Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Potvrzeno: Tonale se stane první plug-in hybridní Alfou Romeo

42 komentářů

traveldrive
...to vyzerá desivo. Ako príbuzný EcoSportu. To naozaj myslia vážne? Kto si takú kozu kúpi? Vraj športové auto...
škodovák
Jestli myslíte ty fotky, co unikly cca dva roky zpět, tak se díváte na rozpracovaný prototyp, nepojízdnou maketu která unikla v ranné fázi vývoje. To znamená že výsledný produkt muže vypadat úplně jinak. Navíc, fotky jsou focené z dost divných úhlů.
Těším se na premiéru.

Ještě pár info o modelu Tonale:
Premiéra má být naplánována v březnu 2022 v Ženevě a v červnu bude vůz dostupný u dealerů.
V jako prvním modelu Stellantis bude debutovat nový zážehový motor 1.5 Firefly o výkonu mezi 130-150 koni.
K dispozici nejspíše nebude verze QV.
Roční produkce je naplánována na 100 000 vozů.
Výroba: Itálie- Pomigliano d’arco, stejná továrna kde vzniká Panda.
Já Prvni_1
No, ale v breznu uz to nestihnou.

A uz avizovali 1.5 T4 motor v Tipu, jako 48V mild hybrid.
Spolu s kombi provedenim Cross.

Takze prvni uz asi taky nebude.
škodovák
O mild Tipu jsem slyšel s účasti 1.3 Firefly, necháme se překvapit. A březen 2021 byl překlik. 😁
Arese
Hybridní Tipo? Absurdní! Vždyť je to model jasně zaměřený na jednoduchou robustní techniku a relativně příznivé ceny! 😲 😒 :no:
škodovák
Mild hybrid je použit i u levné Pandy, u Tipa je v plánu už delší dobu.
Já Prvni_1
V pohode.
Pak je to ale pozde: ofic informace o mild 1.5 T4 vysla pred mozna 5 dny.

Ocekavam predstavani letos v zari.

A bude to 1.5. Nahradi kompletne 1.3 ve vsech vyskytech.
Vcetne Alfy, Jeep atd.
V max verzi to ma mit az 300 koni.

Tech 300 koni nebude v Tipu, pochopitelne.
😄
twistedTSD
Mild hybrid ničemu nevadí. Bez něj dnes žádné robustní Tipo být nemůže.
Arese
Smutné... 😒 :no:
Já Prvni_1
Ale mild je jednoducha technika... relativne.
Svet se meni.
😒
Jsem rad, ze bude bez zastrcky.
twistedTSD
Jestli nepřejdou na francouzskou techniku, tak je to super.
Já Prvni_1
Mezi SUV mi desiva neprijde.

Ale ano, v principu se svet zblaznil.
😒

A to mam Alfu rad.
sorpersa
No súhlasím tie svetlá sú priúzke a tá ryha pod nimi tvorí z pekného čumáčika akýsi sosák z komára 😄 inak v pohode,
traveldrive
Alfa ako SUV je desivá dosť.
Já Prvni_1
Asi tak.

Proto pisu mezi SUV dobry, ale nemela to byt Alfa.
Proc to neni Lancia?
Nechapu.
sorpersa
Alfu milujem, ALE, tento týždeň bola predstavená nová Astra a myslím si že bude v predaji skôr ako 2-3 roky prezentované Tonale... a to je problém AR.
škodovák
Nový šéf Jean Philippe Imparatto řekl, že žádná zpoždění už nebudou. Na tvrdo je ohlášena premiéra Tonale v březnu 2022. Rok 2023 bude patřit menšímu SUV s údajným jménem Palade. Ten bude mít premiéru v roce 2023. V plánu je každoročně jedna premiéra nového modelu. A nakonec to nejdůležitější, vše co se v Alfě plánuje pro další roky už je zafinancováno.
sorpersa
Tak dúfajme to tak aj bude, nejak viac verím nanažmentu PSA ako čarodejovi SM a FCA.
škodovák
Tenkrát po uvedení Giulie a Stelvia nebyly na další modely jednoduše peníze. Dnes už by to ovšem mělo být obráceně. Stačí se podívat, co Jean dokázal s Peugeotem. Nejdříve před bankrotem a dnes je opět na koni.
sorpersa
No Peugeot sa našiel krásne v dizajne, neviem žeby mal nejak závažné technické problémy, kurát som niečo načítal s problémom rozvodového remeňa v oleji... inak nič viac...
twistedTSD
Technické problémy měl, a velké.
sorpersa
Fu, tak nič neviem konkrétne, vieš niečo o tom napísať?
twistedTSD
1.6 THP megaprůšvih, 1.6 HDi průšvih, 1.2 THP nezbytné tankovat N98. Celkově rozhodně neměl pověst spolehlivé značky.
sorpersa
No ale to sú staré motory, myslel som puretechy, tam som nič nezachytil okrem toho.remena.
twistedTSD
Já myslel, že se ptáš na Peugeot dříve. 1.6 THP se dával do končící 308 a mnoha dalších aut, a v podstatě se do nich dává dodnes. Jestli to vychytali, ti nikdo s jistotou neřekne. PureTech trpěl na ten řemen, nic dalšího nevím.
Cenduro
Benzínová 1.6 byl průšvih, dieselová 1.6 jen nafouknutý průšvih, PT podchycen hned na začátku.
iHoven
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
HorstSchimanski
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
iHoven
HorstSchimanski
Xylo
Abys ještě měl informaci kompletní tak praděda je tvůj děda 😉
traveldrive
Iba mali. Čas minulý.
dominik00768
Měl jsem Alfu hodně rád, ale toto...Kde jsou ty časy 159,166,156atp...
Neříkám, že ty auta jsou vyloženě špatné...Ale něco jiného by bylo, kdyby je vyráběla třeba Audi nebo Citroen...
Ale od Alfy by člověk čekal něco zajímavého, čistý JTDM nebo benzín, manuál, auto s charakterem a né toto... Tyto nové modely vůbec k Alfě nepasují, a dle mého se špatné prodeje Alfy ještě více propadnou. Smutné...
Ozzman
Problem je, ze Alfa rezignovala na normalni modelove řady, Giulia je super, Stelvio asi taky i kdyz mne nebre, Giulietta je stara jako Helenka Vondráčková a Mito odvál čas. Alfa by potrebovala trochu podporit v Csegmentu, Giuliette chybi kombi… skoda
3_diamanty
Kombi chyba aj giulii... a chce to j nejaké menšie suvecko
Arese
Přesně tak, už dávno měla být představena nástupkyně Giulietty a Giulia Sportwagon a hlavně její dvoulitrová benzinová verze s manuální převodovkou. A hlavně co nejméně hybridů, na ně Alfisti nejsou vůbec zvědaví!!! 😲
ssaresak
Arese
Essesák promluvil svá další "moudra". :no:
scadar
Viděl jsem Tonale (zřejmě maketu, ale identickou s titulní fotkou tady) naživo vloni v létě ve foyer muzea v Arese, a podle mě vůbec nevypadá špatně. Je to ale asi jedno z těch aut, které vypadá líp naživo než na fotkách.
twistedTSD
Je fajn, ale má být už 2 roky na trhu.
Speed
No nevím jak to vidí ostatní ale já bych řekl CX-5 jak vyšitá 😄
Pavel Pánek
Tohle auto vypadá skvěle.
Navíc veškeré ty PLUGINy, elektromobily, hybridy a jiné bastardy jsou vskutku ekologické: až opravdu nebude možné si koupit nic jiného, tak budu chodit pěšky.