Bezpečnost
Renault Zoe propadl v crashtestech Euro NCAP. Za nula hvězd může i slabá ochrana posádky
34 komentářů
to cumim 😲 chces bocak od SUVcka, alebo strom 😐
Hele to mě taky zarazilo, že to nemá hlavový airbagy. To je dobrej úpadek teda. To mají 10 let starý káry. Čím novější auto tím horší koukám.
jj des, hlavne ked tie bocne narazy su pre zranenie hlavy najhorsie, vyssie auta typu SUV/Cross, dodavka, nakladak, alebo strom, stlp atd...
Já jsem hlavně zvyklej na nějakej standard 9 airbagů a pod to už nemíním jít. Ne že si koupím jednou nový auto ono nebude mít hlavový airbag. To je něco co už beru jako samozřejmost. Nenapadlo by mě, že to některý nový auta nemají.
Možná to i urychlí plánované ukončení výroby ZOE dřív než 2024. Je až překvapivé, jak auto se stále dobře prodává, ačkoli výbavou, funkcemi, prostorností a cenou by mělo spíše odrazovat. Uvidíme, jak se ujme nový Mégane E-TECH Electric na nové platformě :-!
Tak je to asi jediny pouzitelny maly elektricky auto na trhu...
Ten skok z peti hvezd (u predchudce) na nulu je docela zarazejici.
Ten skok z peti hvezd (u predchudce) na nulu je docela zarazejici.
Tak buď tu někdo v roce 2013 kecal nebo to auto z důvodu nákladovosti oholili doslova na dřeň 😉
Ale je fakt, NCAP uz je dneska uplne mimo misu...
A je to skoda.
Teda jako ze je mi to lito, ne skoda jako Skoda.
😄
A je to skoda.
Teda jako ze je mi to lito, ne skoda jako Skoda.
😄
na hvězdy člověk nemůže koukat. Ale NCAP není mimo mísu. Stačí si rozkliknout figuríny a každý má představu a srovnání.
Tak tak, probarvení figurín je z celého testu EuroENCAP to podstatné a nejobjektivnější.
Ano, EuroNCAP už dávno ustrnul, a tak si "pomáhá" nepodstatnými věcmi - a naopak body připisuje za připravené (nefunkční) věci. Nezkouší třeba málo přesazený náraz (Small Overlap), nezkouší náraz zezadu (šikmo a rovně) nesimuluje vzájemný střed a třeba náraz s chodcem zkouší nesmyslně (figurínou rozdělenou na 3 části! - to aby prošla SUV apod.).
Chybějící hlavové airbagy jsou strašný bizár. Kdysi Renault stavěl marketing na bezpečnosti, pak přišlo čtyřkové Clio a Captur s hlavobočními airbagy, holt ušetřit náklady se jim zdálo zajímavější. Ale nenapadlo by mě, že v roce 2021 to dotáhnou do stádia, že žádné hlavové airbagy nedají.
To je daň za cenu elektrozkratu. Něco vypustit museli.
Doporučuji přečíst si "Kola" od Arthura Haileyho. Dramatický příběh odehrávající se v automobilovém průmyslu 70tých let (Detroit). Praktiky se snižováním nákladů jako podle kopíráku.
Doporučuji přečíst si "Kola" od Arthura Haileyho. Dramatický příběh odehrávající se v automobilovém průmyslu 70tých let (Detroit). Praktiky se snižováním nákladů jako podle kopíráku.
vzdy nieco naschval pokaslu, raz nedaju odhlucnenie, raz pridaju naschval vrzganie, potom uberu bezpecnost. Asi nikto neveri, ze to dopredu neskusali a neplanovali to takto s tym, ze dostanu 0 hviezdiciek. Potom si neznaly clovek kupi Renault s tym, ze kupi normalne auto a horko zaplace. A este aj novinari to budu ospevovat, ake v pohode auta predavaju 😄
Zoe zavítal do klubu výjimečných???
Waaau, nebudu tvrdit, že mě výsledek nepřekvapil.
Důvody zazněly výš, jen to shrnem😒br /> 1) nesmyslné hodnocení EuroNCAP, kdy se dávají body za nesmysly a různé asistenty k ničemu..., a
2) katování kostů u EVček.
I tak se ale divím, že si tohle Renault trochu nepohlídal... A nebo...? Ještě je tu varianta marketingová - 0 hvězd vypadá furt líp jak jedna nebo půl... dokud člověku nedojde že mají být žluté a ne prázdné 😁 😁 😁
Waaau, nebudu tvrdit, že mě výsledek nepřekvapil.
Důvody zazněly výš, jen to shrnem😒br /> 1) nesmyslné hodnocení EuroNCAP, kdy se dávají body za nesmysly a různé asistenty k ničemu..., a
2) katování kostů u EVček.
I tak se ale divím, že si tohle Renault trochu nepohlídal... A nebo...? Ještě je tu varianta marketingová - 0 hvězd vypadá furt líp jak jedna nebo půl... dokud člověku nedojde že mají být žluté a ne prázdné 😁 😁 😁
https😐/www.euroncap.com/…renault/zoe/8889
https😐/www.euroncap.com/…enault/zoe/44206
Člověk by čekal, že to zůstane někde u průměru 3-4*.
Kdyz ve škole napíšeš test na 43%, taky dostaneš petku