Novinky
Nechci nic přestavovat, ptám se kdybych kupoval nový jaké nevýhody obnáší hmotnost přes 3,5 tuny. Kolik teda můžou jet tovární karavany nad 3,5 tuny, fakt jen 80 nebo víc ? Z tvé odpovědi nejsem moc chytrý
A o povinných přestávkách pro osobák nic nevím, pokud podle tebe existují tej prosím bližší info
A o povinných přestávkách pro osobák nic nevím, pokud podle tebe existují tej prosím bližší info
...přestávky platí i pro osobák...
...jestli máš C, tak chodíš na školení...
to mám u tebe už dva tisíce 😄
chceš poslat číslo učtu ?
...jestli máš C, tak chodíš na školení...
to mám u tebe už dva tisíce 😄
chceš poslat číslo učtu ?
Nezkušený ? S karavany jezdím přes dvacet let a ubezpečuju tě že 120-130 je běžná cestovní rychlost. Když je potřeba dá se i víc.
Je vidět že se opravdu vyznáš
Je vidět že se opravdu vyznáš
tak jestli mně dáš důkaz, že jsem něco napsal blbě, tak 1000kč za nepravdu. Peníze ti pošlu na učet. Máš vůbec řidičák na C nebo D?
nevěděl jsem, že tady chodí odpad jen prudit, k technice nemáš opravdu nic nebo ty jsi nezkušený jak othello a myslíš si, že s karavanem pojedeš 130?
když koupíš karavan a bude mět konstrukční rychlost 75km/hod tak ani na tu dálnici nesmíš. Jestli máš C, tak chodíš na školení, jinak bys neplánoval přeci nad 3,5tun a tam je to probíraný i to B, nebudu to tady tedy rozvádět. Jet můžeš rychle podle techničáku a jakou kategorii vozidla zaplatíš. V čr dostaneš koupit vozidlo i nad 3,5t a v techničáku máš napsaný do 3,5tun, a proto čecháčky v cizině váží jak je to napsaný i v článku viz vypouštění vody, odebrání plynu atd.
to jest 8Okm/hod-N2 a N3, kdyby jsi přestavoval autobus na karavan, tak jak osobák, ale D.Jinak M2 a M3 stejně, ale nesmíš překročit konstrukční rychlost. Jestli bys to měl ke svojemu cestování, tak tachograf mět nemusíš, ale stačí jednou půjčit a musí tam být. Snad přestávky platí i pro osobák....Jestli si uděláš karavan z M1, tak osobák, důležité je co máš v techničáku.
- Je takový karavan považován stále za osobní auto ?
- Musí mít takový karavan tachograf, resp. platí pro řidiče nějaký režim přestávek ?
Jinak ty slevy na mýtném jsou nečekaně velké. V praxi asi hodně aut nad 3,5 t zaplatí za rok méně než co stojí dálniční poplatek pro karavany do 3,5 tuny-