Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Klukovský sen odškrtnut. Svezli jsme se Defenderem v policejní úpravě

Co nevidět převezme Policie ČR 30 vozů Defender se speciálními úpravami do svých služeb. Jeden takový jsme mohli krátce ozkoušet.
Zpět na článek
13. 4. 2021 10:12
Re: Malá domů
Starý Defender nestál o moc míň. Tento není o nic horší v terénu než ten původní, ale už je aspoň použitelný na silnici.

Nic to ale nemění na tom, že pro použítí PČR by byl daleko lepší volbou třeba Land Cruiser (LC78), jako přímo Dajbych dodává pro horské služby.
Nový Defender se zatím jeví jako dosti poruchový výrobek, to by u Toyoty nehrozilo. PČR potřebuje spíš pracovní stroj než luxusní offroad se vzduchovým podvozkem atp..
Statisticky také policejní vozy bourají výrazně vice než je průměr a už z tohoto hlediska je lepší auto na rámu než hliníkový monokok Defenderu, který se bude problematicky opravovat (rovnat).

Duster není offroad. Je to levné SUV, které je proti mnohým SUV použitelnější v terénu, nic víc.
Avatar - curwasportiva
12. 4. 2021 22:52
Re: Malá domů
A je ta smlouva nekde verejne dostupna? Ano i bezneho nakupu je zahrnuta zaruka, ale u techto specifickych statnich zakazek, bych se nedivil nicemu... A druha vec je potom bezny servis a jeho hodinova sazba u Land Roveru...
Avatar - curwasportiva
12. 4. 2021 21:36
Malá domů
Není nad to podporovat něčí soukromý byznys z peněz daňových poplatníků... Opravdu potřebuje PČR luxusní SUV za 2 mega na ježdění po polních cestách? Tím spíš že jde o poruchový krumpl jako nový "Defender". No má to pan Dajbych dobře spočítané, když ví že má 30 aut, které budou v jeho servisu pečené vařené a dál tak bude ždímat rozpočet.
To by člověk zvracel co se děje v téhle zemi, jako by těm lemplům uniformovaným nestačili Dustery za pětinu ceny....
12. 4. 2021 23:33
Střep
Jestli je to stejnej krám jako předešlé pro armu, tak potěš. Neprůstřelka, taktika, brokáda a nehneš se. Vzadu lavice a trubky nad hlavou, člověk byl rád za blembák. Nikde nic a cena jako Land Cruiser v plné palbě. Prostě klasika, malá domů a pro mužstvo krám.
12. 4. 2021 22:20
Re: Malá domů
A víte že předmětem tech smluv je zakruka reklamace a tim odpovidajici servis?
13. 4. 2021 11:19
Re: Á marůdek ***
Jazdiť v ňom možno ale vlastniť ho už naozaj nechcem, problem je že ho ani nikto nechce 😅 najhoršia kúpa ever, za mňa fakt nie je o čo stáť
Avatar - curwasportiva
13. 4. 2021 09:51
Re: Malá domů
Zavist? Ale vubec ne, ja lidem preju at se jim dari a porizuji si hezke veci, prej a bude ti prano...
Jen nevim na co jsou PCR luxusni SUV za 2mio+... Kdyby to byl stary uzitkovy, offroad Defender, tak nerikam nic, ale nakup tohohle opravdu nedava smysl, nebo tobe snad Ano?
Za ty penize mohli mit 100 Dusteru a par Octavii k tomu...
13. 4. 2021 06:31
Á marůdek ***
Bolí hlavička, že oni budou jezdit v pěkném autě? 😂 Daj si teplou brambůrku Švejku, ta je zahřeje 😂
Avatar - Dinar
14. 4. 2021 08:48
Re: Malá domů
Asi tak, já chci policii, kterou uvidím dělat svoji práci, chodit po ulicích, hlídat pořádek, uvidím ji na silnicích podporovat svou činností bezpečnost provozu. Aktuálně tu máme největší policejní sbor v Evropě (na obyvatele), přitom policajta na ulici neuvidíš, a co se dopravy týká, tak tam je uvidíš čistě při výběru toho desátku, rozhodně ne při činnosti jakkoliv zvyšující bezpečnost dopravy.

