Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Výroba aut v létě kvůli nedostatku čipů klesla o 39 procent na 112.481 vozů

37 komentářů

Xylo
Výroba aut tedy klesla na 61 % a těch 39 % (nevyrobených) nikomu nechybí :yes:
JirkaVejrazka
No, nechybi. Ja jsem pred par tydny poptaval auto u dvou ruznych znacek a u obou jsem se dozvedel, ze ho dodaji "za sest az osm mesicu, kdyz to dobre pujde". Nehlede na to, ze pri nedostatku vyrobnich kapacit bude asi dal stoupat cena aut
Xylo
U dvou jsi neuspěl, ale třetí ti to dodá za pár týdnů, ne?
Amaterasu
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Mikesus
Zrovna včera mi bylo řečeno, že dodání Yarisu je aktuálně 1rok. Zajimalo by mne, kdo je na tom lépe než Toyota?
Amaterasu
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Johnn
Auta vyráběná v Nošovicích, objednáno tento měsíc, dodáno má být do 6 měsíců.
Nyní dodávají za cca 5 měsíců.
Ještě na dnešní dobu celkem rychle vyrobí auto Kia. Jinak je to tragédie.
Ovšem myslím, že si za to mohli sami, moc velkým snížením objednávek materiálu.
moan78
Ja som objednaval do vyroby a za 5 tyzdnov bolo dodane.
Amaterasu
Adminisrator
Mikesus
Taky by mne zajímalo co. Na druhou stranu, můžou preferovat nějaký konkrétní model a jiné upozadi.
Amaterasu
Freddka
Do vyroby a za 5 tydnu dodane, to jsem jeste neslysel a nezazil za poslednich 15 let. To je uplna totalni rarita.
Mikesus
Mne takhle dodali Highlander na začátku prázdnin. Objednáno na konci května, dodáno na začátku července. ale teď už by to bylo taky delší.
Freddka
Tam bych se obaval, ze to mozna ani neni objednavka, jen se to tak tvari. Navyrabi nejakou akcni verzi ve trech barvach a jedne vybave, poslou toho lod do evropy a daji ti pocit, ze to byla zakazka na vyrobu… si myslim.
Mikesus
No, jelikož auto ( objednávka) dostalo VIN v systému až po cca 3 týdnech ( v momentě, kdy je přiřazeno v továrně k zákazníkovi ), tak tvé obavy jsou liché.
Navíc HL nemá žádnou akční výbavu, to jsi asi u škodovky apod, tady máš na výběr vybavovy stupeň, barvu a pakety. Nic akčního v ceníku nevidím. Nicméně je možné, že presne takové auto měli plánované a místo na sklad šlo zákazníkovi.

Spsi si ale myslím, že chtěli co nejvíce zaplnit kontejnery, které šly do Evropy začátkem prázdnin, když se prakticky rozjely prodeje, tak uprednostnili výrobu nekterych kusů.
Arese
Já jsem měl auto objednané do výroby dodané za necelé 3 měsíce. Jenže jsem ho objednával včas, tedy koncem února! 😄
Amaterasu
Arese
Ano, bylo to na poslední chvíli, ale stačilo se to. 😄
P.S. Děkuji 4 místním závistivým "dobráčkům" za ty palečky dolů! Inu, Česko... 😄
Mikesus
Myslím, že ty palce nejsou že závisti, ale za to tvrzení včas. Upřímně, osobně neznám ani člověka, který by záviděl Karoqa.
Ja ti dám :yes:, ať tam mas aspoň jeden. Hlavně ať ti jezdi bez poruch.
Anonym
Arese
Následky ekofašismu v praxi! Snad se díky nim alespoň západoevropanům rozsvítí v makovicích! 😲
Adminisrator
rohYpnol
Přitom by stačilo vyrábět auta jako dřív kolem roku 2000, kdy auto je schopné při řádné běžné údržbě fungovat i po 20ti letech a statisících najetých km...

Ale ne, dnes se musí vyrábět krámy, které je vhodné po záruce hodit do šrotu... 😒 😒
WinDiesel
Do provozu bylo uvedeno obrovské množství ojetin stojících v autobazarech. Spokojen?
Anonym
Arese
Nádherné náklaďáky, škoda, že už LIAZ neexistuje... A obrovský :yes: pro všechny, kdo se tyto stroje snaží zachovat jako historický artefakt pro budoucí generace! 😄 😄 😄
Anonym
spousta lidí s tím dodnes i podniká
topten
jednochipy vykonnejsi 550MHz - objednano 19.7 slibeno 2.8.21. 28.7. zmeneno na 27.6.22 a postupne prudluzovano, ted na 29.8.22.
jiny chipy 480 MHz 1MB RAM - objednano 17.5.21. slibeno 12.7.21, postupne prodluzovano ted na 24.5.22.
jiny procesory dodavky az podzim 22.
nektery spinaci prvky jen castecne dodavky, pritom mely byt davno dodany (s potvrzenim), ted slibuji dodani zbytku cca 1/3 na prelom roku 21/22, ale stale prodluzuji.
nektery spinaci prvky ani nepisou termin, jen ze maji objednano
can budice u nekterych termin kveten 22, jinak bez terminu.
vse stovkovy az tisicovy mnozstvi, tedy zadny velky objemy
ruseni dodavek ze strany dodavatelu za potvrzenou cenu, pritom se jim to v terminu dodani na sklade objevi o 30-50% draz, obratem objednano i dodano...
kdyz nemas nakoupeno dopredu, tak koncis. ted nektery zarizeni predelevame z toho co se da koupit, a nez se zacne vubec neco predelavat, nejdriv nakoupim na predpokladanou 2 rocni vyrobu.
tolik chipu co mam na sklade ted jsem nikdy nemel, ale pak se stane, ze chybi jedna soucastka a nejde to zkompletovat
nekteri odberatele to nechapou a vyhrozuji ukoncenim spoluprace
dalsi problem terminy na homologaci az pul roku ...
a samozrejme zdrazeni u nekterych chipu az ke 100%
cas od casu se neco objevi, asi nekdo odrekne, ale okamzite to mizi
divoka doba a k tomu StBak ve strakovce a eman ve spitale
WinDiesel
Tywoe, za problémy s cipama může Toppuf !!!
rohYpnol
Dotaz - ty tisíce nedodělqných krámů co se Škodovce válí na všech odstavných plochách Středočeského kraje, to počítají za vyrobený vůz nebo ne??
Amaterasu
WinDiesel
Napiš TOTO, suvo, je to údernější .....
Adminisrator
Arese
Proč "krámů"? Jenom proto, že autu (zatím) chybí chipy, je "krám"? Pozoruhodná "logika"! 😲 :no:
rohYpnol
Proč krámů?

Protože současná produkce VW/Škoda má ve výrobě krámy 😒 :-!
WinDiesel
Je to za vlasy přitažené, ale ..... Ano