Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Toyota Land Cruiser 2021 (150 kW) Executive – Zlatý střed v nejlepší formě

91 komentářů

Ozzman
Přesně tohle LC potřeboval, jezdil jsem s verzí 130kw 2.8 a na klidnou jízdu to stačilo, ale akcelerace na dálnici byla tristní a to stačil kopec a zrychlení 80-130 trvalo jako u autobusu 😒] .

Jinak koukám, že zbytek auta je stejný, není to žádná hra na luxus ve stylu prémie, ale vlastně je to příjemné prostorné auto a bydlet někde, kde ho využiju, nebo mít hoooodně peněz navíc, bude to asi jedno z aut v garáži 😁 Pro ČR asi moc nevyužitelné, v Asii či Africe asi skoro nutnost 😁 Ale i po Praze s tím jezdit byla sranda 😁
Freddka
Podle me je tohle auto naprosto genialni vec ve verzi Lexus LX 570 s 5.7l V8... :-! Pry jde v CR celkem normalne objednat. To musi byt bomba, asi to nebude levny, bude to uzrany, ale stejne ... 😄
Ozzman
To lze objednat i do LC ne? Mne se Lexus nelíbí, ten čumák je pro mne nezkousnutelný
twistedTSD
To (z čeho vychází ten Lexus) je trochu jiný LC než tento. Svého času se prodával v ČR, dnes je to samozřejmě nepřípustné, ale v Rusku jich jezdí spousta.
adamzprahy
LC 150 (ten v testu) se dělal jako Lexus GX ne? Dle wikipedie tam V8 je. Jinak po Rusku jezdí dost LX což je ale ten velký LC 200.

Auto je to celkem krutý https😐/www.sauto.cz/…/lx-570/18206229?… jenom u nás dost vysoká cena - ačkoliv vůči konkurenci to zase až tak extra drahý není, hlavně to není ofiko.
twistedTSD
Ani nevím, jestli se do Prada/GX dává V8, asi tedy jo.
Mig_35
GX460 - americké Prado s V8.
Mig_35
líbí se mi, ale s tím rypákem, co tahá po zemi, je to do terénu úplně k ničemu. a to mi přijde jako opak SUV - teréňák, který se snaží tvářit jako SUV... těch moc není😊
Mikesus
LC ma čumák na zemi? A co podle tebe tedy nemá?
Ozzman
Lc ne ale ten lexx
Hammunasakra
Ozzman
Ten moc do terénu není hele 😁
Hammunasakra
Tak tobě se nelíbí tahle https😐/www.lexus.com/models/GX a tahle https😐/www.lexus.com/models/LX tlamička? 😄
Ozzman
Ne, originál od Toyoty je daleko hezčí, tyhle hrabla na sníh mne neberou 😁
Hammunasakra
Já s tim nemám problém = ale mě tyhle auta neberou spíš tak nějak obecně

Co mě BERE (jak tím jaký je to auto ale i vzhledem) je https😐/www.auto.cz/…ni-i-bez-strechy?… :yes:

