Novinky
traveldrive
4
Hromada plechu, minimalistické okná, na doďaleka vystrčených kolesách je to vysoké jak koza... Rustikálny c-stĺpik, typický to oplácky prvok mi po x-tom omladení príde stále hnusnejší. Interiér samý displej a lesklý klavírny povrch. Móda, ktorá ide absolútne mimo to, čo považujem za pekné, príjemné a praktické. Sorry Opel.
xxc
0
no co, nie kazdy ma vkus 😁
traveldrive
0
Že to píšeš zrovna ty. 😉
Mne sa to páči a verím tomu, že sa to aj dobre bude predávať. Po x rokoch pekný, zaujímavý Opel , teda aspoň podľa obrázkov.
EV je o 400 000 dražší než diesel 😄
Zajímala by mne cílovka mimo dotacemi zdeformované trhy. Chápal bych, že to je určeno výhradně jen pro dotacemi zdeformované trhy, protože na normálním trhu to musí být absolutně neprodejné.
Ale i když odečteš v Německu dotaci až 250 000, pořád jsou tyto werky dražší o 150 000 než nejdražší diesel.
Máš pravdu, je jedno kde se to prodá, když je to v EV-Švédsku nebo EV-UK nebo v EV-Holandsku, započítá se to do "snížení" emisí.
Máš pravdu, je jedno kde se to prodá, když je to v EV-Švédsku nebo EV-UK nebo v EV-Holandsku, započítá se to do "snížení" emisí.
Nojo, ale zrovna v Reichu přidej modrou nálepku na bezemisní zóny, tuším výhody v parkování atd. V tu chvíli finančně nula k nule a dojedeš do práce kam by tě spalovákem ani nepustili. Takže v zásadě to dotacemi/výhodami pokřivené je...
je to jeden z nejlevnejsich elektromobilu v soucasnosti na trhu.
kdybys vzal, ze tech 400k (330k bez DPH) navic dela baterka s kapacitou 50kWh, 1kWh vychazi na 6600kc, tedy cca $300. pritom prumerna cena akupacku byla vloni kolem $130/kWh.
krome baterky je elektropohon jednodussi a levnejsi nez naftak (motor, vejvuk, nadrz, chladic, katalyzator, scr, prevodovka, spojka, starter, alternator...), takze prostor pro zlevneni behem 2-3 roku vidim tak na 250tis + DPH, tedy 300tis s DPH (cast aku, cast levnejsi pohon).
a za 5 roku se ceny elektromobilu a srovnatelnyho spalovaku srovnaj.
je jasny, ze cena elektro je prepalena, cena spalovaku naopak dole, protoze opela nikdo normalni nekoupi.
vsad boty, ze za 5 roku budou ceny elektro a spalovaku srovnatelne a v roce 2026 budes chodit bos ...
kdybys vzal, ze tech 400k (330k bez DPH) navic dela baterka s kapacitou 50kWh, 1kWh vychazi na 6600kc, tedy cca $300. pritom prumerna cena akupacku byla vloni kolem $130/kWh.
krome baterky je elektropohon jednodussi a levnejsi nez naftak (motor, vejvuk, nadrz, chladic, katalyzator, scr, prevodovka, spojka, starter, alternator...), takze prostor pro zlevneni behem 2-3 roku vidim tak na 250tis + DPH, tedy 300tis s DPH (cast aku, cast levnejsi pohon).
a za 5 roku se ceny elektromobilu a srovnatelnyho spalovaku srovnaj.
je jasny, ze cena elektro je prepalena, cena spalovaku naopak dole, protoze opela nikdo normalni nekoupi.
vsad boty, ze za 5 roku budou ceny elektro a spalovaku srovnatelne a v roce 2026 budes chodit bos ...
Otázkou je, s čím to chceš srovnávat, protože podobně jako MX-30 jde o vozítko, které lze nazvat univerzálním jen těžko kvůli malé baterce a už jen papírově vysoké spotřebě, což znemožní běžné použití už jen na střední cestě s nutností dobíjení, kdy 70% kapacita baterie je pak tak na hodinu jízdy po dálnici.
To bylo snížené a byl to vlastně hatchback, je to fakt pěkný !
Jo, pak by ani ta nakopnutá záď nevypadala tak disproporčně.
Pokud je toto predobraz stylu nové Astry, mohlo by to být fakt zajímavé..
Aj mne sa tento design paci, podľa mna vo svojej triede Top. Astra bude v štýle lift/coupe a nie cross čo je super a dúfam dostane masku z Mokky
Astře by tenhle styl hodně seknul, to jo. Dynamický, výrazný. Jen se zbavit toho neestetického provedení C sloupku a bude to ideál.
celkem rozumně naceněný, i základ s 6kvaltem pro méně náročné řidiče je motoricky a výbavou použitelný, ideál asi silnější 1.2 v Elegance, i ten diesel je za rozumnou cenu. Zato elektrika za skoro 100% připlatek je akorát tak k zasmání, dobrej vtip 😁
:no: Tá farba je už sama o sebe hnusná a predná maska so svetlami, je veľmi nepodarená ! Rok 1990 ?
V tomhle je síla malých crossoverů: hezky to vypadá, má to dost místa, ale díky ošizené technice je to levnější než běžný kompakt. Což ale nic nemění na tom, že kompakt je pro mě pořád mnohem smysluplnější.
na 17tkach s apple car play a 1,2kou 74kw tipujem bude asi najpredavanejsia kombinacia... mokka sa mi skutocne paci... po calibre po dlhych rokoch konecne pekny opel... v podstate jedine co by som jej vytkol je chybajuca 4kolka... inak nema chybu :yes: