Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Dva řidiči, stejná pojišťovna, ale povinné ručení 2041 vs. 25.055 Kč. Proč takový rozdíl?

10 komentářů

Xylo
Poměrně dost mě letos překvapily sazby jednotlivých pojišťoven k mému pidiEV. Nakonec jsem uspěl u jedné z mých oblíbených a získal roční sazbu 1487 Kč. Trochu to neodpovídá tomu co je prezentováno na fdrive a hybrid, kde se říká o velké výhodě v nízké sazbě povinného ručení oproti spalovákům. Pokud bych měl ve Smartu litrový motor, zřejmě bych se se svým profilem (žádné škody, vesnička) dostal někde k 1200 Kč.
Amaterasu
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Zetti
Ono se to musi kazdorocne vypovidat a uzavirat nove. Ja mel pres srovnator.cz PR za 2800, dalsi rok prislo zvyseni o tisicovku, tak jsem sel znova na srovnator.cz a u te same pojistovny jsem to dostal levnejc nez rok predtim. Nektere porovnavace tu kazdorocni aktualizaci nabizeji jako sluzbu.

Co nechapu, ze to tem pojistovnam za to stoji, to riziko zmeny a dalsi vyplaceni provizi. Pro mne je to bez prace, praci ma srovnavac a pojistovny
Xylo
Souhlas. U Allianz jsem každý rok musel nesouhlasit a čekat tři dny na vyjádření retenčního oddělení. To co předváděli u Smarta bylo neskutečné - nabídky okolo 3 tisíc 😢
KANKUNEN
Tak Smart je snad kategorie koloběžka, to platíš moc.
Xylo
Kupodivu je to bráno jako normální auto jen se slabým motorem 😉
PowerHouse
Jo, stejná kategorie jako Oktávka 1,0
petr petrumr
Byl jsem vždy u generali a jak se spojila s českou tak nastoupila arogance, konec slev, nefungující po netu kde například mám auto co nemám atd.
Krtek_no1
Mám stejnou zkušenost. Trvale 2-3 auta u Generali. Každýá rok jsem vždyck šel s novym dopisem ke svému oblíbenému pojišťovákovi a ten mi to nastavil an stejnou nebo nižší částku. Pře rokem už sám řikal, že to líp nepůjde, že mám dát výpověď a jít jinam 😒 Smutný, kam je to dohnalo. Generali byla skvělá než se spojila s ČS 😒
Jinak jsem ale rád že pojišťovny víc pracují s bonusy a malusy a nevyjžděnými zčátečníky. Mohlo by to blbouny odradit od provádění fiktivních nehod a zneužívání systému PR.
Adam Grufík
Musím napsat své zkušenosti s tímto srovnávačem. Jako dvacetiletý s prvním autem (1.9 JTD, 85kW) jsem to přes ně zkusil a nejlevnější nabídka byla 10500 Kč. No říkal jsem si, že to jinde asi o moc lepší nebude, tak jsem to skoro odsouhlasil. Na poslední chvíli jsem zkusil ještě konkurenční srovanávač a tam mi, světe div se, nabídli to stejné za 7500 Kč. Od té doby to tam zkouším (třeba bude změna), ale vždycky uzavřu jinde levněji.