Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Policie bude kvůli předjíždění cyklistů spolupracovat se soudními znalci

Dokazování dodržování odstupu 1,5 metru při předjíždění cyklistů autem bude komplikované. Policie v tomto bude spolupracovat s odborníky ze soudního znalectví a využívat některé technické pomůcky.
Zpět na článek
12. 10. 2021 15:24
12. 10. 2021 15:29
12. 10. 2021 17:36
12. 10. 2021 15:24
supr
A kdy zacne policie pracovat s odborem dopravy a lidma co maji nastarost silnice? Aby jim soudni znalci pak rekli, ze mame uzky silnice, porad ucpany, zavreny, ve spatnym stavu. Tim je na ridice tak kladen obrovsky tlak a nesnesou uz zadny rusivy element jako je trenujici šponovkář odpoledne na silnici 1. Tridy, ktery brzdi provoz, protoze ho nelze bezpecne predjet, protoze se placa po prostredku a ne pri pravem okraji vozovky.
Rozbalit vlákno
2
12. 10. 2021 15:29
Re: supr
Ale chápeš, on má přece "silničku" za sto litrů, nemůže na cyklostezku s póvlem, ti se mu pletou. Ideálně musí na silnici a ještě v paklu, protože peloton jede rychleji a kdo neakceptuje 5 pumpičkářů vedle sebe, ten není ohleduplný... Horší ale je, že kvůli Dolínkovu zmrveném zákonu se začíná vymýšlet redefinice objíždění, takže tím ro***ají celou vyhlášku o provozu.
Avatar - petr petrumr
12. 10. 2021 17:36
Re: supr
odbor dopravy? třeba u nás nevědí jak je široký autobus a dají(prodají) tam rezervé parkoviště třeba deset v ulici a jak se míjejí autobusy to je nevzruší. U nás zase pro cyklomotoristy dělají hodně, vedle uzké silnice chodník a tak tam bouchli značku stezka pro chodce s dodatkovou tabulkou cyklistům vjezd povolen, jinak stezka pro cyklisty by neprošla.
12. 10. 2021 15:49
A bude také někdy ...
Policie kontrolovat a případně trestat nesprvánou jízdu cyklistů? Mi přijde, že kdyby šoféři kašlali na
dopravní předpisy tak, jako cyklisté, tak jsme za týden všichni minimálně ve špitálech! Příklad z podzimu- šofér jen omylem jede s nerozsvícenými světly za šera či za tmy, u cyklistů je to běžný standart. A ne, že by chtěli jen dojet, ale klidně bez světel v sedm večer vyjedou! Takže u šoféra omyl, u cyklisty standart! A když takovému magorovi uděláte z ***e garáž, máte problém vy, jak ošofér!
Rozbalit vlákno
9
12. 10. 2021 16:59
Re: A bude také někdy ...
Máš ve všem naprostou pravdu. A Policie by měla samozřejmě řešit všechny přestupky každého účastníka silničního provozu. Přimlouval bych se i za povinné denní svícení (vpředu i vzadu) cyklistů v silničním provozu. Lampičky jsou dnes za pár korun. Možná i povinné helmy.