Na středočeskejch okreskách je občas úzko i v Aurisu 😄 Tvůj tip na Yaris hybrid do sebe něco MÁ :😉 Tenhle OBŘÍ interiér https😐/www.youtube.com/watch?… jako (pocitově) něco do sebe má ale asi bys mě nechtěl potkat v zatáčce = já v https😐/www.youtube.com/watch?… ty v Cliu :-!
Freddka
Jo ten cumak je hrozny, ale na cumak to nejezdi 😄
Mig_35
tady bych tak úplně nesouhlasil, offroad s čumákem na zemi není moc dobrý nápad...
N6600
Auto jde tlacitkem zvednout, nebo snizit. Zveda se, kdyz se jde do terenu a snizuje se, kdyz se jde po normalnich cestach. Kvuli aerodynamice/komfortu anebo aby meli kola vic prostoru, kdyby bylo potreba. Kdyz si otevres napr. hned druhu fotku v galerii (interier), tak je to to tlacitko druhe zespoda, kousek od tlaticka Start.
Mig_35
Aby někdo mohl s obyčejným LC do terénu, dává pryč přední spoiler. Určitě jsi to někdy viděl. A teď ta Radlice a la Lexus? Tomu nepomůže žádné zvednutí...
Pallermo
Tento model odpovida GX od Lexusu, LX je ten vetsi LC s V8 😊
Xylo
Podobné pocity jsem měl někdy hodně let zpátky z Nissanu Patrol. Dobře se s tím přejížděl tramvajový pás, ale jinak dynamicky to byl ukrut. Tohle LC má soused, jeden ze spolumajitelů místního JZD a pro jeho použití to asi dává i smysl.
Ozzman
U zemědělců je to docela běžné auto, tedy u těch bohatších, kteří si mimo Pickupu či dodávky koupí ještě osobák, ale když se jedná o dotacích a sjedou se zemědělci-předáci nevládních organizací, je to tam samý LandRover a tak 😁
Xylo
On to má jako univerzální vozidlo pro každou příležitost, když je čistý tak by asi ani před Ministerstvem nedělal ostudu. Hiluxem jezdí další ze společníků, další má RAVku, prostě Toyoda friends JZD.
CICZERO
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Ozzman
To je jako seřazeno od nejhoršího (dodávka) po nejlepší (normální auto? 😁) ?
CICZERO
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Anonym
Zatím bleješ i sázíš jenom ty. 😄 :-!
CICZERO
Ada je zase tady
že do toho nenacpali muzeální zážehový motor! O převodovce nepíšou nic, takže je to zřejmě další auto pro neřidiče... :no:
Ozzman
To musí být extáze honit řadící páku u dvoutunového autobusu na naftu 😁
CICZERO
Hammunasakra
"Mít řadící páku tam kde jsou zácpy je doslova hrůza. Takže ZLATÉ AUTOMATY"
Jaromír Jágr 😉
Mikesus
Ve městě to je přeci úplná extaze. Neustálé řazení, 1, 2, 3, občas 4, a to vše dokola. Přesně jako na klikaté okresce. A pak tihle, orgasmus zažívající, ridici si to na semaforech tak užívají, ze na zelenou projede polovina aut.
webpaja
Zrovna LC není typické městské auto, nebo?
Mikesus
Určit není. Já reagoval na ten automat/manuál.
Hammunasakra
Viz já 14😁4 😄
white label
O převodovce píší, zase si nedával pozor Ado, takže zůstaneš po škole a tohle za trest 100 krát opíšeš😒br /> "O přenos výkonu na systém stálého pohonu všech kol, ke kterému si něco povíme později, se stará šestistupňový automat s hydroměničem, který opět nijak extra nespěchá. Jenže při charakteru auta mu to vlastně ani nelze nijak extra vyčítat. Důležitější je, že řadí plynule a hlavně logicky – nenechává tedy motor zbytečně dlouho vytočený a ani ho dlouhodobě nenechá podtáčet." 😉
webpaja
U LC by mě spíš zajímala informace jak se chová v těžším terénu, blátě atp.
Hammunasakra
Mig_35
Nacpali, byl tam odjakživa, 2,7 nebo 4,0 a u nás se už chvilku neprodává. Jak se mu muzeální Áda?
_GTE_
webpaja
Kde jsi přišel na Octavii u Ady? Budeš evidentně novic 😉
Ozzman
to TDI ale trefil, jen o jiném objemu, ale to se podá 😁
Veritas_
Land Cruiser jen a pouze s V8
kari.laz
ty jsi to napsal odděleně, nebo doopravdy to zcenzurovalo slovo "se*ru" v názvu Cruiseru? 😁

Tak doopravdy to cenruzuje samo názen Cruise*ru pokud je napsán standardně.
Co samostarný Cruiser? Ten to taky zasekne? 😁

ACZ: tohle by jste mohli odblokovat, nemůžeme slkoňovat název Cruiser 😁
admin badge
Stanislav Kolman
Už by to mělo jít. A je jedno, jestli to člověk bude psát doma nebo z Land Cruiseru.

Edit: Hurá!
CICZERO
kari.laz
Mě to jen přišlo srandovní, jak to cenzurovalo část názvu auta 😁
Ozzman
Nemohlo by to cenzurovat ještě Prius (Románek Horký) a ASX (Topper) ? 😁 😒]
Mikesus
A focus ( Ozzman + Miromen ) 😁
Ozzman
A spojení smradlavej diesel a cukajici dsg (mikesus a hamuna a všichni z klubu ce ve te) 😁
Mikesus
;-\ 😢
Hammunasakra
Já mít trochu peněz navíc tak 10st. Aisin https😐/lexusselect.cz/…dka/lexus-lc/617 :yes:

Nebo 8st. Aisin https😐/www.garaz.cz/…ne-auto-21003882 :yes: :yes:

Ale o tom že DSG cuká = čtu -náct let a letošní není výjímkou 😲
No a z testů ÉÉÉcvt prostě OPAK "nejsametověji řadící automat" = tak já fakt radši.. 😉
webpaja
Klub CVT mě rozesmál tak, že jsem se musel na nepřihlášeném mobilu podívat co na to vizjá. Nezklamalo mě to, samozřejmě 😉
Hammunasakra
Ani ty ne = protože to je podobný ale konstrukcí ÚPLNĚ JINÝ = dodnes CVT a e-CVT no ale to víš sám = co se techniky týče nikdy nezklameš (radši vymyslíš že je uplacenej Vaculík, než se zamyslet 😉
scadar
A co sekunda? Sekundu už můžem psát? 😁

