Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: I takhle můžete vypadat Škoda 706 RTO. Unikátní kus vznikl pro výrobce nápojů

Škoda 706 RTO patří mezi nejznámější a nejobdivovanější autobusy československé produkce. Poznali byste ji ale v této podobě?
Zpět na článek
17. 9. 2021 00:30
Určite je to RTO?
Na prvých fotkách galérie nie je autobus, ktorý vznikol na základe Š 706 RTO. Ide o prestavbu Španielskeho autobusu Pegaso, ktorý bol vyrábaný niekedy od päťdesiatych rokov.

Áno, podobný stroj - až na nerozoznanie podobný na starom podvozku RTO vznikol. Je tam len podvozok a motor, ale karoséria je tiež Pegaso. Toto je on:
http://subefotos.com/ver/?…
http://subefotos.com/ver/?…
http://subefotos.com/ver/?…
http://subefotos.com/ver/?…
http://subefotos.com/ver/?…
http://subefotos.com/ver/?…
http://subefotos.com/ver/?…
http://subefotos.com/ver/?…

Neviem, či sa podvozky RTO vozili aj do Španielska. Viem, že sa vyvážali do Poľska, kde na nich stavali autobusy Baltyk
https://www.youtube.com/watch?…
alebo do Bulharska, kde poslúžili ako základ viacerých modelov autobusov typu Čavdar 11
https://www.youtube.com/watch?… a tiež do Albánska, kde na nich stavali typy Shkodra A6 a A7, ktoré jazdili až do deväťdesiatych rokov
https://www.dejwy.net/img_c_al/18_bus.jpg
Je možné, že šasi s motorom kupovali aj Španieli a Pegaso s technikou Škoda 706 RTO bol bežný typ, ale môže to byť len ojedinelá prestavba. Každopádne autobus na titulke RTO nie je.

Myslím, že redakcia ACZ by si mala materiály, ktoré odniekiaľ jednoducho kopíruje, mala najprv trochu preveriť.
Rozbalit vlákno
2
17. 9. 2021 16:17
Re: Určite je to RTO?
Bohvie, či je to vôbec Pegaso karoséria. Tá maska bude komplet vymyslená pre Red Bull. Inak tieto custom autá im väčšinou robí rakúsky Lagermax, vrátane pick-upov Mini a halúz ako Zubor. Pri nich sa tiež držia podobného dizajnu pre viacero áut, ale majú rôzny základ, Česi napr. majú prekapotovaný zdochnutý Defender, u nás je to Dodge RAM 1500. :) A predtým tie Suggy, viaceré po svete nemali nič s armádnym Volvom, len sa dizajnovo podobali.
17. 9. 2021 20:50
Re: Určite je to RTO?
Mal by to byť Pegaso, čítal som to pred časom na nejakých fandovských stránkach, ale už som ich nevedel nájsť. Každopádne aj keby nie, na fotkách ACZ určite RTO nie je.
Avatar - Stejsn
17. 9. 2021 07:49
Ten španělský
(ať už je to RTO, nebo Pegaso) je tedy mnohem sofistikovanější. Má zvedací střechu. Na ešce je to pódium jenom namontované a musí se vždycky rozložit. Každopádně - bez té balustrády je to moc pěkně udělaný obytňák! :yes:
Rozbalit vlákno
0
17. 9. 2021 12:54
RTO pro výrobce nápojů
Budu za hatera, ale.. Jako v podstatě jediné pozitivum vidím to, že zůstalo zachováno další 706. Ani bych neřešil, že je to pojato jako americký bus z 50s, ale, že chtěl Red Bull design odkazující na Ford Edsel to už moc nechápu. Naopak, pojetí interiéru je zdařilé velmi.
Rozbalit vlákno
0