Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Hyundai představuje ostré SUV Kona N, má 280 koní a samosvor

28 komentářů

adamzprahy
Jsem rád že i dnes vznikají taková auta a máme na trhu alternativu k T-Rocu R.

Jenom škoda, že to musí být zrovna - pro mě - nejošklivější auto na trhu 😁

Interiér se zde budu opakovat - extrémně laciný ve verzi co jsem zkoušel, ale třeba už to zlepšili a obzvlášť pro N. S T-Rocem si v tomto ohledu stejně nemají moc co vyčítat.

Protože bych chtěl aby tradice benzínových rychlých aut pokračovala, tak tomu dám s potlačovanou bolestí palec nahoru :yes: 😒]

Každopádně když už bych měl v této kategorii volit, tak to bude stejně T-Roc R 😁
Šimpanz
Alternativa k T-Rocu R to moc není, ten je čtyřkolka, tohle je předohrab, jízdně dost jiné světy a to asi i cenově.
3_diamanty
Kto videl t roc R.. ja este nie... aj tu bude minimalny predaj.. a na okrske ho stejne vytre aj maly up gti s nejakym tretinovym vykonom
speedfred
Dúfam že máš pojazdené oba kusy, bo už som xcel kupovať T-Roc R ale naštastie si mi otvoril oči. Idem teda po UP GTI.
Dík.
adamzprahy
😁 Já bych chtěl vidět klidně i jen video kde to Up GTI natře T-Rocu R. Leda tak v parkování bych tomu věřil 😁
iudex
8-s 😁 😁 :yes:
Markus1
On ma najazdene viac ako si dokazeme predstavit 😂😂😂😂
Markus1
Jezisi kriste.....to uz u vas na sidlisku t roc nie je..... neznamena ze sa nepredava a predstav si ze v nemecku a svajciarsku je tych troc r celkom dost.... a ze ho utre up...😂😂😂😂.....soferoval si ty vobec nieco ine ako tvoje modly asx, felicia, polo,lancer????
iudex
Na to, že nešoféroval, by sa dalo asi celkom bezpečne staviť. Ale aspoň je s ním zábava. 😁 Normálne by som sa nad ním zľutoval a zobral ho na nejaký zraz, aby skúsil v živote nejaké poriadne auto, ale z Košíc by asi nebol ochotný dôjsť.
Markus1
Vies co.... mas pravdu .... ked budem v okoli kosic tak mu dam soferovat auto 😁😁😁 aby zazil radost za volantom ( a ak pojde vsetko ako ma tak to bude prave ten sunt na steroidoch a precenovane auto - nova supra)
speedfred
To nerob, pretože mu rozbiješ jeho svet.
Môžeme spraviť nejaký zraz na SK ringu, tam je odvšadial daleko 😒]
adamzprahy
Ajo, to mi nedošlo. Potom se uvidí cenově, Kona tedy bude muset být výrazně levnější, což znamená dostupnější. Tak když to tak bude, nic proti 😊
iudex
To si píš, že bude. T-roc R začína na 1.111.900 Kč, Kona bude úplne inde, odhadujem niekde nad 800t.
iudex
Odlišujú sa len pohonom, inak je to tá istá liga, veľkostne, dynamicky, výkonovo, teda malé mestské SUV/crossovery oba s dvojlitrovými turbami, Kona 280, T-roc 300 koní, oba automaty, jediná odlišnosť je štvorkolka u T-rocu (ale nie tá progresívna z Golfu R, ale staršia generácia, primárne predokolková). Teda z pohľadu záujemcu priami konkurenti (a ono tých alternatív moc nie je, fakticky mi ani nič iné nenapadá, Puma ST je o ligu nižšie, Ateca či Tiguan R zase vyššie).
Ale inak súhlasím, že cenovo to bude značný rozdiel, VW v poslednej dobe nahadzuje na športové modely šialené cenovky, Hyundai sa stále drží pri zemi (nemôže si to dovoliť).
Šimpanz
Ano, odlišují se pohonem a to je v mých očích zásadní rozdíl, powersliding jaký dá T-Roc žádný předohrab nikdy nedá.
https😐/www.youtube.com/watch?…
Ginger Kyriakos
jak zadel. Vzali několik konceptů a splácali to dohromady. Horší snad nebyl ani Hyundai Matrix. Kona je bestialni korejské designové peklo. Ten zadek vzali vršek z i30 a pak si řekli,že by to chtělo ještě nějaký světýlka dole,když i vepředu to je každý pes jiná ves. T-Roc, ač nejsem fandou chladného německého spotřebního designu, vypadá o parník líp.
ACE.
Nekoupím, ale jsem rád že tato auta stále vznikají.
3_diamanty
A stat to bude aspon jak santa fe... komu dnes treba hot cross... nikomu... cakam tu minimalny zaujem... ako klasicka kona ok... ale toto mi fakt zmysel nedava... vytuneny cross je snad este vacsia vtakovina ako dizlove miniauto...
westeros
Prakticke rychle auto do velkomesta, jako levnejsi alternativa k MINI Countryman JCW, proc ne?
SKAY
Lupo TDI bylo fajn ..
miromen
Pokud jsou info z YT pravdive tak i20N začne od 600tkč, i30N od 700tkč a i30N Performance od 770tkč.
adamzprahy
A teď otázkou za kolik peněz dává smysl Kona N? 😊 i30N už těch 700k stojí teď https😐/www.hyundai.cz/…/08-i30n-5dv.pdf
iudex
To sú neaktuálne ceny, predface modelu. U nás stojí feceliftovaný i30N 32390 eur, t.j. 838t Kč. Teda aj ten (ako všetky HH) zdražel, stále to je ale najlacnejší nový kompaktný HH.
Takže okolo tejto ceny sa bude pohybovať Kona N.
adamzprahy
Jestli tedy udrží cenu, tak fajn :yes: Ne jako Megane RS, který se stal totálně neprodejným autem 😞
iudex
Inak keď spomínaš i20N, čo je s ním? Predstavené dávno, minulý rok a stále nič. Na nemeckých stránkach figuruje "dostupnosť od jari 2021", ale furt nič, notabene u nás. https😐/www.hyundai.de/…/der-neue-i20-n/
Mino 1
Aj Hyundai uz trpi nedostatkom cipov, modely meskaju, niektore fabriky uz v aprili pozastavovali produkciu.
miromen
Zde je video s informacema o technice, cenach atd. Je to poměrně dlouhe video, ale je v něm řečeno pokud se nepletu, že oficialně se začně na strankach hyndai, i20N nabizet od teto středy tedy od zitřka tzn cenik včetně konfiguratoru společně s faceliftem i30N. Jen čekačka je nějakych 6-8 měsicu což jsem teď narychlo dohledal u i30N tušim někde zaznělo 3-4 měsice. Když tak zkoukni cele jestli se ti chce...

https😐/youtu.be/UiTyAXk_gyc?t=4527
iudex
Jj, dík, pozriem.