Edit: Wow! Uz se da pouzivat standardni jednotka casu! 😁
KANKUNEN
Seru - už to jde. :-!
CICZERO
Anonym
Je to jeden z posledních mohykánů. :yes:
Po tom, co odešlo Pajero nemá moc konkurentů.
Hammunasakra
Mikesus
On si to stejně nepřečte. Za chvíli si tu bude diskutovat sám se sebou a potlačovat se po ramenou, jak s každým souhlasí.
webpaja
Já si to taky nepřečtu a věř, že nelituju 😉
SKAY
Dobrý stín :yes: opravdového LC 200 V8...
Mig_35
co ne ja dvoustovce opravdového a na 150ce falešného? můžu poprosit o detailnější rozbor?
honziss
Je to supr auto, malem jsem si ho v roce 2019 koupil, nakonec jsem si to rozmyslel jen kvuli tomu motoru a prevodovce = totalni mrtvola uz pri praznym aute.
Mig_35
A co jsi vzal místo nej ?
honziss
Touareg 3.0 TSI. Ale pokazdy kdyz na silnici LC150 vidim, tak se mi proste libi.
Mig_35
Prochy má brachu ?😊
Na cestu je to stejně pruda. Tohle auto jezdí příšerně... ale v květnu v Maroku si ho zase na 14 dnů vezmu...
ProchyTom
Mam brachu ale ten sem nechodi, nebavi ho vysvetlovat kazdymu desetkrat ze v aplikaci nefunguje reagovat.
Mig_35
No jasný jen ze Honzis reaguje stejně 😉
Tvoje komentáře me bavi, což nutne neznamená, ze s nimi vždy souhlasím
Move
Vypadá jako ledoborec, a řízení má jako ledoborec. V úterý pohnes volantem a vestredu to zatočí. Zatopis pod kotlem ale kromě několikahodinové prodlevy turba se ozve hluk, ale naštěstí se nic nestane protože brzdám je třeba poslat fax aby se probudili k činnosti. Nicméně na konec světa dobrý....tedy pokud bych věděl co dělat po konci světa!😉
DrRS
A kolik tisíců kilometru mate s LC najeto? Je nic takového nepozoruju...
white label
Pokud je to jak píše, tak jeden život ti nemůže stačit ani na pouhý jeden tisíc km s tímto povozem. 😒]
DrRS
Ono to tak není 😉 . Podle mě není možné kritizovat, když s tím člověk nejezdí a nebo najel pár desítek/stovek km při testování jako novinář...
white label
Že to bylo napsáno s patřičnou (a ne zrovna malou) nadsázkou je snad každému jasné... 😄
Alf1k
Donutil jsi mě po delší době se přihlásit, protože ten koment mě fakt pobavil 😁 :yes:
speedfred
😒] 😒]
honziss
Jeste jedna vec me na tom aute zarazila (stejne tak u XC90 D5) - spotreba, zere to jak tank na diesel.
Mig_35
Proto ten nový motor - posun dopředu.
Každopádně třeba do pouště na přesuny benzin nesmysl, spotřeba 30-50... tady je diesel na svém místě
white label
Zřejmě nemáš moc zkušeností se spotřebou skutečného tanku... 😁
honziss
Mas pravdu, to nemam. Ale fakt je to auto uzrany, s benzinovym touaregem jezdim dlouhodobe za +/- to stejny, mozna i min co byla moje zkusenost s LC...kombinace vysoky hmotnosti, slabyho motoru a 6' stupnovyho automatu to proste zabiji. Ale tim stejnym, s vyjimkou automatu trpi D5 v XC90. Proste malej nebo slabej (nebo oboji) motor ve velkym tezkym aute je blbost.

Vsichni co to testujou, tak v tom jezdej prakticky sami. Ale tohle je auto bud na praci nebo pro rodinu. Chtel bych vedet jak se to chova kdyz do toho nalozite 4 lidi s kramama na vikend + 3 kola na kouli - mate nekdo zkusenost?
ProchyTom
Jasný, někdy placnu volovinu a ani nepobavím, proste nic, nula. Ale zajima me třeba to maroko. Nikdy jsem tam nebyl. Dneska už netoužím se zabarikádovat v resortu. Maroko na výlety asi dobry, hmm?
Mig_35
Maroko všechno pecka, poušť, hory, krasne ženské, super kluby, ocean, počasí celoročně akorát...
ProchyTom
A rikas projet to na motorce dobry? Nechat si ji tam poslat? Nechci ale off road.
adamzprahy
Známý to praktikuje snad každý rok - posílá si tam motorku a cestuje i dál po Africe. Jiný známý offroaďák (auto) tam přívozem ze Španělska byl na několika e😜edicích. Všichni doporučují :yes: Taky to mám v plánu, covid to trochu kazí 😊
Mig_35
Lepší půjčit - v Marrakesi vyzkoušena m2r.ma
Dovézt stoji většinou víc ale já mám radši svoji
caliban
Vidím idealní vůz pro nedělní nákupy v Kauflandu. Ten kufr, tam se vejde hoodně moc bas zlevněných braníků!
kacko
ProchyTom
Kamo necetl sem to, ale jsi to ty, kterej mel smulu na spatny auto a furt to sem pere pod kazdej clanek? Hele, ber to tak, ze sis mohl vylosovat spatnou zenskou a to by bylo teprv v riti.
DrRS
A znáte takový podobný příběh o Toyotě?
dr.Remorey
Jak byste zhodnotili tohle auto pro účely běžného rodinného využití pro prostorově náročnější aktivní rodinu?