Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Eliška Junková zemřela před 30 lety. Česká závodnice fascinovala celý svět

16 komentářů

Mr.Murphy
....jako Bugatti 35, asi teprv dokáže pochopit, co za výkon Junková předvedla, když byla schopná v takovém autě závodit a porážet chlapy.... Fyzicky strašně namáhavé, vůbec nechápu jak to zvládla.... navíc ty závody trvaly hodiny.... Obrovský respekt....
zlysoused
A přitom to nebyla žádná mužatka.
Dinar
něco zasloužilo zfilmování, pak život manželů Junkových, neskuteční srdcaři a skuteční petrolheadi. Navíc úspěchy Elišky mezi evropskou elitou, no, mohl by to být krásný film, s minimálně evropským přesahem, třeba se toho někdo chytne.
Bohužel zatím se u nás točí “motoristické” nebo “road movie” klenoty typu Tátova volha.
zlysoused
Takový film by bohužel asi stál majlant, pokud by měl být natočený na úrovni.
Dinar
Ideálně koprodukce, získat nějakou tu hvězdu, něco na způsob Antropoidu nebo J.Žižky. Film o ženě, která poráží muže, by mohl zafungovat na sponzory. Junka by mohl hrát černoch a je to doma. 😉
zlysoused
Musela by ta látka zaujmout nějakou zahraniční produkci. Celkově by bylo super, kdyby vznikl nějaký film o předválečných GP. Něco na způsob Rivalů. Byla by to pecka.
Blue Sun
Jen představa, že by se posháněly všechny ty dobové závodní vozy na jedno místo... Zase na druhou stranu, o kulisu "diváků" by neměli nouzi.
Mr.Murphy
.... no musel by to být Netflix nebo tak něco, jak píše už kolega, stálo by to ranec.... i když využití počítačů může pomoci, mě se třeba líbilo to aktuální Le Mans (2019) a tam počítače využity byly hodně.... to samozřejmě dost nákladu ušetří....

mimochodem, mě kdysi v Bugatti 35 svezli a je to ryzí strach.... 😲 prostě to jede jak prase, sedačka tě vůbec nedrží.... něco strašnýho.... vůbec si nedovedu představit jak v tom mohli závodit na těch prašných cestách....
Dinar
Tak to musel být zážitek :yes:
Mr.Murphy
.... takhle - nemohl jsem řídit, moje nohy vel.45 na pedály fakt nenacpeš.... navíc neustále hrozí spálení o skříň převodovky, která je kousek od pravého lýtka.... no a jako spolujezdec se nemáš čeho držet, při mé výšce se v tom strašně klátím a mám prostě strach, že brzo zemřu 😄 jako zážitek fakt intenzivní ale už bych do toho nevlezl..... a tyhle auta jezdily přes 200 na těch hrbolatých cestách.... bizár....
zlysoused
Tak jsem si zase pustil pár videí a tyhle auta, to jsou strašný bestie. 😁 Vidět takový závod naživo musel být neuvěřitelný zážitek.
Mr.Murphy
... uz jen ten zvuk jecicich kompresoru 😄
Dinar
😄 :yes:
Avantime
Taký film by som tiež uvítal. Pozri si aspoň seriál První republika. V druhej sérii je postava Ireny Valentovej inšpirovaná Eliškou. 😄
Anonym
v květnu 2014 jsem byl v Imole.
Anonym
3 top ženy motorsportu všech dob.
Doba, tratě a auta, ve kterých závodila dělají její příběh až neuvěřitelný. Legenda.