Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Video: Díky této vychytávce je nová Dacia Sandero chalupářským snem

Martin Vaculík pro vás chystá velké video s Dacií Sandero Stepway. Při jeho přípravě jej zaujala i tato chytrá maličkost, která národ chalupářů zaručeně potěší.
Zpět na článek
Avatar - Stejsn
1. 5. 2021 23:29
Videa p. Vaculíka jsem přestal sledovat
od toho minulého, kde se obul do "internetových pindalů" čekám, jestli mi vysvětlí, jak bez spojky nastartuju jakoukoliv naší firemní škodovku.
1. 5. 2021 21:49
Re: Chalupáři?
Tak každý predajca, čo len trochu za niečo stojí, to snáď zákazníkovi ukáže. Podobné vychytávky by mali mať predavači v malíčku, aby čo najlepšie predali. Ale nie je to, žiaľ, bežná prax - v Citroene mi pred časom predavač nebol schopný otvoriť kufor na na C-Elysée, takže zmienené obavy môžu byť oprávnené.
1. 5. 2021 19:07
Chalupáři?
V Čechách jsou asi jiné chalupáři a vesničané. U nás na vesnici jsem nikoho, kdo by využíval hagusy, neviděl. Většina lidí, kteří potřebují něco vozit, má prostě tažné. Hagusy nejčastěji vidívám u lidí z měst, co mají k dispozici služební auto a jedou s rakví či koly na dovolenou.
Nápad Dacie je docela chytrý, ale myslím si, že většina majitelů o tom ani nebude vědět, že tam něco takové je.
Avatar - Ronault.
2. 5. 2021 12:52
Hagusy vs. zahrádka
Je to takový znak češství, že pěkné české pojmenování musíme ihned kazit převzatým slovem ze zahraničí a tvářit se ještě povýšeně nad slovem zahrádka.

Ale ačkoliv jinak až na některé zbytečné poznámky pana Vaculíka mám docela rád, tak tady se nedá asi lépe vysvětlit nelibost ke slovu zahrádka díky písmenu R v názvu, viďte? :D
Avatar - rohYpnol
2. 5. 2021 10:01
Piedestal p. Vaculíka se zdá se mi rozpadá
Tak předně - tohle určitě není důvod, proč chalupáři Sandero milují. Už jen proto, že uvedené má jen Stepway a většina Sander je klasických,

Češi (a nejen) Sandero milují protože to prostě stále je kus auta za rozumné peníze. Více prostoru za méně než u konkurenčních malých vozů. Navíc nejde jen o relativně levný vůz, ale levné jsou i příplatky, ND a servis (relativně vzhledem ke konkurenci).

Proč je torx tak trochu atyp? Když jsem tohle řešení viděl poprvé, okamžitě jsem si položil otázku - a jak to má výrobce zabezpečené (proti krádeži??) Klasické příčníky jsou zamčené (ano, klíče jdou sehnat... ale...).

Ale tyhle příčníky? Když si dám dražší kolo (lyže, rakev...) na tyhle příčníky, tak kdokoliv kdo má torx tak vyčoruje kolo s nosičem i příčníky!!! To není dobré pro naše východní poměry... :-! Dost možná i proto aspoň zvolili ne zcela běžný rozměr torxu...
2. 5. 2021 09:40
Re: Videa p. Vaculíka jsem přestal sledovat
Vaculík to s tím startováním bez spojky trochu nezvládl.Axiální ložisko je tam právě na to aby vymezilo vůli kliky.Pokud je ložisko kvalitní a olej včas měněný,,musí vydržet celou dobu životnosti .Jestli ho shledal opotřebené,tak to ošidil výrobce ve snaze ušetřit,jako např u řetězových rozvodů na kterých se dá najezdit i 20000km než se rozčasují :-) :-)
1. 5. 2021 19:27
Pořád to samý
Tohle už má současný Kangoo! A ještě v mnohem lepší variantě s "páčkou", bez šroubování, příčníky jsou hotový za 2 minuty maximálně... Je to fajn věc, ale žádná novinka to NENÍ
2. 5. 2021 09:53
Re: Videa p. Vaculíka jsem přestal sledovat
Kdysi rozumný technik SM je dnes na úrovni právě těch pindalů. Je to škoda...
Avatar - Ronault.
2. 5. 2021 12:16
Re: Chalupáři?
Tak tohle zrovna v tomto segmentu není trapné, ale super prodejní argument.
2. 5. 2021 11:50
Re: Piedestal p. Vaculíka se zdá se mi rozpadá
Na druhú stranu, koľko zlodejov si kúpi torxy na to, aby okradol majiteľa Sandera s nosičom na streche naloženým drahými lyžami a iným lukratívnym tovarom...? To je rýchlejšie ukradnúť celé auto, nie? A ruku na srdce, kto by kradol Daciu?
2. 5. 2021 11:05
Re: Chalupáři?
On sa tak netváril. Zavolal druhého, ktorý to tiež nevedel, nakoniec im poradil servisák... :-D
Vysvetliť všetko je jedna vec, ovládať základné funkcie druhá. Je to podobné ako s niektorými tunajšími redaktormi - čakáš, že svojej práci rozumejú, ovládajú ju a majú autá radi, a po prečítaní ich článkov len smutne konštatuješ, že sú to lempli.
Avatar - SKAY
1. 5. 2021 20:57
chalupáři v Dačii
pche většinou mají Mergly či LR ti luft´áci u nás.