Poznávacím znamením každého autoritářského systému (zejména ideově levicových totalitních systémů) je obrovská policie hýčkaná systémem a řádně si své výsadní postavení užívající. Ta naše se zcela jistě blíží právě tomuto modelu, její uplácení dvoumilionovými land rovery, ve kterých si budou policajti vozit zadky kdo ví kde, aniž by to na hledání ztracené Areseho manželky mělo jakýkoliv vliv, je jen dalším potvrzením trendu.
Avatar - Dinar
13. 4. 2021 17:13
Re: Malá domů
Ty máš v té hlavě slušnej brajgl, ty progresivisto. :D :D
Avatar - Dinar
13. 4. 2021 11:24
Re: Malá domů
Otázka úhlu pohledu, pro mně už samotný fakt, že se někdo rozhodne pro to, být policajtem, ukazuje na nějakou charakterovou vadu. Říkám to z toho důvodu, že závidět cokoliv policajtovi, je pro mně zcela mimo chápání, ale to neznamená, že by mi nevadilo zbytečné utrácení za jejich komfort. Policajtů máme nejvíc v přepočtu na hlavu z celé EU, pro běžného občana jsou naprosto bez užitku, naopak s rizikem represe z jejich strany a jistotou výběru dalších desátků ve formě finančních sankcí, kdykoliv se naskytne příležitost. Tedy nechápu, proč bych se měl radovat nad tím, že z mých peněz si tato složka státního aparátu pořídí cokoliv lepšího než naprostý základ/standard.
14. 4. 2021 08:40
Re: Malá domů
No tak pokud někdo řekne, že kdo se stane policajtem, musí trpět nějakou charakterovou vadou, tak takovýto zvrácený názor hovoří za vše. A mimo jiné - PČR chybí stovky lidí i k naplnění současného plánovaného stavu, protože vstupní testy jsou tak náročné, že jimi projde opravdu jen málokdo...
13. 4. 2021 15:55
Re: Malá domů
Jenom taková kontrolní otázečka - když budeš účastníkem vážnější dopravní nehody, koho zavoláš? A pokud se ti nedej bože ztratí dítě nebo manželka? A když ti vyberou byt nebo tě nějací dobytci dají přes hubu a okradou tě na noční ulici? Nebo když zjistíš, že ze sousedního bytu se stalo feťácké doupě a varna perníku? A mohl bych ještě dlouho pokračovat. Prostě z takovýchto anarchistických levičáckých keců je mi fakt blivno... :-O :-( :-( :no:
P.S. Zjisti si, jak to dopadlo v amerických městech, kde si místní "progresivisti" vymohli čtvrti bez policie! O kolik tam stoupl výskyt vražd, loupeží apod.! A jak pak místní občani škemrali u vedení města, aby se tam policie co nejdříve vrátila! :-[]
Avatar - curwasportiva
14. 4. 2021 18:49
Re: Malá domů
Ty mas opravdu nejakou poruchu, ja tu napisu nekolik radku a ty si z toho vyberes jen tu pokutu u ktere si jeste vybasnis ze byla neopravnena, coz sem ja nikde nenapsal. Ale co chtit od cloveka, ktery tece ze seatu 10/10 :-[]
Avatar - Dinar
14. 4. 2021 15:26
Re: Malá domů
Ty jsi skutečný prosťáček (ono je to zjevné prakticky ze všech tvých příspěvků na jakékoliv téma) a v tomto případě jsi buď naivní prosťáček, který vnímá policajta optikou detektivních seriálů na českých tv stanicích nebo jsi sám policajt či synek policajta.
13. 4. 2021 20:48
Re: Malá domů
Takže když pojedu jako slušný člověk 180 po dálnici a naměří mě, policista, který po mně žádá zaplacení pokuty, ze mě "tahá peníze"? Já nevím, já prostě zaplatím, ze mě nic tahat nemusí. Jakožto tzv. "slušný člověk" jsem si vědom svého prohřešku a tak za něj zaplatím.
Avatar - curwasportiva
13. 4. 2021 18:59
Re: Malá domů
Jo takze slusny clovke obcas neprekroci rychlost, spatne nezaparkuje, neprejde mimo prechod, dobra logika....
13. 4. 2021 17:55
Re: Malá domů
Už jsem to tu psal. Až pojedeš přes Srbsko-bulharskou hranici, Discovery našich policistu tam stoji neustále. A přiznávají, ze menší Dustery jsou daleko lepší než velké SUV. Btw viz garáž.TV a srovnavacky s většími a vyspelejsimi offroady. Nebo zmiňované Prado vs staré mechanické Land Cruisery.
Avatar - KANKUNEN
13. 4. 2021 17:38
Re: Malá domů
ARES, tys asi Dinara nepochopil. Policajt má dělat to cos tam napsal a ne zbytečně buzerovat a tahat prachy ze slušných lidí.
Avatar - curwasportiva
13. 4. 2021 17:11
Re: Malá domů
Defender neni offroad je to drahe SUV, ktere je oproti mnohym pouzitelnejsi v terenu, nic vic...
Avatar - curwasportiva
13. 4. 2021 17:09
Re: Malá domů
Policie na zahranicnich misich :D to mluvi za vse ty jozine. Nebo tim myslis, jak tam tech par hejhulaku jezdilo po polnich cestach v Madarsku, no na to potrebovali minimalne Wrangler Rubicon... A stou hranici me vesnice jsi me pobavil, kdybys mel odcestovane polovinu toho co ja, tak by sis mohl tleskat...
Jinak smlouva je tady a zadny servis krome trilete zaruky nebo 150tkm tam zahrnut NENI, jen si na tom muzou policajti sami menit olej a nemusi s tim s jako jedinou veci do autorizaku, vse ostatni bude PLACENO navic i z tvych dani...

