Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektromobilita

Zpět na článek

Automobilka Volvo Cars přejde do roku 2030 na pouze elektrické vozy

49 komentářů

_EQS_
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
3_diamanty
Ze elektrizujuce 😁 .... aj tebe pekny den... u nas to vyzera na elektrizujucu burku za par hodin...
JanFrk
https😐/ibb.c👋tct3Jbt

Spotřeba služební Oktávky TDI po městě cestou do práce...
JirkaVejrazka
Proc ne, 6km trasa neznameho profilu, venku 18 stupnu.
Bojkas
Bravo, fantastický výkon. Věděl si, že když si stejně jako ty, vyberu profil trasy v elektormobilu, můžu mít klidně o 100km delší dojezd, než když jsem vyjel?
Anonym
Nepřeháněj zase.
JanFrk
Spotřeba služební Oktávky TDI po městě cestou do práce...
https😐/ibb.c👋tct3Jbt
Mikesus
Dík, pošli trasu kde to bylo. Tech 6km by mě zajímalo.
Tady je třeba ode mne cesta po Praze
https😐/moje.auto.cz/?…
Až to zajedeš takhle krátkou trasu za litr tak dej vědět.
Ale stačí to napsat jednou 😉
JirkaVejrazka
Tak nejak, kazdy z nas najde nejaky "extrem", kdy se extra povedlo, nebo nepovedlo v zavislosti na okolnich podminkach.

Za me treba takhle: https😐/moje.auto.cz/?…
Anonym
Přesně tak, každý si umíme nasimulovat nějaký "rekord". Umím třeba cestou na chalupu najet 15km trasu za 2,4. Co na tom, že celé kolečko tam-zpět je za 4,3. Vyfotit můžu třeba 10km / 0,5l. Jen to správně zmáčknout 😄
Mikesus
Jj. Předpokládám, že tě to pobavilo stejne jako mne. Je to podle mého reakce na to, za kolik jezdi při běžném provozu camry a že to zvládne s octavkou jak nic....na 6 km místo 140 km.
https😐/moje.auto.cz/?…
Anonym
Volvo přejde na EV a mnoho jeho zákazníků přejde ke konkurenci. Promiň Karle, zase ti měřič systolického tlaku přeleze rozsah.
pradeda777
Naším cílem je vyrábět co nejvíce bezpečná auta za užití všech dostupných technologií," řekl dále Samuelsson. .....KECY! 😒]
Xylo
Co nejvíce bezpečná auta = autonomně řízená auta 😁
WinDiesel
vlhký sen moulů jako jsi ty
Dinar
pohledat, ale dodnes si pamatuju článek s podobným prohlášením mercedesu z roku 2013, že od roku 2018 už budou mercedesy jen na elektrický pohon.
Xylo
To mysleli chlapci z Daimleru Smarta a taky to dodrželi. Od 2018 je Smart jen EQ a jak jim jedou prodeje - za květen 2021 prodali 2 200 Smártů, což je oproti květnu 2020 nárůst o 481 %. 😒]
Vasut1974
Ano protoze v kvetnu 2020 byli vsichni podelani z kovidrymy .... jak je to vs. kveten 19 ?
Xylo
Já nevím, ale je to díky cenám (+ dotace). Od začátku roku jich prodali 10 446 kusů. Tesla má za květen 2 744 a od začátku roku 9 302. Tady jsou komplet čísla - https😐/s3-prod-europe.autonews.com/…May%202021_0.pdf?…
pogo26
Je to jen díky dotacím a všemožným omezováním spalováků.
DonVito
To by bylo fajn dohledat.

Taky si myslim, ze se jednalo o Smart.
Radoslav_Chytry
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Barry Lyndon
To chybí v 95% aut na trhu...
Bojkas
Kolik ti je a co máš za auto, že chvalíš zvukový projev, řazení, vytáčení motoru..
Radoslav_Chytry
CICZERO
Mikesus
Lol. Aspon jsme se pobavili. Čekal jsem něco jako z4, gt86, Mustang apod.
Mikesus
Edit 2x
WinDiesel
... aby z toho zavčasu utekli, povíme si to v roce 2030 ... ale myslím si že to vzdají mnohem dřív.
twistedTSD
Volvo je pro mě od prodeje do Číny mrtvá značka, takže nevadí.
DonVito
A Audi? 😉
twistedTSD
Audi říká každý týden něco jiného, ale jo, Diess je pablb.
CICZERO
Mazda666
chtěl jsem objednat Volvo V90, přestali dávat do výbavy pádla pod volantem a taky nejsou čipy. Tak bohužel...
Radoslav_Chytry
CICZERO
Xylo
Na kartě pána pod nickem "Mazda 666" vidím poslední příspěvek (před tímhle včerejším) z 19.3., takže se asi mýlíte. Tento pán poněvadž propagoval svou garáž (Mazdu) byl v nemilosti místních obhájců německé, zejména prémiové techniky. Postupem času všichni normálnější diskutující z auto.cz odcházejí.
Hendly
Tak o to tu přece jde otrávit všechny co chtějí diskutovat a pak si tu jeden troll po X nicky může psát co chce.

Vidíš to i tady. Článek o tom jaké jsou plány Volva s ev a debata o něčem jiném.
Pokavad Volvo říká, že v půlce dekády bude mít baterie pro dojezd 1000km znamená to, že ty baterie už musí chystat do sériová výroby.
Xylo
Asi jo. Pro opravdové fajnšmekry a petrolheady už dlouho nic zajímavé publikováno nebylo, protože přesně jak píšeš - vše už je nastaveno pár let zpátky a že by se teď, když to vypadá, že EV žádnou zářnou budoucnost stávajícím automobilkám nepřinesou, se všichni honem vrhli na výrobu řidičsky zážitkových aut, je krajně nepravděpodobné. Podle mého názoru je rozvoj EV o cenách. Když stlačili v Německu cenu (i tak výběhového pidiauta) Smartu, tak ho najednou prodávají i o trochu víc než všech Tesel.
Radoslav_Chytry
Xylo
To napište, já to tedy nevím, alespoň se poučím.
Radoslav_Chytry
Xylo
A jo. Tak to je jen potvrzení, o čem už se tady chvíli píše. Vy píšete hodně podobně jako pan Arese - jste příbuzní?
Radoslav_Chytry
Xylo
Děkuji za vysvětlení. Asi jim nic jiného nezbývá než nechávat tady diskutovat WinDiesela sama se sebou a pana Areseho, aby na diskuzích bylo trochu živo :yes:
Mikesus
Tak se trefil napůl, není naftova no.
JanFrk
lithium iontova nebo lithium polymerová baterie umí při proražení nebo přehřátí pořádnou e😜lozi. Byste nevěřili co dovede obyčejná malinká baterie v telefonu při proražení...

Baterie je pořádná chemická sra... Není to rozhodně ani nic ekologického ani nic bezpečného
Arese
:yes: :yes: :yes: 😄
Radoslav_Chytry