Jinak asi fajn řešení.
3. 5. 2021 10:08
video mě docela pobavilo
ono spousta lidí si dělá legraci z pražáků, tak proč si neudělat taky z vesničanů... Pro někoho je důležité, že má oktávku ftedéíčku a na hlínách, pokud možno největších a nejširších a pro jiného je důležitá koule a zahrádka.
K tomu řešení - vůbec se mi nelíbí ta složitost přemontování, zlaté příčiníky, které často používám na kola, případně rakev.
3. 5. 2021 09:59
Re: Chalupáři?
Já si čtu návod ještě před koupí auta, abych zjistil, jaké špeky (dobré či špatné) to má :-). Ale chápu, že jsem asi výjimka...
3. 5. 2021 09:54
Re: Chalupáři?
To je pekná blbosť, čo píšeš. Pokiaľ na nich bude nejaká batožina, spotreba stúpne bez väčšieho ohľadu na tvar priečok. Bez batožiny rozdiel v spotrebe nepoznáš pri nevhodnom tvare budú max. trochu pískať, resp. rozumný vodič ich bez využitia nebude voziť naprieč. Argument o zvýšenej spotrebe je mimo realitu.
Mimochodom, máš to vyskúšané, keď tak samozrejme píšeš o hluku?
2. 5. 2021 22:57
Re: Pořád to samý
A Dacii vlastní asi kdo? :-) Koncerny v rámci svých značek nemají problém si navzájem sdílet patenty, protože to je pořád pod stejnou střechou..
Avatar - Ronault.
2. 5. 2021 18:21
Re: Piedestal p. Vaculíka se zdá se mi rozpadá
Kdybys nechával kola nebo lyže přes noc, tak jakékoliv páčidlo po ruce za cenu jakéhokoliv poškození auta by mohlo být použité. A pokud nemáš běžně v ruce torx 27, že jdeš ukrást něco z Dacie, tak jsi na tok stejně jak se zamykatelným i příčníky. Možná ty zamykatelné se směšným zámkem, co si schopný lapka pomůže obyčejným šroubovákem budou ještě snazší. Celkově ty zámky jsou spíše pro smích než jako opravdová ochrana.
Avatar - rohYpnol
2. 5. 2021 13:47
Re: Chalupáři?
Je to prvek, který má své klady, ale také značné zápory.

Supr prodejní argument Sandera je cenovka. Tečka.
Avatar - rohYpnol
2. 5. 2021 13:42
Re: Piedestal p. Vaculíka se zdá se mi rozpadá
Prohůh nejde o to že zloděj si cestu vždycky najde... Podstata je přeci v tom, že tohle jde udělat bez nějakého poškození, zcela tiše a bez větší námahy s použitím toho, co je naprosto běžně k ruce.

Ad urvat příčníky lešenářskou trubkou - hodně blbý příměr. Ono ty hagusy musí být celkem pevné, aby něco unesly. Takže opravdu nevím, z čeho pramení tvá domněnka že to jde s lešenářskou trubkou snadno. Ale to zas bylo jen také plácnutí o vody že... :-!
Avatar - Ronault.
2. 5. 2021 12:46
Re: Piedestal p. Vaculíka se zdá se mi rozpadá
A nebo vzít lešenářskou trubku o střechu zapacit a příčník urvat, co by se zloděj s tím ...nebo stejně tak urvat konkrétní držák kola.
Zloděj si cestu najde vždy, to mi připadá jako marginalita.
Avatar - rohYpnol
2. 5. 2021 11:00
Re: Piedestal p. Vaculíka se zdá se mi rozpadá
Jenže se zdá, že i tím jiným rozměrem sundat jde, jen se strhnou hrany... To čorkař určitě řešit nebude...