Asi tím, že jezdím jak autem, tak i na kole, nemyslím však, že všechny cyklisty je třeba zahrnout buldozerem do mělkého hrobu. Tvůj výrazně militantní názor s mnoha vykřičníky svědčí o jednostranně zaujatém postoji, který může mnohdy vypjaté situace ještě víc zkomplikovat. Ne úplně všichni cyklisté se na silnici neumí chovat. Snažím se cyklistické přestupky řešit s co největším klidem a nadhledem, pokud to jde, v rámci zachování svého "duševního zdraví". Zkus to také tak, třeba to půjde. :-)
Avatar - Mikesus
12. 10. 2021 17:45
Re: A bude také někdy ...
Taky jezdim na kole a co cyklisti předvádí, to je hrůza. Jeho názor není militantní, ale ukazuje fakt na silnicích a chování tech nejzranitelnejsich.
Ja je řeším úplně v klidu, ale nemůžou tyhle hovada předpokládat, že jim budu v něčem ustupovat
13. 10. 2021 07:52
Re: A bude také někdy ...
no, tak já jsem militantní, výborně. A čím, že vidím denodenně jak cyklisté, kteří projíždějí v rámci svého sportování přes naši obec a kašlu na dopravní předpisy? Nezapomeňte, že nejsou jen silnice první třídy, ale i ty méně udržované, serpentiny, horizonty. A když jedete-třeba i v protisměru a proti vám se objeví "nabušená" skupinka cyklistů vedle sebe, v chumlu, to pak máte co dělat, aby se nic nestalo. A co osvětlení mimo obec, to si vážně myslíte, že ho mají všichni? A pro info- jako kluk z dědiny na kole jezdím. A to se nebavím o těch, co jsou pravidelně zaparkovaní u hostince a po dvou hodinách se vydávají na cestu zpět! A že se motají po cestě je nabíledni! Takže mi nejde o militantní boj proti cyklistům, ale o dodržování předpisů u všech účastníků provozu!
13. 10. 2021 09:32
Re: A bude také někdy ...
Všechno, co jsi popsal, se děje a odsuzuji to i já. Možná jsem tedy blázen, ale myslím si, že to nedělají všichni a pokud jezdíš na kole, jak píšeš, tak předpokládám, že to neděláš ani ty.

Šlo mi o objektivitu, jejíž absence propast mezi cyklisty a automobilisty jen zbytečně prohlubuje.
Ale třeba se mýlím.....
Avatar - Mikesus
14. 10. 2021 16:25
Re: A bude také někdy ...
Ale on nepíše, že to dělají všichni. Ale to, aby všechny kontrolovali a pokutovali stejne, tedy cyklisty i řidiče.
12. 10. 2021 22:22
Re: A bude také někdy ...
Nevím jak u Vás, ale u nás cyklista bez světel = celkem jistá pokuta od měšťáků, v lepším případě si "dobrovolně" vypustím kola a dojdu. Auto maximálně probliknou a když si rozsvítí neřeší to ani mešták ani státní. A když se nad tím zamyslím platí to skoro všude kde jezdím, ať už na kole nebo autem. Cyklistů řešených za nesvícení znám hodně, řidiče žádného 🙂.
Jen ještě doplním, na kole se snažím jezdit na silnici co nejméně a mimo cestu za horšího světla to je o ústa takže bez osvětlení ani ránu. A i jako cyklistovi mě ten 1.5m přijde jako nesmysl.
12. 10. 2021 23:26
Re: A bude také někdy ...
Bavíme se oba o tom stejném - povinném denním svícení cyklistů?
Avatar - Mikesus
13. 10. 2021 07:34
Re: A bude také někdy ...
Taky si myslím, za 1.5m je nesmysl. Kdyz je min místa, tak jsem radši kdyz auto zpomalí a ať jede klidně bliz
Avatar - Beefcake
13. 10. 2021 09:41
Re: A bude také někdy ...
Normalny vodic a cyklista to spravi prave tak.
Avatar - Beefcake
12. 10. 2021 16:39
A kolko z tych 34
zomrelo kvoli nedodrzaniu vzdialenosti ?
CSSD este pred odchodom do dejin poriadne zaprudilo
Rozbalit vlákno
0
Avatar - petr petrumr
12. 10. 2021 17:46
školení řidičů
Na školení jsem vnesl dotaz když jedu a na přechodě mě předjede cyklista, kdo dostane pokutu? Otázka nezodpovězena, stím ani policie nepočítá, kdyby to bylo obráceně tak nedovolené předjíždění za 7.
Rozbalit vlákno
1
12. 10. 2021 17:58
Re: školení řidičů
kdyz te predjizdi zleva, tak aby z toho neudelali, ze jsi ho ty podjizdel zprava, ono se to z vetsi vdalenosti spatne rozlisuje
to bys moh ridicak skoro rovnou odevzdat
12. 10. 2021 17:52
... 1,5 metru tam, kde je to možné ...
jestli to do zakona sosan dolinek propasoval takhle, tak propasoval paskvil, jak je (bylo) u sosanu zvykem.
dokazu si predstavit spoustu situaci, kde 1.5 metru neni mozne a jen uzka silnicka 4. tridy to neni, ale kdyz to trosku prezenu, tak to je treba i situace, kdyz jede nekdo proti, kdyz budes predjizdet pred neprehlednou zatackou ...
a jestlize muzes lizat zrcatkem cyklistu, kterej jede ve vyhrazenym jizdnim pruhu pro cyklisty a zadnej prestupek to neni, tak ty vyse vyjmenovany situace jsou dost na vode, kdyz navic rozdilova rychlost mezi autem a cyklistou bude nevelka a vzdalenost tam nejaka bude.

