Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektromobily

Zpět na článek

Nio míří do Evropy. Čínská Tesla tu chce začít prodávat ještě letos

22 komentářů

Xylo
" to jsou třeba baterie s tuhým elektrolytem, které má použít již avizovaný sedan ET7" Takže se zdá, že baterie s tuhým elektrolytem už jsou zřejmě připraveny na hromadnou výrobu. V případě čínského výrobce dokonce uvádějí už příští rok. K tomu možnost výměny baterií (vybitá za nabité) a prodej bez prostředníka, to vypadá velmi (pro mě) zajímavě.
Hendly
Vypadá to, že se blíží scénář Nokia...
del42sa
kam se to hrabe na tohle 😉 https😐/fdrive.cz/…utni-spicku-6979
Xylo
Určitě je to hezké auto, ale z hlediska rozšíření elektroaut bude přínosnější, pokud do ČR dorazí levná auta (byť méně hezká a s nižším dojezdem) jako jsou Baojun E100 a E300 nebo ORA Good Cat.
3_diamanty
Z tych desiatok roznych cinskych elektroaut sa mi nio pozdava asi najviac... aj dizajnovo aj technologicky velmi sympaticka a perspektivna znacka. A s nejakou technicky slabsou znackou z ameriky by som ju nezrovnaval nakolko nio je kvalitou aj spracovanim o parnik inde.... bravo nio :yes:
Avatar - Ada - stop rendlíkovskému odpadu
Ada - stop rendlíkovskému odpadu
Pokud k tomu dodají v ceně vozu i přívěsný vozík s 10kW diesel generátorem, může to být zajímavé.
Ja Prvni 123
Pokud to budou lidi fakt kupovat... tak už nám není pomoci.

Zcela dobrovolně se vzdát nejen relativní svobody při individální mobilitě, ale i ekonomické nezávislosti na extrémně "nezdravém" režimu, to už vyžaduje ztrátu všech základních reflexů.

😒
frite
To jako že platit v paliva většinu ceny státu a zbytek peněz posílat z Evropy pryč do Ruska či Arábie je známka svobody?
A v čem je to omezení osobní svobody? že si můžeš natankovat doma?
twistedTSD
Tak je budeme nepřímo posílat přes plynovod, to je opravdu výhra. A natankovat doma nemůžu, můžu maximálně dobít drahou a nedostatečnou baterii.
Hendly
Nabít za víkend ze slunce na týden ježdění do práce je pro tebe špatná představa?
twistedTSD
Ano, nejezdím výhradně do práce a EV ani ujgurské soláry nejsou nejlevnější.
Ja Prvni 123
Už jsem to tady dneska jednoupsal - ale zkopíropval jsem to, ať to nemusíš hledat.

Drsným protlačováním jinak nesmyslných elektrovozidel jednoznačně potlačují individuální mobilitu.
Umíš si představit, že s mým letitým Puntem pořád ještě dokážu jet spolehlivě pod 5 litrů benzínu? A má nadrž na 50 litrů...
Současné Tipo sice jezdí asi o litr dráž, taky je o hodně větší, a má nádrž jen 45 litrů - netuším proč - ale i tak spolehlivě dojede 750 až 800 km, a pak bude potřebovat asi 3 minuty na natankování.
To já budu potřebovat delší pauzu!
Benzínové motory jsem znevýhodněny a brzy budou de facto zakázány... a pro jistotu životnost těch existujících je už dnes snižována "řepkovými ***mi", ale 5% je málo, začíná se šířit 10%...

No a v případě Číny to má ještě speciální podtext. Kupovat čínský produkt je vlastně zločin, poprvé podporuješ zločin, při kterém ukradli technologické informace po celém světě, a podruhé podporuješ zločin režimu na vlastním obyvatelstvu.

A zcela prakticky - lidi to vám fakt nevadí, že polovina čínských produktů nefunguje hned po zakoupení a ta druhá půlka přestane fungovat nejpozději po dvou letech?
To vám nevadí, že Evropa ztratí schopnost si cokoliv sama vyrobit?
xxc
Zaujimave, ze japonske a korejske auta nevadia, a to su tiez mimo EU. Ale EU uz ma plan, ako do 10 rokov dobehne Cinu 😄
twistedTSD
Tak uvidíme na konci 10letky. Asi tuším, jak ten plán dopadne. 😁
Jerry.Gunman
Dohnat a předehnat? Jako bych to už kdysi slyšel... A moc dobře to nedopadlo, že? 😁
Hendly
Kde je to omezování "individuální mobility"?
Auta dostupnější než kdy dříve.
Stará auta bez omezení provozu.

Jestli neco omezuje mobilitu tak stav a opravy silnic v ČR.
Jerry.Gunman
Vladimír Iljič Lenin (jehož "pyramidální mozkové buňky ve třetí vrstvě" byly ve skutečnosti degenerativní změny způsobené syfilisem) kdysi prohlásil, že "kapitalisté nám prodají i provaz, na kterém je pak oběsíme"

Sice to byl syfilitický a odpudivý skřet, ale v tomhle punktu (rozvinutý svět vs. Čína) evidentně predikoval dobře. K naší velké škodě :no: :no: :no:
Jerry.Gunman
Pokud elektromobily skutečně dosáhnou toho rozšíření, o kterém zdejší orální elektrofilové zatím jenom vlhce sní, bude jejich nabíjecí elektřina taky masakrózně zdaněna, na to si vsaď
A protože z Evropy progresivisticky vymisťujeme většinu výrob pryč, tak budeš posílat ranec peněz do Číny. Čili, píchni jako řízni. Jenom se v souvislosti s přechodem na elektromobilitu miliardy eurů vyhodí doslova do luftu - a 80-90% lidí drasticky zchudne

A to se fakt vyplatí 😁 😁 😁
Hendly
Vyděšené výkřiky, kde jsi přišel k takovému strachu?
Jerry.Gunman
Ty nemáš vůbec tušení, o čem píšu, viď?
WinDiesel
Takže s velkou slávou budou e😜ortovat do Ruska 😄
smekyyy
Příspěvek podléhá schvalování.