Takže mě se třeba tohle řešení v konečném nelíbí. Navíc i kdybych koupil klasické příčníky se zámkem, tak v pozici hagusy to pořád drží jen ty torxy... Takže stále lze cokoliv ukrást zcela jednoduše.
2. 5. 2021 10:29
Re: Piedestal p. Vaculíka se zdá se mi rozpadá
Ano, to zní jako rozumný argument. Místo zámku atypický šroub. Simply clever řešení.
2. 5. 2021 10:25
Re: Chalupáři?
Tak to bylo pro toho prodejce docela trapné. Bohužel auta obsahují dnes tak moc funkcí, že vysvětlit je všechny je asi nemožné.
2. 5. 2021 09:21
Zahrádka
Čakal by som ,že sa pán odborník bude skôr venovať praktickejším veciam ( naložiť tam napr, rebrík ,alebo nejaké dosky ),ako upozornovať na to že sa nemajú veci klásť na strechu ,alebo upozornovať na ´´zahrádku´´. Vypadá to že sa naložený predmet na lištách bude kĺzať ,kedže tie lišty nie su pogumované a majú dosť malú rovnú -styčnú plochu čas cca 4:15 a ako budú doškriabané po niekoľkých použitiach .
1. 5. 2021 23:53
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
1. 5. 2021 21:45
Re: Pořád to samý
Také ako Kangoo to asi nikto mať nebude, pretože Renault to má patentované. Dacia to možno dostať mohla, ale pre ňu je to asi drahé, tak dostala takúto primitívnu verziu.
Kangoo som mal 10 rokov, je to skvelá vec, hoci nie príliš často využívaná.
1. 5. 2021 19:59
Re: Chalupáři?
Tak asi není primárně důležité, jestli je řešení vhodné víc pro vesničany nebo lidi žijící ve městech.

A že o tom ani neví ? To je i možné, ale třeba by stačilo alespoň prolistovat návod k obsluze. Jistě, pokud ho však má.
1. 5. 2021 21:35
Re: Chalupáři?
Asi jen málokdo si opravdu důkladně projde návod v obsluze, dnes to mívá stovky stránek.
3. 5. 2021 11:54
Novinka
Takéto čosi mal Subaru Outback pre americký trh už pred rokmi.
3. 5. 2021 09:58
Re: Hagusy vs. zahrádka
Tak zase boli kombíky Lada, Trabant, Wartburg alebo Dacia.
3. 5. 2021 09:56
Re: Pořád to samý
Pardon, nepochopil jsem, že "by mohla" máš na mysli v rámci koncernu.
3. 5. 2021 09:54
Re: Pořád to samý
A? Nepíšem náhodou aj o tom?
"Dacia to možno dostať mohla, ale pre ňu je to asi drahé..."
2. 5. 2021 18:27
Re: Chalupáři?
Měl jsem na mysli neschopnost prodejce otevřít kufr auta.
2. 5. 2021 18:26
Re: Hagusy vs. zahrádka
Jedna věc je, že videa musí něčím upoutat, aby byly sledované. A to se nejsnadněji udělá něčím kontroverzním. Tak holt k tomu využil tu zahrádku, která dnes opravdu smysl nedává, protože lidi si můžou koupít kombíky. Pokud se v té jeho vesnici najdou lidi, co o tom mluví, tak se ani nedivím, že ho to irituje.
Jo v dobách, kdy se v Československu nevyráběl žádný kombík ani hatchback, ale jen nepraktické sedany s kufrem vepředu, byly zahrádky logickým řešením.
Avatar - rohYpnol
2. 5. 2021 13:46
Re: Hagusy vs. zahrádka
Ono to hlavně stále existuje a říká se tmou "střešní koš"... https://stresni-kose.heureka.cz/…e-canyon-859-xt/?…

Bohužel, další video p. Vaculíka, které ukazuje spíše jeho vlastní názorovou omezenost než odbornost... :-O :-(
1. 5. 2021 21:01
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
3. 5. 2021 23:11
kecá
on tak strašne kecá... zasekol sa v minulosti a žasne nad blbosťami 8-s
Avatar - rohYpnol
2. 5. 2021 18:37
Re: Chalupáři?
Jeden už jsem uvedl - zabezpečení.

Druhý je hlučnost - tyhle hagusy jsou pro svůj dvar celkem hlučné.

Třetí bude evidentně spotřeba. Budou zvyšovat spotřebu.