Elektromobily
Aby musel ten predni "kufrik" mit otevrene viko pri nabijeni, to je dost hloupe i na koncept. Ale tak hlavne, ze to ma zadrenou trisku v ekolaku.
takže u nás se čtenáři horko těžko dopočítáte.
Ten pokrok u EV je stejný jako u elektroniky, takže se máme na co těšit.
Ten pokrok u EV je stejný jako u elektroniky, takže se máme na co těšit.
Jaký pokrok prosímtě? Že to koupíš levně s dotací? 😁 Vsadím se, že 53 kWh baterie nebude v základu.
PetrCizek
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Nemám nic proti ekologické udržitelnosti, líbí se mi to. Nechápu ale, proč má mít levné auto hned výkon pomalu HH.
a jak to vědí, že za dva roky na tu cenu šáhnou. To do ceny už mají započítanou budoucí dotaci?
To si nemyslím (že mají počítán zisk s dotací). Nejdřív musejí pochytat kupce na předražené ID3 a ID4.
Nečekám na nic jiného, než aby moje budoucí auto mělo pneumatiky, kde podstatný podíl budou rýžové plevy. A když nebude podstatný, tak ať o tom raději mlčí. "Moderní" je také nacpat do každé káry recyklát z PETek no a zde novinka dřevěné třísky v laku a žvanit o tom, kde se dá.
Hlavně ať auto funguje, splňuje požadavky zákazníka v mixu s cenou a do koberečku v kufru můžou přimíchávat třeba klidně, pro mě za mě, i sloní trus.
Škoda, že neuvádí i hmotnost, kterou musí již znát, když znají zrychlení na desetinu sec přesně. Aby to ty pneumatiky z rýžových plev vůbec unesly.
Hlavně ať auto funguje, splňuje požadavky zákazníka v mixu s cenou a do koberečku v kufru můžou přimíchávat třeba klidně, pro mě za mě, i sloní trus.
Škoda, že neuvádí i hmotnost, kterou musí již znát, když znají zrychlení na desetinu sec přesně. Aby to ty pneumatiky z rýžových plev vůbec unesly.
To bude umět jezdit i ve vodě !!!
Ideální auto do záplav. Bude to tak těžké že to voda neodnese a elektrika se určitě nezkratuje. 😄
Ideální auto do záplav. Bude to tak těžké že to voda neodnese a elektrika se určitě nezkratuje. 😄
Takhle mluví ti, kteří nejsou postiženi následky. Tím tě nijak neobviňuji, vnitrozemské státy jsou na tom podobně. Přímořské státy mají na PET poměrně dost zásadně jiný názor. V Austrálii je používání PET lahví asi něco jako kouření. Hodně přímořských států v Evropě PET lahve zálohuje. Dokonce i Turecko. Mají zas.rané pláže a narušuje jim to velké zdroje příjmů - rybolov. Západní firmy využívají recyklované materiály více než u nás. Francie a Německo (a asi i nějací další) má poměrně rozsáhlé programy využití PET například v oblečení. Mám doma stan z PET a bundu taky. Poznat to není a bundu nosím už asi 4 roky skoro pořád. Takže vliv na kvalitu a vzhled = nula.
U aut, kde je plastů habaděj, to byla pouze otázka času. Osobně pro mě je tohle dost důležité. Tedy až na ty pneumatiky, tam mám jisté pochybnosti o tom, co to vydrží a jak to bude jezdit.
"Hlavně ať auto funguje, splňuje požadavky zákazníka"
Přichází doba, kdy si na tento luxus budeme muset odvyknout. Každá párty jednou končí. A ta stávající právě začala končit. A asi nemáme moc na výběr. Plasty jsou dnes téma asi už větší než CO2.
U aut, kde je plastů habaděj, to byla pouze otázka času. Osobně pro mě je tohle dost důležité. Tedy až na ty pneumatiky, tam mám jisté pochybnosti o tom, co to vydrží a jak to bude jezdit.
"Hlavně ať auto funguje, splňuje požadavky zákazníka"
Přichází doba, kdy si na tento luxus budeme muset odvyknout. Každá párty jednou končí. A ta stávající právě začala končit. A asi nemáme moc na výběr. Plasty jsou dnes téma asi už větší než CO2.
Takhle mluví ti, co skočili na PR špek.
Kde máš záruku, že ty, jako zodpovědný k planetě (až tak hezky jsem to dokázal napsat) jsi si koupil výrobek, který opravdu obsahuje podíl recyklátu a že to není jen zelené lákadlo na visačce pro prodej podobným ekologicky zaměřeným jedincům, případně i obhájili vyšší cenu. A i kdyby to nějaký recyklát nakrásně obsahovalo, tak je podstatné v jakém %. Nehledě na ekonomickou otázku použití takových řešení, které jsou prioritou výrobců před vlastní záchranou planety. Raději jen vytisknou tu visačku a uvádějí podobně orientované články. Jejich výrobek třeba i může nějaké pidi % recyklátu obsahovat, ale jen proto, aby je nějaký otravný šťoura neobvinil ze lži.
Není mi otázka plastů globálně v žádném případě lhostejná. Ale PR žvásty o "rýžových plevách" zahnojené oceány nevyřeší.
Kde máš záruku, že ty, jako zodpovědný k planetě (až tak hezky jsem to dokázal napsat) jsi si koupil výrobek, který opravdu obsahuje podíl recyklátu a že to není jen zelené lákadlo na visačce pro prodej podobným ekologicky zaměřeným jedincům, případně i obhájili vyšší cenu. A i kdyby to nějaký recyklát nakrásně obsahovalo, tak je podstatné v jakém %. Nehledě na ekonomickou otázku použití takových řešení, které jsou prioritou výrobců před vlastní záchranou planety. Raději jen vytisknou tu visačku a uvádějí podobně orientované články. Jejich výrobek třeba i může nějaké pidi % recyklátu obsahovat, ale jen proto, aby je nějaký otravný šťoura neobvinil ze lži.
Není mi otázka plastů globálně v žádném případě lhostejná. Ale PR žvásty o "rýžových plevách" zahnojené oceány nevyřeší.
to 1kWh aku bude pod $80, takze tech 60kWh aku bude za cca 5tis E i s DPH
15tis E na zbytek, to bude uplne v pohode
bude to za cca stejny peniz jako vobycejna fabka 1.5tsi s o tretinu mensim vykonem a ctyrnasobne vetsima provoznima nakladama
v ty dobe zacnou byt maly auta velikosti fabie se spalovakem tezko prodejny
15tis E na zbytek, to bude uplne v pohode
bude to za cca stejny peniz jako vobycejna fabka 1.5tsi s o tretinu mensim vykonem a ctyrnasobne vetsima provoznima nakladama
v ty dobe zacnou byt maly auta velikosti fabie se spalovakem tezko prodejny
Vůbec nevíš, kolik to bude stát za 4 roky. Asi jako kdyby někdo před čtyřmi lety predikoval cenu stavebních materiálů. Fabka 1.5 TSI se na rozdíl od takových zgerbů dá použít jako jedno auto pro rodinu, k tomuhle si budeš udržovat dvacetiletý Passat.
PS a to ja jsem celkem fanda EV, ale taky dobre vim, ze je to sakra tezky udelat to levne a dobre.