file:///C:/Users/jaspe/AppData/Local/Temp/a081_RD_2693_108_2020_osobni_automobily_do_tezkeho_terenu_2021_2023_VC_B.pdf
13. 4. 2021 15:19
Re: Malá domů
Starý Defender stál o moc míň.
http://www.autodorda.cz/…20110_MY2010.pdf
A souhlasím s tím, že mohli dostat opravdové a velmi interiérově nepohledné vozy, který by udělaly větší službu jako zmiňovaná Toyota LC78 za cca 1,5M - která obstojí i mimo civilizaci tak by snad obstlála i u nás.
Avatar - Midlosek
13. 4. 2021 12:31
Re: Malá domů
Něco jako když vyrazilo loni v srpnu 40 policistů v autech do Makedonie honit migranty, aby se za pár dní mohli vrátit letadlem nakaženi koronavirem? Vždyť po téhle události bylo řečeno, že další se vzhledem k situaci nikam posílat snad zatím nebudou.
Mě to moc nezajímá, ale aspoň pro ty co mají zájem nahlédnout, dejte alespoň odkaz na ty smlouvy, ať je v tom tedy jasno.
13. 4. 2021 11:52
Re: Malá domů
Souhlas s xpajou... Vhodnější by byl Landcruiser, resp. malé Prado, které se v ČR prodává jako Landcruiser.

Chtěl bych vidět zadání toho výběrka, ze kterého vyšel Defender jako vítěz. Možná Toyota nebyla schopná/ochotná udělat policejní úpravy, nevím.

Defender je super auto, nic proti. Ale kvůli spolehlivosti si myslím, že to Prado by bývalo bylo ještě lepší volbou. O spolehlivosti nových Defenderů nevím zatím nic (i když historie radí ke skepsi), spolehlivost Prada je pověstná.

Duster není auto do seriózního terénu, chápu, že PČR potřebuje i pár opravdových offroadů. Nepleťte si prosím Duster s autem do terénu...

Pokud jsou v tom nějaké čachry s Dajbychem, tak by mě to velice mrzelo.
14. 4. 2021 12:28
Re: Malá domů
Zajímavé je to, že Češi většinou nadávají na PČR zrovna v momentě, kdy udělali nějaký přestupek a museli za něj zacvakat pokutu. Protože přece právě ta jejich pokuta byla naprosto, ale naprosto neoprávněná! :-[] :-[] :-[]
13. 4. 2021 17:52
Re: Malá domů
Ze slušných lidi žádné peníze nevytahnes. Nedělají přestupky a tak je není za co pokutovat.
Aktuální situace s hlídanim okresu, většina z nich dělala práci liknave, prohřešky resili domluvou apod. A mohli dělat peklo a buzerovat a vybírat. Já s policajtama problem nemám.
Avatar - curwasportiva
13. 4. 2021 16:56
Re: Malá domů
Co to tady blekotas o levicacich prosimte, rikam snad nekde, ze chci zrusit policii? Jinak s PCR jsem uz nekolikrat neco resil a nikdy nic nevyresili, krome rozdavani pokut v tou jsou dobri...
V CR mame skoro nejvic policistu na hlavu z cele Evropy a Hamacek planuje najmout dalsi, k cemu je asi potrebuje predvadi poslednich par mesicu. Delat razie v hospodach a buzerovat lidi v parcich a ve mestech, takovy odpad opravdu nepotrebuje SUV za 2mega.
Koukam, ze ty tady jedes "podle sebe soudim tebe" jako s tou zavisti, ze jo...
Avatar - curwasportiva
13. 4. 2021 16:48
Re: Malá domů
Tak novy "Defender" taky neni auto do terenu, ale auto na silnice, ktere je docela schopne v terenu, neni to offroad. Na obouchavani do terenu se nekupuje luxusni SUV za 2mio, tim spis ne policii, CR neni Dubai...
To asi nakupci u PCR podlehli marketingu LR a nekterym nektritickym testerum, hlavne v CR/SK...
Opravdu nevim kde je v CR tak slozity teren, ktery by neprojel Duster, ktery pouzivaji treba lesnici a pokdu ano, tak se prodava Lada Niva u ktere nejaky skrabanec, nebo male poskozeni nevadi a opravy nestoji potom majlant.
K tem policejnim upravam, ty defy dostaly pouze blikacky....
13. 4. 2021 11:19
Re: Malá domů
Někdy je lepší občas vyrazit mezi lidi, ať člověk zjistí jak se svět změnil a že nekončí na hranici vesnice....
Smlouva je samozřejmě dostupná, cena je včetně servisu, atd...
Je potreba si uvědomit, že policie dělá i spoustu práce o které asi nemáte ponětí. Tyhle auta se třeba na zahraničních misích uplatní určitě líp než např. Hyundai který tam naprosto pohořel, Duster by na tom asi nebyl líp.
13. 4. 2021 09:06
Re: Malá domů
Závist je holt hrozná věc, že? :-[]