Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Ford Verve Concept: čtyřdveřový notchback se představuje v Číně

24 komentářů

empi
Vidim, ze Ford od svych francouzskych kolegu neprebira uz jen dieselove motory, nybrz i design. Copak asi prebere priste, kvalitu nebo snad jizdni vlastnosti?
jeje
A ty se prober 😄
empi
Nejsou snad predni svetla protazena do pulky predni kapoty a otvor sani temer prez cely predni naraznik hlavnim poznavacim prvkem poslednich Peugeotu?
sice to trošku připomíná peugeot,ale je to krásnééééééééé
cuisine
tak tak v světlech trochu peugeot ale jinak se mi to také docela líbí :yes:
Opravdu to vypadá velmi podobně jako typický Peugeot. Zejména miniatura obrázku na homepage je od Peugeotu k nerozeznání 8-s
empi nepi!
taky jsem tam na prvni pohled videl peugeota..
Co to je notchback? nieco ako liftback?
Humbert
V dnešní době, kdy si sou celkovou siluetou auta velmi podobna, musi vyrobci hledat odlisnosti, kde se da. A vyuzivaji i pojmenovani, jako v tomto pripade. Tento vuz na obrazku bychom mohli nazvat i liftbackem. Porovname-li tvar s MB CLS (zastupcem fastbacku) je rozdil jen v odtrhove hrane a to se mi na notchback zda malo. [odkaz]
dik
Koloss
U Fordu je podle mého (a podle Wikipedie taky) "notchback" totéž co sedan, v článku je také zmíněno, že je čtyřdvéřový.
Koloss
U Fordu je podle mého (a podle Wikipedie taky) "notchback" totéž co sedan, v článku je také zmíněno, že je čtyřdvéřový. A není to termín nový, žádná módní vymyšlenost, v USA a Anglii se používá dost dlouho.
Hatch - padací dveře. Lift - zvedací dveře. Notch - zářez. U malých aut tedy back dveře zařezané do auta.
_patrik
Ford asi potřebuje vytroubit, že jeho sedan není jen nějaký obyčejný sedan. Přísně vzato ale názvosloví nesedí, protože tak jako tak schází na linii od konce střechy k okraji zádi povinný zlom (tedy zářez - notch), který vyznačuje odlišení kabiny od zavazadlového prostoru. Jinak si myslím Ford už zase zadělává na problém - po new edge náboženství se teď pro změnu poněkud dogmaticky zamotává do svého kinetického designu.
skutečně,Ford se konečně probírá ze zimního designového spánku,po novém mondeu,Kuze a modelu Verve další,nadmíru povedený Ford
To vypadá jak kdyby dali mondeo peugeot dohromady ale jinak pěkný
Koloss
Mně se to auto líbí, jen trochu kritika - zadní světla jsou přehnaně stříbrná, trocha té červené prosvítá, ale je to málo. Něco jako zadní svítilny na předchozí Mazdě 6 - mnohým to připadalo příliš laciné. A trochu škoda toho kufru - liftback by tomu slušel více, vzhledem ke sklonu zadního okna to přímo vyzývá, aby se otevíralo celé. Takto bude vstupní otvor do kufru hrozně malý a využitelnost špatná. Něco jako je u Mazdy 3 sedan, taky jsem si v první chvíli myslel, že to je hatchback.
Moc hezkej kočár😉ale má moc malý kola nezdá se vám? Hlavně to vyniká na tom posledním obrázku.
tudydudy
....k realnym vozum pripravenym pro zakazniky,jiz tolik nejasame(vetsinou).Samozrejme najdou se vyjimky,ale tech je celkem malo......Ale,na druhou stranu,ty interery..jeste ze se meni 😉
RS
Ten zadní pohled je hodně krutý >😁 Až dám nákup do kufru, tak doufám, že budou mít přední kola kontakt s vozovkou >😒]
VDC
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Dinar
Šmarjapano. 😲
Vypada to jako krizenec posledniho Mondea s Peugeotem (jedno jakym, vsechny jsou bohuzel na stejne brdo)...