma světlama a kufrem se zase tváří jako smutný asiat. To, že je to hlavně stylovka s plno cool vypadajícíma blbostma ani zmiňovat nebudu.
fOE
Dostanu ve vyssi vybave plast kolem kliky dveri, na ktery v teto vybave uz zjevne nezbylo? 😲
https😐/www.auto.cz/…am-pripomina-bmw?…
iudex
Nedostaneš: https😐/www.auto.cz/…am-pripomina-bmw?…
It´s not a bug, it´s a feature. 😉
Auta
Zbytečné ererické auto jedine hodidiy do srotu všechy ereklisčka auto nejspíš motory sou od V6 do V12 nelib v benzínu
FilipEess
Design prý určuje poptávka, ale stejně jako obří nozdry u BMW tak i design tohodle, neurčil zájem evropských zákazníků ale těch čínských. Oni to mají takhle rádi. Čím více chromu, okazalosti, velkých až obludnych masek chladiče, tím lépe...
traveldrive
Asi tak...
gelnarka
Potkají se dva boleslaváci😒br /> "Hele, nevíš jak se bude jmenovat to nové elektrické SUV?"
"Nevím, e nějak..."
"To je nápad, ENYAQ."