Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
ProchyTom
3
Opel se trápí. Tam musi prat jen prachy nebo nevim. Si prece zjistim jaky auta lidi chteji ne? Myslim design. To ostatni je jiná otazka. Tohle je styl back to the 90’.
Barry Lyndon
Hezké to není, auto jak pro "Krtka zahradníka". Ale na druhou stranu například ty prodlužovatelné sedáky v této třídě? To je pecka! To třeba Japonci nemají ani u aut s trojnásobnou cenovkou.
BruceWayne
V Česku je značka Opel opomíjená, ale v Německu je to velice běžné auto. Astra či Insignie hrají prim. Pracuji v Německu i částečně tam žiji a vidím Opel velice často. Určitě častěji než BMW či Mercedes. Nový Crossland je velice povedý a hlavně jednoduchý na ovládání např. klimatizace. Nemusíš prstem "šmudlat" za jízdy po disleji a tím se nevěnovat řízení. Tenhle novodobý nešvar většiny koncernových aut VW včetně Peugeotu opravdu nepodporuji. Za mě pěkný auto, který strčí do kufru většinu jiných aut z dané třídy. Motor 1,2 turbo 130 ps je velice povedený tříválec od Peugeotu. Lepší na trhu opravdu není. Spolupráce Opel s PSA (PSA vlastní Opel) začíná plodit kvalitní auta, což je jen dobře. Sám jsem si objednal Grandland x ve výbavě Ultimate s automatem 8 AT a dalšími doplňky.
Povedený tříválec. Takový motor jsem ještě neviděl. Možná je to nejlepší tříválec, ale pořád jen tříválec. Jsou to jenom motory z nouze.
Ale to je možný, že jsou tři hrnky z nouze, já ty debilní restrikce ohledně emisí nevydal. Taková je současnost a bude hůř.
Za mne po faceliftu škaredé auto , ale má fajn normální interier..
Jinak už to bohužel není německý Opel ale francouzská slátanina :no:
Jinak už to bohužel není německý Opel ale francouzská slátanina :no:
rohYpnol
FL Crosslandu není zlý. Z některých úhlů ok, z jiných jsem mírně v rozpacích. Co mi spíš vadí je změněná příď ve vztahu k zádi, která zůstala původního charakteru. Zakže za vzhled řekněme tak chvalitebná.
Cena... No dejme tomu. Na dnešní poblblou dobu stále celkem dobrý výsledek. I když malé SUV stojí to co nedávno solidně nižší střední ve střední výbavě... Ale ok, rodina s tímhle asi dokáže nějak žít.
Jenže... Pak tu máme tu zásadní otázku proč by člověk měl chtít tenhle Opel??? A já vážně nevím. Nenacházím doslova nic ze strany Opelu. Jediné body, které získává, jsou právě ty, které ztrácí konkurence sama - Crossland má stále skvělou (=dříve běžnou) ergonomii, tlačítka na klimu, a nepřešla na dotykovou mizérii.
Takže bude to stačit? Za mě v téhle kategorii ne. Captur a P2008 jsou extrémně skvělá auta.
Cena... No dejme tomu. Na dnešní poblblou dobu stále celkem dobrý výsledek. I když malé SUV stojí to co nedávno solidně nižší střední ve střední výbavě... Ale ok, rodina s tímhle asi dokáže nějak žít.
Jenže... Pak tu máme tu zásadní otázku proč by člověk měl chtít tenhle Opel??? A já vážně nevím. Nenacházím doslova nic ze strany Opelu. Jediné body, které získává, jsou právě ty, které ztrácí konkurence sama - Crossland má stále skvělou (=dříve běžnou) ergonomii, tlačítka na klimu, a nepřešla na dotykovou mizérii.
Takže bude to stačit? Za mě v téhle kategorii ne. Captur a P2008 jsou extrémně skvělá auta.
V loni jsme se ženou řešili jaké si koupí auto. Jednoznačně řekla NE VW včetně derivátu Škoda, vyškrtnula korejce i japonce a zůstal ve hře Peugeot a Renault. Nejdřív se jí 2008 líbila, ale ten interiér ji odradil. Vyhrál Captur s motorem 1,3 turbo. Vybrala si výbavu cca 425 000Kč. Motor je dostačující 😉 není problém výtahnout z něj 200km/h. Jenže, když jsem si letos v září vybíral pro sebe nový SUV u Opel, tak jsem srovnával a Opel je kvalitněni provedený v interieru včetně sedaček. Opel měl vždy kvalitní křesla na rozdíl od lavic ve VW Škoda.
U Oplu si hlavne vieš za tie lepšie sedačky priplatiť, čo nebýva v tejto cenovej zvykom. Za to palec hore.
Kdo teda kupoval to auto? Vy oba nebo ona?..... 😉
Samozřemě má žena. Do jejího výběru jsem se moc neangažoval, přeci jen mají ženy jiný pohled na vše než muži 😉 A pak to byli její peníze. Mě při výběru Grandlandu X řekla jen tohle, nekupuj si auto s menší výbavou než maš teď a to je pravda, jen mi v mém starém SUV chybí automat, el.otvírání pátých dveří, vyhřívaný př. sklo a volant i parkovací kamera. Co je fajn, že ve výbavě Ultimate jsou ergonomická přední sedadla AGR.
Opel má výborné příplatkové sedadla..ty normální jsou o dost horší než u VW.
Mohu dobře srovnávat , služební auto VW , a doma roky Opel Astra a Corsa.
Mohu dobře srovnávat , služební auto VW , a doma roky Opel Astra a Corsa.
chalan66
Dizajn ale katastrofa ! Predošlá generácia mala aspoň niečo s oplu, ale toto je ako s 80 rokov tá maska ! HNUS. Asi chce Peugeot dehonestovať značku na úkor materskej značky !