je prece padly na hlavu, kdyz cyklistu bude predjizdet kamion osmdesatkou s odstupem 1.5 metru a podle zakona je vse OK, ale kdyz ho budu predjizdet osobakem padesakou s odstupem metr tak mi podle zakona hrozi 6 bodu a 10tis pokuta, nebo tak nejak to proslo snemovnou.
Rozbalit vlákno
0
Avatar - rohYpnol
12. 10. 2021 21:27
Je to nezákonné
Zákonodárce nemůže zákonem spravedlivě požadovat dodržování něčeho, co ani policie není schopna kontrolovat a na co potřebuje soudní znalce!!!

Pokutu za tenhle paskvil v životě státu nezaplatil!!!

Mimochodem, pokud bude cyklista podjíždět zprava, tak taky bude od auta dodržovat odstup 1,5 m????
Rozbalit vlákno
5
Avatar - Beefcake
13. 10. 2021 07:43
Re: Je to nezákonné
To vies, ze bude... Este ti ukaze stredny prst. A ty mu mozes zamavat stieracmi s ostrekovacom.
Pumpickari a kruhove objazdy, to je obzvlast vyborna kombinacia. Tam ho bud neobides kvoli odstupu, alebo si to ako vzdy pojde stredom objazdu. Ale budiz, par metrov sa vydrzat da.
Ale vcera konkretna situacia. Idem po kruhaci a cyklista mi neda prednost, vojde mi tam sprava (ako ked chodia na cervenu). To by som este prezil, lenze o par metrov som sa s nim skoro stretol na dalsom vyjazde, kedy som ja isiel doprava von a on rovno. Kto by bol na vine ? Preto bez kamery ani na krok.
13. 10. 2021 09:03
Re: Je to nezákonné
Promiň, ale co je to za dotaz? Tak snad když jede rovně a ty odbočuješ, tak ho asi nepřejedeš, ne? Nebo si to představuješ tak, že cyklista má zastavit a dívat se, jestli auto neodbočuje? A na normální křižovatce, kdy on jede rovně a ty ho dojedeš a odbočuješ doprava, tak bys ho taky přejel? To snad nemyslíš vážně, to jsou přece základy pravidel silničního provozu.

Nechci nijak hájit jízdu na červenou a další přestupky cyklistů, ale u výše uvedeného mne překvapuje, že máš pochybnosti o tom, jestli ho srazit nebo ne.
Avatar - Beefcake
13. 10. 2021 09:38
Re: Je to nezákonné
Skus si este raz precitat a predstavit tu situaciu. Kreslit ti to nebudem.
V podstate neda mi prednost cyklista na (malom, priemer tak do 15-20m) kruhaci, vleti do neho a uz o sekundu dve mam brzdit, aby som mohol hned na dalsom vyjazde odbocit a pankovi dal prednost. No a este si predstav, ze to neurobi niekto starsi, kto ide pomaly, ale mlady pumpickar na ebiku.
Spominat pri tomto "normalnu" krizovatku je fakt nepochopenie.
Inac fakt dobra dedukcia toto :"máš pochybnosti o tom, jestli ho srazit nebo ne.".
13. 10. 2021 19:17
Re: Je to nezákonné
Já ti rozumím, že ti tam vjel a tys musel vzápětí brzdit, protože on jel rovně a tys chtěl odbočit, ale jak jinak bys tu situaci řešil? Jo, vjel ti tam, jak neměl, ale při tom tvém odbočování ho přejet nemůžeš, to si snad rozumíme, ne?
Avatar - Mikesus
14. 10. 2021 16:27
Re: Je to nezákonné
Ja to dělám jednoduše, nacpu se na kruhaci ke kraji, aby tam neměl dost místa mne podjizdet.